דילוג לתוכן

אולי יש כאן פתרון חוקי לעוד אלפי שקלים בשנה לאברכים

כלכלת המשפחה
36 14 862 13
  • @אבי-ר. זה פיתרון לעסקנים לא לבחור עצמו. הבחור עצמו יוכל לדחות את השירות ולעשות שירות לאומי בגיל 23. ללמוד עם בחורים וכד'

@מבין-עניין said:

ולעשות שירות לאומי בגיל 23.

חס וחלילה!

• יש כזה שירות לאומי ללמוד עם בחורים?

@אבי-ר. said:

יש כזה שירות לאומי ללמוד עם בחורים?

היה

• אגב כמדומני שהיום יש איזה דיון בעתירה נגד שירות אזרחי לחרדים בטענה שזה לא מעודד גיוס לצבא,
    יהיה מעניין לעקוב ולראות את ההזיה היומית - שעתית של "ממשלת בג"ץ" בנושא.

• הוצעו כאן הרבה רעיונות יפים. אבל בא לא נשכח שמה שמיחד את המפלגות שלנו זה שאנחנו כפופים לדעת גדולי ישראל ועליהם אנו סומכים.

• הוצעו כאן הרבה רעיונות יפים. אבל בא לא נשכח שמה שמיחד את המפלגות שלנו זה שאנחנו כפופים לדעת גדולי ישראל ועליהם אנו סומכים.

@מתיתיהו said:

הוצעו כאן הרבה רעיונות יפים. אבל בא לא נשכח שמה שמיחד את המפלגות שלנו זה שאנחנו כפופים לדעת גדולי ישראל ועליהם אנו סומכים.

מה הקשר?

• @מתיתיהו said:

הוצעו כאן הרבה רעיונות יפים. אבל בא לא נשכח שמה שמיחד את המפלגות שלנו זה שאנחנו כפופים לדעת גדולי ישראל ועליהם אנו סומכים.

מה הקשר?

@שואף-ליותר
    אני מתכון לרעיונות האלו

@מזומנים said:

@השומר
    אם נשאר בנו טיפת אופטימיות נוכל רק לקוות שכמה מהציבור שלנו התעוררו(אם כי עדיין מאוד מאוחר)
    ונשיב להם (בג"ץ ושות')מלחמה השערה,
    כדאי לחשוב באמת מה יקרה עם הציבור החרדי ידבר בשפת עבאס ויצהיר אנחנו לא שייכים לאף גוש אלא למי שמשלם לנו הכי הרבה, כן כן...
    אנחנו נראה את כל רודפי הדת עומדים אצלינו בתור עם דפים ריקים וחתימה שלהם למטה ויאמרו לנו כתבו על היהודים כטוב בעיניכם...
    אגב הציבור הרפורמי הנקרא בשם העדין הציונות הדתית רח"ל לצערי הם חלק הארי והמתדלק שבאויבינו מבית , ראו ערך סמוטריץ וחבר מריעיו מהבג"ץ,הפסקי דין הכי גרועים שהיו לציבור החרדי היו מאותם שלצערינו חובשים כיפה...(ואני לא מדבר על הרפורמי קריב)
    יעזור השם כמו במלחמת יוון וכמו בשאר הגלויוות שעברו אבותינו שנזכה לגאולה השלימה ולצאת מחוזקים בכפל כפליים,
    הם אומרים פן ירבה ואנו אומרים כן ירבה...

• פוסט זה נמחק!
  • חברים, נראה לי שאנחנו קצת סוטים מהנושא ונכנסים לכיוונים של פוליטיקה — וזה פחות מה שחיפשתי כאן.

אני כן רוצה למקד את הדיון לשאלה המקורית, בצורה עניינית:
    מבחינה טכנית ומבחינה חוקית — האם הרעיון שהצעתי יכול לעבוד?

אפשר כמובן לחדד אותו, למשל בכיוון של שירות מוגדר יותר (כמו שיעורים, או כל שירות אחר שהוא אמיתי וניתן בפועל), כמו ש @יצירתי לדוגמא הציע.

מה שחשוב לי להבין זה:

• האם מודל כזה עומד בדרישות החוק?
    • איך זה אמור לעבוד בפועל מול רשויות המס וביטוח לאומי?
    • מה התנאים שצריך להקפיד עליהם כדי שזה יהיה תקין לחלוטין?

אשמח מאוד לשמוע במיוחד מרואי חשבון / יועצי מס / מנהלי חשבונות —
    @אסתר-קונינסקי @רחל-דיקמן @חוה-דייטש
    אם יש כאן מישהו מהתחום, אפילו תשובה קצרה או כיוון כללי יעזרו מאוד.
    ובעיקר: איפה עובר הגבול מבחינת הרשויות בין פעילות עסקית לגיטימית לבין משהו שעלול להיחשב מלאכותי?

תודה רבה לכל מי שלוקח רגע ומאיר את העיניים מהצד המקצועי 🙏

• ???????????????????
    אשמח מאוד לשמוע במיוחד מרואי חשבון / יועצי מס / מנהלי חשבונות —
    @אסתר-קונינסקי @רחל-דיקמן @חוה-דייטש

• @שואף-ליותר
    אני מתכון לרעיונות האלו

@מזומנים said:

@השומר
    אם נשאר בנו טיפת אופטימיות נוכל רק לקוות שכמה מהציבור שלנו התעוררו(אם כי עדיין מאוד מאוחר)
    כדאי לחשוב באמת מה יקרה עם הציבור החרדי ידבר בשפת עבאס ויצהיר אנחנו לא שייכים לאף גוש אלא למי שמשלם לנו הכי הרבה, כן כן...
    אנחנו נראה את כל רודפי הדת עומדים אצלינו בתור עם דפים ריקים וחתימה שלהם למטה ויאמרו לנו כתבו על היהודים כטוב בעיניכם...
    אגב הציבור הרפורמי הנקרא בשם העדין הציונות הדתית רח"ל לצערי הם חלק הארי והמתדלק שבאויבינו מבית , ראו ערך סמוטריץ וחבר מריעיו מהבג"ץ,הפסקי דין הכי גרועים שהיו לציבור החרדי היו מאותם שלצערינו חובשים כיפה...(ואני לא מדבר על הרפורמי קריב)
    יעזור השם כמו במלחמת יוון וכמו בשאר הגלויוות שעברו אבותינו שנזכה לגאולה השלימה ולצאת מחוזקים בכפל כפליים,

@מתיתיהו
    והנה הנה הגיע לו הרגע המיוחד והמיוחל שאליו כל כך קיוינו... בתקווה ובמשאלת לב אמיתית שהפעם זה יהיה רציני ,
    נקווה שהפעם זה יהיה עד הסוף כמו המכתב של רבן של ישראל הגר"ד לנדו מלפני כשעה שאין מחוייבות לגוש וכו' ויביא סוף להשפלה של נתניהו את החרדים ובראשם גדולי ואדירי התורה שפעם אחרי פעם נשארו נאמנים אליו והוא ברשעותו ושקריו צחק עליהם....
    נקווה שההמשך של הנכתב כאן ימשיך בענק ....
    כי אנחנו אמנם חרדים אבל לא פראיירים של איש...

@מתיתיהו said:

• אני רק מקווה שהיועמשית לא נמצאת בשרשור הזה שח"ו לא נשמע מחר שביטלו את המענק עבודה למחוייבי גיוס...........

חכמים היזהרו בדבריכם, וכבר היו מקרים מעולם למשל בפרוג...

• חכמים היזהרו בדבריכם, וכבר היו מקרים מעולם למשל בפרוג...

@אני-חושב.
    אתה מתכוון לזה.
    אבל שים לב שזה לא קשור, כאן מדברים על דברים חוקיים ואמיתיים לגמרי. להירשם על דברים שמקבלים עליהם שכר אמיתי כעוסק פטור. פשוט לשנות את הסיווג בצורה חוקית ובדיווח אמיתי לחלוטין, בשביל לא להינזק.
    נכון שיתכן וכדאי לא להעלות דברים כאלו בשפה ברורה בפורום ציבורי, כי הרי בטוח שכשיוודע איזשהו פיתרון לאוהבינו מיד יתחבלו בכל טצדקי דאפשר למנוע זאת. [ושמא אפשר בלישנא דארמאה וכדכתיבא כאן או בגימטראיות ושאר ירקות, ובכל אנפי שאין להם מושג איך קוראים את זה].

נושאים מוצעים