זהירות!!! עקיצות!!! ⚠️⛔
-
השבוע פנה אלי אברך ידוע מב"ב, וסח לי בכאב את העקיצה שעקצו אותו.
אימתתי את הדברים לעומקם, ואפרסם את זה לתועלת הכלל,
למען ידעו על זה, ובע"ה אולי יועיל אחרים מליפול בזה, ח"ו.בתל אביב התפרסמה מודעה על אדם שמעוניין לעזור ללומדי תורה, היה שם א' מהבעלי בתים – שהתקשר לרב שלו שגר בבני ברק, ואמר לו על המודעה הזו, ושהוא דיבר עם אותו אחד, והוא מעוניין לעזור לאברך במעטפת שלמה.
מפה לשם, הרב לוקח את המס' ומעביר אותו לא' מתלמידיו האברכים, אומר לו שהוא כנראה יוכל לעזור לו ממצוקתו.
האברך הזה, שהוא סיפר לי את הסיפור, התקשר לאותו אחד, והיה נשמע להוט מאוד לעזור. "אני חוזר ממילואים", כך סיפר אותו 'תורם', ואני התחייבתי להביא מעשרות ללומדי תורה, אבל קצת התעכבתי עם זה, וכאשר הייתי בין חיים למוות באיזה תאונה, הבנתי שזה בגלל שאני לא מקיים את התחייבותי. אני מוכן לשלם לך את כל מה שתצטרך!!
מכאן לשם, האברך והוא נפגשים ברחובה של עיר (פתח תקווה), והוא אומר לו, הנה, כבר כעת אני עושה לך העברה לחשבון בסך של 7 אלף, מתוכם נוציא אלפיים מהכספומט, נשלם את זה למס הכנסה פה ממול, זה כדי שאוכל לבצע לך העברה של 50 אלף כבר עכשיו (...)
מיודעינו לא ידע ש'העברה' שהוא עשה, היה רק 'כאילו', הוא התחיל אמנם לתקתק את הפרטים במכשיר (הטמא) שלו, אבל בפועל לא אישר את הפעולה.
וכך, האברך היה בטוח שיש לו 7 אלף בחשבון מהתורם, האמון גבר, ובקלות הוציא אלפיים מהכספומט, הביא לתורם שישלם את זה במס הכנסה,
את ההמשך אתם כנראה מבינים לבד.
התורם נעלם.
הפל' שלו כבר לא זמין.
אברכים ואנשים יקרים!! הזהרו על כספיכם!! כבדהו וחשדהו!! אל תתפתו להאמין בעיניים סגורות לכל דבר שנראה וואוו. -
עקיצה מתוחכמת באמת.
האברך היה צריך קודם לוודא שבאמת נכנס לו 7 אלף. ואז להוציא... -
עקיצה מתוחכמת באמת.
האברך היה צריך קודם לוודא שבאמת נכנס לו 7 אלף. ואז להוציא... -
האברך היה צריך קודם לוודא שבאמת נכנס לו 7 אלף. ואז להוציא...
יש המון תמרורי אזהרה שהאברך היה אמור לוודא.
האברך היה צריך קודם לוודא שבאמת נכנס לו 7 אלף. ואז להוציא...
יש המון תמרורי אזהרה שהאברך היה אמור לוודא.
כמו מה למשל?
-
אתה יודע את המס' של הנוכל?
-
השבוע פנה אלי אברך ידוע מב"ב, וסח לי בכאב את העקיצה שעקצו אותו.
אימתתי את הדברים לעומקם, ואפרסם את זה לתועלת הכלל,
למען ידעו על זה, ובע"ה אולי יועיל אחרים מליפול בזה, ח"ו.בתל אביב התפרסמה מודעה על אדם שמעוניין לעזור ללומדי תורה, היה שם א' מהבעלי בתים – שהתקשר לרב שלו שגר בבני ברק, ואמר לו על המודעה הזו, ושהוא דיבר עם אותו אחד, והוא מעוניין לעזור לאברך במעטפת שלמה.
מפה לשם, הרב לוקח את המס' ומעביר אותו לא' מתלמידיו האברכים, אומר לו שהוא כנראה יוכל לעזור לו ממצוקתו.
האברך הזה, שהוא סיפר לי את הסיפור, התקשר לאותו אחד, והיה נשמע להוט מאוד לעזור. "אני חוזר ממילואים", כך סיפר אותו 'תורם', ואני התחייבתי להביא מעשרות ללומדי תורה, אבל קצת התעכבתי עם זה, וכאשר הייתי בין חיים למוות באיזה תאונה, הבנתי שזה בגלל שאני לא מקיים את התחייבותי. אני מוכן לשלם לך את כל מה שתצטרך!!
מכאן לשם, האברך והוא נפגשים ברחובה של עיר (פתח תקווה), והוא אומר לו, הנה, כבר כעת אני עושה לך העברה לחשבון בסך של 7 אלף, מתוכם נוציא אלפיים מהכספומט, נשלם את זה למס הכנסה פה ממול, זה כדי שאוכל לבצע לך העברה של 50 אלף כבר עכשיו (...)
מיודעינו לא ידע ש'העברה' שהוא עשה, היה רק 'כאילו', הוא התחיל אמנם לתקתק את הפרטים במכשיר (הטמא) שלו, אבל בפועל לא אישר את הפעולה.
וכך, האברך היה בטוח שיש לו 7 אלף בחשבון מהתורם, האמון גבר, ובקלות הוציא אלפיים מהכספומט, הביא לתורם שישלם את זה במס הכנסה,
את ההמשך אתם כנראה מבינים לבד.
התורם נעלם.
הפל' שלו כבר לא זמין.
אברכים ואנשים יקרים!! הזהרו על כספיכם!! כבדהו וחשדהו!! אל תתפתו להאמין בעיניים סגורות לכל דבר שנראה וואוו. -
בקו המידע הושאר פנייה.
לא ידוע לי על כל יצירת קשר של ר' איצ'ה היקר לאברך,
או כל פרסום המקרה.
@איצ-ה-דז-אלובסקי -
@פלוס הוא הגיש תלונה במשטרה?
שלח מייל לa@haganat.com או השאיר פנייה בקו המידע 02-8000050 של @איצ-ה-דז-אלובסקי ?אחת הבעיות היא שאנשים מתעצלים לעשות דברים פשוטים שיכולים לעצור את ההונאות.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות