דילוג לתוכן

מה ההסבר לפערים בין קרנות שעוקבות אחר אותו מדד

שוק ההון והשקעות
6 4 107 3
  • יש לי 3 קרנות שעוקבות אחרי מדד ת"א 125
    (ואל תשאלו עכשיו מה הסיבה שזה מפוצל ל 3 קרנות)
    במקרה בדקתי בכמה הם עלו היום
    והפערים הם עצומים
    אי.ב.אי. כשרה (מספר נייר 1155324) עלתה היום ב 0.68% %
    הראל כשרה (מספר נייר 1155340) עלתה היום ב 0.35% %
    וקסם כשרה (מספר נייר 1155365) עלתה היום ב 0.33% %

מה ההסבר לפער הגדול בין אי.ב.אי. לשנים האחרים
    אני לא מצליח להבין אולי מישהו יודע לענות לי?

• זה קורה לפעמים בגלל חוסר נזילות אבל זה מתקן את עצמו.
    תבדוק תשואה של כמה ימים ותראה האם יש פערים.
    אתה יכול גם לבדוק את שעת העסקה האחרונה ותראה שהפער זה בגלל זה.

(מחיר קרן נקבע לפי שער עסקה אחרונה נניח שהעסקה האחרונה הייתה שעה לפני סוף היום המחיר האמיתי לא ישתקף בשער הסגירה אך הוא ייסגר למחרת).

• ניסית פעם "להכות את המדד" דרך זה? בMKT?

• ניסית פעם "להכות את המדד" דרך זה? בMKT?

@העץ-הרענן said:

ניסית פעם "להכות את המדד" דרך זה? בMKT?

ממש לא

• בקורס 'שערים לשוק ההון' של הרב לבקוביץ, מסביר כמה סיבות לפערים, ובקצרה:
    עקיבה פיזית או סינטטית - יש חברות שעוקבות בעקיבה סינטטית באמצעות חוזים ונגזרים, מה שמוריד את רמת הדיוק מביצועי המדד עצמו.
    דיבידנדים - תלוי אם החברה מחלקת דיבידנדים, או צוברת דיבידנדים.
    תזמון - פערי שעות או אפילו ימים (בסופי שבוע וכדו') מאז שהכסף מופקד לקרן עד שמנהלי הקרן אכן רוכשים איתו את הקרן המבוקש.
    גידור - התלות במט"ח.
    ניהול תזרים - החברות צריכות להחזיק סכום מזומנים כל הזמן, וקורה שמפקידים כסף רב שעדיין לא מזומן ואין לחברה בקופה מזומן כנגד.
    שעון עולמי - פערי שעות מסחר בבורסות העולם.
    החלק הסולידי - גם במסלולים שעוקבים אחר מניות וכדו', יש חלק שמושקע בדברים סולידיים, וכאן יש שינויים מחברה לחברה, באיזה נכסים סולידיים הם משקיעים.

• בקורס 'שערים לשוק ההון' של הרב לבקוביץ, מסביר כמה סיבות לפערים, ובקצרה:
    עקיבה פיזית או סינטטית - יש חברות שעוקבות בעקיבה סינטטית באמצעות חוזים ונגזרים, מה שמוריד את רמת הדיוק מביצועי המדד עצמו.
    דיבידנדים - תלוי אם החברה מחלקת דיבידנדים, או צוברת דיבידנדים.
    תזמון - פערי שעות או אפילו ימים (בסופי שבוע וכדו') מאז שהכסף מופקד לקרן עד שמנהלי הקרן אכן רוכשים איתו את הקרן המבוקש.
    גידור - התלות במט"ח.
    ניהול תזרים - החברות צריכות להחזיק סכום מזומנים כל הזמן, וקורה שמפקידים כסף רב שעדיין לא מזומן ואין לחברה בקופה מזומן כנגד.
    שעון עולמי - פערי שעות מסחר בבורסות העולם.
    החלק הסולידי - גם במסלולים שעוקבים אחר מניות וכדו', יש חלק שמושקע בדברים סולידיים, וכאן יש שינויים מחברה לחברה, באיזה נכסים סולידיים הם משקיעים.

@א.א.פ.
    כל ההסברים הללו הם בעיקר על פערי עקיבה אמיתיים לטווח הארוך של אחוזים בודדים.

בנוגע לשאלתו של @קל-זכות על פער עקיבה יומי משמעותי יותר (תאר לעצמך כזה פער בטווח הארוך).
    הסיבה פשוט הייתה שעת העדכון ולא פער עקיבה אמיתי.
    (שעת העסקה האחרונה הייתה שונה, בדקתי זאת אח"כ וזאת אכן הייתה הסיבה).

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    14 פוסטים
    344 צפיות
    ד
    אתה צודק אבל תזכור שסין היא מדינה עם היסטוריה הרבה יותר ארוכה גם ברמה הכלכלית מארצות הברית
  • 2 הצבעות
    24 פוסטים
    473 צפיות
    משה עוזיאלמ
    אני לא בטוח כלל כי כלל המבצעים נוכחים כבר הרבה זמן וכל עוד אין מדד שמודד את זה אין לי מידע שזה יותר מבעבר ולגבי הטעיית הלמ"ס אז כמדומני שבעבר היה מדד נוסף של השמאי הממשלתי שתמיד עליות המחירים שם היו יו יותר מבלמ"ס (מכיון שהוא בדק מקצועית דירות קלאסיות ולא הכניס את כל הנתונים לסל אחד) ואז כחלון שהתאמץ מאוד להוריד את המחירום ביטל את הבדיקה של השמאי הממשלתי ומאז החלו ירידות במחירי הדירות בנותנים וגם כיום אני חושב שמאותו הסיבה שהמדד בודק את כל הירדיות הוא מוטה גם לכיוון שהוא לא רואה את העליות כי בתקופה האחרונה שהיא תקופה יותר מאתגרת אז ברור שדירות שהם מאוד קשות למכירה ירדו מאוד במחיר ויגררו את כל המדד, בעוד שבדירות רגילות של 4 חדרים אין את הירידה המדוברת (השמאי היה בודק דירות 4 חדרים בפיזור גיאורפי מחושב) ואפשר גם להיווכח בזה במדד האחרון בעוד בירושלים היה עליה של קרוב ל2 אחוז ובצפון ודרום קרוב לאחוז המדד עלה רק ב0.1 בגלל המשקל של תל אביב והמרכז כך שלציבור שלנו וייתכן שאף לרוב הציבור הישראלי המדובר בעליה של אחוז שלם (אני באיזור עיסוקי בי"ם לא רואה ירידות, רק השבוע פגשתי בן אדם שקנה דירה מקבלן לפני פחות משנה ועכשיו הוא הוציא את זה למכירה והוהא נשאר ברווח אחרי כל ההוצאות שהיו לו ברכישה (קנה בפחות מ2.700M ומוכר בקרוב ל2,800) ואני מאחל לכל עם ישראל שיקנו דירות בקלות מידו הרחבה והמלאה בין אם מחירם יהיה זול ובין אם מחירם יהיה יקר, רק הבאתי את תפיסת המציאות לפי ראות עיני
  • 2 הצבעות
    53 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    @השומר כתב בדירת שותפים בפתח תקוה ל"אברך מתחיל": @משהמשה זה רעיון מעולה אבל גם בהשכרה לעובדים זרים אין ודאות לכל הזמן זה עדין משתלם והייתי מוסיף לחפש באזור מתפתח להתחדשות עירונית או לי רכבת קלה וכו... לא דיברתי על השכרה לעובדים זרים סתם מה שיש בפ"ת זה השכרה לחברות בנייה, יש המון אתרי הבנייה בפ"ת שצריכים לשכן את הפועלים הסיניים וכו' שלהם ואם יש לך דירה ליד הרכבת הקלה... אז זה כל אתרי הבנייה בגוש דן ותמיד תמיד תהיה שם בנייה.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    335 צפיות
    ס
    @רואה-את-הנולד שעות המסחר בבורסה בארה"ב שלב המסחר המוקדם PRE MARKET 11:00 – 16:30 שלב המסחר הרגיל / הרציף – 16:30 – 23:00 שלב המסחר המאוחר AFTER MARKET – 23:00 – 03:00 PRE – MARKET – שלב המסחר המקדים שלב זה מתחיל כבר בשעות הלילה המאוחרות בארה”ב (שעות הצהריים המוקדמות בישראל) ומאפשר להכניס הוראות, ולבצע עסקאות עוד לפני פתיחת המסחר הרגיל. REGULAR TRADE HOURS – שלב המסחר הרגיל/הרציף זהו שלב המסחר בו מרוכז הרוב הגדול של נפח המסחר. שלב זה מתנהל בשעות 23:00- 16:30 שעון ישראל. AFTER MARKET – שלב המסחר המאוחר שלב זה מאפשר מסחר בשוק האמריקאי עד לשעת הלילה המאוחרות (שעון ישראל) ומתנהל באותו אופן כמו השלב המקדים. שלב הטרום מסחר והמסחר המאוחר מוגבלים ביחס לשעות המסחר הרגיל, בנפח המסחר, במכשירים הפיננסים בהם ניתן לסחור ובסיכויים למפגש קונה-מוכר כדי לייצר עסקה. הוראות ניתן להעביר דרך ברוקר שמנתב את ההוראות דרך עושי שוק או דרך ECN – רשתות מסחר ממחושבות המאפשרות מפגש בין קונים למוכרים מחוץ לבורסות הרשמיות. בשלבי המסחר המוקדם/מאוחר ההוראות מנותבות רק דרך ECN. הבהרות חשובות: **השעות הן לפי שעון ישראל **שעות הפעילות של מערכות המסחר בפועל, בשלבי המסחר המוקדם והמאוחר עשויות להיות שונות ממה שצוין, יש להתעדכן מול דסק מסחר חו"ל. **במעברי שעון חורף וקיץ קיים הפרש של כשבועיים בין ישראל וארה"ב, לפיכך, בתקופה זו שעות תחילה וסיום של המסחר לפי שעון ישראל משתנה לשעה אחת אחורה.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    327 צפיות
    צ
    @חיים-פלדמן התשובה לשאלה היא תלוי, ברמת העיקרון השקעה ח"פ תביא תשואה יותר גבוהה, מאשר הפקדה חודשית. כלומר אם תפקיד כל חודש 1,000 ש"ח למשך 10 שנים, סך ההפקדה הוא 120,000 ש"ח, אבל בפועל בגלל התשואה זה יהיה יותר. ואם תפקיד ח"פ 120,000 ש"ח, אחרי 10 שנים אמור להיות שם יותר מאשר האופציה הקודמת. אבל אם תהיה ירידה גדולה בדיוק אחרי ששמת את ההפקדה ח"פ, אז ייתכן שייקח זמן עד שתתחיל להרויח. כך היה בעשור האבוד בתחילת שנות ה-2000 בS&P500. אז באמת מי שהפקיד הפקדה חודשית הרויח יותר מאשר מי שהפקיד ח"פ. לא בדקתי כרגע, אולי אח"כ אני אעלה ע"ז כמה דברים. עכ"פ לגבי העתיד א"א לדעת מה יהיה, אבל אם מדובר לטווח הארוך, הפקדה ח"פ תביא תשואה יותר טובה.