פסיכולוגיה של הכסף
-
הפסקתי לעשן, אז איפה המרצדס?

לפני כמה שנים דיברתי עם חבר שרצה להפסיק לעשן. הוא הבין שחוץ מהנזק הבריאותי, יש פה חתיכת נזק כלכלי – בקיצור, חור רציני בכיס.
תוך כדי השיחה, הוא פותח מולי מחשבון בעיניים בורקות ומראה לי את החישוב: לפי הכסף שנחסך מהסיגריות, תוך כמה שנים הוא יוכל לקנות מרצדס חדשה! התלהבתי יחד איתו, והוא אפילו הבטיח לי סיבוב על המרצדס בעוד כמה שנים.
לפליאתכם (או שלא...), פגשתי את אותו חבר לאחר כמה שנים כשהוא נוסע... באוטובוס.
הסתכלתי עליו ושאלתי: "נווו... איפה המרצדס?" הוא הביט בי ואמר: "תשמע, אין לי מושג איך אני לא נוסע עכשיו במרצדס".
️
התשובה לכך היא במשפט אחד: מלאי מגדיר שימוש. 🧠
המוח שלנו מתוכנת להשתמש בכל המשאבים שקיימים לרשותו. כלומר, כל חפץ או כסף שזמינים לנו בהישג יד או בקרבתנו – המוח מכניס אותם ל"רשימת המלאי" שלו, ותוך זמן קצר הוא כבר ימצא דרך להשתמש בהם.
לכן, כסף ששוכב בעובר ושב הוא כסף שרוב הסיכויים פשוט יתבזבז. ברגע שהמוח שלנו רואה יתרה "פנויה" של 500 ש"ח, הוא מיד מכניס אותה לרשימת השימוש המיידי. פתאום נראה איזה גלידה, בגד או חפץ כלשהו, והדרך לקנייה תהיה קצרה מאוד – כי הרי יש "עודף" בחשבון.
️
בשורה התחתונה:
אם אותו חבר שהפסיק לעשן היה מרחיק את הכסף ממנו – לחיסכון סגור, קופת גמל או השקעה – סביר להניח שהיום הוא באמת היה נוסע במרצדס.
️ ברגע שהוא בחר להשאיר את הכסף נגיש בחשבון, המוח שלו דאג שהכסף הזה "ייעלם" על החיים עצמם.
זכרו: כדי לשמור על הכסף, צריך לפעמים לשמור אותו מעצמנו.

-
להצטרפות לפורום הפיננסי ניתן לשוח הודעה ל khny887@gmail.com
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות