דילוג לתוכן

הזמנה לערב הוקרה לבנות הסמינר מטעם יד שמשון

כלכלת המשפחה
22 8 429 10

נושאים מוצעים

• 8 הצבעות
    1 פוסטים
    133 צפיות
    חופש כלכליח
    [image: 1766013979496-image-24.png]
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    301 צפיות
    א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 11 הצבעות
    3 פוסטים
    224 צפיות
    צ
    @הקוד-הפיננסי כהשלמה לדבריך מצ"ב מדריך איך להקים הו"ק לקרן כספית, הדרכה לקניית קרן כספית בבנק הפועלים.pdf
  • 1 הצבעות
    51 פוסטים
    1k צפיות
    בית שמשב
    @איש-קיש כתב ברכישת רכב הכי כלכלי - מהניילון/ליסינג/יד שניה/גרוטאה/דלק/חשמלי ?: אינסייד שורה תחתונה מנסיון אישי פחות חסכוני מגאז שהיא מאד מאד חסכונית מבחינת החברה בתנאי מעבדה אינסייט יותר חסכוני מג'אז, מה גם שיש לו מנוע 88 כ"ס לעומת 102 של הג'אז וצורה שטוחה שפחות מתנגדת לרוח מה שמביא לחיסכון. @טריידר מניסיוני האישי ושל עוד כמה אנשים בסביבתי אני מצטרף בחום להמלצה של @הקול-השפוי אני מחזיק הונדה אינסייט ומאוד מרוצה ב"ה התיקונים שלו בדר"כ זה רק בלאי סביר שיש בכל רכב והוא חסכוני (אצלי 1 ל16) בסביבות ה25 אל"ש אתה יכול למצוא משהו טוב בס"ד הזכירו כאן את הפריוס (שהיא בעיקרון קצת יותר חסכונית) אבל צריך לשים לב לסוללה שהולכת בדר"כ אחרי 250,000 ק"מ או 12 שנה המוקדם מבניהם ואז הפסדת את כל הדלק שחסכת... חוץ מזה שהמחיר הממוצע שלה יותר יקר בקצת מההונדה.
  • 3 הצבעות
    81 פוסטים
    3k צפיות
    ש
    @אבי-ר. אה"נ. עם מחשיבים שימוש בכסף לנישואי הילדים כשלעצמו לצדקה, מצד זה אפשר להשקיע בגמ"ח המרכזי, אבל אין טעם לדבר כאילו יש כאן מצוה נוספת של הלואה. מי שמפקיד אצלם כסף בעצם משלם כדי לקבל זכות להלוואה. אין לזה שום דמיון להפקדה לגמ"ח 'אמיתי' חוץ מהשם. מצד שני, אם כבר משקיעים בנישואי ילדים, אז עדיף להשקיע בהשקעה הגיונית כלכלית ולא בגמ"ח המרכזי (עם כל הכבוד לתחושת הבטן של הרב קסלר שהשקעות בשוק ההון לא יצליחו). ואם בכל זאת אתה רוצה לקיים את המצוה בהידור ניתן להפקיד ע"ד שלא ללוות. אם כבר להפקיד, הייתי מפקיד לגמ"ח השכונתי ולא למוסד להלוואות בריבית (גם אם נמוכה) שקורא לעצמו "גמ"ח".