בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!
-
מצו"ב אישור עקרוני.
לא הבנתי כמה ההחזר החודשי הצפוי עכשיו,
רשום שם חודש ראשון והחזר חודשי מקסימלי,
אבל תכל'ס בתקופה זו מה יהיה סכום ההחזר החודשי ?מה שיש לי עכשיו,
מסלול פריים החזר 1561 ש"ח,
מסלולים צמודי מדד 1102 ש"ח
= 2663 ש"ח לחודש.תודה רבה לך על העזרה
-
@הגיוני
קיבלתי אישור עקרוני למשכנתא,
רציתי לשאול, בגדול זה מה שאני אקבל?
או שהיועץ אמור (ע"פ תפקידו) לריב על הריביות עם הבנקים?
בדגש על המילה בנקים - זה מחייב שהאישור העקרוני ואח"כ לקיחת המשכנתא עצמה זה יהיה מאותו בנק?
או שזה הבסיס למשא ומתן עם כל הבנקים?
אשמח להסבר איך זה עובד,
בתודה. -
@הגיוני
זה המשכנתא שלי, האם יש מה לשנות?
ואם חסום לך התמונה:
צ.מדד, ר.משתנה, ע.אג"ח, דיור ₪100,000.00 יתרת תשלומים 55/240 92,853.56 ריבית: 1.77%הלואה לא צמודה ר.משתנה פריים-דיור רגילות, סכום ההלואה ₪165,000.00 יתרת תשלומים 55/240 ₪137,011.71 ריבית: (5.60% ) P -0.40%
הלואה לא צמודה ר.קבועה - דיור סכום ההלואה ₪235,000.00 יתרת תשלומים 5/168
₪167,883.36 ריבית 2.70%תודה ענקית לך
-
@שואף-ליותר רביות מצוינות חוץ מהפריים שהוא גם בסדר אך אפשר להוריד אותו לכיוון ה5% ומטה ע"י שתבקש להוריד את הרבית (אפי' אם תשאר על פריים), או שתעבור למלצ
בהצלחה -
@הגיוני
א. התכונתי בשאלה אם פלוס מינוס זה יהיה ההחזר החודשי לבנק לפי מה שאני רואה עכשיו באישור העקרוני,
או שזה יהיה שונה משמעותית.
ב. זה היה שאלה רק בשביל הסקרנות - אם הבנק שנתן את האישור העקרוני, הוא זה שלוקחים ממנו את המשכנתא, או שהאישור שהוא נתן משמש בסיס למשא ומתן גם אם כל הבנקים האחרים בשביל ריביות נמוכות יותר.
ג. כן, אני לוקח את המשכנתא ע"י יועץ. -
@שמואל בגדול זה גובה ההחזר אלא א"כ הרביות לא מספיק טובות ואז אני מקוה מאד בשבילך שהיועץ יקח הצעות מתחרות מבנקים אחרים, ואם הוא לא יעשה את זה- דרוש את זה ממנו, ואם אתה לא יודע אם הרביות טובות או לא, תעלה תמונה של האישור לכאן, או שתכתוב כאן את גובה הרביות וסוגי המסלולים, ואשמח לענות האם הרביות טובות או שעליך לדרוש ממר היועץ שיעבוד עוד קצת על הרביות...
בהצלחה
(בלי קשר אשמח שיעלו לכאן אישורים עקרוניים גם בשביל להתעדכן מה נותנים בבנקים כיון שזה משתנה במשך הזמן, וגם שאוכל לעזור אם אני יודע...) -
פוסט זה נמחק!
-
@רואה-את-הנולד רק עכשיו אני רואה את התמונה ו...
חשבתי עד עכשיו שאתה מדבר על המשכנתא של @שמואל...
למעשה המשכנתא שלך לפי התמונה הראשונה- אם כבר לקחת אותה- היא בסדר. אם כי אפשר לכווץ את הפריים עוד קצת, או להפוך אותו למלצ אבל לא קריטי.
בהצלחה -
@שמואל איך שאני מבין האישור הזה לא רלוונטי כי כולו קבוע צמוד וא"כ זה באמת רק בשביל התחלה. יכול להיות שהיה לכם איזשהו ספק אם הבנק בכלל יאשר את לקיחת המשכנתא?
כי אם לא, זו הצעה מוזרה- אולי תשאל את היועץ אם הוא התכוון לקחת הכל במסלול "קבוע צמוד"?