מחשבון השוואה בין מסלולי השקעה משולבי גמ"ח ושוק ההון לבין השקעה רגילה בקופת גמל - מוזמנים לדייק
-
שלום וברכה לחכמי הפורום!
בעמל רב קבוצת אנשי מקצוע בנו עבור הציבור ולבקשתו מחשבון ניטרלי שיעזור לאברך מן השורה להבין את ההבדלים בין תוכניות ומסלולים חדשים של שילוב גמ"ח ושוק ההון לבין השקעה רגילה בשוק ההון.
לכניסה למחשבון לחצו כאןשלום וברכה לחכמי הפורום!
בעמל רב קבוצת אנשי מקצוע בנו עבור הציבור ולבקשתו מחשבון ניטרלי שיעזור לאברך מן השורה להבין את ההבדלים בין תוכניות ומסלולים חדשים של שילוב גמ"ח ושוק ההון לבין השקעה רגילה בשוק ההון.
לכניסה למחשבון לחצו כאןלא כ"כ זכיתי להבין מה המשמעות של המחשבון
לדעתי זה בערך כמו להציג מחשבון שמשווה בין פנסיה שיש בה רכיב ביטוחי לפנסיה שלא משלמים בה על ביטוח,
פשוט שהביטוח עולה כסף,
ולעשות רק השוואות כמה כסף ישאר בסוף, זה ממש לא כל התמונה. -
שלום וברכה לחכמי הפורום!
לדעתי זה בערך כמו להציג מחשבון שמשווה בין פנסיה שיש בה רכיב ביטוחי לפנסיה שלא משלמים בה על ביטוח,
פשוט שהביטוח עולה כסף,
ולעשות רק השוואות כמה כסף ישאר בסוף, זה ממש לא כל התמונה.שלום וברכה לחכמי הפורום!
פשוט שהביטוח עולה כסף,
ולעשות רק השוואות כמה כסף ישאר בסוף, זה ממש לא כל התמונה.למה אתה חושב שהתשלומים לגמ"ח הם כעין 'ביטוח' לקבלת הלואה?
בפרט שהם עצמם לא מתחייבים להלואה
ההגדרה הנכונה לתשלומים האלו היא "ריבית מראש" [כמובן בדרך היתר]
כבר לא מדבר על זה - שכל ההלוואה שלהם בנויה על החזרים משוק ההון -
אפשר לעשות מניפולציות על כל דבר, ולכן מה שמעניין זה כמה תיווך יש באמצע, כמו הגמ"ח בריבית מראש, וכמה כסף הולך על פרסום ?
@יוסף-מינצברג אתה חולק על כך שמי שמבין בזה, עדיף לו להשקיע את הכל לבד במסחר עצמאי וקרן השתלמות ולחסוך את כל העלויות מסביב ?
-
שלום וברכה לחכמי הפורום!
פשוט שהביטוח עולה כסף,
ולעשות רק השוואות כמה כסף ישאר בסוף, זה ממש לא כל התמונה.שלום וברכה לחכמי הפורום!
פשוט שהביטוח עולה כסף,
ולעשות רק השוואות כמה כסף ישאר בסוף, זה ממש לא כל התמונה.למה אתה חושב שהתשלומים לגמ"ח הם כעין 'ביטוח' לקבלת הלואה?
בפרט שהם עצמם לא מתחייבים להלואה
ההגדרה הנכונה לתשלומים האלו היא "ריבית מראש" [כמובן בדרך היתר]
כבר לא מדבר על זה - שכל ההלוואה שלהם בנויה על החזרים משוק ההוןבנוסף המחשבון של משיאים לא תקין, ובנקל הוציאו מחשבון תקין.
-
@יוסף-מינצברג זה נראה לך הגיוני שלא יצרת מחשבון כזה קודם כדי לדעת האם התוכנית שאתה מקדם משתלמת?
-
@יוסף-מינצברג
אני חושב שהציבור כאן ישמח מאוד לשמוע את תגובת משיאים למחשבון בנקל. -
@יוסף-מינצברג
וכל מי שרוצה לשמוע
הנטייה שלנו כבנ"א נורמליים, ובפרט טיפוסים פולמוסיים ואברייכים וכו', זה באופן אוטומטי לחשוב על האיפכא מסתברא, איך אני מביא לידי ביטוי את עצמי, ובד"כ זה בדעה ההפוכה של העומד מולי.
לכן כמעט כל יוזמה חדשה, מול זה יתפוס מקום בולט הבקורת, בתיבול עקיצות וקנטרנות, ולפעמים זה מגיע עד כדי בקורת תוקפנית.
תחשבו!!
כל משכיל יודע שאין אפשרות בעוה"ז לעשות משהו מושלם, אפילו בנקל שזה הכי קרוב למושלם, פוק חזי כמה הררי בקורת מתגלגלים.
ובקיצור, אם אנחנו רוצים שאנשים ייזמו ויעשו דברים לתועלת הכלל, צריך לדעת להעריך, וקצת פחות לעקוץ.
ועצם העובדה שיש בקורת, גם אם היא עוקצנית, אינה אומרת כלל שהתוכנית לא טובה.
אולי אפשר לומר ע"ד כלל שאין שום תוכנית שמתאימה לכולם, ולכן טוב שיהיו מגוון תוכניות, וחשוב שהיזמים ישמעו בקורת שנאמרת ע"מ לשפר ולא ע"מ לרפות את ידיהם, ויש הבדל באופן השמעת הבקורת, אם המבקר מטרתו לשפר או מטרתו להגדיל עצמו\להקטין השני.
וברוח התקופה, שאנו מצווים על הגברת אהבת אחים [לתיקון הגורם לחורבן] בוודאי מצוה רבה לפרגן ולהעריך אנשים על מעשים ויוזמות טובים [וגם אם לדעתך זה לא טוב, מותר להעריך את השני על עצם הרצון שלו לעשות טוב, ורק כך יצמחו יזמים חדשים, ויוזמות חדשות]
ובקריאה ליזמים, אל תרפינה ידיכם מיוזמות חדשות, ומשכלול ועדכון היוזמות הקיימות.
ובקריאה למבקרים, אל תרפינה ידיכם מלבחון היטב הצעות חדשות או ישנות, ובפרט הצעות ויוזמות הנוגעות לציבור. אבל יחד עם זה חשוב להעריך את היזמים [כשיש להם חזקת כשרות שהם מגיעים מרצון לעשות טוב, גם אם הם מרויחים כסף, ולא מדובר על אלה שידוע שאין טובת הציבור לנגד עיניהם] ולחזק את ידיהם, ולהעביר את הבקורת בצורה עניינית ומכבדת. -
אני לא מבין באקסלים ולא יודע לחשבן חשבונות מסובכים,
אני כן יודע (וכמוני רבים רבים שאני מדבר איתם על הנושא בכולל וכד') שמתי שאני לא מבין משהו, אני לא נכנס ושם את הכסף
הבעיה הגדולה של משיאים לטעמי, שהמודל מדי מסובך,
יכול להיות שזה פיתרון אדיר,
אבל איך אפשר לכוון לקהל יעד של אברכים שלקח שנים להסביר להם ששוק ההון זה לא קבוצה של חמורי סבר מביטים בתדהמה במסכים ענקיים בבורסה, למודל שעל פניו נשמע ממש מסובך ושנוי במחלוקת
אני חושב שזה גורם בינתיים כמו שכבר הוזכר פה, לשבת על הגדר עוד כמה שנים, וחבל
ושוב, אולי זה מודל מעולה, אבל המורכבות שלו היא עצם הבעייתיות שבו
לדעתי צריך יותר להנגיש אותו לציבור אולי, ובאמת להתמודד עם טענות שעולות מהצד של המשקיעים ה'רגילים' -
אני לא מבין באקסלים ולא יודע לחשבן חשבונות מסובכים,
אני כן יודע (וכמוני רבים רבים שאני מדבר איתם על הנושא בכולל וכד') שמתי שאני לא מבין משהו, אני לא נכנס ושם את הכסף
הבעיה הגדולה של משיאים לטעמי, שהמודל מדי מסובך,
יכול להיות שזה פיתרון אדיר,
אבל איך אפשר לכוון לקהל יעד של אברכים שלקח שנים להסביר להם ששוק ההון זה לא קבוצה של חמורי סבר מביטים בתדהמה במסכים ענקיים בבורסה, למודל שעל פניו נשמע ממש מסובך ושנוי במחלוקת
אני חושב שזה גורם בינתיים כמו שכבר הוזכר פה, לשבת על הגדר עוד כמה שנים, וחבל
ושוב, אולי זה מודל מעולה, אבל המורכבות שלו היא עצם הבעייתיות שבו
לדעתי צריך יותר להנגיש אותו לציבור אולי, ובאמת להתמודד עם טענות שעולות מהצד של המשקיעים ה'רגילים' -
@יוסף-מינצברג
וכל מי שרוצה לשמוע
הנטייה שלנו כבנ"א נורמליים, ובפרט טיפוסים פולמוסיים ואברייכים וכו', זה באופן אוטומטי לחשוב על האיפכא מסתברא, איך אני מביא לידי ביטוי את עצמי, ובד"כ זה בדעה ההפוכה של העומד מולי.
לכן כמעט כל יוזמה חדשה, מול זה יתפוס מקום בולט הבקורת, בתיבול עקיצות וקנטרנות, ולפעמים זה מגיע עד כדי בקורת תוקפנית.
תחשבו!!
כל משכיל יודע שאין אפשרות בעוה"ז לעשות משהו מושלם, אפילו בנקל שזה הכי קרוב למושלם, פוק חזי כמה הררי בקורת מתגלגלים.
ובקיצור, אם אנחנו רוצים שאנשים ייזמו ויעשו דברים לתועלת הכלל, צריך לדעת להעריך, וקצת פחות לעקוץ.
אולי אפשר לומר ע"ד כלל שאין שום תוכנית שמתאימה לכולם, ולכן טוב שיהיו מגוון תוכניות, וחשוב שהיזמים ישמעו בקורת שנאמרת ע"מ לשפר ולא ע"מ לרפות את ידיהם, ויש הבדל באופן השמעת הבקורת, אם המבקר מטרתו לשפר או מטרתו להגדיל עצמו\להקטין השני.
וברוח התקופה, שאנו מצווים על הגברת אהבת אחים [לתיקון הגורם לחורבן] בוודאי מצוה רבה לפרגן ולהעריך אנשים על מעשים ויוזמות טובים [וגם אם לדעתך זה לא טוב, מותר להעריך את השני על עצם הרצון שלו לעשות טוב, ורק כך יצמחו יזמים חדשים, ויוזמות חדשות]
ובקריאה למבקרים, אל תרפינה ידיכם מלבחון היטב הצעות חדשות או ישנות, ובפרט הצעות ויוזמות הנוגעות לציבור. אבל יחד עם זה חשוב להעריך את היזמים [כשיש להם חזקת כשרות שהם מגיעים מרצון לעשות טוב, גם אם הם מרויחים כסף, ולא מדובר על אלה שידוע שאין טובת הציבור לנגד עיניהם] ולחזק את ידיהם, ולהעביר את הבקורת בצורה עניינית ומכבדת.@יוסף-מינצברג
וכל מי שרוצה לשמוע
תחשבו!!
ובקריאה למבקרים, אל תרפינה ידיכם מלבחון היטב הצעות חדשות או ישנות, ובפרט הצעות ויוזמות הנוגעות לציבור. אבל יחד עם זה חשוב להעריך את היזמים [כשיש להם חזקת כשרות שהם מגיעים מרצון לעשות טוב, גם אם הם מרויחים כסף, ולא מדובר על אלה שידוע שאין טובת הציבור לנגד עיניהם] ולחזק את ידיהם, ולהעביר את הבקורת בצורה עניינית ומכבדת.אתה בעד כל יוזמה?
גם אם היא חסרת תועלת ומזיקה?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות