שאינו יודע לשאול על פינוי בינוי.
-
כמו"כ התפרסם לא מזמן ברשות הרבים ביתד
מקרה שבו הקבלן עזב באמצע הבניה וברח
ואף קבלן לא היה מוכן להמשיך את העבודה, והם נשארו תקועים עם המצב@סומכוס לא היה להם ערבות בנקאית?
-
@סומכוס לא היה להם ערבות בנקאית?
@פושט-רגל-מרמה-ד
מה עוזר ערבות בנקאית אם הדירה שלך באמצע בניה ואף קבלן לא רוצה לגמור אותה??!! -
@פושט-רגל-מרמה-ד
מה עוזר ערבות בנקאית אם הדירה שלך באמצע בניה ואף קבלן לא רוצה לגמור אותה??!! -
@סומכוס לא היה להם ערבות בנקאית?
@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשאינו יודע לשאול על פינוי בינוי.:
לא היה להם ערבות בנקאית?
נראה לי שאכן לא היה להם.
אבל אני לא זוכר במדיוק,
בסה"כ דליתי מהזיכרון עוד איזה הודעה לציבור ברשות הרבים ולא התעמקתי בה יותר מידי -
שלום רב לחברי הפורום,
בבנין שלי קיבלו הצעה לפינוי בינוי (וכן הציעו לבניינים הסמוכים),
ינתנו פרטים ראשוניים בכנס שיתקיים בעז"ה השבוע,
ושאלתי היא : מה לשאול?
מה לשאול ומה לא, על מה להתעקש ועל מה לא, אילו פרטים אני צריך לדעת ובקיצור: איך מתחיל פינוי בינוי??
תודה רבה למסייעים ולעונים!!@שבתי-בבית-ה
אתה צריך לברר על החברה מה האיתנות הפיננסית שלה
ורמת האמינות וההצלחה
פשוט תבדוק כמה פרויקטים היא עשתה בהצלחה
תנסה להשיג מספרים של דיירים מפרויקטים קודמים
כמו כן אל תרוץ לחתום במידי
(כמובן תתן הרגשה שכן כדי ששכנים אחרים לא יתקעו בגלל שישמעו שגם אתה לא רוצה וחבל פינוי בינוי זה מינוף ענק עם כמעט אפס הוצאות מצידך)
לפי החתימה הייתי ממליץ להתייעץ על החוזה עם מישהו שמבין בנושא
אפילו לשלם לעו"ד פרטי רק על פגישת ייעוץ
העו"ד שתחתום אצלו מקבל את השכ"ט מהחברה ככה שגם אם נציגות הדיירים בחרה אותו בסופו של דבר בעל המאה הוא בעל הדעהעוד דבר אם יש לך אפשרות להוסיף איזה הרחבה כלשהי (שמעתי שאפילו רק אישורים מהעירייה) זה יכול להוסיף לך עוד מ"ר בדירת התמורה
זה מה שעולה לי עכשיו בראש
אולי חברי הפורום יחכימו אותנו עוד -
@שבתי-בבית-ה הטוב ביותר זה להפוך את הסדר-
במקום לחתום לחברה כזו או אחרת,
לבחור עו''ד מטעמכם,
שהוא יעשה מכרז בין החברות.אם יש חברה שמציעה לכם שירות ליווי דיריים-
חשוב מאוד לוודא שהיא לא קשורה מאחורי הקלעים לחברה כזו או אחרת וד''ל. -
הסוד בפינוי בינוי, לקחת חברה גדולה ולא לסחוט יותר מידי. רוב מה שנותנים זה לפי חוק. ככל שתסחטו יותר ותמשכו את הזמן, הפרוייקט פשוט יתמסמס. עוד כמה מטרים בהנחה מופסדים כשממתינים עוד שנים לקידום הפרוייקט.
-
דירה בבניין בתהליך פינוי בינוי, איך וכמה זה משפיע על הערך? מה החישוב?
והאם יש הבדל (מן הסתם כן) בין השלבים השונים בתהליך הארוך?@מרים-הורביץ-נכסים אולי את יודעת?
-
אין חישוב קבוע.
ברור שהכל כבר חתום ומאושר זה מחיר של דירה רגילה. בדיוק כמו שאתה קונה מקבלן שהולך לבנות.
בשאר השלבים קצת כמו בורסה. לפי כוחות השוק. כמה הצרכנים מאמינים בתכנית שתתבצע -
דירה בבניין בתהליך פינוי בינוי, איך וכמה זה משפיע על הערך? מה החישוב?
והאם יש הבדל (מן הסתם כן) בין השלבים השונים בתהליך הארוך?@מרים-הורביץ-נכסים אולי את יודעת?
@אפ_על_פי_כן תהיה יותר ספציפי מה אתה רוצה לדעת וננסה לעזור, זה עולם שלם היום למצוא עיסקה שממש טמון בה אוצר זה די קשה כי הכל בדרך כלל מתומחר לפי השלבים וגם הדמיונת של המוכרים, בגדול אחרי אישור תבע או בשלביו הרצינים זה די ודאי אבל עדיין יש זמן עד ההתירים וכמובן ההריסה בפועל אבל מצד שני אז זה גם יקר מאוד, בשלב התחלתי זה ממש משחק של הידע שלך מול הידע של המוכרים אם אתה מלווה ע"י מלווה משקיעים שמומחה לנושא הזה אתה יכול להקדים את שאר האנשים בכמה צעדים שפרושו במאות אלפי שקלים ואף יותר, יותר משאר המשקיעים. בכל מצב אחוזי הרווח על ההון עצמי בכל שלב יותר גבוהים מנדלן רגיל, כמובן אני לא מדבר על לקנות חלומות של פטפטני השוק. ואני חזור ממש חשוב להיועץ עם מומחים בתחום על מנת למקסם השקעה טובה.
-
@אפ_על_פי_כן תהיה יותר ספציפי מה אתה רוצה לדעת וננסה לעזור, זה עולם שלם היום למצוא עיסקה שממש טמון בה אוצר זה די קשה כי הכל בדרך כלל מתומחר לפי השלבים וגם הדמיונת של המוכרים, בגדול אחרי אישור תבע או בשלביו הרצינים זה די ודאי אבל עדיין יש זמן עד ההתירים וכמובן ההריסה בפועל אבל מצד שני אז זה גם יקר מאוד, בשלב התחלתי זה ממש משחק של הידע שלך מול הידע של המוכרים אם אתה מלווה ע"י מלווה משקיעים שמומחה לנושא הזה אתה יכול להקדים את שאר האנשים בכמה צעדים שפרושו במאות אלפי שקלים ואף יותר, יותר משאר המשקיעים. בכל מצב אחוזי הרווח על ההון עצמי בכל שלב יותר גבוהים מנדלן רגיל, כמובן אני לא מדבר על לקנות חלומות של פטפטני השוק. ואני חזור ממש חשוב להיועץ עם מומחים בתחום על מנת למקסם השקעה טובה.
@השומר כתב בשאינו יודע לשאול על פינוי בינוי.:
הפוך,
דירת המגורים שלי היא באיזור שיש בו כמה תהליכי פינוי בינוי, וייתכן שגם בבניין שלי יתחילו לדבר נכבדות,
ומכיוון שממילא שקלתי לעבור דירה - אני מתעניין לדעת איזה שלב של פינוי בינוי - יעלה את הערך שלה -
@השומר כתב בשאינו יודע לשאול על פינוי בינוי.:
הפוך,
דירת המגורים שלי היא באיזור שיש בו כמה תהליכי פינוי בינוי, וייתכן שגם בבניין שלי יתחילו לדבר נכבדות,
ומכיוון שממילא שקלתי לעבור דירה - אני מתעניין לדעת איזה שלב של פינוי בינוי - יעלה את הערך שלה@אפ_על_פי_כן אם זה ממש התחלתי וחשוב לך לגור בדירה שלך הייתי מתעלם אם אתה צריך לעבור דירה כמובן אפשר לקנות דירה נוספת לאיפה שתרצה לעבור אבל כמובן צריך שזה ממש ישתלם וגם כסף לזה וגם נראה לי שאתה מעדיף פחות השקעה בנדלן כמובן הכל תלוי במקום והתנאים עצה קטנה בכל אופן אפילו שהפרטים לא מוכרים אם אין דחיפות לעבור ותחלת חתימות שכנים ובחירת יזם הם בטווח הדחיפות לזה כן הייתי מחכה זה יעשה את המקפצה הראשונית הרצינית.