דילוג לתוכן

נולד לך ילד-מזל טוב. מה עם החיסכון לכל ילד?!

חיסכון לכל ילד
4 4 152 4
  • כידוע הביטוח הלאומי מפקיד חיסכון לכל ילד.

להיכן?
    לאיפה שתבחר ותעדכן את הביטוח הלאומי.

מה קורה אם לא תעדכן?
    לאחר חצי שנה מהלידה הם יפקידו לפי אופציה ברירת מחדל. (שים לב זה עלול להיות מסלול לא כשר!)

נו ו...?
    בילד האחרון שלי אני המתנתי עד קרוב לחצי שנה מהלידה, (דוחה כל דבר שרק אפשר)
    ובכן היום אני רואה שבעצם היות וכך עד שעדכנתי את הביטוח הלאומי הם לא הפקידו עבור הילד, אלא שמרו את הכסף עד שעדכנתי ואז הפקידו הכל יחד.

נו ומה הבעיה??
    הבעיה היא פשוטה שבאותה שנה הקרן עשתה כ 16% רווח, ובגלל שלא עדכנתי הכסף עוד לא הופקד ולא עשה את הרווחים.

נו נו זה כמה שקלים?
    כן אבל יש להם את האפקט ריבית דריבית והרי לא אמשוך אותם לפחות 21 שנה כבר יש לזה יותר משמעות וממש חבל להפסיד את זה רק בגלל עצלנות.

אז מה המסקנה? המסקנה היא שאם ב"ה נולד לך ילד וכולם מברכים אותך תזכה לגדלו לתורה ולחופה ולמעשים טובים, ואתה עונה אמן בהתרגשות, פשוט תתחיל לחשוב כבר על החופה, ותתחיל במעשה הכי פשוט וקטן, לעדכן מיד את הביטוח הלאומי, כמה פשוט.

מזל טוב!
    והרבה הרבה נחת!!

להיכן?

מה קורה אם לא תעדכן?
    לאחר חצי שנה מהלידה הם יפקידו לפי אופציה ברירת מחדל. (שים לב זה עלול להיות מסלול לא כשר!)

נו ו...?
    ובכן היום אני רואה שבעצם היות וכך עד שעדכנתי את הביטוח הלאומי הם לא הפקידו עבור הילד, אלא שמרו את הכסף עד שעדכנתי ואז הפקידו הכל יחד.

נו ומה הבעיה??
    הבעיה היא פשוטה שבאותה שנה הקרן עשתה כ 16% רווח, ובגלל שלא עדכנתי הכסף עוד לא הופקד ולא עשה את הרווחים.

נו נו זה כמה שקלים?
    כן אבל יש להם את האפקט ריבית דריבית והרי לא אמשוך אותם לפחות 21 שנה כבר יש לזה יותר משמעות וממש חבל להפסיד את זה רק בגלל עצלנות.

אז מה המסקנה? המסקנה היא שאם ב"ה נולד לך ילד וכולם מברכים אותך תזכה לגדלו לתורה ולחופה ולמעשים טובים, ואתה עונה אמן בהתרגשות, פשוט תתחיל לחשוב כבר על החופה, ותתחיל במעשה הכי פשוט וקטן, לעדכן מיד את הביטוח הלאומי, כמה פשוט.

מזל טוב!
    והרבה הרבה נחת!!

@אבי-ר.
    תוספת לדבריך
    אם לילדכם עדיין לא מלאו שישה חודשים תוכלו לשנות את בית ההשקעות ואת מסלול ההשקעה כאן
    https://b2b.btl.gov.il/BTL.ILG.Payments/TochnitChisachonYeledInfo.aspx

להיכן?

מה קורה אם לא תעדכן?

נו ו...?

נו ומה הבעיה??

נו נו זה כמה שקלים?

מזל טוב!
    והרבה הרבה נחת!!

@אבי-ר. תועלת עצומה במה שכתבת,
    כתבתי על כך כמה טורים.
    מי שרוצה יכול לשלוח אליי מייל ואשלח לו בשמחה רבה.

• @אבי-ר. תועלת עצומה במה שכתבת,
    כתבתי על כך כמה טורים.
    מי שרוצה יכול לשלוח אליי מייל ואשלח לו בשמחה רבה.

@יצחק-שקל-דעת
    למה שלא תעלה אותם כאן לתועלת הציבור?

נושאים מוצעים

• 11 הצבעות
    37 פוסטים
    1k צפיות
    חושב שאני גאוןח
    @ארגון-בנקל אולי יש אפשרות לעשות חשבון הוצאות מיחזור משכנתא לשם דוגמא אם יש לי משכנתא של 200 האם כדאי לי למחזר אחרי ניכוי הוצאות שיתווספו לי למשכנתא בקיצור מחשבון שיעשה חשבון לפי מספר שנים לכל יחידה של 100 כל אחוז כמה הוא יוכל להוציא עוד מהמשכנתא באותו תשלום חודשי
  • 9 הצבעות
    25 פוסטים
    513 צפיות
    nigunN
    @אבי-ר. כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: @שמיל-שמיל כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: בגדול אתה צודק, אך הקביעה הזאת כעבודה לא בהכרח נכונה בנק ישראל לא ייתן לדולר לרדת מתחת ל3 כיון שזה ישפיע על היצואנים. בנק ישראל לא רוצה תנועות חדות כלפי מטה אבל אם זה יקרה באופן איטי זה לא שלילי
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    198 צפיות
    צ
    @משפחה-אחת א"א להמליץ לך, וגם אין תוכנית מומלצת. העיקרון הוא שלטווח הארוך אפשר וכדאי לקחת סיכונים, כלומר להשקיע במניות. מתוך ההנחה שגם אם יהיו ירידות, יש להם מספיק זמן להתאושש ולעלות הרבה יותר. ואילו לטווח הקצר, ממש לא כדאי לקחת סיכונים, ולכן לא כדאי להשקיע במניות. מה נקרא טווח ארוך? מקובל להגיד שבהפקדות חודשיות מ-7 שנים ומעלה זה טווח ארוך. איזה מסלולים יש שמשקיעים במניות בחסכון לכל ילד הלכה? אינפיניטי הלכה זה במדד העולמי, מיטב דש הלכה זה S&P500, מור הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [כמדומני, לא בדקתי כרגע]. הראל הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [גם זה לא בדקתי כרגע]. אבל זה רק 75% חשיפה למניות. בשונה מהחברות שמוזכרות בראש הרשימה שהם כמעט 100% חשיפה למניות. אני נשאל הרבה בנוגע לזה, והתשובות צריכות להיות מותאמות, ראשית, כמה כסף כבר נצבר, אם לא נצבר הרבה כסף, ייתכן שאפשר להשקיע במניות גם בגיל יותר בוגר. מתוך ההבנה שגם אם יהיו ירידות לא יפסידו הרבה כסף, ויהיה אפשר להסתדר, ולפחות יש סיכוי של עליות. ואולי בכלל לא תמיד כדאי למשוך את הכספים כמו שכבר כתבו כאן, ואז אין שום מניעה מלהשקיע במניות.
  • כספי חיסכון לכל ילד

חיסכון לכל ילד
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    354 צפיות
    ג
    תשואה מצטברת מאז ההקמה זמינה לצפייה באתר: https://www.gemel-on.co.il/חסכון-לכל-ילד
  • איפה כדאי לשים את החיסכון לכל ילד?

חיסכון לכל ילד
    41
    5 הצבעות
    41 פוסטים
    2k צפיות
    צ
    @גמל-און כתב באיפה כדאי לשים את החיסכון לכל ילד?: באתר של הראל רשום שזה מושקע במדד ת"א 125 - 30% וMSCI AC - 70% (מדד עולמי) שכוייח, בפעם האחרונה שבדקתי עדיין לא הופיע התחזית לשנת 2025. יש הבדל נוסף, בהראל זה רק 75% מניות, ואילו במיטב זה 98% מניות. הצהרת-מדיניות-השקעות-לשנת-2025-מונגשת-לאתר-גרסה-1.xlsx אז כפי הנראה עדיין מיטב דש עדיף על הראל.