דילוג לתוכן

"כת הפסיביים" - האומנם?

חתונות הילדים
13 8 129 8
  • בימים האחרונים, במסגרת הדיונים שניעורו שוב לחיים, סביב ההשקעה הפסיבית.
    חוזרת על עצמה פעמים רבות מידי השמצת הקסם, "כת הפסיביים"
    השימוש המוגבר במינוח הזה, ובשלל פניני לשון מאותו הענף, מציק לי, עוד יותר ממזג האוויר עוצר הנשימה, שבחוץ.
    כאדם שחוטא לעיתים בקמפיינים פרסומיים, אני מאמין ששקר שחוזרים עליו מספר פעמים הופך לעובדה,
    ולכן השימוש השקרי במונחים "כת" "עדר" וכן על זו הדרך מקומם אותי.

בעוד שאסכולת ההשקעה הפסיבית במגזר, מתברכת באינספור אנשי מקצוע חדים ורהוטים, שפקיע שמייהו כמומחים בעלי שם.

מהעבר השני, בגיזרה המסוימת אליה התנקזו נושאי דגל המלחמה, ניצב קומץ אפרורי וחסר זהות, בהם אברך אלמוני עד לפני יומיים, מנהל גמ"ח שבינו לבין היכרות עם השוק אין דבר, או עו"ד לענייני נדל"ן שחשף את בורותו ברבים, ואיך אפשר בלי עוד אי אלו יוזרים אנונימיים, שחלקם כנראה משמשים כמכפיל כוח לדמויות שהזכרנו.

ודווקא אותם אלו, שלא מחזיקים באיזשהו רקורד מקצועי, ומוכיחים מעת לעת בורות מדהימה, להם ניתנת רשות הדיבור, הם ממלאים אולמות ודפי עיתונות, סתם כך כי הם מתנגדים.

תענו לי רגע, הפסיביים הם ה"כת" או דווקא אלו שלא גובים מחירים על רשלנות מקצועית, האם אלו שמעניקים במות שוב ושוב לאנשים חסרי ידע, הם לא העדר?
    האם קיימת ביקורת ציבורית על היבטים של נרמול הונאות במגזר? או שהכל עובר בשתיקה מפוחדת.

למה אחד! לא העז לברר בעדינות אצל הכוכב החדש שהפציע, על ממוצע התשואה האישי שהוא משיג, שאלה פשוטה שוודאי תשנה את התמונה וההתייחסות אליו?

והאמת, אני מעדיף עדר.
    כשהברירה השנייה היא ג'ונגל של אקטיביים, בעלי אינטרסים מוצהרים, וכאלו שחוששים ח"ו לאבד את קשיי זיווגו של אדם...

השימוש המוגבר במינוח הזה, ובשלל פניני לשון מאותו הענף, מציק לי, עוד יותר ממזג האוויר עוצר הנשימה, שבחוץ.
    כאדם שחוטא לעיתים בקמפיינים פרסומיים, אני מאמין ששקר שחוזרים עליו מספר פעמים הופך לעובדה,

בעוד שאסכולת ההשקעה הפסיבית במגזר, מתברכת באינספור אנשי מקצוע חדים ורהוטים, שפקיע שמייהו כמומחים בעלי שם.

מהעבר השני, בגיזרה המסוימת אליה התנקזו נושאי דגל המלחמה, ניצב קומץ אפרורי וחסר זהות, בהם אברך אלמוני עד לפני יומיים, מנהל גמ"ח שבינו לבין היכרות עם השוק אין דבר, או עו"ד לענייני נדל"ן שחשף את בורותו ברבים, ואיך אפשר בלי עוד אי אלו יוזרים אנונימיים, שחלקם כנראה משמשים כמכפיל כוח לדמויות שהזכרנו.

ודווקא אותם אלו, שלא מחזיקים באיזשהו רקורד מקצועי, ומוכיחים מעת לעת בורות מדהימה, להם ניתנת רשות הדיבור, הם ממלאים אולמות ודפי עיתונות, סתם כך כי הם מתנגדים.

תענו לי רגע, הפסיביים הם ה"כת" או דווקא אלו שלא גובים מחירים על רשלנות מקצועית, האם אלו שמעניקים במות שוב ושוב לאנשים חסרי ידע, הם לא העדר?
    האם קיימת ביקורת ציבורית על היבטים של נרמול הונאות במגזר? או שהכל עובר בשתיקה מפוחדת.

למה אחד! לא העז לברר בעדינות אצל הכוכב החדש שהפציע, על ממוצע התשואה האישי שהוא משיג, שאלה פשוטה שוודאי תשנה את התמונה וההתייחסות אליו?

והאמת, אני מעדיף עדר.
    כשהברירה השנייה היא ג'ונגל של אקטיביים, בעלי אינטרסים מוצהרים, וכאלו שחוששים ח"ו לאבד את קשיי זיווגו של אדם...

@ביזנייעס הייטבת לתאר את הסכלות והחוצפה של המומחים החדשים הצעתי(ואני אומר גם לעצמי) שכדאי להפסיק להגיב בנושא כמו שקרה לפני תקופה אם הטרלול של הזהב באתיופיה שהתאפקנו כמה מהמגיבים פה מלדרוך שם כיון שלפעמים צריך לקיים שתיקה יפה לחכמים.

• @ביזנייעס הייטבת לתאר את הסכלות והחוצפה של המומחים החדשים הצעתי(ואני אומר גם לעצמי) שכדאי להפסיק להגיב בנושא כמו שקרה לפני תקופה אם הטרלול של הזהב באתיופיה שהתאפקנו כמה מהמגיבים פה מלדרוך שם כיון שלפעמים צריך לקיים שתיקה יפה לחכמים.

@השומר הוא העלה עובודות מוצקות
    אם חולקים על המסקנות שהוא הוציא מתוכם צריך להסביר את זה
    ולא לגמור בזה שמכנים אותם "המומחים החדשים"

והאמת, אני מעדיף עדר.

@ביזנייעס said:

בבקשה, אם כל ההערכה אבל אין להם שום הבנה במאקרו או משהו דומה, קצת הבנה בסיסית במסחר פשוט שזה הרבה אבל לא מספיק בכלל לויכוח.

• @ביזנייעס said:

בבקשה, אם כל ההערכה אבל אין להם שום הבנה במאקרו או משהו דומה, קצת הבנה בסיסית במסחר פשוט שזה הרבה אבל לא מספיק בכלל לויכוח.

@רבנאי-יתרעם-גאון
    חח,
    למתנגדים יש הבנה במאקרו כנראה...

• @ביזנייעס
    גילוי נאות: אני כתבתי כאן בפורום אתמול על כת.
    גילוי נאות 2: אני חושב (לא שאני כזה מומחה, אבל זו דעתי), שהשקעה פסיבית היא ככל הנראה הכי טובה, בטוחה, וכדאית בעת הזאת ובפרט לאברכים.
    דיברתי על השיח של חלק ממצדדי ההשקעה הפסיבית, שהוא אלים, מזלזל, מתנשא, לא רואה לנכון להתייחס לטיעונים, שקוע במחמאות עצמיות וטפיחות הדדיות איש על שכם רעהו, ותעשיית לייקים הדדיים בפורומים שונים. מתוך תודעה עצמית של תיקון עולם ויצירת שפה בעלת קודים פנימיים. בהלה והסתערות קולקטיבית על כל מי שמנסה לפקפק או לערער או לבקר, ושוב, תוך התעלמות מהטיעונים, וטענות על פטור מהוכחה או מטיעונים נגדיים.
    זה שיח של כת, לפי כל ההגדרות המקצועיות של כת. (המצב כאן עוד יחסית בסדר, תראה בפרוג מה היחס שקיבלו טענותיו של טופורוביץ).

• @רבנאי-יתרעם-גאון
    חח,

@ביזנייעס said:

חח,

לטופרוביץ'? נראה שכן, קצת יותר מאלה.

וגם אם לא זה לא משנה זה לא עושה את התומכים למומחים ולא פקיע שמייהו כבעלי שם.

• @ביזנייעס
    גילוי נאות: אני כתבתי כאן בפורום אתמול על כת.
    גילוי נאות 2: אני חושב (לא שאני כזה מומחה, אבל זו דעתי), שהשקעה פסיבית היא ככל הנראה הכי טובה, בטוחה, וכדאית בעת הזאת ובפרט לאברכים.
    דיברתי על השיח של חלק ממצדדי ההשקעה הפסיבית, שהוא אלים, מזלזל, מתנשא, לא רואה לנכון להתייחס לטיעונים, שקוע במחמאות עצמיות וטפיחות הדדיות איש על שכם רעהו, ותעשיית לייקים הדדיים בפורומים שונים. מתוך תודעה עצמית של תיקון עולם ויצירת שפה בעלת קודים פנימיים. בהלה והסתערות קולקטיבית על כל מי שמנסה לפקפק או לערער או לבקר, ושוב, תוך התעלמות מהטיעונים, וטענות על פטור מהוכחה או מטיעונים נגדיים.
    זה שיח של כת, לפי כל ההגדרות המקצועיות של כת. (המצב כאן עוד יחסית בסדר, תראה בפרוג מה היחס שקיבלו טענותיו של טופורוביץ).

@איש-בנימין said:

אלים, מזלזל, מתנשא, לא רואה לנכון להתייחס לטיעונים, שקוע במחמאות עצמיות וטפיחות הדדיות איש על שכם רעהו, ותעשיית לייקים הדדיים בפורומים שונים. מתוך תודעה עצמית של תיקון עולם ויצירת שפה בעלת קודים פנימיים. בהלה והסתערות קולקטיבית על כל מי שמנסה לפקפק או לערער או לבקר, ושוב, תוך התעלמות מהטיעונים, וטענות על פטור מהוכחה או מטיעונים נגדיים.

חתיכת כתב אישום,
    אני בהחלט סבור שיש מקום לשיח מזלזל ומתנשא, כלפי גילויי בורות במרחב הציבורי, נמאס כבר מהחובבנות הזו.
    לא יודע איפה ראית התעלמות מטיעונים, כל יוזר מתחיל כבר פירסם מגילת התייחסות לנאמר.

@איש-בנימין said:

לפי כל ההגדרות המקצועיות של כת.

נו באמת.

@רבנאי-יתרעם-גאון said:

אני באמת לא מצליח להבין, הבחור הקריא לכם פוסטים עתיקי יומין מהסולידית, (אפילו לא בעל פה..)
    ונהפך לגאון פיננסי דמוי ווארן באפט,
    אין לי היכרות אישית איתו אבל ממה שנחשף לציבור, הוא מיחזר טענות עתיקות, והעדר שותה בצמא ומכתיר את הגורו.

• @איש-בנימין said:

אלים, מזלזל, מתנשא, לא רואה לנכון להתייחס לטיעונים, שקוע במחמאות עצמיות וטפיחות הדדיות איש על שכם רעהו, ותעשיית לייקים הדדיים בפורומים שונים. מתוך תודעה עצמית של תיקון עולם ויצירת שפה בעלת קודים פנימיים. בהלה והסתערות קולקטיבית על כל מי שמנסה לפקפק או לערער או לבקר, ושוב, תוך התעלמות מהטיעונים, וטענות על פטור מהוכחה או מטיעונים נגדיים.

חתיכת כתב אישום,
    אני בהחלט סבור שיש מקום לשיח מזלזל ומתנשא, כלפי גילויי בורות במרחב הציבורי, נמאס כבר מהחובבנות הזו.
    לא יודע איפה ראית התעלמות מטיעונים, כל יוזר מתחיל כבר פירסם מגילת התייחסות לנאמר.

@איש-בנימין said:

לפי כל ההגדרות המקצועיות של כת.

נו באמת.

@רבנאי-יתרעם-גאון said:

אני באמת לא מצליח להבין, הבחור הקריא לכם פוסטים עתיקי יומין מהסולידית, (אפילו לא בעל פה..)
    אין לי היכרות אישית איתו אבל ממה שנחשף לציבור, הוא מיחזר טענות עתיקות, והעדר שותה בצמא ומכתיר את הגורו.

@ביזנייעס said:

אהה אז זה הגורו? חשבתי כבר מיכה מאמריקה שמביא כל מה שקורה בעולם מהצד השני של המפה.

• ולא דיברנו על זה שבתור אברכים ובכלל בני תורה שרוצים להיות שקועים בעולמה של תורה ובעבודת ה', וכל עיסוקנו בחסכונות הם כדי לחתן את הילדים ושהם יקימו בית של תורה ויהיה להם פנאי ללמוד ולעבוד את ה' וכו...
    השקעה פסיבית הכי פחות 'מפריעה' לכל מה שכתבתי למעלה. היא ההשתדלות הטובה ביותר וגם הוכיחה את עצמה מציאותית בדרכי הטבע.
    ולכל ה'מומחים' הצעירים שבקושי עשו בר מצוה לילד ורק לקחו איזה קורס... תירגעו... יש לכם עוד מה ללמוד.

ואגב... ברכות לאלו ששמעו בקולי לפני שבועיים, לקחו הלואה קטנה ושמו בקרן ממונפת (פסיבי... פסיבי...) עשיתם ככל הנראה כבר 20-35% בתוך שבועיים.
    עכשיו תהיו פסיביים....... 😔

• @השומר הוא העלה עובודות מוצקות
    אם חולקים על המסקנות שהוא הוציא מתוכם צריך להסביר את זה
    ולא לגמור בזה שמכנים אותם "המומחים החדשים"

@רבות-מחשבות חלק מהעובדות שלו לא נכונות וחלק לא מדויקות ומה שנכון הוא לא תמיד מציג את זה טוב אם דוד טפורביץ מסתתר פה מאחורי אחד השמות אחמיא לך שאתה עושה רושם של בחור כישרוני מאד.
    אגב אני לא חסיד של שוק ההון יותר מחמישים אחוז מכספי נמצא בנדלן בארץ אבל כפתרון לכלל עם היעוץ המקצועי יותר נכון לפזר בצורה פסיבית לאורך שנים.

והאמת, אני מעדיף עדר.

@ביזנייעס said:

תענו לי רגע, הפסיביים הם ה"כת" או דווקא אלו

תסלח לי על התגובה הקצת חריפה שלי
    אבל הקצנת קצת בהתיחסותך לאנשים ספציפים ולא לתופעה הרווחת כאן בפורום.
    אני בהחלט לא חושב שהפסיביות היא כת. ממש לא!
    אבל כאן בפורום בנושא זה שקשור להשקעה פסיבית באנס אנד פי 500 על כל צד של שאלה אחרת אין תגובות עניניות בוגרות מקצועיות ונורמליות.
    מלבד הטענה הבסיסית והחדשנית שמסתמא השואל לא יודע... שנכון להשקיע פסיבית באנס אד פי 500 בלי הסברים.
    לדוגמא: לא מזמן ניסיתי לשאול כאן, שיש לי כסף בצד להתחיל להשקיע, והאם לא נכון בשנה זו שהמניות של אנס אנד פי יקרות, והדולר יורד, להשקיע במדדים הישראלים שהמניות זולות כאן משמעותית וכשיש צפי שהשקל יתחזק.
    חושב שזה שאלה הגיונית סבירה ושאלתי על סמך אנשי מקצוע ברישיון שכך שמעתי מהם. והתחזיות שלהם בעבר התממשו. ויש הגיון כלכלי בדבריהם.
    ציפיתי לתשובות בוגרות ועניניות כמו שההנחה שלך לא נכונה וזה לא נכון שהמניות של אנס אד פי יקרות או שהמניות בארץ לא זולות וכו' וכו' תשובות נורמליות עניניות כלכליות שמתייחסות לשאלה.
    ובתגובה קיבלתי המוני תגובות מזדעזעות מזלזלות ומתנשאות עם "עשרות" לייקים [ללמדך שזה רווח מאוד כאן ולא תגובה של מישהו ספיציפי] מתי כבר תפסיק להמר ותבין ששוק ההון והימורים זה דבר קשה, או שזה סתירה ל@רק-יגיעה-בתורה וכו' וכו'
    ניסיתי לקרוא את השאלה שוב ואני חשבתי שזה שאלה עם הגיון כלכלי סביר מאוד, שיתכן שהמניות הישראליות זולות ויש צפי הגיוני מאוד שהם יעלו... אלא אם כן יאמרו אחרת ויסבירו... וחיפשתי איפה היה כאן הימור שאסור לעשותו. אם יש לך טענה הגיונית כלכלית שמה ששאלתי לא נכון או יש לך התיחסות ענינית תכתוב...
    חיפשתי אולי תהיה תגובה מהכותבים המלומדים שתתייחס ענינית לשאלה מלבד התגובה החדשנית שנכון להשקיע רק פסיבית באס אנד פי 500 והוא מתקן את עצמו לטווח הארוך ולא זכיתי...
    @ביזנייעס זה הטענה, מה זה סגנון התשובות האלה שמבטל כל דבר שהוא לא פסיביות באס אנד פי 500. והתגובות המתחרות מי צועק יותר חזק בכל הכח שזה הימור...
    ברצינות?

@ביזנייעס said:

ניצב קומץ אפרורי וחסר זהות, בהם אברך אלמוני עד לפני יומיים, מנהל גמ"ח שבינו לבין היכרות עם השוק אין דבר, או עו"ד לענייני נדל"ן שחשף את בורותו ברבים

הכי נח להתייחס לאלו ולא לתופעה הרווחת כאן בפורום שגם בשאלות מקצועיות הגיוניות שנשאלות על ידי מיטב הסוכנים הפנסיונים המורשים כדוגמת האם נכון להשקיע במדדים הישראלים או בחברה זו או אחרת.
    סגנון התשובות כאן הוא בהתחרות מי צועק יותר חזק שרק פסיביות באנס אנד פי 500 וככה וזהו...
    חושב שכיאה לפורום הכלכלי החרדי הראשון אפשר ומותר ומכבד להתייחס ענייני לשאלות.
    מחילה על האריכות וקצת על הסגנון. פשוט הפריע לי.

@רבות-מחשבות @איש-בנימין @רבנאי-יתרעם-גאון אני קצת התייאשתי...
    דווקא עניין אותי לשאול לדוגמא על חברת אל על האם הירידות שלה כעת הם ירידות בעקבות המלחמה ואם כן שווה להשקיע בה או שלא. אבל כבר למדתי מה תהיה התשובה.

• אני חושב שהדעה כאן שלאדם מן השורה לא כדאי להיות אקטיבי
    זה דעה רווחת לא רק כאן אלא בעולם בכלל
    וזה חשוב מאוד להדגיש את זה כדי לחסוך טעויות טראגיות
    אם אתה רוצה בכל אופן לדון על שאלות ספציפיות תבקש בשאלה לענות לגופו של עניין ואני מאמין שתקבל תשובות

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    16 פוסטים
    929 צפיות
    ר
    @איש-בנימין said: אז למה אתה מתרגש מעליות? משיאים? מעליה של חודש אחד? מי שמתרגש מעלייה של חודש אחד בסיכון עצום להבהל ולמשוך מירידה של חודש אחד האפשרות היחידה הוא ניתוק רגשי מהכסף לטווח של כמה שנים בין לעליות בין לירידות פשוט להשאר אדיש !!!!
  • 5 הצבעות
    29 פוסטים
    552 צפיות
    פ
    @מרים-הורביץ-נכסים למה שהקבלן יסכים לבטל אם המחיר לא עלה?
  • 1 הצבעות
    12 פוסטים
    628 צפיות
    שמיל שמילש
    תודה רבה ל@קל-זכות ל זכות על ההעלאה אני מצטט נרגעתי, התאוששתי, אך יש משהו שמייסר את מצפוני, וטורד את מנוחתי. אני שואל את עצמי שוב ושוב, במבט לאחור, במה טעיתי. מה עשיתי לא בסדר. האם היה נדרש ממני להישאר בבית של ה-80 מטר. האם לעבור לפריפריה. אולי לגור באוהל. ככל שאני מתבונן, ואני אומר זאת גם לאחר התייעצות עם מורי ורבי, ועם היועץ הכלכלי, נדמה לי שזוהי גזירה משמים. משהו שלא בבחירתי. נגזר עלי הצער ועוגמת הנפש, ולא יכולתי לעשות השתדלות אחרת למנוע ממני. בדיוק כמו מי שנקלע שלא באשמתו לתאונה או פיגוע, או מי שנחלה במחלה מסוכנת. עשיתי השתדלויות רבות לעמוד במסגרת התקציב המקורית. לא שדרגנו, לא התבלבלנו, לא עפנו על עצמינו. הכל במינימום הכי בסיסי והכרחי, הסכמתי לגור בטאבו משותף, רכשתי מטבח הכי בסיסי שרק ניתן. והכל נעשה לאחר התייעצות עם מומחים שונים בכל שלב. אני מודה להקב"ה שלא עזב חסדו מאיתי. ולכל השותפים במגבית החירום שנערכה לטובתי. לא נעיםלי. אני עדיין מתבייש שנזקקתי לבריות. מצטער על הצער שגרמתי. קיימתם מצוות צדקה המהודרת ביותר, ויחד עמה, הצלתם את חיי. אשרי משכיל אל דל. וכעת לאחר הסיפור הבאמת מרגש [כתיבה מצוינת חייב לציין], אני מסכים עם הקביעה שככל הנראה זה מה שנגזר עליו ואין אדם נוקף אצבע מלמטה אא"כ מכריזין עליו מלמעלה. אך אדם שמגיע לאותה סיטואציה בדיוק, האם באמת אין לו מה לעשות? נשאל את השאלה בצורה שונה קצת, אם אותו אדם אחר הנסיון שעבר היה מגיע אליו חבר עם סיפור דומה אחת לאחת, יש לו דירת שלושה חדרים, המשפחה גדלה אין מספיק מקום לכולם, יש לו כמה אפשרויות למכור ולרכוש דירה גדולה יותר, או לעשות טאבו משותף וכו', האם אותו אדם ימליץ לו על אותו מסלול? ושאלת אחרונה אם העסק של אשתן צמח ככל הנראה היה פוטנציאל עיסקי להרוי יותר בתוך אותה מסגרת של עבודה, מדוע בתוך שלל הרעיונות לא עלה הרעיון לשבת עם יועץ עיסקי איך ניתן להגדיל ולמקסם את הרווחים בעסק של אשתו?
  • 4 הצבעות
    110 פוסטים
    5k צפיות
    ברכת ה' תעשירב
    ברכת-ה-תעשיר said: לעזור בו לאחי הצעיר הי"ו לקנות לדירה ראשונה כמובן בהלוואה [בפריסה מאד נוחה..]
  • 1 הצבעות
    11 פוסטים
    570 צפיות
    צופה ומביטצ
    אני חייב לתקן: ל'בנקל' יש משנה סדורה והיא תגיע בפעימה הבאה של הפרוספקט המעשי. ולמה? כי הציבור חיכה לבסיס ראשוני בשביל שהוא לא יקבל את ה'חתונה בלי הלוואה' כדימיון מופרך ויזרוק לפח את החוברת. אחרי שהבסיס הראשוני קרם עור וגידים ונתן את אותותיו בליבות הציבור, בקרוב יופץ הפרוספקט המעשי עם מסלול מדוייק 'איך לחתן בלי שקל הלוואה ועם מינימום מאמץ'.