דילוג לתוכן

הוספת מעסיק לקרן פנסיה קיימת

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
4 4 53 3
  • כתב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    התחלתי לעבוד בעבודה נוספת, איך אני מוסיף את המעסיק החדש שלי לקרן פנסיה הקיימת כבר?

  • כתב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    @אבינדב-הכהן צריך לפתוח את המעסיק החדש גם בחברה של הקרן, דרך הסוכן או מול שירות הלקוחות שלהם, ולתת למעסיק את שם הקרן ומספר החשבון. אם המעסיק לא יקבל ממך פרטים הוא יפקיד לקרן ברירת מחדל, ואז תצטרך לאחד אחר כך.

  • התחלתי לעבוד בעבודה נוספת, איך אני מוסיף את המעסיק החדש שלי לקרן פנסיה הקיימת כבר?

    כתב נערך לאחרונה על ידי
    #3

    @אבינדב-הכהן יש להוריד מהאתר של החברה הקיימת (או לחילופין לבקש מהשירות לקוחות) 'אישור קופה פעילה' (במיטב זה נמצא תחת 'הפקת דוחות ואישורים'), ולשלוח למעסיק החדש.
    אתם מרוויחים עוד משהו, החוק אומר שהמעסיק אינו חייב להפקיד פנסיה בחצי השנה הראשונה, אא"כ יש לעובד קופה פעילה, שאז הוא זכאי לפנסיה מהיום הראשון.

    מכל זכות:
    במקרה שהעובד היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני שהתקבל לעבודה (והיה מבוטח בעת קבלתו לעבודה), הוא יהיה זכאי להפרשות לביטוח פנסיוני כבר מיומו הראשון בעבודה, כלומר לא תחול עליו תקופת המתנה כלשהי לפני שיבוטח על-ידי מעסיקו.
    במקרה שהעובד לא היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני תחילת עבודתו, הוא יהיה זכאי לביטוח הפנסיוני רק לאחר שחלפו 6 חודשים מהיום שהתחיל את עבודתו באותו מקום עבודה (כלומר, הוא אינו זכאי להפרשות לביטוח פנסיוני בעבור 6 חודשים הראשונים מאז תחלית העסקתו).

    יש לזכור שע"פ החוק העובד מחליט היכן להפקיד את הפנסיה, ועדיף לעשות את זה מיד בהתחלה, מאשר לנייד לאחר מכן, שלפעמים דורש גם את אישור המעסיק על רכיב הפיצויים (אם אין לכם סעיף 14).

  • @אבינדב-הכהן יש להוריד מהאתר של החברה הקיימת (או לחילופין לבקש מהשירות לקוחות) 'אישור קופה פעילה' (במיטב זה נמצא תחת 'הפקת דוחות ואישורים'), ולשלוח למעסיק החדש.
    אתם מרוויחים עוד משהו, החוק אומר שהמעסיק אינו חייב להפקיד פנסיה בחצי השנה הראשונה, אא"כ יש לעובד קופה פעילה, שאז הוא זכאי לפנסיה מהיום הראשון.

    מכל זכות:
    במקרה שהעובד היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני שהתקבל לעבודה (והיה מבוטח בעת קבלתו לעבודה), הוא יהיה זכאי להפרשות לביטוח פנסיוני כבר מיומו הראשון בעבודה, כלומר לא תחול עליו תקופת המתנה כלשהי לפני שיבוטח על-ידי מעסיקו.
    במקרה שהעובד לא היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני תחילת עבודתו, הוא יהיה זכאי לביטוח הפנסיוני רק לאחר שחלפו 6 חודשים מהיום שהתחיל את עבודתו באותו מקום עבודה (כלומר, הוא אינו זכאי להפרשות לביטוח פנסיוני בעבור 6 חודשים הראשונים מאז תחלית העסקתו).

    יש לזכור שע"פ החוק העובד מחליט היכן להפקיד את הפנסיה, ועדיף לעשות את זה מיד בהתחלה, מאשר לנייד לאחר מכן, שלפעמים דורש גם את אישור המעסיק על רכיב הפיצויים (אם אין לכם סעיף 14).

    כתב נערך לאחרונה על ידי אסתר קונינסקי
    #4

    @א.א.פ. כתב:

    אתם מרוויחים עוד משהו, החוק אומר שהמעסיק אינו חייב להפקיד פנסיה בחצי השנה הראשונה, אא"כ יש לעובד קופה פעילה, שאז הוא זכאי לפנסיה מהיום הראשו

    חשוב לציין שרק לאחר שלושה חודשי עבודה המעסיק חייב להפקיד רטרו מתחילת העבודה
    כך שאם יעזור לאחר שלושה חודשים לא יהיה זכאי כלל

    תבקש מהסוכן ביטוח או מהקופה טופס קוביות עבור המעסיק החדש ותשלח לו

    בהצלחה

נושאים מוצעים


  • 0 הצבעות
    22 פוסטים
    952 צפיות
    חופש כלכליח
    @998877 כן, ברירת המחדל היא לא בהכרח הכי זולה, ומי שמתמקח ישירות יכול לקבל פחות. ולגבי השאלה השנייה, אפשר לנייד קרן לא פעילה, ובדרך כלל הכי פשוט לאחד אותה עם הקרן הפעילה שלך. אם הפעילה היא הנבחרת, תבקש שגם הכסף שמגיע מהניוד יקבל את אותם דמי ניהול.
  • 4 הצבעות
    38 פוסטים
    3k צפיות
    כרמיאליכ
    @בן-עליה כתב בככה לא מתכננים מס: שניתן לקזז מס רווחי הון מנקודות זיכוי תודה 0 ב בן עליה אפשר קישור ללשון החוק שניתן לקזז מס רווחי הון מנקודות זיכוי תודה חישוב המס ייעשה בהתחשב בשיעורי המס הקבועים בסעיף קטן (ב1) או בסעיף 48א(ב1) לחוק מיסוי מקרקעין, לפי הענין, וכן בהתחשב בשיעורי המס החלים על כלל הכנסתו החייבת של הנישום וביתרת נקודות הזיכוי שלהן הוא זכאי, כאמור בפסקה (1); קישור מלא כאן
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    543 צפיות
    צ
    @חמד-בחורים כבר עניתי, אם אתה רוצה הרחבה תתקשר אלי
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    753 צפיות
    רחל עומסיר
    מעל 50 עובדים אין צורך בטופס הצטרפות ואם העובד לא הצטרף המעסיק יכול לצרף אותו אוטומטית בהתאם לספרת הביקורת. פחות מ-50 עובדים לאחת מ-4 הקרנות ללא צורך בטפסי הצטרפות. קרנות פנסיה ברירת מחדל אינם מחייבות שאלון בריאות וחיתום רפואי בהצטרפות חדשה גם כשכיר.
  • אזרח אמריקאי לקרן השתלמות

    פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    12
    1 הצבעות
    12 פוסטים
    1k צפיות
    צ
    @יצחק-בן-אברהם said: האם יש בעיה לפתוח קרן השתלמות לעצמאי אם מפקידים שם יותר מההכנסה של העסק אין בעיה. הפקדה שהיא פטורה ממס הכנסה הבנתי שרוב רואי חשבון סבורים שאין בעיההשאלה: מה שיותר מהפטור למס הכנסה האם זה בעייתי לאזרח אמרקאי מבחינת PFIC למיטב זכרוני הדעה הרווחת שעל קה"ש אין מס PFIC, אבל יש תשלום מס רגיל לארה"ב. אמנם בעצמאי זה יכול להיות שונה, כמבואר בהודעות לעיל. תראה באשכול שעוסק באזרחי ארה"ב, לכאורה יש שם הרבה מידע שיכול לסייע לך.