דילוג לתוכן

רבנו הגדול הגרמ"ה שליט"א בענין ההשתדלות הראויה לחתונות הילדים

השתדלות
4 4 938 4

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    17 פוסטים
    642 צפיות
    ל
    מאוד משונה מה שכותבים כאן ש-50 אחוז לא לוקחים את ההלוואה. אני ב"ה כבר חיתנתי 3 ילדים, ולקחתי מהם הלוואות [כלומר, הזוג לקח] התהליך מאוד פשוט, הגשתי כמה שמות של ערבים - סתם חברים, ותמיד מי שהגשתי - התקבל. דירה למשכון - גם לא קשה למצוא, ואם רוצים דווקא - אפשר במקום זה להוסיף ערבים. הסיבה היחידה שאני יכול להאמין היא גובה ההחזרים, השאלה האם יש לו אופציה אחרת... אני מדגיש - שאני מדבר על מי שכבר הגיע לזכות הלואה ולא נוטל אותה. לגבי האם להתחיל שם או לא - גם אני מייעץ לילדי הנשואים להשקיע בשוק ההון ולא שם.
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    642 צפיות
    ה
    סתם הערה שקשורה לנושא דיברתי לפני שנתים עם רב חשוב של אחד השכונות בירושלים שחתם על מכתב לאחד הקהילות על הזכות של לתרום לבנית בית כנסת וכו.. שהוא חושב שזה נצרך אבל בסוף כשאברכים מסיטים חלק ניכר מהמעשרות שלהם להוראת קבע גדולות זה יבוא על חשבון הקופת צדקה והוא צריך להתישב בדבר איך לאזן ולכלכל את המטרות.
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    680 צפיות
    הקול השפויה
    @שואף-לדעת said: מצורף חוברת סיכום כנס נישואי הילדים בנווה יעקב בו דיבר גם הגאון ר' צבי ברוורמן (בעמודים 8, 9, ישנה התייחסות של הרב ברוורמן לארגון 'בנקל') חוברת - כנס הכנה לנישואין.pdf קראתי חלקים נרחבים מהחוברת חובת קריאה לדעתי
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    294 צפיות
    ארגון בנקלא
    מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי דב לנדו שליט"א [image: ראש הישיבה_1.jpg] מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי משה הלל הירש שליט"א [image: רבינו הגרמה הירש בבחיר אתרוג - בנקל.jpg] קרדיט: הצלם המוכשר אלעזר פיינשטיין 058-4321500
  • 0 הצבעות
    35 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    אחרי שהיום ברור כל נושא של שוק ההון. א"כ המיזם "... בכבוד" הנ"ל - אינו אלא גוזל ממונם של ישראל. ממש חבל! במקום שיבזבזו כסף על 'סחיבת' כספים לאירגונם (וברור שהם משקיעים את זה בעצמם...) היו יכולים לעשות ביזנס ע"י העלאת המודעות וייעוץ. אני ממש רואה בזה עוול גדול. עוד יותר מעצבן, שבאחד המודעות שלהם (מובא 6 פוסטים לפני) הם כותבים: "גם אם תרוויחו ממוצע של 10 % שנתי - זה לא יספיק לכם לחתן את הילדים בכבוד...". גם לחשבן ריבית דריבית הם לא יודעים?