בצער רב נגנז: המדריך לנותני השירות שאין למי להדפיס אותו
-
אם הייתם שואלים אדם ברחוב לפני עשור מהו המדד לעסק מצליח,
התשובה הייתה ברורה: שירות. הידיעה שיש מאחורי המוצר אבא ואמא, שיש מי שמקשיב, שמכוון ושייקח אחריות ביום סגריר.ההורים שלנו, ואולי גם אנחנו עד לא מזמן, ניהלו את הקניות שלהם על בסיס מערכות יחסים. אבא שלי, למשל, מעולם לא עשה סקר שוק מפרך. הוא פשוט נכנס לחנות, ואם המוכר היה נחמד, הגון והרגיש שהוא מכוון אותו בדיוק למה שהוא צריך – העסקה נסגרה. גם אם אבא ידע שבמרחק שלוש סמטאות משם אפשר למצוא את אותו מוצר בכמה שקלים פחות, הוא העדיף לזרום. הוא הבין שעל שקט נפשי ועל יחס אנושי משלמים, ושזה שווה כל שקל. גם אני, כשאני קונה מחשב, לא מחפש את המקום הכי זול בזאפ, אלא את המקום שבו אקבל את השירות הטוב ביותר.
במשך שבועות התגלגל לי רעיון בראש.
התיישבתי לכתוב מאמר מקיף המיועד לבעלי עסקים ונותני שירות חרדיים, במטרה להסביר להם איך שדרוג חווית הלקוח והשקעה ביחס אישי יכולים להזניק להם את המכירות ולהביא להם קהל עצום. חשבתי לעצמי כמה המידע הזה יכול להיות יעיל וקריטי עבורם.אבל אז עצרתי. נזכרתי במציאות.
נזכרתי, למשל, בקניית המזגן האחרונה שלי. כשהתלבטתי איפה לקנות, כמעט כל מי שהתייעצתי איתו הצביע על כיוון אחד ברור: "סע לאושר עד, יש שם מזגן ב-700 שקלים". כולם ידעו לדקלם את המחיר, כולם ידעו איפה הכי זול.
בסוף, החלטתי ללכת נגד הזרם. פניתי לחנות ותיקה, לאדם שמוכר מזגנים כבר עשרים שנה. שילמתי 300 שקלים יותר.
בתמורה?
קיבלתי הכוונה מדויקת לצרכים שלי, התקן שבת מובנה של 'משמרת השבת', אחריות ברורה, ואת כל חלקי החילוף המדויקים להתקנה. קניתי מוצר, אבל בעיקר קניתי את הידיעה שבעוד שנה, כשהמזגן יתחיל חלילה לנזול, יש לי למי להתקשר. לא הייתי צריך לפחד.אבל המקרה שלי הופך לאט לאט לחיזיון נדיר במחוזותינו.
הבנתי שהציבור שלנו פיתח מיומנות מדהימה בלדלג על המתווכים ועל נותני השירות: אנחנו מעדיפים לקנות מצלמות וטלפונים במשנת יוסף,
להזמין חלקי חילוף לרכב מעלי-אקספרס, ולרכוש בגדים משיין.הפכנו לאלופים בחיסכון נקודתי, אבל בדרך פירקנו את הערך החשוב ביותר של עולם המסחר: האומנות שבמתן השירות.
המאמר שנגנז: כשהשוק לא רוצה לשלם
כשעסק מבין שהלקוח מחפש רק את המחיר הנמוך ביותר בשורה התחתונה, אין לו שום תמריץ להשקיע בשירות. למה שבעל עסק ישקיע במערך תמיכה, ביחס אישי, או בליווי הלקוח לאחר הרכישה, אם בסוף הלקוח יעזוב אותו בשביל הפרש של כמה שקלים לטובת אתר סיני או רשת ענק אנונימית?באותו רגע שבו הבנתי את התופעה הזו במלוא עוצמתה, הבטתי בדף הוורד הפתוח שלפניי, ובצער רב – גנזתי את המאמר. הבנתי שאין שום צורך ללמד את בעלי העסקים איך לתת שירות, כיוון שהבעיה היא עמוקה הרבה יותר: השוק הצרכני הנוכחי שלנו פשוט לא רוצה לקבל אותו, או ליתר דיוק – לא מוכן לשלם עליו.
כוח צרכני אמיתי וחכם הוא לא רק לדעת איפה הכי זול,
אלא לדעת מתי נכון לשלם מעט יותר כדי לקבל הרבה יותר. כל עוד נמשיך לקדש רק את תג המחיר הנמוך ביותר ונוותר על הגב המקצועי, נמשיך לקבל מוצרים זולים בקופסאות סגורות – אך נצטרך להתרגל לחיות בעולם שבו המושג "שירות לקוחות" פשוט פס מן העולם. -
ספציפית במוצרי חשמל גדולים כמו מקררים/תנורי/מכונות כביסה וכדומה
אם ברור לך איזה דגם אתה רוצה - אז בגדול אין שום יתרון ללכת לחנות עם שירות מיוחד וכו', אלא פשוט לחפש באתרים (כמו זאפ, לאספרייס ,KSP וכו')את המחיר הזול (ותנאי התשלום) הזולים ביותר, כיוון שבלאו הכי כל השירות והאחריות הם של חברה חיצונית ולא של החנות
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות