דילוג לתוכן

שוק ההון מול נדל"ן

שוק ההון והשקעות
438 48 28.1k 35
  • ברור שיועץ השקעות יסדר את הדברים לטובתו. ולא שאין מעלות בהשקעה בשוק ההון, אבל עדיין....
    למה דירה ב2,500,000 ש"ח ????
    דירה ב1,200,000 מחולקת יכולה להכניס 4,000-5,000 ש"ח. מכסה בקלות את המשכנתא ונשאר עוד עודף קצת. עלות המימון לא מעניינת. גם בשוק ההון יש עלויות מימון. מה שחשוב זו התוצאה הסופית. בשוק ההון יש סיכון שברגע שתצטרך את הכסף השוק יהיה בשפל מטורף. בנדל"ן בישראל אין כמעט סיכוי לדבר כזה.
    והנה לכם חישוב הגיוני אחר
    0e1f5fb9-56f2-4f5d-919c-52cbde37e3d8-image.jpeg

ההסבר - נתוני הבסיס והנחות היסודהון עצמי זמין: 650,000 ש"ח.טווח השקעה: 20 שנה.עליית מחירי הנדל"ן בישראל (ממוצע היסטורי ב-20 שנה האחרונות): כ-5.5% בשנה במונחים נומינליים. תשואת שוק ההון (ממוצע היסטורי S&P 500 ממוסה / כולל דיבידנדים): כ-9.5% בשנה במונחים נומינליים. תרחיש 1: השקעה בנדל"ן (עם מינוף משכנתא)שווי הנכס הנרכש: $650,000 \text{ (הון עצמי)} + 600,000 \text{ (משכנתא)} = 1,250,000 \text{ ש"ח}$.עליית ערך הנכס ב-20 שנה (לפי 5.5% בשנה):$$1,250,000 \times (1 + 0.055)^{20} \approx 3,647,000 \text{ ש"ח}$$החזר משכנתא חודשי: עבור משכנתא של 600,000 ש"ח ל-20 שנה בריבית ממוצעת משוערת של 4.5% בשנה, ההחזר החודשי עומד על כ-3,795 ש"ח.תזרים מזומנים מנדל"ן:הכנסה חודשית משכירות: 4,500 ש"ח.עודף תזרימי חודשי (שכירות פחות החזר משכנתא): $4,500 - 3,795 = 705 \text{ ש"ח}$.עודף תזרימי מצטבר ל-20 שנה (ללא ריבית דריבית): $705 \times 12 \times 20 \approx 169,200 \text{ ש"ח}$.סך שווי תיק הנדל"ן בתום 20 שנה:$3,647,000 \text{ (ערך הדירה)} + 169,200 \text{ (עודף שכירות)} = 3,816,200 \text{ ש"ח}$.תרחיש 2: השקעה בשוק ההון (ללא מינוף)השקעה ראשונית: 650,000 ש"ח.תשואה שנתית ממוצעת: 9.5% בשנה.ערך התיק ברוטו בתום 20 שנה (לפני מס):$$650,000 \times (1 + 0.095)^{20} \approx 3,992,000 \text{ ש"ח}$$רווח ברוטו: $3,992,000 - 650,000 = 3,342,000 \text{ ש"ח}$.מס רווחי הון (25% על הרווח הריאלי / משוער): בהנחת מס של כ-20% מכלל הרווח הנומינלי, תשלום המס יהיה כ-668,400 ש"ח.סך שווי תיק שוק ההון נטו בתום 20 שנה:$$3,992,000 - 668,400 = 3,323,600 \text{ ש"ח}$$

כמו תמיד.... מזה ומזה אל תנח ידך

@מבין-עניין
    שים לב - "שווי נטו מוערך אחרי 20 שנה", כמעט זהה לערך ב"שווי נכס תיק משוער לפני מס" ???? במקרה המחמיר פחות ב- 200,000... הזוי.
    ומה עם עלויות המשכנתא? ועלויות תחזוק הדירה (בכל זאת 20 שנה...)
    תמסור לבינה שלך שיש לה טעות.

• כמעט זהה כי פיספסת את השכירות העודפת שנכנסת כל חודש (תמסור לבינה....). גם עלויות המשכנתא מחושבות. זה יורד מהשכירות. תחזוק הדירה לא יכול להיות משוקלל בסכומים אבל רשום שיפוצים. ספר לי על עלויות השיפוצים.... ומה עם עלייית השכירות???
    מבין שאין לך דירה להשקעה.
    בקיצור.... במחילה, לפני שאתה יורה ומזלזל, תבדוק את עצמך.... או תתייעץ עם הבינה שלך או של מישהו אחר...
    מי שתופס צד שרלטן. בכל אופציה יש מעלות וחסרונות. לי יש את שתי האופציות. לכן אני אובייקטיבי. אני לא מתווך לא יועץ נדל"ן ולא יועץ פיננסים.
    ואם כבר עדיפות בשוק ההון, רק ממונפת מאד. אז בהחלט יש יתרון ברור. אבל גם בזה יש סיכונים. ויש מי שגם לא ישן בלילה בסיכונים גבוהים.
    ד"ש לבינה 😀

וכדי להיות באמת ישר, יש גם דרך להחזיר חלק מהמס וד"ל. אבל עדיין פער במס לטובת השקעה בנדל"ן.

• כמעט זהה כי פיספסת את השכירות העודפת שנכנסת כל חודש (תמסור לבינה....). גם עלויות המשכנתא מחושבות. זה יורד מהשכירות. תחזוק הדירה לא יכול להיות משוקלל בסכומים אבל רשום שיפוצים. ספר לי על עלויות השיפוצים.... ומה עם עלייית השכירות???
    בקיצור.... במחילה, לפני שאתה יורה ומזלזל, תבדוק את עצמך.... או תתייעץ עם הבינה שלך או של מישהו אחר...
    מי שתופס צד שרלטן. בכל אופציה יש מעלות וחסרונות. לי יש את שתי האופציות. לכן אני אובייקטיבי. אני לא מתווך לא יועץ נדל"ן ולא יועץ פיננסים.
    ואם כבר עדיפות בשוק ההון, רק ממונפת מאד. אז בהחלט יש יתרון ברור. אבל גם בזה יש סיכונים. ויש מי שגם לא ישן בלילה בסיכונים גבוהים.
    ד"ש לבינה 😀

וכדי להיות באמת ישר, יש גם דרך להחזיר חלק מהמס וד"ל. אבל עדיין פער במס לטובת השקעה בנדל"ן.

@מבין-עניין said:

כמעט זהה כי פיספסת את השכירות העודפת שנכנסת כל חודש (תמסור לבינה....). גם עלויות המשכנתא מחושבות. זה יורד מהשכירות. תחזוק הדירה לא יכול להיות משוקלל בסכומים אבל רשום שיפוצים. ספר לי על עלויות השיפוצים.... ומה עם עלייית השכירות???
    ד"ש לבינה

למזלי לא משתמש כמעט בבינה. רק לצרכים ספציפיים מאד וכתיבה בפורומים לא נכללת בהם.

ספר לי, כמה שכירות נכנסת מאותה דירה בשווי 1.2 M ?
    כמה החזר משכנתא חודשי?
    כמה שווי הריבית ששילמת לבנק במשך השנים?
    עלויות שיפוצים חצי מליון מינימום, והייתי קמצן.
    (אגב היה לי נדלן להשקעה בעבר.)

גם לדעתי השקעה בנדלן היא אופציה מצויינת. כן חלקתי על הסכומים שרשמת כאן- הם תלושים מהמציאות.

לגבי מס- ניתן להפקיד חלק גדול מהסכום בקה"ש ולהיפטר מהמס.

• ספר לי, כמה שכירות נכנסת מאותה דירה בשווי 1.2 M ?
    דירה מחולקת בשווי הנ"ל בקריות, ב"ש או חיפה, יכולה להכניס כפי שכתבתי כ - 4,500 ש"ח נטו (בב"ש יותר)

כמה החזר משכנתא חודשי?
    600,000 ש"ח ל20 שנה תעשה חישוב. בערך 3,700

זה לא משנה זה מגולם בהחזר החודשי מול השכירות שאתה מקבל שחישבנו

איך הגעת לסכום הזה????? יש לי כמה נכסים. ההוצאות הם במקרה הרע 4000 ש"ח בשנה צבע תיקונים וכד'

על השאלות שעניתי עכשיו לדעתי כתוב כבר למעלה. לא צריך בינה בשביל זה.
    תלושים מהמציאות???? לא יודע איזו מציאות אתה מכיר. דבר עם מי שמכיר את שוק הנדל"ן. או עם איזו בינה...... (גם אנושית) חחח

• ספר לי, כמה שכירות נכנסת מאותה דירה בשווי 1.2 M ?
    דירה מחולקת בשווי הנ"ל בקריות, ב"ש או חיפה, יכולה להכניס כפי שכתבתי כ - 4,500 ש"ח נטו (בב"ש יותר)

כמה החזר משכנתא חודשי?
    600,000 ש"ח ל20 שנה תעשה חישוב. בערך 3,700

זה לא משנה זה מגולם בהחזר החודשי מול השכירות שאתה מקבל שחישבנו

איך הגעת לסכום הזה????? יש לי כמה נכסים. ההוצאות הם במקרה הרע 4000 ש"ח בשנה צבע תיקונים וכד'

על השאלות שעניתי עכשיו לדעתי כתוב כבר למעלה. לא צריך בינה בשביל זה.
    תלושים מהמציאות???? לא יודע איזו מציאות אתה מכיר. דבר עם מי שמכיר את שוק הנדל"ן. או עם איזו בינה...... (גם אנושית) חחח

@מבין-עניין
    טוב קודם כל, אם הבנת מדבריי איזה זלזול אז ח"ו- לא התכוונתי לזלזל.

דירה בקריות או ב"ש, בגודל מתאים לחלוקה, שאינה צריכה שיפוץ מוקדם, במחיר 1.2 ? פשששש.

לפי הידוע לי נוהגים לחשב ששכירות נכנסת 10 חודשים בשנה (כדי לחשב חודשים ריקים, הוצאות ניהול נכסים, תיווך וכו')
    משכנתא דווקא יורדת 12 חודשים בשנה, אז לא נשאר (כמעט) הפרש.
    12 כפול 3700 = 44400, 10 כפול 4500= 45000.
    לפי זה כל החישוב שלך השתנה.
    אתה צריך לממן את עלויות המשכנתא ממקום אחר

ממה שאני רואה מאנשים שהשקיעו בדירה (כמעט כל אחיי וגיסיי המבוגרים ממני), הרבה הוצאות שהצליחו לממן אותם - "נבלעות" ולא באמת מחושבות בחשבון הסופי. אבל מצטברות לסכום גדול. ואנשים יוצאים עם רושם שהדירה הביאה להם הרבה יותר רווח ממה שבאמת היה...

אם הדירה שלך תביא לך רווחים גדולים אפילו יותר מאלה- אני אשמח איתך מאד!

• @מבין-עניין
    טוב קודם כל, אם הבנת מדבריי איזה זלזול אז ח"ו- לא התכוונתי לזלזל.

דירה בקריות או ב"ש, בגודל מתאים לחלוקה, שאינה צריכה שיפוץ מוקדם, במחיר 1.2 ? פשששש.

לפי הידוע לי נוהגים לחשב ששכירות נכנסת 10 חודשים בשנה (כדי לחשב חודשים ריקים, הוצאות ניהול נכסים, תיווך וכו')
    משכנתא דווקא יורדת 12 חודשים בשנה, אז לא נשאר (כמעט) הפרש.
    12 כפול 3700 = 44400, 10 כפול 4500= 45000.
    לפי זה כל החישוב שלך השתנה.
    אתה צריך לממן את עלויות המשכנתא ממקום אחר

ממה שאני רואה מאנשים שהשקיעו בדירה (כמעט כל אחיי וגיסיי המבוגרים ממני), הרבה הוצאות שהצליחו לממן אותם - "נבלעות" ולא באמת מחושבות בחשבון הסופי. אבל מצטברות לסכום גדול. ואנשים יוצאים עם רושם שהדירה הביאה להם הרבה יותר רווח ממה שבאמת היה...

אם הדירה שלך תביא לך רווחים גדולים אפילו יותר מאלה- אני אשמח איתך מאד!

@אפ_על_פי_כן אין לי מה לומר מלבד...
    העולם מתחלק לשניים
    אלו הפסימיים שיש להם את כל התירוצים בעולם "למה לא" גם אם אין להם אחיזה במציאות. ואלו שקופצים למים ומגלים שהעולם יותר ורוד ממה שחשבו.

ובכ"ז...
    1- חפש קצת ביד 2 (אולי בכ"ז תשתמש בבינה) אתה ממש לא מונח בחומר. מצטער. הנה דוגמה אחת מתוך עשרות. https://www.yad2.co.il/realestate/item/south/wp4k8qi7?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=10
    רוצה לקנות את שלי? במיליון וחצי? מכניסה 6000 ש"ח.

2- מאיפה לקחת את החישוב של חודשיים פחות?

אגב, גם לפי החישוב המוזר שלך, לא צריך מימון חיצוני למשכנתא. אז למה אתה כותב שכן ???!!!

בקיצור תמשיך להשקיע בשוק ההון.... העיקר שאתה בטוח במה שאתה עושה. וכשלכולם יהיו דירות ולך לא, ושוק ההון יהיה בשפל, אל תשאל למה....

ואם אתה כל כך צודק.... תמכור את הדירה שלך. תשקיע בשוק ההון ותגור בשכירות. תהיה פשוט מיליונר
    איך אומרים, נארישקייט

• @אפ_על_פי_כן אין לי מה לומר מלבד...
    העולם מתחלק לשניים
    אלו הפסימיים שיש להם את כל התירוצים בעולם "למה לא" גם אם אין להם אחיזה במציאות. ואלו שקופצים למים ומגלים שהעולם יותר ורוד ממה שחשבו.

ובכ"ז...
    1- חפש קצת ביד 2 (אולי בכ"ז תשתמש בבינה) אתה ממש לא מונח בחומר. מצטער. הנה דוגמה אחת מתוך עשרות. https://www.yad2.co.il/realestate/item/south/wp4k8qi7?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=10
    רוצה לקנות את שלי? במיליון וחצי? מכניסה 6000 ש"ח.

2- מאיפה לקחת את החישוב של חודשיים פחות?

אגב, גם לפי החישוב המוזר שלך, לא צריך מימון חיצוני למשכנתא. אז למה אתה כותב שכן ???!!!

בקיצור תמשיך להשקיע בשוק ההון.... העיקר שאתה בטוח במה שאתה עושה. וכשלכולם יהיו דירות ולך לא, ושוק ההון יהיה בשפל, אל תשאל למה....

ואם אתה כל כך צודק.... תמכור את הדירה שלך. תשקיע בשוק ההון ותגור בשכירות. תהיה פשוט מיליונר
    איך אומרים, נארישקייט

@מבין-עניין said:

איך אומרים, נארישקייט

@יוסף-מינצברג מספר שככה הוא אכן עשה

• @מבין-עניין said:

איך אומרים, נארישקייט

@יוסף-מינצברג מספר שככה הוא אכן עשה

@שואף-ליותר יש מילה אחת שמסכמת מעשה שטות כזה. ויש עשרות או מאות אנשים שנשארו חסרי כל בגלל מעשה כזה. וטיפשים שנופלים בפח או בפח של עצמם לצערי רק מתחלפים ממש כמו הפראיירים...

• @שואף-ליותר יש מילה אחת שמסכמת מעשה שטות כזה. ויש עשרות או מאות אנשים שנשארו חסרי כל בגלל מעשה כזה. וטיפשים שנופלים בפח או בפח של עצמם לצערי רק מתחלפים ממש כמו הפראיירים...

@מבין-עניין
    הבעיה היא שאין אפשרות לרוב הציבור [בפרט הצעיר] שרוצה להשקיע להיכנס להשקעה בנדל"ן
    כי הכניסה דורשת סכום עצום
    אמנם אפשר לקחת אותו כמשכנתא אבל אז ההשקעה ממונפת ב100% דבר שלכו"ע אינו מומלץ.
    נקודה נוספת, הרבה זוגות קונים דירה שלא תספיק בע"ה למשפחתם הברוכה שתהיה, ולכן אם יכנסו להשקעה בנדל"ן ויקנו דירה להשקעה, בעתיד כשירצו למכור את דירתם [ששווה יותר מהדירה להשקעה] יצטרכו לשלם מס שבח וזה לא משתלם.
    בקיצור, זה שתי הנקודות שמונעות אותי מלהיכנס להשקעה בנדל"ן

• @מבין-עניין
    הבעיה היא שאין אפשרות לרוב הציבור [בפרט הצעיר] שרוצה להשקיע להיכנס להשקעה בנדל"ן
    כי הכניסה דורשת סכום עצום
    אמנם אפשר לקחת אותו כמשכנתא אבל אז ההשקעה ממונפת ב100% דבר שלכו"ע אינו מומלץ.
    נקודה נוספת, הרבה זוגות קונים דירה שלא תספיק בע"ה למשפחתם הברוכה שתהיה, ולכן אם יכנסו להשקעה בנדל"ן ויקנו דירה להשקעה, בעתיד כשירצו למכור את דירתם [ששווה יותר מהדירה להשקעה] יצטרכו לשלם מס שבח וזה לא משתלם.
    בקיצור, זה שתי הנקודות שמונעות אותי מלהיכנס להשקעה בנדל"ן

@שואף-ליותר אם יש לך הכנסה טובה שאתה יכול "להסתדר" גם כשיש חורים בהשכרה פעם ב... אין שום בעיה במינוף של משכנתא. תבין... בסוף אחרי 20-30 שנה יש לך דירה בלי ששילמת כסף בכלל.
    מס שבח זו אכן בעיה. אבל לדעתי זו לא סיבה לא לקפוץ למים. מי אמר שתקנה דירה חדשה? תמיד אפשר למכור את שתיהן. (פטורים ממס ברכישת דירה מוגדלת אחת) ובכלל יכול להיות שעד שתמכרו את הדירה, יהיה שווה לך לשלם את המס כדי להישאר עם נכס מניב. ויש גם דרכים להימלט מהמס וד"ל.

בקיצור רבו התירוצים כדי לא לפעול. אחרי שנים מצטערים

• @מבין-עניין
    תודה על הדחיפה
    בעיה נוספת
    צריך יועץ אובייקטיבי ואני לא מכיר כזה

• קפוץ למים. אם תרצה בפרטי ייעוץ מניסיון בשמחה

• כמה נקודות קטנות בקשר למה שנכתב כאן (לא קראתי הכל, אך אני מוסיף נקודות שלעיתים לא נלקחות בחשבון)

1. לפי העשור האחרון מחירי הדירות עלו באיזור המאה אחוז (לדוג' דירות 3 חדרים בבית שמש לפני כעשור היו סביבות מיליון מאה והיום באיזור ה2 מיליון ובירושלים 3 בנוה יעקב היה כמיליון מאתיים והיום כמיליון יותר וברמת שלמה היה 15/17 למ"ר והיום זה 32/34 למ"ר) וזאת למרות ה3 השנים האחרונות שהשוק די סטטי בחלק מהאיזורים) כך שהנחה של 5 אחוז היא הנחה פסימית
    2. בדירות רבות יש אפשרויות השבחה ע"י הוצאת היתירים/ פינוי בינוי/ ועוד שהם מניבות לעיתים עשרות אחוזים (אני מניח שברוב הדירות במשך 30 שנה האחרונות שהיו בידי משקיעים היה אפשרויות השבחה משמעותיות)
    3. מחיר השכירות עולה בהתמדה ולכן תשואת השכירות צריכה להיות מחושבת עם עלייה של 3 אחוז בשנה ביחס לנקודת ההתחלה ואילו החזר המשכנתא לא אמור לעלות (תלוי במסלולים השונים אבל נכון לעכשיו זה עדיין קצת גבוה כך שיש יותר סיכוי לירדות מלעליות)
  • כמה נקודות קטנות בקשר למה שנכתב כאן (לא קראתי הכל, אך אני מוסיף נקודות שלעיתים לא נלקחות בחשבון)

1. לפי העשור האחרון מחירי הדירות עלו באיזור המאה אחוז (לדוג' דירות 3 חדרים בבית שמש לפני כעשור היו סביבות מיליון מאה והיום באיזור ה2 מיליון ובירושלים 3 בנוה יעקב היה כמיליון מאתיים והיום כמיליון יותר וברמת שלמה היה 15/17 למ"ר והיום זה 32/34 למ"ר) וזאת למרות ה3 השנים האחרונות שהשוק די סטטי בחלק מהאיזורים) כך שהנחה של 5 אחוז היא הנחה פסימית
    2. בדירות רבות יש אפשרויות השבחה ע"י הוצאת היתירים/ פינוי בינוי/ ועוד שהם מניבות לעיתים עשרות אחוזים (אני מניח שברוב הדירות במשך 30 שנה האחרונות שהיו בידי משקיעים היה אפשרויות השבחה משמעותיות)
    3. מחיר השכירות עולה בהתמדה ולכן תשואת השכירות צריכה להיות מחושבת עם עלייה של 3 אחוז בשנה ביחס לנקודת ההתחלה ואילו החזר המשכנתא לא אמור לעלות (תלוי במסלולים השונים אבל נכון לעכשיו זה עדיין קצת גבוה כך שיש יותר סיכוי לירדות מלעליות)

@משה-עוזיאל
    לגבי 1 - זו בדיוק הסיבה שיש מי שחושב שה"חגיגה" נגמרה, ו-5 אחוז זה אופטימי מדאי

• @משה-עוזיאל

@לייזרזון said:

@משה-עוזיאל

חשבו שהחגיגה נגמרה כבר 50 פעם ממש כמו האיומים של טראמפ. גם אם תהיה ירידה היא תהיה קטנה אחריה תבוא עליה

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    7 פוסטים
    358 צפיות
    פ
    זה אומר שצריך דחוף לקדם בכל הכוח פינוי בינוי https://forum.benakel.org/post/18552
  • קריסת חברת נדל"ן ?

שוק ההון והשקעות קריסה כלכלית
    1
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    133 צפיות
    ש
    הי שלום זה פורסם בהפרגוד מישהו יודע משהו ?[image: 1773283842510-image_48253_1.jpeg]
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    2k צפיות
    B
    מדריך נוסף נחמד על מערכת מידע מתקדמת לשוק ההון והבורסה הישראלית
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    831 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?
  • 3 הצבעות
    10 פוסטים
    500 צפיות
    ש
    @פלוס כתב בשוק ההון בירידה!! ומה עכשיו??: במקרה של ירידות חדות, חשוב לבחון את רמת החשיפה של תיק ההשקעות שלך לסיכונים מיותרים. אם אתה משקיע עם אופק זמן ארוך, יתכן ויהיה נכון להוריד חשיפה לאפיקים מסוכנים ולהתמקד בנכסים בטוחים יותר. אך אם אתה משקיע לטווח קצר, סיכון גבוה יותר עשוי להתאים לך. לכאו' בדיוק הפוך.. אם זה השקעה לטווח ארוך, אז יש אפשרות לקחת סיכון גבוה כי אני יודע שהשוק תמיד מתקן את עצמו, אך אם זה לטווח הקצר זה יהיה סיכון מדי גדול אפי' להפסיד את הקרן - כל שכן ש(אולי)לא להרוויח, ולכן בטווח קצר יהיה עדיף פחות סיכונים.