כספי חיסכון לכל ילד
-
לא ציינת מה גילם. אז השאלה היא באופן כללי.
במסלול סיכון מוגבר אלטשולר שחם נמצאת בתחתית הרשימה.
אנליסט הייתה כל הזמן בראש הרשימה.
אני לא יודע מה יהיה העתיד, אבל זה העבר.ולגוף השאלה האם עדיף מסלול מנוהל אקטיבי, או פאסיבי,
בזה לכאורה התשובה ידועה,
מנהלי ההשקעות מעדיפים את המסלול המנוהל אקטיבי,
לעומת זאת, המציאות ידועה שהם לא מצליחים להכות את המדד לאורך זמן. -
@efi555 כתב בכספי חיסכון לכל ילד:
@צמיחה
הגילאים של הילדים שלי זה 10 ו- 14לגבי גיל 14, אם אתה מתכוון שימשוך את הכספים בגיל 18, אז 4 שנים לא מתאימים לסיכון מוגבר. אבל אם הוא ימשוך בגיל 21, זה כבר נקרא טווח ארוך.
אמנם אם לעת עתה לא נצבר שם הרבה כסף, אז לכאורה אפשר להשקיע גם בסיכון מוגבר, גם אם זה לטווח יותר קצר, בשביל הסיכוי של הצמחת הכספים, כי גם אם תהיה נפילה, הרי בלא"ה לא נצבר שם הרבה כסף. ואז גם לא בונים כ"כ על הכסף הזה, ואפשר להשאיר אותו לעוד כמה שנים שיצמח בחזרה.
זו דעתי - היא לא המלצה.ועוד משהו, הייתי למעלה מעשר שנים במקום עבודה בעמותה בהוראה ומעולם לא הורידו לי ימי חופשה ומחלה, איך אני בודק אם יש לי ימי מחלה ואיך אני יכול לדרוש את זה
מה הפירוש לא הורידו, אתה מתכוון שלא מימשת, כי לא היית חולה ולא יצאת לחופשה?
אפשר לבדוק בתלוש עצמו האם נצבר לך ימי מחלה או ימי חופשה וכמה נצבר. -
@צמיחה כתב בכספי חיסכון לכל ילד:
לגבי גיל 14, אם אתה מתכוון שימשוך את הכספים בגיל 18, אז 4 שנים לא מתאימים לסיכון מוגבר. אבל אם הוא ימשוך בגיל 21, זה כבר נקרא טווח ארוך.
גם בארבע שנים יש סיכוי סביר שהוא ירוויח יותר מאשר במסלולים בסיכון הנמוך
ודאי שאם אין תוכנית שודאי יצטרכו את הכסף בעוד ארבעה שנים אז עדיף לשים בסיכון מוגבר -
@דוד-גולדברג
נכון,
החשש בטווח הקצר הוא לא מירידה זמנית של 10% ועלייה אחריה, אלא ממשבר גדול.
ולכן ההמלצה המקובלת היא:
סיכון מועט לטווח הקצר,
סיכון בינוני לטווח הבינוני.
סיכון מוגבר לטווח הארוך. -
@צמיחה כתב בכספי חיסכון לכל ילד:
ודרך אגב, שמעתי מהרב לבקוביץ שגם באלטשולר שחם אמור להיות שינוי בקרוב במסלול הלכה. אבל אין לי מושג האם זה סנופי או משהו אחר. כדאי לחכות.
שאלתי אותו האם יש עדכון, והוא ענה לי: "אין לי עדיין תשובה, כי יש צורך במכירת נכסים, והם לא רוצים למכור בירידות ובהפסדים".
-
תשואה מצטברת מאז ההקמה זמינה לצפייה באתר:
https://www.gemel-on.co.il/חסכון-לכל-ילד