דילוג לתוכן

גמח המרכזי - שאלה

חתונות הילדים
5 4 83 4
  • אשמח להתייעצות עם חברי הפורום, יש לי ארבעה ילדים, ילדה, בת 9 ובנים בני 2, 4, ו 6 ואני כל חודש מפריש להם גמ''ח המרכזי , וזה יוצא ס''ה קרוב ל 800 שח בחודש, אשמח לדעת האם אני עושה נכון ( חוץ מעניין החסד, שזה אני כמובן יודע.) מבחינת ההכנה לקראת חתונת הילדים ? מצד אחד אני מבין שבהשקעות יש את הריבית דריבית, אבל מהצד השני קראתי כתבה של הרב אריה ליבוביץ ביתד של החגים, שמסביר שמבחינת ההשקעות זה עוזר לחתונה הראשונה ואולי השניה, ואז אח''כ כשצריכים הלוואות גדולות לשאר החתונות לוקחים מהבנק בריביות גבוהות ומפסידים הרבה הרבה כסף, משא''כ אם נותנים לגמחים כגון הגמ''ח המרכזי או הגמ''ח של הרב ליבוביץ, מקבלים כל חתונה הלוואות גדולות ללא ריבית. ואני אנה אני בא... מנסה לגשש באפילה,
    אם יש משהו שיש לו בהירות בעניין אשמח שיכתוב תשובה

• אשמח להתייעצות עם חברי הפורום, יש לי ארבעה ילדים, ילדה, בת 9 ובנים בני 2, 4, ו 6 ואני כל חודש מפריש להם גמ''ח המרכזי , וזה יוצא ס''ה קרוב ל 800 שח בחודש, אשמח לדעת האם אני עושה נכון ( חוץ מעניין החסד, שזה אני כמובן יודע.) מבחינת ההכנה לקראת חתונת הילדים ? מצד אחד אני מבין שבהשקעות יש את הריבית דריבית, אבל מהצד השני קראתי כתבה של הרב אריה ליבוביץ ביתד של החגים, שמסביר שמבחינת ההשקעות זה עוזר לחתונה הראשונה ואולי השניה, ואז אח''כ כשצריכים הלוואות גדולות לשאר החתונות לוקחים מהבנק בריביות גבוהות ומפסידים הרבה הרבה כסף, משא''כ אם נותנים לגמחים כגון הגמ''ח המרכזי או הגמ''ח של הרב ליבוביץ, מקבלים כל חתונה הלוואות גדולות ללא ריבית. ואני אנה אני בא... מנסה לגשש באפילה,

@אבישי הרב ליבוביץ עם כל זכויתיו הרבות לא יכול ליעץ בדבר שהוא נוגע בו רק לשווק את הדבר שלו.
    ובוגע לחתונות ילדים 800 ש"ח באמת זה לא מספיק לחיסכון לחתונות הילדים בגילאים שציינת אבל עדיין עדיף מאשר בגמחים שרק מבטיחים הלוואות שאותם צריך להחזיר, כך שגם אם זה יספיק רק לשתי חתונות עדיין בגמח זה 0 חתונות והלוואות אפשר להשיג תמיד הנקודה שצריך להחזיר.
    כדאי להתייעץ מה לעשות ולבנות תוכנית טובה אבל כדוגמא אם תגדיל 1000 בחודש שילך להחזר על הלוואה בסכום 180 אלף יהיה לך בחתונת בתך כבר 470 אלף בהערכה גסה אם תלווה על זה ותמשיך להתגלגל בשביל שיצמח ההון תוכל להגיע למשהו בהמשך כמובן עם הכפלה בחיסכון לכל ילד יהיה לך באזור 90 אלף לכל חתונה. באמת האפשרויות הם רבות ולכן כדאי להתיעץ עם אנשים מבינים וללא אינטרסים.

• @אבישי הרב ליבוביץ עם כל זכויתיו הרבות לא יכול ליעץ בדבר שהוא נוגע בו רק לשווק את הדבר שלו.
    ובוגע לחתונות ילדים 800 ש"ח באמת זה לא מספיק לחיסכון לחתונות הילדים בגילאים שציינת אבל עדיין עדיף מאשר בגמחים שרק מבטיחים הלוואות שאותם צריך להחזיר, כך שגם אם זה יספיק רק לשתי חתונות עדיין בגמח זה 0 חתונות והלוואות אפשר להשיג תמיד הנקודה שצריך להחזיר.
    כדאי להתייעץ מה לעשות ולבנות תוכנית טובה אבל כדוגמא אם תגדיל 1000 בחודש שילך להחזר על הלוואה בסכום 180 אלף יהיה לך בחתונת בתך כבר 470 אלף בהערכה גסה אם תלווה על זה ותמשיך להתגלגל בשביל שיצמח ההון תוכל להגיע למשהו בהמשך כמובן עם הכפלה בחיסכון לכל ילד יהיה לך באזור 90 אלף לכל חתונה. באמת האפשרויות הם רבות ולכן כדאי להתיעץ עם אנשים מבינים וללא אינטרסים.

@השומר
    מעניין מה שאתה כותב, ואדרבה אשמח לשמוע ממך על משהו שיכול לייעץ בנושא

@אבישי שאלה פשוטה,
    בתוכניות הגמ"ח השונות צפוי לך החזר חודשי של מעל 2000 ש"ח, יש לך מקור הכנסה לכזה החזר?
    אם כן, אולי תנסה להשתמש בו כבר עכשיו להשקעה?
    נ.ב.

@אבישי
    הצליחו להכניס לראש שלנו שגמ"ח זה כסף,
    א"א לחתן מהלוואה,
    אולי הלוואה של הגמ"ח יכולה להיות מימון הוצאות החתונה,
    אבל צריך להשיג מימון להחזר ההלוואה.
    זאת אומרת שלא נכון לומר שאפשר לחתן מהלוואות.
    כדי לחתן צריך כסף,
    והלוואה זה רק הלוואה לא כסף.

שים לב שאתה כותב שכל חודש אתה מפריש להם 800 ש"ח.
    אבל האמת שאתה לא מפריש, אלא תורם 800 ש"ח,
    כדי שבעתיד תוכל לקבל הלוואה,
    שכבר שילמת את הריבית.

הגישה צריכה להיות מה לעשות כדי להשיג מימון אמיתי להוצאות החתונה.
    ואם בהשקעות בשוק ההון זה לא מספיק,
    אז צריך לחשוב איך משיגים עוד כסף להשקיע בשוק ההון.

האם אין לך אפשרות להוציא כל חודש עוד 1000 ש"ח.

תנסה לצמצם הוצאות בסכום של 500 ש"ח בחודש,
    תתחיל לבדוק עמלות מיותרות בכרטיסי אשראי, טלפון, חשמל, אולי לחסוך בקנייה השבועית סכום של 50 ש"ח וכד'.

אח"כ תנסה להגדיל הכנסות בעוד 500 ש"ח בחודש.
    תתחזק בשמירת סדרים, או תוסיף איזה מבחן, חבורה וכד'.

ביחד עם ה-800 ש"ח בגמ"ח המרכזי,
    הגעת לסכום חודשי של 1,800 ש"ח.

אולי בהתחלה זה נראה מופרך,
    אבל מתרגלים לזה.

נושאים מוצעים