דילוג לתוכן

תכלס' אחרי כל הדיבורים מה עושים?

שוק ההון והשקעות
12 6 106 6
  • טווח של עשור?
    במקום קניית דירה?

• אולי סולנה? אית׳ריום?

בציניות כמובן, אין באמת מישהו שיכול להבטיח לו הכפלה של הכסף.

אם מדובר רק על עשור, הוא יכול לשים את הכסף בקרן כספית, כמובן זה לא יכפיל את כספו אבל הכי בטוח,
    צריך לזכור שזה תלוי בריבית בנק ישראל.
    כמובן גם בגמ"ח, (התשואה הכי מובטחת בקרן ובפירות).

• למה לא בS&P500 ?

• מכיוון שהוא מעוניין "לפחות להכפיל את כספו".
    במדד ה-S&P 500 ישנם לעיתים "עשורים אבודים" - כלומר, עשור שלם שבו המדד אינו מניב תשואה כלל.

אמנם הסטטיסטיקה מראה ש"בעבר" המדד השיג תשואה שנתית ממוצעת של 10%, אך חשוב לזכור שזוהי רק סטטיסטיקה, ובעיקר שמדובר ב"ממוצע". המשמעות של ממוצע היא שאמנם תיתכן תשואה עודפת על 10%, אך המנגנון הזה בהחלט יכול לעבוד גם לכיוון ההפוך (תשואה נמוכה יותר).
    וככל שפרק הזמן קצר יותר, הסטייה מהממוצע, עלולה להיות גדולה יותר.
    מקווה שסייעתי.

• למה לא בS&P500 ?

@המסתפק said:

למה לא בS&P500 ?

50154976-2252-4066-b6e3-5299cd95fdfc-image.jpeg

• אם הוא לא מבין גדול בהשקעות, שיקנה דירה הרבה יותר בטוח ויציב.
    במיוחד אם הוא קיבל את הכסף מההורים...

• יש לפני מקרה של צעיר בן 23 שהתחיל את החיים יש לו ביד כ800,000 ש"ח והוא לא מעוניין לקנות איתם דירה אלא להשקיע לטווח של עשר שנים ובינתיים לחיות בשכירות כמובן שזה שוה לו רק אם הוא מצליח לפחות להכפיל את כספו... יש אלפי הצעות ובדיוק בגלל זה לא ברור מה הכי בטוח ומרויח בהשקעה ל10 שנים מישהו?

@המסתפק said:

יש לו ביד כ800,000 ש"ח והוא לא מעוניין לקנות איתם דירה אלא להשקיע לטווח של עשר שנים

בואו נתייחס לזה כך: יש לו דירה בשווי 800,000 ש"ח, והוא מעוניין למכור אותה ולהשקיע את הכסף בשוק ההון לעשר שנים... פתאום זה נשמע יותר רע.

• @המסתפק said:

יש לו ביד כ800,000 ש"ח והוא לא מעוניין לקנות איתם דירה אלא להשקיע לטווח של עשר שנים

בואו נתייחס לזה כך: יש לו דירה בשווי 800,000 ש"ח, והוא מעוניין למכור אותה ולהשקיע את הכסף בשוק ההון לעשר שנים... פתאום זה נשמע יותר רע.

@אלחנן-EBA בשווי גדול אף יותר!
    ב800,000 הוא יכול לקחת משכנתא.

• ה800,000 אלף שקל האלה יצטרכו להביא רווחים של למעלה מהשכירות שהוא שילם.
    כמה שכירות הוא עתיד לשלם?

• @אלחנן-EBA בשווי גדול אף יותר!

@העץ-הרענן said:

בשווי גדול אף יותר!

ברור, ברור, בכוונה לא כתבתי את זה בשביל לא לסבך, אבל זה באמת משול לאדם שמתגורר בדירת ארבעה חדרים משלו במרכז עם משכנתא סבירה, ורוצה למכור אותה ולעבור לגור בשכירות בשביל להשקיע בשוק ההון!!

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    1 פוסטים
    43 צפיות
    ש
    אי שם במרתף קטן באחת מערי אירופה, אחרי אין ספור ניסיונות, כישלונות והצלחות, הצליחו ג'וש והארי להגיע לתוצאה המושלמת... בירה שלדעתם תהיה הכי טעימה בעולם. כמובן שהם בחנו, בדקו, שתו וטעמו מכל הבירות שיש בשוק, ולבסוף הגיעו לתוצאה המושלמת מבחינתם. אך הם ידעו שייקח להם הרבה זמן להיכנס לשוק, מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים של בירות וטעמים שונים ומגוונים. ️ מוחם החל לתור אחר פתרון קסם שיכניס אותם לשוק בצורה מהירה ובלי הרבה הוצאות. לאחר שעשו סיעור מוחות וחשיבה מחדש, הם הגיעו למסקנה: לא נצטרך שלטי חוצות, פרסומות או תשדירים, אלא בקבוקי בירה ריקים... כל ערב, ג'וש והארי שילמו לחבורת נערים שיפזרו בקבוקי בירה ריקים עם סמל המותג שלהם בפתח של מסעדות ובתי מרזח. לאחר זמן לא רב, החל גל ביקוש של מותג הבירה שלהם, ומפה הכל היסטוריה – החברה שלהם צמחה לממדי ענק שהם לא דמיינו לעצמם! אז מה קרה לנו פה? 🧐 אנחנו, בני האדם, כשאנחנו באים לבחון מוצר חדש, מתנהגים בחשדנות ומנסים לברר לעומק. אבל ברגע שאנחנו רואים כמות של אנשים שנוהרים לקנות את המוצר, אז אנחנו עושים אחד ועוד אחד: אם כולם רצים לקנות, אז בטח הם בדקו את האמינות והאיכות, אז אני אחסוך לעצמי עבודה ופשוט אקנה כמו כולם. ‍️ אבל פה טמונה הנקודה הקריטית, במיוחד בעולם של הרשתות החברתיות שמגבירות את הנהירה של ההמונים. אנחנו צריכים להיות חכמים יותר ולשאול את עצמנו: האם אני קונה את המנייה בגלל שכולם קונים? האם אני חושב כך בגלל שכולם חושבים? 🧠 או שבדקתי, התעמקתי וחקרתי, ואפילו לקחתי בחשבון שהרוב עושה כך – אבל ההחלטה באה משכל ולא מנהירה? ️ לקבלת תוכן פיננסי איכותי ניתן להצטרף לפורום הפיננסי במייל khny887@gmail.com או בווצאפ 0506719079
  • 7 הצבעות
    3 פוסטים
    162 צפיות
    ב
    מסר יפה רק לא הייתי מספר את זה במסר הזה בשבת וכן לי אישית יותר נעים לקרוא בלי כל הציעצוע מסביב
  • 7 הצבעות
    24 פוסטים
    803 צפיות
    רואה את הנולדר
    @דוד-בן-זיקרי כתב בביטקוין צונח: מה עושים עכשיו?: אולי בהזדמנות ארחיב על. זה אני אשמח שתרחיב אני לא באמת מצליח להבין כל פעם שהוא נופל אני חושב שאולי הפעם הוא יהפך להיות היסטוריה
  • 2 הצבעות
    6 פוסטים
    309 צפיות
    מ
    יש פה כמה משפטים שהם ממש נשמעים קלישאות, אבל יש מצב שהוא הראשון שאמר אותם לפני כמה עשורים…
  • 0 הצבעות
    24 פוסטים
    979 צפיות
    מ
    תכל'ס מכל העליות וירידות המשוגעות שמלחמת המכסים הזאת יוצרת, מעניין אותי אם יש דרכים שאנשים משתמשים כדי למנף את זה לטובתם?