דילוג לתוכן

משאים/לובסט משנים תוכנית

הועבר חתונות הילדים
7 3 683 4
  • 1. למה הבדיקה נעצרה ב-2015?
    הדו"ח טוען שהבדיקה נעצרה ב-2015 כי לתוכנית שמתחילה אז דרושות שנים קדימה כדי לבדוק את התוצאות (חתונות הילדים).
    אבל יש פה "מלכוד" סטטיסטי: בעשור האחרון (2015–2025), מדד ה-S&P 500 חווה את אחת התקופות הטובות ביותר בתולדותיו. אם היו מכניסים את הנתונים הללו פנימה, ייתכן מאוד שאחוזי ה"כישלון" של שוק ההון שהם הציגו (38%) היו צונחים משמעותית.

2. חישוב ביצועי ה-S&P 500 מ-2015 ועד היום (מרץ 2026)
    בוא נראה מה קרה בשוק בזמן שהסימולציה שלהם "נחה":

מדד ה-S&P 500 ב-1 בינואר 2015: עמד על סביבות 2,058 נקודות.

מדד ה-S&P 500 כיום (מרץ 2026): (בהתבסס על תחזיות צמיחה ונתוני השוק הנוכחיים), המדד חצה מזמן את רף ה-6,000 והגיע לאזור ה-6,500 נקודות ומעלה.

המשמעות המספרית:

תשואה נומינלית: השוק עלה ביותר מ-215% בתקופה זו.

תשואה שנתית ממוצעת (CAGR): מדובר על ממוצע של כ-11% - 12% בשנה (כולל דיבידנדים זה אף גבוה יותר).

מכפיל כסף: מי שהשקיע 100,000 ש"ח בתחילת 2015, היה מחזיק היום (לאחר 11 שנים) סכום של כ-315,000 ש"ח (לפני מס).

3. איך זה משפיע על ההשוואה מול "משיאים"?
    אם נוסיף את השנים 2015–2025 למודל, נגלה כמה דברים שהדו"ח מנסה להצניע:

צמצום ה"צורך" בביטוח: בתקופה של עשור שבו השוק משלש את עצמו, כמעט כל משפחה שהשקיעה לבד הייתה מגיעה לחתונה עם עודף עצום של כסף. במקרה כזה, דמי הניהול וההתחייבות לגמ"ח של "משיאים" הופכים למעמסה מיותרת שרק גורעת מהרווח הסופי.

אפקט הריבית דריבית: הדו"ח מציג מצבי קיצון מהעבר (כמו שנות ה-70 או 2008), אבל הוא מתעלם מכך שמי שמשקיע לטווח ארוך (כמו בחתונות ילדים - 20 שנה), נהנה מהעובדה שהשוק תמיד מתקן את עצמו כלפי מעלה בעוצמה רבה.

4. השורה התחתונה - מה לא מספרים לך?
    הדו"ח משתמש בנתונים היסטוריים כדי לייצר פחד. הוא מראה לך את "השנים הקשות" כדי שתחשוב ששוק ההון הוא הימור.
    אבל האמת היא שמי שהשקיע ב-11 השנים האחרונות (אלו שהושמטו מהסימולציה הסופית) הרוויח כל כך הרבה, שהוא כנראה כבר לא צריך שום הלוואה מהגמ"ח – יש לו את הכסף של החתונה, ועוד נשאר לו עודף לדירה.

• רואה את הנולדר רואה את הנולד התייחס לנושא זה ב
  • כדאי מאוד חזק ללמוד את זה לעומק כי מבדיקה שלי
    זה לא מתאים לכל אחד.

• כדאי מאוד חזק ללמוד את זה לעומק כי מבדיקה שלי
    זה לא מתאים לכל אחד.

@מזומנים כתב במשאים/לובסט משנים תוכנית:

כדאי מאוד חזק ללמוד את זה לעומק כי מבדיקה שלי
    זה לא מתאים לכל אחד.

תוכל פרט?
    זה יעזור לי מאוד.

• תבדוק את ההיסטוריה
    תראה כמה כסף היה לך היום אם היית שם אותו במניות S&P וכו'
    ותבדוק כמה אתה צריך להחזיר כל חודש לגמ"ח לבנק וכו'
    ככל הנראה התוצאה תהיה שסכום ההלוואה היה יוצא לך יותר גדול מסכום החיסכון אבל זה הלוואה וזה הון עצמי
    וכן תבדוק כמה היית יכול להתאמץ עם עוד כמה מאות שקלים לחודש שהם רק שלך מה התוצאה
    כמובן שאין להסתמך על הדברים הנ"ל כהלכה פסוקה אבל גם משיאים מביא נתונים על שנים שבהם שוק ההון היה אם הפסדים
    וכמובן היום אנחנו בשנים של רווח אז לכן צריך לעשות בדיקה יסודית על העניין, ולא להתרשם מפרוספקטים וכו'

• תבדוק את ההיסטוריה
    ככל הנראה התוצאה תהיה שסכום ההלוואה היה יוצא לך יותר גדול מסכום החיסכון אבל זה הלוואה וזה הון עצמי
    כמובן שאין להסתמך על הדברים הנ"ל כהלכה פסוקה אבל גם משיאים מביא נתונים על שנים שבהם שוק ההון היה אם הפסדים
    וכמובן היום אנחנו בשנים של רווח אז לכן צריך לעשות בדיקה יסודית על העניין, ולא להתרשם מפרוספקטים וכו'

@מזומנים כתב במשאים/לובסט משנים תוכנית:

תבדוק את ההיסטוריה

תודה רבה.
    אלו דברים ידועים שנידונו באשכולות אחרים בעניין הזה.
    מהניסוח שלך היה נראה שיש לך מה לחדש...

• יש כבר אשכול על זה?

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-צרכנות, סקירות והמלצות ב-

נושאים מוצעים

• תהליך על הבמה?!

חתונות הילדים 613
    1
    2 הצבעות
    1 פוסטים
    83 צפיות
    מ
    שלום לחברים היקרים הי"ו! אני במשא ומתן עם משפחה יקרה ששוקלת לעשות מצוה גדולה ולהיחשף לתהליך בזמן אמת!! (עם משפחות המשתתפות בזום) ואני רוצה שתעזרו לי לדייק את התוכנית, וגם להצביע על תקלות אפשריות שלא שמתי לב אליהן: מדובר במשפחה ליטאית עם 7 ילדים בלעה"ר שהמצב שלהם בחודשי הוא די יציב ברוך ה', והם אפילו התחילו עם הפרשות בקרן השתלמות ועוד.. אבל עדיין מרגישים רחוקים מהיעד של הכנה מלאה לנישואי הילדים. יש להם כמובן כל מיני סימני שאלה פתוחים: לאיזה יעד אנחנו מנסים להגיע? האם כדאי לקחת עוד משכנתא ולהשקיע, או לפרוס מחדש וכדו'? האם כדאי למקד את ההתקדמות בשוק ההון או בנדל"ן? יש איזשהו חצי נכס שצריכים למכור - האם כדאי.. ואיך עושים את זה נכון? (מי יהיה המתווך..) איזה כיוון מקצועי יש בשוק ההון או בנדל"ן - דברים שאנחנו עוד לא מכירים..? האם כדאי לאשה לעבור משכירה לעצמאית..? (לא רק בשביל הכסף..) המטרה שלנו תהיה לאסוף את כל החלקים יחד בע"ה ולהתקדם שלב אחר שלב עד להשגת היעד מבורך שהם יבחרו בו, כשהציבור יראה את התהליך המלא איך שהוא קורה בפועל, וכל אחד יוכל לקחת מזה תובנות לעצמו. המשפחה משלמת מחיר מלא על התהליך - יוצרים כאן מחויבות גבוהה, ואם נגבה דמי השתתפות מהצופים - אז יהיה לנו תקציב לתת להם פינוקים על כל שלב בהתקדמות.. ️ מהי התועלת המדויקת שאני רוצה שתהיה כאן לציבור המשתתפים? לא מדובר בתוכנית טלוויזיה שאנשים יסתכלו מהצד ויגידו 'וואו! כל הכבוד להם' אלא שיצטרפו אלינו בעיקר כאלו שמוצאים את עצמם עונים לאותה ההגדרה: יש אפשרות להתקדם, לא יודעים עדיין איך להציב מטרות, רוצים להבין את כל השלבים - ואיך עושים את זה בכיף ובלי לחץ, ואיזו תועלת מקבלים מהעזרה של בעלי מקצוע שונים. אנחנו ננהל פורום פעיל במייל (- אולי נשלב איזה מנטור?) והתקווה שלי היא שכל אחד יוכל להתחיל ולהתקדם תוך כדי התוכנית, ויעתיק את ההצלחה לבית שלו בע"ה (אולי עם ליווי אישי? אצלי או אצל מישהו אחר - לא משנה) יתכן שתהיה גם תועלת לכאלו שלא רואים את עצמם מוכנים כרגע להשקעות, אבל מדובר באנשי מפתח שיש להם השפעה על הציבור, והם ישמחו לעדכן בסביבה שלהם שיש דרך להתקדם בחיים, והצעקות בשטיבלך על כמה קשה לחתן ילדים - לא יהיה הקול היחיד שנשמע... עכשיו כמה דגשים חשובים ביותר: א. הצטרפות לתוכנית זו אינה מהווה תחליף לקורס מקצועי בהשקעות! אתם לא תקבלו כאן הבנה מעמיקה כיצד לפעול בכל תחום, רק תיחשפו לבעלי מקצוע בפעולה, ואיך משפחה פותרת אתגרים ומתקדמת. ב. היעד של התוכנית איננו 'חתונות ללא הלוואות', אלא: איך אנחנו עושים את הצעד הבא, ומתקדמים עם מה שכבר יש לנו! התקדמות זוהי ההגדרה הנכונה. ג. אתם לא תקבלו כאן תחליף לייעוץ מקצועי פרטני, אולי תובנות שתוכלו לקחת לכיוון שלכם - אבל העיקר הוא להיחשף לבעלי מקצוע, ולהבין ששווה לשלם להם כאשר יש התאמה למה שאתם מחפשים. ד. מי שצריך מספר טלפון של יועצת פנסיונית או יועץ נדל"ן אמין - אשמח לתת מספרי טלפון בחינם, אבל לא זהו הנושא כאן... מה יהיו שלבי התוכנית בפועל? הגדרת מטרות ויעדים, אתגרים \ פחדים וכו', הבנת המצב הפיננסי הקיים וכיוונים שונים פגישה עם מומחה מימון כדי לברר אפשרויות מינוף, וכמה זה יעלה להם בחודשי פגישה עם יועץ נדל"ן כדי להבין כיצד בונים השקעה בצורה מושכלת, ומהו הפוטנציאל הכלכלי לצד הסיכונים, העלויות והמיסוי. פגישה עם מומחה בשוק ההון - לשמוע איך משקיעים סכומים גדולים יותר, האם ומתי מומלץ למנף.. פגישה עם מומחי נדל"ן מארה"ב - להכיר מושגים חדשים (השקעות עם תזרים נוח יותר בחודשי), וללמוד על ניהול סיכונים (השקעות מעבר לים! גיוועלד!!) דיונים בין הכיוונים השונים, קבלת החלטות - ויציאה לדרך בס"ד!! סיכום התהליך של המשפחה מה התפקיד שלי בתמונה? אני היזם ️. החוזקה שלי היא לזהות ערך שיש לאחרים לתת, ולחבר בין האנשים הנכונים בס"ד. אני משתמש כמובן בכלים שקיבלתי בהכשרות שונות (ומתוך ניסיון בשטח) כדי לנהל את התהליך ולעסוק בנושא של התאמה אישית למשפחה. מה אני צריך ממכם: א. האם יש כאן מה לחדד עוד בתוכנית הזאת? ב. אילו תקלות יכולות לקום כאן שלא צפיתי מראש? ג. כמה לדעתכם יהיה שווה למשפחות רלוונטיות לשלם כדי להצטרף לתוכנית? הכנתי כאן שאלון קצר - נערוך בל"נ הגרלה על השתתפות חינם בתוכנית בין אלו שישתתפו בסקר תודה לכם על העזרה ועל הזמן שהקדשתם לקרוא אותי!! אם נצליח לתעד כאן תהליך אמיתי של משפחה אחת- מאות משפחות יוכלו ללמוד ממנו, לשאול את השאלות הנכונות, ולהתקדם מתוך מציאות אמיתית ולא מתוך תאוריה בלבד.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    193 צפיות
    צדיק יסוד עולםצ
    אפשר בהחלט להגיע להסדר עם הגמ"ח על הקפאת התרומות ויתאימו לכם מסלול לפי מה שהפקדתם עד עכשיו. עשיתי את זה גם עם הגמח המרכזי וגם עם אושר בכבוד. תעשו חשבון אם וכאשר תממשו את היחידות של ההלוואות כמה יהיה ההחזר החודשי בשנים הקשות, את הסכום הזה (שהוא אמור להיות פי כמה ממה שאתם משלמים היום) תפקידו מהיום לשוק ההון. אם אתם חושבים שאתם לא יכולים לעמוד בזה, איך אתם חושבים שתצליחו לעמוד בהחזר ההלוואות? לדוגמא: תורם לגמ"ח מאה ש"ח וכשיקבל את הלוואה יצטרך להחזיר 1000 ש"ח, לא בטוח שיספיק לו להפקיד בשוק ההון מאה ש"ח, אבל די בטוח שאם יפקיד אלף ש"ח לא יצטרך את ההלוואה. אם היום אין לך 1000 ש"ח להפקיד מן הסתם גם לא יהיה לך 1000 ש"ח להחזיר וממילא לא תיקח את ההלוואה, וכל התרומה לפח. אגב, אומרים שהגמחים חיים מכל אלה שרק כשבאו לקחת את ההלוואה ויתרו עליה שהבינו שלא יוכלו להחזיר.
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    156 צפיות
    מ
    אני מעריץ מאוד גדול של התוכנית הזו של מתייעלים! מדובר בתוכנית מסודרת מאוד של התקדמות שלב אחר שלב עובדים על התמונה הכלכלית המלאה: הגדרת מטרות ויעדים > יציבות חודשית ושנתית > הגדלת הכנסה > בדיקת מסלולים מתאימים בנדל"ן ושוק ההון > עבודה על ביטוחים ופנסיה ויציאה לדרך..! על אף ההתלהבות וכמה שזה נשמע מדהים בכל תהליך חשוב להסכים להיכנס לזה כראוי ולהרגיש שיש כאן התאמה מלאה למשפחה שלנו וכו' כי מי שחושב שיהיו כאן קסמים בלי שהם יסכימו להיפתח לאפשרויות, והמצב החודשי בבלגן ואין כח לעבוד על זה... וכו' וכו' - אז כנראה עלות הליווי נמצאת בסיכון מוגבר... אז חשוב מאוד לעבוד על תיאום ציפיות לפני שניגשים לכל תוכנית או שירות! עוד פרט חשוב לדעתי: ישנם נותני שירות שישקיעו איתכם יותר זמן כדי לברר אם יש התאמה ביניכם לתהליך לפני סגירה, ואחרים יסגרו איתכם בטלפון ברגע שאמרתם פעם אחת 'וואו זה נשמע לי מעניין'... -לא יודע אם זהו נושא של 'ישרות' או סתם הבדלים בגישה.. עכ"פ תשקיעו הרבה מחשבה בנושא של התאמה שלכם לשירות\מוצר\קורס לפני שאתם סוגרים על משהו יקר.
  • 5 הצבעות
    38 פוסטים
    3k צפיות
    חסיד של הקבהח
    @מ.-יפה אפשר לבדוק את זה לבד? יש מחשבון שאפשר להכניס בו נתונים אחרים? (אני רוצה להכניס נתונים לפי התוכנית של בעלזא וויזניץ ששם מפקידים פחות כסף)
  • דברים שלא רואים משם...

חתונות הילדים משיאים אפיריון לובסט
    1
    4 הצבעות
    1 פוסטים
    243 צפיות
    ביזנייעסב
    ישנו משפט מפורסם, שנעשה בו שימוש בהתרחשות פוליטית עתיקה, "דברים שרואים מכאן לא רואים משם" ההיגיון שטמון במשפט, מצביע על העובדה, שישנם זוויות ראיה שונות לכל נתון, ובהחלט יתכנו מסקנות שונות, על פי נקודת המוצא של המתבונן. דוגמא לדבר נוכל למצוא בענייני ציבור, שם ייתכן שראשי הקהל, שמטבע הדברים נחשפים לכלל הציבור, ינהגו באחריות יתרה בהחלטות שעלולות לגרום לנזקים לחלקים מסוימים. לצערי, בימים האחרונים כולנו נחשפים למספר התרחשויות, שמצביעות על כך שדווקא אלו שאמורים להכיר את כלל רבדי הציבור, ולהתאים את התנהגותם לסכנות שעומדות בדרכם, טומנים את ראשם בחול. רבות נדונו כבר, המיזמים החדשים לשילוב השקעה בשוק ההון עם תוכניות הגמ"חים, אותם יזמו מספר קהילות חשובות, וגמ"חים גדולים, אכן, יש הדורשים את המיזמים הללו לגנאי, יש הדורשים לשבח, ויש המסתפקים האם הם בגדר דבר שבא לעולם בכלל. מה שמטריד אותי בסיפור הזה, הוא דווקא האנשים אותם בחרו להציב בפרונט של אותם מיזמים, אין ספק, שזה מוסיף נופך של רצינות ומקצועיות חיוביים לעניין. אותם מומחים, אכן בעלי הבנה רחבה ומעמיקה בעולם ההשקעות, ומתוקף עומק הבנתם זכותם המלאה, לעסוק ולהמליץ על השקעות שאינם שוות לכל נפש, כך לדוגמא נוכל למצוא בחיפוש קצר, הסכתים, מאמרים והרצאות, בהם הם מסבירים בטוב טעם ודעת, מדוע מומלץ להשקיע בסקטור הביטחוני במטבעות קריפטו או לגדר מט"ח וכן על זו הדרך, יתכן בהחלט שהצדק איתם, ואיני נוקט דעה בעצם הנושא. אך פה נשאלת השאלה, באיזו אחריות אותם אנשי ציבור יקרים, ראשי קהילות וגמ"חים נכבדים, מעניקים במה ותפוצה כה נרחבת, למומחים ולהמלצותיהם. האם כל כך מהר שכחנו את הסכנה העצומה, בהפקעת האברכים מבין כותלי בית המדרש והשלכתם אל הביצה הבורסאית, כדברי ה"מעוררים" דאז. אם כבר יוצאים ביוזמה נפלאה ומבורכת כל כך, שוודאי תורמת רבות להעלאת המודעות לאפשרות לחתן ילדים בקלות, לא חבל להסתכן לשווא? מלבד החשש הנ"ל, והסיכון העצום לאיבוד ממון רב, שקיים בהשקעות שמיועדות למקצוענים, דומני, שיש סיכון לא מבוטל נוסף שמתעורר בהתנהגות פסולה שכזו, עצם העובדה שאברך ששמע על פתרון קולקטיבי, ואז ציפור קטנה תלחש על אוזנו, שאותו מומחה שהגה את השיטה, ממליץ על השקעה אחרת שתניב תשואה כפולה ומכופלת, בוודאי שהוא ינסה לברר ולהבין איך מצטרפים להצלחה הזו, ומה הכשרות שיש עליה, וכמה דמי הניהול שיש, והאם אפשר לקבל הנחה, וכו' וכך יחלפו להם שנה ושנתיים, ועוד רווח פוטנציאלי יתאדה לשווא, אני רוצה לשוב ולחדד, אין בי כל תלונה כלפי אנשי מקצוע נכבדים אלו, זו המומחיות שלהם, ובהחלט שמורה להם הפריבילגיה להרחיב אופקים לאלו המעוניינים בכך, ג.נ. אישית החכמתי מהם רבות. אך מכאן ועד להפוך אותם למעתיקי השמועה ומפיצי הבשורה, לדעתי זו פעולה מסוכנת, שמוטב יחשבו עליה שוב הנוגעים בדבר, למען לא תצא תקלה תחת ידם ח"ו.