דילוג לתוכן

שאינו יודע לשאול על פינוי בינוי.

נדל"ן
8 5 214 5
  • שלום רב לחברי הפורום,
    בבנין שלי קיבלו הצעה לפינוי בינוי (וכן הציעו לבניינים הסמוכים),
    ינתנו פרטים ראשוניים בכנס שיתקיים בעז"ה השבוע,
    ושאלתי היא : מה לשאול?
    מה לשאול ומה לא, על מה להתעקש ועל מה לא, אילו פרטים אני צריך לדעת ובקיצור: איך מתחיל פינוי בינוי??
    תודה רבה למסייעים ולעונים!!

• יש על הנושא דרשות בקול הלשון
    מהרב סילמן/ר' צבי ברוורמן
    לא זוכר מי מהם
    עי"ש

• כמו"כ התפרסם לא מזמן ברשות הרבים ביתד
    מקרה שבו הקבלן עזב באמצע הבניה וברח
    ואף קבלן לא היה מוכן להמשיך את העבודה, והם נשארו תקועים עם המצב

• כמו"כ התפרסם לא מזמן ברשות הרבים ביתד
    מקרה שבו הקבלן עזב באמצע הבניה וברח
    ואף קבלן לא היה מוכן להמשיך את העבודה, והם נשארו תקועים עם המצב

@סומכוס לא היה להם ערבות בנקאית?

• @סומכוס לא היה להם ערבות בנקאית?

@פושט-רגל-מרמה-ד
    מה עוזר ערבות בנקאית אם הדירה שלך באמצע בניה ואף קבלן לא רוצה לגמור אותה??!!

• @פושט-רגל-מרמה-ד
    מה עוזר ערבות בנקאית אם הדירה שלך באמצע בניה ואף קבלן לא רוצה לגמור אותה??!!

@אבי-ר.
    אם הערבות הבנקאית היא על שווי הדירה המוצעת
    זה עוזר וחצי
    את מקבל יותר מהשווי של הדירה שהייתה לך במזומן לחשבון
    ועכשיו לך תקנה דירה חדשה כאוות נפשך

• @סומכוס לא היה להם ערבות בנקאית?

@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשאינו יודע לשאול על פינוי בינוי.:

לא היה להם ערבות בנקאית?

נראה לי שאכן לא היה להם.
    אבל אני לא זוכר במדיוק,
    בסה"כ דליתי מהזיכרון עוד איזה הודעה לציבור ברשות הרבים ולא התעמקתי בה יותר מידי

• שלום רב לחברי הפורום,
    בבנין שלי קיבלו הצעה לפינוי בינוי (וכן הציעו לבניינים הסמוכים),
    ינתנו פרטים ראשוניים בכנס שיתקיים בעז"ה השבוע,
    ושאלתי היא : מה לשאול?
    מה לשאול ומה לא, על מה להתעקש ועל מה לא, אילו פרטים אני צריך לדעת ובקיצור: איך מתחיל פינוי בינוי??
    תודה רבה למסייעים ולעונים!!

@שבתי-בבית-ה
    אתה צריך לברר על החברה מה האיתנות הפיננסית שלה
    ורמת האמינות וההצלחה
    פשוט תבדוק כמה פרויקטים היא עשתה בהצלחה
    תנסה להשיג מספרים של דיירים מפרויקטים קודמים
    כמו כן אל תרוץ לחתום במידי
    (כמובן תתן הרגשה שכן כדי ששכנים אחרים לא יתקעו בגלל שישמעו שגם אתה לא רוצה וחבל פינוי בינוי זה מינוף ענק עם כמעט אפס הוצאות מצידך)
    לפי החתימה הייתי ממליץ להתייעץ על החוזה עם מישהו שמבין בנושא
    אפילו לשלם לעו"ד פרטי רק על פגישת ייעוץ
    העו"ד שתחתום אצלו מקבל את השכ"ט מהחברה ככה שגם אם נציגות הדיירים בחרה אותו בסופו של דבר בעל המאה הוא בעל הדעה

עוד דבר אם יש לך אפשרות להוסיף איזה הרחבה כלשהי (שמעתי שאפילו רק אישורים מהעירייה) זה יכול להוסיף לך עוד מ"ר בדירת התמורה

זה מה שעולה לי עכשיו בראש
    אולי חברי הפורום יחכימו אותנו עוד

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    28 פוסטים
    778 צפיות
    ש
    @סומכוס אָמַר רַבִּי יוֹחָנָן: מִי שֶׁהִנִּיחַ לוֹ אָבִיו מָעוֹת הַרְבֵּה, וְרוֹצֶה לְאַבְּדָן… וְיִשְׂכֹּר פּוֹעֲלִים וְאַל יֵשֵׁב עִמָּהֶם. זה נכון גם על מפקח בניה גם הוא צריך לדעת שיש מישהו שבודק אותו
  • 2 הצבעות
    36 פוסטים
    982 צפיות
    מ
    @סתם-אחד אולי עיריית בני ברק תאלץ לאשר מגדל בפרדס כץ...
  • קובץ גליונות על הפריפריה

נדל"ן פריפריה
    3
    2 הצבעות
    3 פוסטים
    219 צפיות
    ש
    אפנה בזאת לבעל ידע שיהיה לי לעזר, כיצד לפתור את הבעיה שכתב @שבתי-בבית-ה , אציין שאין סימון של נטפרי בעת העלאת הקבצים, וגם הקבצים 'החלקים' - במקור הם עמודי צבע ולא טקסט שחור לבן אולי זה קשור לזה? וכן אחרי ההורדה למחשב זה מראה את כל הדפים, ואילו כמו שטען @שבתי-בבית-ה כשמעלים את הקובץ לפורום הזה זה מתעוררת לה הבעיה הנ"ל.
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    833 צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.
  • למי אפשר להמליץ על רכישת נכס בארה"ב?

הועבר נדל"ן
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    166 צפיות
    מ
    בכדי להעדיף השקעה בחו"ל על פני ארצנו הקדושה - צריכים בודאי סיבה טובה. אשתף מה שעלה בדעתי, ואשמח לשמוע את תגובות הציבור. אני מכיר באופן אישי מספר אברכים צעירים שבבעלותם דירה באזור המרכז ללא משכנתא כלל (!). כשמדברים על תכנון הוצאות העתיד כחתונות הילדים בע"ה, ישנם אלו שאינם מוכנים להשתדל בחסכון חודשי בסכום מכובד, ואף שעי"ז השמחות יעלו רבע מחיר. אז אברכים אומרים לי - 'אני מוכן להוציא משכנתא של מיליון ש"ח - רק תמצא לי השקעה שמכניסה בחודשי 6000 ש"ח כדי שאוכל להחזיר את המשכנתא...' אשמח לשמוע אם מישהו מכיר חיה כזאת... - לרכישת דירה שניה בארץ ללא הון עצמי, אדם זקוק ליכולת של הוצאה חודשית של כ-2000 ש"ח. גם שוק ההון לא מציע פתרון להנ"ל, כידוע. במקרה כזה, אני חושב שאפשר לשקול השקעה פאסיבית בנדל"ן בארה"ב, שם הנתונים של גובה השכירות לעומת מחירי הבתים - מראים על תזרים גבוה שמאפשר כיסוי החזר משכנתא בארץ. אז המטרה היא לא לשכנע אנשים שכדאי להרוויח 8% בחו"ל במקום 3.5% בארץ. - הרי יש כאן עליית ערך..! אבל אם הפתרון הזה יביא מישהו להשקיע במקום לעשות את ה'כלום' שהוא עושה עכשיו - אז כדאי שיבדוק את האפשרות...