דילוג לתוכן

אולי יש כאן פתרון חוקי לעוד אלפי שקלים בשנה לאברכים

כלכלת המשפחה
36 14 857 13
  • אגב כמדומני שהיום יש איזה דיון בעתירה נגד שירות אזרחי לחרדים בטענה שזה לא מעודד גיוס לצבא,
    יהיה מעניין לעקוב ולראות את ההזיה היומית - שעתית של "ממשלת בג"ץ" בנושא.

• הוצעו כאן הרבה רעיונות יפים. אבל בא לא נשכח שמה שמיחד את המפלגות שלנו זה שאנחנו כפופים לדעת גדולי ישראל ועליהם אנו סומכים.

• הוצעו כאן הרבה רעיונות יפים. אבל בא לא נשכח שמה שמיחד את המפלגות שלנו זה שאנחנו כפופים לדעת גדולי ישראל ועליהם אנו סומכים.

@מתיתיהו said:

הוצעו כאן הרבה רעיונות יפים. אבל בא לא נשכח שמה שמיחד את המפלגות שלנו זה שאנחנו כפופים לדעת גדולי ישראל ועליהם אנו סומכים.

מה הקשר?

• @מתיתיהו said:

הוצעו כאן הרבה רעיונות יפים. אבל בא לא נשכח שמה שמיחד את המפלגות שלנו זה שאנחנו כפופים לדעת גדולי ישראל ועליהם אנו סומכים.

מה הקשר?

@שואף-ליותר
    אני מתכון לרעיונות האלו

@מזומנים said:

@השומר
    אם נשאר בנו טיפת אופטימיות נוכל רק לקוות שכמה מהציבור שלנו התעוררו(אם כי עדיין מאוד מאוחר)
    ונשיב להם (בג"ץ ושות')מלחמה השערה,
    כדאי לחשוב באמת מה יקרה עם הציבור החרדי ידבר בשפת עבאס ויצהיר אנחנו לא שייכים לאף גוש אלא למי שמשלם לנו הכי הרבה, כן כן...
    אנחנו נראה את כל רודפי הדת עומדים אצלינו בתור עם דפים ריקים וחתימה שלהם למטה ויאמרו לנו כתבו על היהודים כטוב בעיניכם...
    אגב הציבור הרפורמי הנקרא בשם העדין הציונות הדתית רח"ל לצערי הם חלק הארי והמתדלק שבאויבינו מבית , ראו ערך סמוטריץ וחבר מריעיו מהבג"ץ,הפסקי דין הכי גרועים שהיו לציבור החרדי היו מאותם שלצערינו חובשים כיפה...(ואני לא מדבר על הרפורמי קריב)
    יעזור השם כמו במלחמת יוון וכמו בשאר הגלויוות שעברו אבותינו שנזכה לגאולה השלימה ולצאת מחוזקים בכפל כפליים,
    הם אומרים פן ירבה ואנו אומרים כן ירבה...

• פוסט זה נמחק!
  • חברים, נראה לי שאנחנו קצת סוטים מהנושא ונכנסים לכיוונים של פוליטיקה — וזה פחות מה שחיפשתי כאן.

אני כן רוצה למקד את הדיון לשאלה המקורית, בצורה עניינית:
    מבחינה טכנית ומבחינה חוקית — האם הרעיון שהצעתי יכול לעבוד?

אפשר כמובן לחדד אותו, למשל בכיוון של שירות מוגדר יותר (כמו שיעורים, או כל שירות אחר שהוא אמיתי וניתן בפועל), כמו ש @יצירתי לדוגמא הציע.

מה שחשוב לי להבין זה:

• האם מודל כזה עומד בדרישות החוק?
    • איך זה אמור לעבוד בפועל מול רשויות המס וביטוח לאומי?
    • מה התנאים שצריך להקפיד עליהם כדי שזה יהיה תקין לחלוטין?

אשמח מאוד לשמוע במיוחד מרואי חשבון / יועצי מס / מנהלי חשבונות —
    @אסתר-קונינסקי @רחל-דיקמן @חוה-דייטש
    אם יש כאן מישהו מהתחום, אפילו תשובה קצרה או כיוון כללי יעזרו מאוד.
    ובעיקר: איפה עובר הגבול מבחינת הרשויות בין פעילות עסקית לגיטימית לבין משהו שעלול להיחשב מלאכותי?

תודה רבה לכל מי שלוקח רגע ומאיר את העיניים מהצד המקצועי 🙏

• ???????????????????
    אשמח מאוד לשמוע במיוחד מרואי חשבון / יועצי מס / מנהלי חשבונות —
    @אסתר-קונינסקי @רחל-דיקמן @חוה-דייטש

• @שואף-ליותר
    אני מתכון לרעיונות האלו

@מזומנים said:

@השומר
    אם נשאר בנו טיפת אופטימיות נוכל רק לקוות שכמה מהציבור שלנו התעוררו(אם כי עדיין מאוד מאוחר)
    כדאי לחשוב באמת מה יקרה עם הציבור החרדי ידבר בשפת עבאס ויצהיר אנחנו לא שייכים לאף גוש אלא למי שמשלם לנו הכי הרבה, כן כן...
    אנחנו נראה את כל רודפי הדת עומדים אצלינו בתור עם דפים ריקים וחתימה שלהם למטה ויאמרו לנו כתבו על היהודים כטוב בעיניכם...
    אגב הציבור הרפורמי הנקרא בשם העדין הציונות הדתית רח"ל לצערי הם חלק הארי והמתדלק שבאויבינו מבית , ראו ערך סמוטריץ וחבר מריעיו מהבג"ץ,הפסקי דין הכי גרועים שהיו לציבור החרדי היו מאותם שלצערינו חובשים כיפה...(ואני לא מדבר על הרפורמי קריב)
    יעזור השם כמו במלחמת יוון וכמו בשאר הגלויוות שעברו אבותינו שנזכה לגאולה השלימה ולצאת מחוזקים בכפל כפליים,

@מתיתיהו
    והנה הנה הגיע לו הרגע המיוחד והמיוחל שאליו כל כך קיוינו... בתקווה ובמשאלת לב אמיתית שהפעם זה יהיה רציני ,
    נקווה שהפעם זה יהיה עד הסוף כמו המכתב של רבן של ישראל הגר"ד לנדו מלפני כשעה שאין מחוייבות לגוש וכו' ויביא סוף להשפלה של נתניהו את החרדים ובראשם גדולי ואדירי התורה שפעם אחרי פעם נשארו נאמנים אליו והוא ברשעותו ושקריו צחק עליהם....
    נקווה שההמשך של הנכתב כאן ימשיך בענק ....
    כי אנחנו אמנם חרדים אבל לא פראיירים של איש...

@מתיתיהו said:

• אני רק מקווה שהיועמשית לא נמצאת בשרשור הזה שח"ו לא נשמע מחר שביטלו את המענק עבודה למחוייבי גיוס...........

חכמים היזהרו בדבריכם, וכבר היו מקרים מעולם למשל בפרוג...

• חכמים היזהרו בדבריכם, וכבר היו מקרים מעולם למשל בפרוג...

@אני-חושב.
    אתה מתכוון לזה.
    אבל שים לב שזה לא קשור, כאן מדברים על דברים חוקיים ואמיתיים לגמרי. להירשם על דברים שמקבלים עליהם שכר אמיתי כעוסק פטור. פשוט לשנות את הסיווג בצורה חוקית ובדיווח אמיתי לחלוטין, בשביל לא להינזק.
    נכון שיתכן וכדאי לא להעלות דברים כאלו בשפה ברורה בפורום ציבורי, כי הרי בטוח שכשיוודע איזשהו פיתרון לאוהבינו מיד יתחבלו בכל טצדקי דאפשר למנוע זאת. [ושמא אפשר בלישנא דארמאה וכדכתיבא כאן או בגימטראיות ושאר ירקות, ובכל אנפי שאין להם מושג איך קוראים את זה].

נושאים מוצעים

• 8 הצבעות
    6 פוסטים
    548 צפיות
    ש
    @איציק-התותח כתב בכמעט עשרת אלפים שקלים נעלמו לי - עד שפתחתי את דוח האשראי: בעבר הלא רחוק, פירוט האשראי היה מגיע בדואר, וכולם היו בודקים אותו. אצלי זה עדיין מגיע בדואר. (אחרי הרבה זמן אבל בסוף מגיע). (אולי אם תבקש מהבנק/חברת אשראי יחזירו לך אני לא מבין בזה).
  • 0 הצבעות
    18 פוסטים
    712 צפיות
    ב
    יש עסק זעיר ויש עסק רגיל, תלוי באופי במחזור (בעיקר) ואפשר תמיד להגדיר עסק רגיל. יחד עם זאת יש עוסק מורשה פטור ועוסק מורשה רגיל (שאינו פטור). כל אדם שיש לו עסק נקרא 'עוסק' ומוטלת עליו לקבל רישיון מהרשויות עבור כך. אם המחזור הוא קטן, וגם, הוא אינו מקבוצת העסקים שמפורסמת ברשות המיסים, הוא מקבל רישיון אך הוא פטור מתשלום מע"מ על הרווחים שהעסק מניב לו. כל הפטור הוא רק על הרווחים שלו, לכן, מוצרים שהוא קונה לעסק הוא אינו מזדכה מהמע"מ שהוא משלם עליו. לעומתו, עוסק רגיל, שמשלם מע"מ, הוא מזדכה ממע"מ על כל המוצרים שהוא קונה, אך משלם זאת בעת מכירתו את המוצר, שאז נגבה מע"מ לכל הסכום אותו הוא קיבל תמורת המוצר (שבעצם כולל גם את עלות החומר ושאר הוצאות וגם את הרווחים). עד כה דברנו על המע"מ, ישנו היטל נוסף שנקרא 'מס הכנסה' (חבר של כולנו ..), הוא חל על כולם בשווה, אלא מה, יש את עניין הנקודות, לכל אזרח ישראלי יש ניקוד זכות במ"ה על עצם היותו ישראלי (מגיע לא?) ולאישה יש עוד, לאם לילדים קטנים יש עוד, נכות וכו'. כל נקודה מזכה ממס עד סכום מסויים. לכן יתכן ואחד יצטרך לשלם החל מסכום מסויים וחבירו על אותו סכום ואף יותר לא יחוייב שקל. לתשומת לב, הניקוד משתנה במהלך החיים, לכן יש לעקוב אולי 'פתאום' אתם חייבים לשלם מעכשיו .. חובה שלישית על הפותח עסק היא תשלום ביטוח לאומי, בדרך כלל הוא עומד על כ6% ממה שהוצהר כהנסה במהלך השנה. ויש שרשומים כאינו בהגדרה, שאינם משלמים עד משהו כמו 26 אלף (תקנו אותי) ומעל הסכום הזה 12%, וכבר הרחיבו פה מה צריך לדעת כדי לבחור מעמד. לסיום, אני לא רו"ח, כך שאל תראו בשום דבר שכתוב כאן כאל הצעה או לא יודע מה ...
  • אולי זה בכלל גזירת שמים..??

כלכלת המשפחה 613
    2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    202 צפיות
    הקול השפויה
    פעם הצעתי למישהו עסקה שבעיני רבים היא לא לכתחילה, למרות שבעיני אחרים הוא מצווה גדולה. הייתי צריך את עזרתו בעניין, עזרה שמתן שכרה בצדה. הוא לא רוצה לעזור באומרו ש"זה לא השתדלות". לרגע התרשמתי מאמונתו הפועמת, אלא שבהמשך השיחה הוא אמר לי שאם אני אתן לו רווח יותר גדול אולי הוא כן ירצה. כלומר לדעתו להרוויח אלפיים ש"ח זה לא השתדלות אבל להרוויח 5 אל"ש זה כן...
  • 0 הצבעות
    34 פוסטים
    1k צפיות
    פרנסה משמיםפ
    פשטת לי הכל ,תודה ענקית!!! אם היתה כזאת אפשרות הייתי מצביע לך על זה כמו שהצביעו לך על ''נהניתם-תצבעו''...
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    409 צפיות
    פרנסה משמיםפ
    אני שמעתי על ''זול'' 100 לחודש ועל ''יקר'' 200 לחודש