התלבטות על מעבר למעלה אדומים – קהילה, מוסדות ומחירים
-
מוסדות חינוך לא מפותחים,
תחבורה לא נוחה,
חיי קהילה פחות מדויקים לכם ועוד.אז למי שמכיר מקרוב:
איך התחבורה בבקרים לירושלים?
איך האווירה והקהילות בעיר?
יש כבר גרעין של משפחות צעירות שמחפשות לגדול יחד (חוץ מהקהילה של הרב דויטש)?
והאם לדעתכם זה מקום שכדאי למשפחה צעירה להיכנס אליו עכשיו, או שעדיין מוקדם?
אשמח לשמוע באמת הכול – גם ממי שגר שם ומרוצה, וגם ממי שבדק את האפשרות ובסוף החליט לוותר.
תודה!מוסדות חינוך לא מפותחים,
תחבורה לא נוחה,
חיי קהילה פחות מדויקים לכם ועוד.@יהודי-גאה תודה על המידע למיטב ידיעתי אין אזור חרדי החרדים מפוזרים בכל רחבי העיר
אבל אני חייב לציין שהשאלה היתה למה אף אחד לא מדבר על זה ואז ירימו את הכפפה וידאגו לכל מה שהוזכר שחסרסקירה קצרה מבפנים
בעניין המוסדות יש כיום מוסדות בציבור הספרדי מפותחים בהחלט
הסיפור עם המבנה היה בתחילת שנה ודווקא מעז יצא מתוק שהעיריה ההביאה אח"כ מקום תקדים שלא היה מעולם
בציבור הליטאי הסעות מסודרות לירושלים וגני ילדים
בעניין התחבורה התחבורה לירושלים יעילה וזמינה באוטבוס עירוני
בעניין האזור החרדי דווקא יש אזור חרדי רוב ככל הזוגות הצעירות וודאי הקהילה הליטאית מתרכזים באזור מסוים
ולגבי השאלה למה אף אחד לא מרים את הכפפה אז דווקא בשנה האחרונה הקהילה הליטאית מתרחבת בצורה משמעותית
עם זוגות צעירים בוגרי מיטב הישיבות בסגנון שמור-פרומר שקובעים את משכנם במקום
תוך התפתחות במקביל לכל הצרכים והנדרש
מי שמתעניין בקהילה הליטאית יכול לשלוח מייל לA0733572462שטרודל וכו' עם המילה "טופס"
בהצלחה@שטייגען-במעלה
ראשית תודה על המענה והסקירה יישר כוחכםבציבור הליטאי הסעות מסודרות לירושלים וגני ילדים
למה לא פותחים שם מוסדות עצמיים?
בעניין האזור החרדי דווקא יש אזור חרדי רוב ככל הזוגות הצעירות וודאי הקהילה הליטאית מתרכזים באזור מסוים
איזה אזור זה?
ולגבי השאלה למה אף אחד לא מרים את הכפפה אז דווקא בשנה האחרונה הקהילה הליטאית מתרחבת בצורה משמעותית
עם זוגות צעירים בוגרי מיטב הישיבות בסגנון שמור-פרומר שקובעים את משכנם במקוםאיזה סגנון ישיבות? יש קשר לרב דויטש? מחויבים לכללים שלו?
תודה מראש -
תחבורה לא נוחה,
דווקא כשנסעתי לשם לפני תקופה היה נראה לי שיש הרבה קוים מגבעת התחמושת, והנסיעה בכלל לא ארוכה משהו כמו 12-15 דקות.
קווים 164 165 166 167 169
יכול להיות שמהאזור החרדי אין הרבה קווים, איני יודע.דווקא כשנסעתי לשם לפני תקופה היה נראה לי שיש הרבה קוים מגבעת התחמושת
תודה על המידע,
אני לא כתבתי מידיעה,
אלא נתתי דוגמאות כלליות של כיוונים להתפשרות. -
@שטייגען-במעלה
ראשית תודה על המענה והסקירה יישר כוחכםבציבור הליטאי הסעות מסודרות לירושלים וגני ילדים
איזה אזור זה?
עם זוגות צעירים בוגרי מיטב הישיבות בסגנון שמור-פרומר שקובעים את משכנם במקוםאיזה סגנון ישיבות? יש קשר לרב דויטש? מחויבים לכללים שלו?
תודה מראש@שטייגען-במעלה
איזה אזור זה?
תודה מראשמוסדות יפתחו בעז"ה בקרוב לפי קצב ההתפתחות
אזור הוותיקה כלי שיר ונחלים
הסגנון בגדול הוא תפרח פונביז תורה בתפארתה סלבודקה שמור קלאסי ירושלמי {קשה להגדיר בכתב}
הקהילה הליטאית ממוקמת בבית הכנסת של הרב דויטש
הכללים היו למי שהיה מקבל מלגה בעבר
מי שמרגיש שהמקום נשמע לו מתאים יכול לפנות כמו שציינתי למעלה -
נרשמתי לפורום ממש עכשיו בדיוק בגלל השרשור הזה, וכל הכבוד למי שפתח את הנושא!
הנושא הזה עולה אצלנו ואצל עוד כמה זוגות בסביבה כבר תקופה. המיקום והמחירים של מעלה אדומים קורצים מאוד, אבל הסיבה שכולם לא עושים את הצעד היא בגלל עניין הקהילה והמוסדות.
ברור לכולם שברגע שתהיה שם כמות של משפחות שיוזמות ונכנסות יחד, נוכל להקים מוסדות משלנו וגם יהיה יותר ביקוש של משפחות נוספות.
@user_5782 אולי הגיע הזמן באמת להרים את הכפפה ושמישהו יאגד קבוצה איכותית וטובה? אם יש כאן מי שמתעניין שיגיב, ואולי זה יתקדם מפה לאנשהו. -
הנושא הזה עולה אצלנו ואצל עוד כמה זוגות בסביבה כבר תקופה. המיקום והמחירים של מעלה אדומים קורצים מאוד, אבל הסיבה שכולם לא עושים את הצעד היא בגלל עניין הקהילה והמוסדות.
ברור לכולם שברגע שתהיה שם כמות של משפחות שיוזמות ונכנסות יחד, נוכל להקים מוסדות משלנו וגם יהיה יותר ביקוש של משפחות נוספות.
@user_5782 אולי הגיע הזמן באמת להרים את הכפפה ושמישהו יאגד קבוצה איכותית וטובה? אם יש כאן מי שמתעניין שיגיב, ואולי זה יתקדם מפה לאנשהו.נרשמתי לפורום ממש עכשיו בדיוק בגלל השרשור הזה, וכל הכבוד למי שפתח את הנושא!
@user_5782 אולי הגיע הזמן באמת להרים את הכפפה ושמישהו יאגד קבוצה איכותית וטובה? אם יש כאן מי שמתעניין שיגיב, ואולי זה יתקדם מפה לאנשהו.ברוכים הבאים לכל המצטרפים לנושא
ציינת שאנשים לא עושים את זה בגלל עניין הקהילה והמוסדות
אז בשביל העדכון מהמציאות אנשים כן עושים את זה
ובצורה מאורגנת בשנה האחרונה הצטרפו משפחות רבות ברמה גבוהה גם בקניה וגם בשכירות
אין צורך "לאגד שום קבוצה איכותית טובה " כלשונך
היא כבר מאוגדת וקיימת ובס"ד כל הזמן גודלת
יש לנו קהילה איכותית וגני הילדים ומוסדות בדרך בעז"ה
לגבי כל המשקיעים שחולמים על עליית מחירים מלאכותית כמו בהתחרדיות אחרות
אז דבר ראשון יש במעלה אלפי יח"ד בבניה בשנים הקרובות דבר שעוצר את המחירים
ובנוסף כחלק מהפעילות של ההתרחבות המשמעותית ובשביל לשמר את הפונטיצאל של מחיר טוב בקרבת ירושלים אנו שומרים על עליית המחירים שאינה ראלית -
רואים שיש פה עניין רציני וקצב יפה של קוראים.
מצטרף ל@מעלות -כדי שזה לא יישאר רק בדיבורים – אם הייתם שוקלים להצטרף להתארגנות כזאת במיקום הזה, תציינו או שימו עוקב ונדע מהי רמת ההתעניינות.רואים שיש פה עניין רציני וקצב יפה של קוראים.
מצטרף ל@מעלות -כדי שזה לא יישאר רק בדיבורים – אם הייתם שוקלים להצטרף להתארגנות כזאת במיקום הזה, תציינו או שימו עוקב ונדע מהי רמת ההתעניינות.אם אתה שוקל להצטרף אתה יכול בהחלט לפנות למייל שצוין למעלה
-
@user_5782 אולי הגיע הזמן באמת להרים את הכפפה ושמישהו יאגד קבוצה איכותית וטובה? אם יש כאן מי שמתעניין שיגיב, ואולי זה יתקדם מפה לאנשהו.ברוכים הבאים לכל המצטרפים לנושא
ציינת שאנשים לא עושים את זה בגלל עניין הקהילה והמוסדות
ובצורה מאורגנת בשנה האחרונה הצטרפו משפחות רבות ברמה גבוהה גם בקניה וגם בשכירות
היא כבר מאוגדת וקיימת ובס"ד כל הזמן גודלת
לגבי כל המשקיעים שחולמים על עליית מחירים מלאכותית כמו בהתחרדיות אחרות
ובנוסף כחלק מהפעילות של ההתרחבות המשמעותית ובשביל לשמר את הפונטיצאל של מחיר טוב בקרבת ירושלים אנו שומרים על עליית המחירים שאינה ראליתאז בשביל העדכון מהמציאות אנשים כן עושים את זה
אני כל כך שמח שיש עוד שעושים את זה הרגיש לי שזה משהו שונה
כל הסביבה שלי מרגישה כך וכבר דובר על זה בפורום פה ובאחרים
ציינת שזה סגנון מסוים מבוגרי הישיבות אני יודע על המון משפחות בסגנון שונה שגם כן מעונינות לבוא וברור שאיגוד מסוים יעזור להם
לא ידעתי מודה אבל בכל זאת זה חומר למחשבה
ובנוסף כחלק מהפעילות של ההתרחבות המשמעותית ובשביל לשמר את הפונטיצאל של מחיר טוב בקרבת ירושלים אנו שומרים על עליית המחירים שאינה ראלית
אשמח אם תפרט יותר
-
אני כל כך שמח שיש עוד שעושים את זה הרגיש לי שזה משהו שונה
כל הסביבה שלי מרגישה כך וכבר דובר על זה בפורום פה ובאחרים
ציינת שזה סגנון מסוים מבוגרי הישיבות אני יודע על המון משפחות בסגנון שונה שגם כן מעונינות לבוא וברור שאיגוד מסוים יעזור להם
לא ידעתי מודה אבל בכל זאת זה חומר למחשבה
ובנוסף כחלק מהפעילות של ההתרחבות המשמעותית ובשביל לשמר את הפונטיצאל של מחיר טוב בקרבת ירושלים אנו שומרים על עליית המחירים שאינה ראלית
אשמח אם תפרט יותר
@מעלות
עליית מחירים נובעת מכמה גורמים
ביקוש יותר מהצע
מידע לא אמין
ותחרות פנימית על דירות
התוצאה של עליית מחירי הדירות בק"ס למשל היא לא קריטית
אבל במקום כזה היא מאד משמעותית
אחת {ואני מדגיש אחת} המעלות שיש לנו כיום על פסגת זאב למשל היא המחיר הטוב
ברגע שהמחיר יצטמצם בכמה מאות אלפים כבר רבים לא יוכלו לעמוד במחיר ויחזרו לצפון ולדרום כדוגמא
ואז ההתפתחות לא ממשיכה ואתה נתקע בעשרות משפחות ללא התקדמות משמעותי {רק לשבר את האוזן בשביל מוסדות ברי קיימא צריך לפחות 120 משפחות בטווח הארוך}
ולכן האנטרס הראשון של כל מי שרוצה לבוא לגור {ואני מדגיש לגור כי משקיעים לא חושביםעל זה}
הוא ההתפתחות בשנים הקרובות
ולכן בנינו מנגנון שעובד בהרבה ערים בארץ שנועד לווסת את שלושת הגורמים האלו ועובד בהצלחה רבה
מי שמעונין להצטרף בשמחה ונסביר הכל בהרחבה
לגבי הסגנון אני לא יודע מה פגשת ואם אתה מסתמך על הדברים הנכתבים זה מאד קשה להגדרה
ושוב אם מענין אותך נוכל להסביר הכל בהרחבה בשיחה לא על גבי הכתב
בקיצור אתה מוזמן ליצור קשר ותבין מה קורה
בהצלחה -
@מעלות
עליית מחירים נובעת מכמה גורמים
ביקוש יותר מהצע
מידע לא אמין
ותחרות פנימית על דירות
התוצאה של עליית מחירי הדירות בק"ס למשל היא לא קריטית
אבל במקום כזה היא מאד משמעותית
אחת {ואני מדגיש אחת} המעלות שיש לנו כיום על פסגת זאב למשל היא המחיר הטוב
ברגע שהמחיר יצטמצם בכמה מאות אלפים כבר רבים לא יוכלו לעמוד במחיר ויחזרו לצפון ולדרום כדוגמא
ואז ההתפתחות לא ממשיכה ואתה נתקע בעשרות משפחות ללא התקדמות משמעותי {רק לשבר את האוזן בשביל מוסדות ברי קיימא צריך לפחות 120 משפחות בטווח הארוך}
ולכן האנטרס הראשון של כל מי שרוצה לבוא לגור {ואני מדגיש לגור כי משקיעים לא חושביםעל זה}
הוא ההתפתחות בשנים הקרובות
ולכן בנינו מנגנון שעובד בהרבה ערים בארץ שנועד לווסת את שלושת הגורמים האלו ועובד בהצלחה רבה
מי שמעונין להצטרף בשמחה ונסביר הכל בהרחבה
לגבי הסגנון אני לא יודע מה פגשת ואם אתה מסתמך על הדברים הנכתבים זה מאד קשה להגדרה
ושוב אם מענין אותך נוכל להסביר הכל בהרחבה בשיחה לא על גבי הכתב
בקיצור אתה מוזמן ליצור קשר ותבין מה קורה
בהצלחה{ואני מדגיש לגור כי משקיעים לא חושביםעל זה}
טעות גדולה
נשמע מרתק
עם זוגות צעירים בוגרי מיטב הישיבות בסגנון שמור-פרומר שקובעים את משכנם במקום
הסגנון בגדול הוא תפרח פונביז תורה בתפארתה סלבודקה שמור קלאסי ירושלמי
אמרת בעצמך את התשובה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות