דילוג לתוכן

רבנו הגדול הגרמ"ה שליט"א בענין ההשתדלות הראויה לחתונות הילדים

השתדלות
6 6 989 6

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    17 פוסטים
    684 צפיות
    ל
    מאוד משונה מה שכותבים כאן ש-50 אחוז לא לוקחים את ההלוואה. אני ב"ה כבר חיתנתי 3 ילדים, ולקחתי מהם הלוואות [כלומר, הזוג לקח] התהליך מאוד פשוט, הגשתי כמה שמות של ערבים - סתם חברים, ותמיד מי שהגשתי - התקבל. דירה למשכון - גם לא קשה למצוא, ואם רוצים דווקא - אפשר במקום זה להוסיף ערבים. הסיבה היחידה שאני יכול להאמין היא גובה ההחזרים, השאלה האם יש לו אופציה אחרת... אני מדגיש - שאני מדבר על מי שכבר הגיע לזכות הלואה ולא נוטל אותה. לגבי האם להתחיל שם או לא - גם אני מייעץ לילדי הנשואים להשקיע בשוק ההון ולא שם.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    204 צפיות
    ה
    תבדוק את גובה הריבית ואחוז המינוף נראה לי שגמל להשקעה יותר טוב מחשבון מסחר אבל צריך לשקלל את הדמי ניהול שיותר גבוהים בגמל, בכל אופן בגמל אם השוק יורד לא עושים מכירה בחסר אוטומטית בשביל לעמוד על איזון ההשקעה הלוואה מקסימום יודיעו לך שצריך להוסיף ולמיטב ידיעתי אף פעם לא היה צריך באמת להוסיף. אני לא יועץ אבל כאסטרטגיה לחתונות ילדים אני ממליץ על גמל להשקעה בגלל מגוון סיבות.
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    704 צפיות
    הקול השפויה
    @שואף-לדעת said: מצורף חוברת סיכום כנס נישואי הילדים בנווה יעקב בו דיבר גם הגאון ר' צבי ברוורמן (בעמודים 8, 9, ישנה התייחסות של הרב ברוורמן לארגון 'בנקל') חוברת - כנס הכנה לנישואין.pdf קראתי חלקים נרחבים מהחוברת חובת קריאה לדעתי
  • 3 הצבעות
    15 פוסטים
    867 צפיות
    ia90990I
    @הקול-השפוי צודק... אנחנו קיבלנו לחתונה ברמה בינונית פחות או יותר וזה אילץ אותנו לקנות דירה עם משכנתא שמתאימה לנו כרגע אבל עוד כמה שנים היא תהיה גבוהה מדי [כמו רוב האנשים..] אז מראש כבר זה עורר אותנו להתחיל למצוא עוד הכנסות..
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    473 צפיות
    הקול השפויה
    המשך: "ר' דוב טען כמה וכמה פעמים שבדבר זה אין הוראה כללית ובעצם כל אחד צריך להתייעץ עם הרב שמכיר אותו אישית שידע לברר את הפרטים דלקמן: א. כמה כסף יש לו עכשיו וכמה זה ישגע אותו עכשיו להשיג כסף ב. כמה בנים ובנות יש לו ג. האיך ישאר יותר שקוע בלימוד אם ע"י השקעה בנדל"ן או במניות (דהיינו האם כל מאמר ביתד נאמן שמניה פלונית נפלנ יקפיץ אותו) ד. האם הינו אדם שחובות של 3 מליון ש"ח יכולים לגרום לו לעשות דברים שהם לא גלאט (שאז הוא צריך יותר להתאמץ וכו') מקווה שהובנו דבריו כראוי"