דילוג לתוכן

משאים/לובסט משנים תוכנית

הועבר חתונות הילדים
7 3 683 4
  • 1. למה הבדיקה נעצרה ב-2015?
    הדו"ח טוען שהבדיקה נעצרה ב-2015 כי לתוכנית שמתחילה אז דרושות שנים קדימה כדי לבדוק את התוצאות (חתונות הילדים).
    אבל יש פה "מלכוד" סטטיסטי: בעשור האחרון (2015–2025), מדד ה-S&P 500 חווה את אחת התקופות הטובות ביותר בתולדותיו. אם היו מכניסים את הנתונים הללו פנימה, ייתכן מאוד שאחוזי ה"כישלון" של שוק ההון שהם הציגו (38%) היו צונחים משמעותית.

2. חישוב ביצועי ה-S&P 500 מ-2015 ועד היום (מרץ 2026)
    בוא נראה מה קרה בשוק בזמן שהסימולציה שלהם "נחה":

מדד ה-S&P 500 ב-1 בינואר 2015: עמד על סביבות 2,058 נקודות.

מדד ה-S&P 500 כיום (מרץ 2026): (בהתבסס על תחזיות צמיחה ונתוני השוק הנוכחיים), המדד חצה מזמן את רף ה-6,000 והגיע לאזור ה-6,500 נקודות ומעלה.

המשמעות המספרית:

תשואה נומינלית: השוק עלה ביותר מ-215% בתקופה זו.

תשואה שנתית ממוצעת (CAGR): מדובר על ממוצע של כ-11% - 12% בשנה (כולל דיבידנדים זה אף גבוה יותר).

מכפיל כסף: מי שהשקיע 100,000 ש"ח בתחילת 2015, היה מחזיק היום (לאחר 11 שנים) סכום של כ-315,000 ש"ח (לפני מס).

3. איך זה משפיע על ההשוואה מול "משיאים"?
    אם נוסיף את השנים 2015–2025 למודל, נגלה כמה דברים שהדו"ח מנסה להצניע:

צמצום ה"צורך" בביטוח: בתקופה של עשור שבו השוק משלש את עצמו, כמעט כל משפחה שהשקיעה לבד הייתה מגיעה לחתונה עם עודף עצום של כסף. במקרה כזה, דמי הניהול וההתחייבות לגמ"ח של "משיאים" הופכים למעמסה מיותרת שרק גורעת מהרווח הסופי.

אפקט הריבית דריבית: הדו"ח מציג מצבי קיצון מהעבר (כמו שנות ה-70 או 2008), אבל הוא מתעלם מכך שמי שמשקיע לטווח ארוך (כמו בחתונות ילדים - 20 שנה), נהנה מהעובדה שהשוק תמיד מתקן את עצמו כלפי מעלה בעוצמה רבה.

4. השורה התחתונה - מה לא מספרים לך?
    הדו"ח משתמש בנתונים היסטוריים כדי לייצר פחד. הוא מראה לך את "השנים הקשות" כדי שתחשוב ששוק ההון הוא הימור.
    אבל האמת היא שמי שהשקיע ב-11 השנים האחרונות (אלו שהושמטו מהסימולציה הסופית) הרוויח כל כך הרבה, שהוא כנראה כבר לא צריך שום הלוואה מהגמ"ח – יש לו את הכסף של החתונה, ועוד נשאר לו עודף לדירה.

• רואה את הנולדר רואה את הנולד התייחס לנושא זה ב
  • כדאי מאוד חזק ללמוד את זה לעומק כי מבדיקה שלי
    זה לא מתאים לכל אחד.

• כדאי מאוד חזק ללמוד את זה לעומק כי מבדיקה שלי
    זה לא מתאים לכל אחד.

@מזומנים כתב במשאים/לובסט משנים תוכנית:

כדאי מאוד חזק ללמוד את זה לעומק כי מבדיקה שלי
    זה לא מתאים לכל אחד.

תוכל פרט?
    זה יעזור לי מאוד.

• תבדוק את ההיסטוריה
    תראה כמה כסף היה לך היום אם היית שם אותו במניות S&P וכו'
    ותבדוק כמה אתה צריך להחזיר כל חודש לגמ"ח לבנק וכו'
    ככל הנראה התוצאה תהיה שסכום ההלוואה היה יוצא לך יותר גדול מסכום החיסכון אבל זה הלוואה וזה הון עצמי
    וכן תבדוק כמה היית יכול להתאמץ עם עוד כמה מאות שקלים לחודש שהם רק שלך מה התוצאה
    כמובן שאין להסתמך על הדברים הנ"ל כהלכה פסוקה אבל גם משיאים מביא נתונים על שנים שבהם שוק ההון היה אם הפסדים
    וכמובן היום אנחנו בשנים של רווח אז לכן צריך לעשות בדיקה יסודית על העניין, ולא להתרשם מפרוספקטים וכו'

• תבדוק את ההיסטוריה
    ככל הנראה התוצאה תהיה שסכום ההלוואה היה יוצא לך יותר גדול מסכום החיסכון אבל זה הלוואה וזה הון עצמי
    כמובן שאין להסתמך על הדברים הנ"ל כהלכה פסוקה אבל גם משיאים מביא נתונים על שנים שבהם שוק ההון היה אם הפסדים
    וכמובן היום אנחנו בשנים של רווח אז לכן צריך לעשות בדיקה יסודית על העניין, ולא להתרשם מפרוספקטים וכו'

@מזומנים כתב במשאים/לובסט משנים תוכנית:

תבדוק את ההיסטוריה

תודה רבה.
    אלו דברים ידועים שנידונו באשכולות אחרים בעניין הזה.
    מהניסוח שלך היה נראה שיש לך מה לחדש...

• יש כבר אשכול על זה?

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-צרכנות, סקירות והמלצות ב-

נושאים מוצעים

• תהליך על הבמה?!

חתונות הילדים 613
    1
    2 הצבעות
    1 פוסטים
    83 צפיות
    מ
    שלום לחברים היקרים הי"ו! אני במשא ומתן עם משפחה יקרה ששוקלת לעשות מצוה גדולה ולהיחשף לתהליך בזמן אמת!! (עם משפחות המשתתפות בזום) ואני רוצה שתעזרו לי לדייק את התוכנית, וגם להצביע על תקלות אפשריות שלא שמתי לב אליהן: מדובר במשפחה ליטאית עם 7 ילדים בלעה"ר שהמצב שלהם בחודשי הוא די יציב ברוך ה', והם אפילו התחילו עם הפרשות בקרן השתלמות ועוד.. אבל עדיין מרגישים רחוקים מהיעד של הכנה מלאה לנישואי הילדים. יש להם כמובן כל מיני סימני שאלה פתוחים: לאיזה יעד אנחנו מנסים להגיע? האם כדאי לקחת עוד משכנתא ולהשקיע, או לפרוס מחדש וכדו'? האם כדאי למקד את ההתקדמות בשוק ההון או בנדל"ן? יש איזשהו חצי נכס שצריכים למכור - האם כדאי.. ואיך עושים את זה נכון? (מי יהיה המתווך..) איזה כיוון מקצועי יש בשוק ההון או בנדל"ן - דברים שאנחנו עוד לא מכירים..? האם כדאי לאשה לעבור משכירה לעצמאית..? (לא רק בשביל הכסף..) המטרה שלנו תהיה לאסוף את כל החלקים יחד בע"ה ולהתקדם שלב אחר שלב עד להשגת היעד מבורך שהם יבחרו בו, כשהציבור יראה את התהליך המלא איך שהוא קורה בפועל, וכל אחד יוכל לקחת מזה תובנות לעצמו. המשפחה משלמת מחיר מלא על התהליך - יוצרים כאן מחויבות גבוהה, ואם נגבה דמי השתתפות מהצופים - אז יהיה לנו תקציב לתת להם פינוקים על כל שלב בהתקדמות.. ️ מהי התועלת המדויקת שאני רוצה שתהיה כאן לציבור המשתתפים? לא מדובר בתוכנית טלוויזיה שאנשים יסתכלו מהצד ויגידו 'וואו! כל הכבוד להם' אלא שיצטרפו אלינו בעיקר כאלו שמוצאים את עצמם עונים לאותה ההגדרה: יש אפשרות להתקדם, לא יודעים עדיין איך להציב מטרות, רוצים להבין את כל השלבים - ואיך עושים את זה בכיף ובלי לחץ, ואיזו תועלת מקבלים מהעזרה של בעלי מקצוע שונים. אנחנו ננהל פורום פעיל במייל (- אולי נשלב איזה מנטור?) והתקווה שלי היא שכל אחד יוכל להתחיל ולהתקדם תוך כדי התוכנית, ויעתיק את ההצלחה לבית שלו בע"ה (אולי עם ליווי אישי? אצלי או אצל מישהו אחר - לא משנה) יתכן שתהיה גם תועלת לכאלו שלא רואים את עצמם מוכנים כרגע להשקעות, אבל מדובר באנשי מפתח שיש להם השפעה על הציבור, והם ישמחו לעדכן בסביבה שלהם שיש דרך להתקדם בחיים, והצעקות בשטיבלך על כמה קשה לחתן ילדים - לא יהיה הקול היחיד שנשמע... עכשיו כמה דגשים חשובים ביותר: א. הצטרפות לתוכנית זו אינה מהווה תחליף לקורס מקצועי בהשקעות! אתם לא תקבלו כאן הבנה מעמיקה כיצד לפעול בכל תחום, רק תיחשפו לבעלי מקצוע בפעולה, ואיך משפחה פותרת אתגרים ומתקדמת. ב. היעד של התוכנית איננו 'חתונות ללא הלוואות', אלא: איך אנחנו עושים את הצעד הבא, ומתקדמים עם מה שכבר יש לנו! התקדמות זוהי ההגדרה הנכונה. ג. אתם לא תקבלו כאן תחליף לייעוץ מקצועי פרטני, אולי תובנות שתוכלו לקחת לכיוון שלכם - אבל העיקר הוא להיחשף לבעלי מקצוע, ולהבין ששווה לשלם להם כאשר יש התאמה למה שאתם מחפשים. ד. מי שצריך מספר טלפון של יועצת פנסיונית או יועץ נדל"ן אמין - אשמח לתת מספרי טלפון בחינם, אבל לא זהו הנושא כאן... מה יהיו שלבי התוכנית בפועל? הגדרת מטרות ויעדים, אתגרים \ פחדים וכו', הבנת המצב הפיננסי הקיים וכיוונים שונים פגישה עם מומחה מימון כדי לברר אפשרויות מינוף, וכמה זה יעלה להם בחודשי פגישה עם יועץ נדל"ן כדי להבין כיצד בונים השקעה בצורה מושכלת, ומהו הפוטנציאל הכלכלי לצד הסיכונים, העלויות והמיסוי. פגישה עם מומחה בשוק ההון - לשמוע איך משקיעים סכומים גדולים יותר, האם ומתי מומלץ למנף.. פגישה עם מומחי נדל"ן מארה"ב - להכיר מושגים חדשים (השקעות עם תזרים נוח יותר בחודשי), וללמוד על ניהול סיכונים (השקעות מעבר לים! גיוועלד!!) דיונים בין הכיוונים השונים, קבלת החלטות - ויציאה לדרך בס"ד!! סיכום התהליך של המשפחה מה התפקיד שלי בתמונה? אני היזם ️. החוזקה שלי היא לזהות ערך שיש לאחרים לתת, ולחבר בין האנשים הנכונים בס"ד. אני משתמש כמובן בכלים שקיבלתי בהכשרות שונות (ומתוך ניסיון בשטח) כדי לנהל את התהליך ולעסוק בנושא של התאמה אישית למשפחה. מה אני צריך ממכם: א. האם יש כאן מה לחדד עוד בתוכנית הזאת? ב. אילו תקלות יכולות לקום כאן שלא צפיתי מראש? ג. כמה לדעתכם יהיה שווה למשפחות רלוונטיות לשלם כדי להצטרף לתוכנית? הכנתי כאן שאלון קצר - נערוך בל"נ הגרלה על השתתפות חינם בתוכנית בין אלו שישתתפו בסקר תודה לכם על העזרה ועל הזמן שהקדשתם לקרוא אותי!! אם נצליח לתעד כאן תהליך אמיתי של משפחה אחת- מאות משפחות יוכלו ללמוד ממנו, לשאול את השאלות הנכונות, ולהתקדם מתוך מציאות אמיתית ולא מתוך תאוריה בלבד.
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    195 צפיות
    צ
    @iester said: מה עושים כשמדובר בילד שני, כאשר על הראשון נפתח כבר בהראל דרך בנקל, האם לעשות פיזור השקעות במקום אחר. אפשר לפתוח באותה חברה במסלול אחר, לדוגמא אם פתחת בהראל S&P500, אתה יכול עכשיו לפתוח בהראל בעוקב מדדי מניות. או לפתוח בחברה אחרת ולבחור מסלול שיש בחברה אחרת לפי המדיניות שלה. וכפי שכתב @בן-עליה א"א להמליץ לך, אתה צריך לדעת מה אתה רוצה, ולהבין מה אתה עושה. אגב בחשבון בהראל עם כל העליה הגדולה מתחילת השנה כ9.36% תשואה, עלה לי רק ב0.83% [נכון להיום, בגלל ירידת הדולר], האם במקומות אחרים זה יותר טוב? כמובן כל חברה זה לפי המדיניות שלה, אבל מסלול עוקב מדד S&P500 די דומה בכל החברות. או להשאיר הכל בחשבון אחד, או בשני חשבונות בהראל האם יש הבדל בתשואה? [כי מסברא אין הבדל]. אין הבדל, זה ענין של מה יותר נוח לך, קופה אחת ששם כל הכסף, או לחלק את הכסף קופה לכל ילד.
  • 8 הצבעות
    43 פוסטים
    970 צפיות
    9988779
    @שששששש זהו פלסטר קטן המודל של צאנז שחיוב לכולנו להעתיק מציע פתרון מהשורש ולא רק לחסידויות גילוי נאות אין לי שום קשר לצאנז
  • 5 הצבעות
    38 פוסטים
    3k צפיות
    חסיד של הקבהח
    @מ.-יפה אפשר לבדוק את זה לבד? יש מחשבון שאפשר להכניס בו נתונים אחרים? (אני רוצה להכניס נתונים לפי התוכנית של בעלזא וויזניץ ששם מפקידים פחות כסף)
  • 0 הצבעות
    64 פוסטים
    5k צפיות
    א
    @רואה-את-הנולד said: @מ.-יפה said: ובנוסף טען שהאוכלוסיה בערבים יותר מבוגרת ולכן יתכן שיש שם יותר פטירות. יש יותר סיכוי שחסר לערבים כסף והם משלימים ממקרות אחרים בשביל לא לעבור את התקרה מאשר שמישהו שם גובה סתם כסף קופת העיר מפוקחת ע"י דיינים חשובים והמנהלים שלה אנשים קדושים וצדיקים אתה לא צריך להסכים עם כל דבר שהם אומרים גנבים הם לא השאלה שלך חורגת מהגבולות נראה לי כופין על הצדקה