מענה לטענות של דוד טופורוביץ
-
@מרים-הורביץ-נכסים יש גם סיכון בנדלן. ושמה אנשים לוקחים מינופים הרבה יותר מסוכנים. אולי תכתבי גם על זה?
@מרים-הורביץ-נכסים יש גם סיכון בנדלן. ושמה אנשים לוקחים מינופים הרבה יותר מסוכנים. אולי תכתבי גם על זה?
אין בזה ספק.
ב''ה הסיפוק שלי כשאנשים מגיעים אלי ואני מוריה אותם מהתוכניות שלי.לא מזמן הגיע אלי לקוח לליווי,
ואחרי תהליך משמעותי הבנתי שבשבילו מסוכן להיכנס להשקעה נוספת,
החזרתי לו את דמי הליווי מלבד מה שגביתי עבור הפגישות שביצענו זאת על אף השעות הרבות שהשקעתי בניתוח התיק המורכב שלו.אין ספק שיש דברים מאוד מסוכנים,
אבל יש גם מקום לחינוך הציבור בשוק ההון. -
חייב להגיד שהבחור מבין את שוק ההון ברמה גבוהה מאוד .
הטיעון שלו הוא לא נגד השקעה בשוק ההון , אלא נגד התפיסה שאנחנו יכולים להחזיק מעמד גם במשברים גדולים .
יש כאן מישהו שיכול לומר שהוא טועה ?כתבתי על זה כאן בעבר שישנם נתונים על חוסר רציונליות והבנה של השוק הזה https://forum.benakel.org/post/13201
-
חייב להגיד שהבחור מבין את שוק ההון ברמה גבוהה מאוד .
הטיעון שלו הוא לא נגד השקעה בשוק ההון , אלא נגד התפיסה שאנחנו יכולים להחזיק מעמד גם במשברים גדולים .
יש כאן מישהו שיכול לומר שהוא טועה ?כתבתי על זה כאן בעבר שישנם נתונים על חוסר רציונליות והבנה של השוק הזה https://forum.benakel.org/post/13201
@דוד-בן-זיקרי מה המסקנה שלך מזה?
ומה המסקנה שלו? -
דווקא ממה שיוסלה מיצנברג העלה בקול חי נראה שהוא בעד להשקיע רק להבין את המשמעות .
להבנתי כשהוא דיבר על יפן או על קריסות גדולות הוא התכוון שצריך להבין שזה תרחיש שיכול לקרות .בכל אופן זו דעתי ולא חשוב מה הוא חושב , בעיניי אנשים צריכים להבין שישנם בעיות ואני מקפיד לעשות את זה בקורסים
אני חושב שגם הוא התבטא לא בצורה הכי מדויקת בסוף טוב שהוא העלה את הנושא , חייב שיהיו תמיד שתי צדדים . -
נכון אבל מהמקום שלי כמלווה אני מסכימה מאוד עם הסכנה והבורות של הרבה אנשים שלא מתמצאים.
אתם יודעים כמה אברכים לוקחים חצי מיליון ש''ח ושמים בשוק ההון כי זה נח יותר מאשר לרכוש דירה והם שמעו על ה S&P?
וזה וודאי עלול להיות סיכון עצום. -
אתם יודעים כמה אברכים לוקחים חצי מיליון ש''ח ושמים בשוק ההון כי זה נח יותר מאשר לרכוש דירה והם שמעו על ה S&P?
כמה ??
יש הרבה אברכים שעושים את זה?@שואף-לדעת אישית אני מקווה שהרבה אברכים עושים אתזה כמובן עם הבנה של משמעות הדבר ואם התיעצות עם איש מקצוע נטול אינטרסים לטווח של מינמום 14 שנה.
אני מאמין יותר בשוק הנדלן אבל לרוב האברכים החפצים בשקיעות עדיף יותר לנטות לשוק ההון בשלב הראשון. -
@שואף-לדעת אישית אני מקווה שהרבה אברכים עושים אתזה כמובן עם הבנה של משמעות הדבר ואם התיעצות עם איש מקצוע נטול אינטרסים לטווח של מינמום 14 שנה.
אני מאמין יותר בשוק הנדלן אבל לרוב האברכים החפצים בשקיעות עדיף יותר לנטות לשוק ההון בשלב הראשון.שואף-לדעת אישית אני מקווה שהרבה אברכים עושים אתזה כמובן עם הבנה של משמעות הדבר ואם התיעצות עם איש מקצוע נטול אינטרסים לטווח של מינמום 14 שנה.
א. רוב מוחלט של הציבור לא מבין את המשמעות של המדד.
ב. לעשות מינוף של חצי מיליון שקל (וגם לשלם ריבית) על מדד שנמצא בשיאו זה צעד לא פשוט בכלל, גם אם עושים מינוף זה לא פשוט להתמנף על סכום כל כך גדול ובתקופת שיאים של המדד.
ג. אני מקווה מאוד שמי שכן עושה את זה, עושה זאת על דעת שני בני הזוג.. -
כמה ??
יש הרבה אברכים שעושים את זה?כמה ??
יש הרבה אברכים שעושים את זה?כן, אני ב''ה לא נוהגת להמציא.
אני מדברת מידיעה על כמה וכמה כאלו ששוחחתי איתם והם התלבטו ובחרו בשוק ההון הרבה פעמים מתוך עצלות לברר וכו' ולא מתוך בחירה והבנה שזו ההשקעה המתאימה להם.
ואני בטוחה שיש עוד הרבה מאוד.
כי הרבה מהאברכים שעושים את זה בכלל לא באים אלי לשמוע על נדל''ן.... -
שואף-לדעת אישית אני מקווה שהרבה אברכים עושים אתזה כמובן עם הבנה של משמעות הדבר ואם התיעצות עם איש מקצוע נטול אינטרסים לטווח של מינמום 14 שנה.
א. רוב מוחלט של הציבור לא מבין את המשמעות של המדד.
ב. לעשות מינוף של חצי מיליון שקל (וגם לשלם ריבית) על מדד שנמצא בשיאו זה צעד לא פשוט בכלל, גם אם עושים מינוף זה לא פשוט להתמנף על סכום כל כך גדול ובתקופת שיאים של המדד.
ג. אני מקווה מאוד שמי שכן עושה את זה, עושה זאת על דעת שני בני הזוג..@שואף-לדעת מי שעושה את זה זה צריך להיות אחרי הבנה שווה גם לאשתו ובעידודה מי שלא הוא סתם טיפש וגנב ולא על כאלה דיברתי.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות