דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ

הפורום הכלכלי החרדי

1. דף הבית
  2. שוק ההון והשקעות
  3. להתעשר מקריפטו - וביטקוין vs אתריום

להתעשר מקריפטו - וביטקוין vs אתריום

מתוזמן נעוץ נעול הועבר שוק ההון והשקעות
ביטקויןאתריוםהשקעות
3 פוסטים 3 כותבים 35 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • abaye123A מנותק
    abaye123A מנותק
    abaye123
    כתב נערך לאחרונה על ידי ארגון בנקל

תגובה: ביטקוין לא מדבר אלי!

ראשית אציין שאינני מייבין כלל בשוק ההון המסורתי, מניות, אג"ח קרנות וכדו'

אבל מישהו כבר הספיק לשאול אותי במייל על זה, וחשבתי שכדאי שאפרסם את זה בצורה ציבורית:

@צמיחה כתב בביטקוין, לא מדבר אלי!:

דרך אגב,
    שמעתי מאבנר סטפק ביום ראשון האחרון בבני ברק ש-5% מתיק ההשקעות כדאי בביטקוין, שמתוכו הוא נתן עדיפות של 3% לאיתריום ו-2% לביטקוין.

אני לא מכיר את האיש, וזה כנראה רק מלמד על בורותי בתחום, אז אני לא אתיימר להמליץ, אבל רק אתן הסבר קצר על שני המטבעות הללו, שמובילים נכון להיום את שוק הקריפטו,

ביטקוין - זה המטבע המקורי, הוא נחשב לסטנדרט הזהב של עולם הקריפטו, שמרני יחסית (במונחי קריפטו), הכי מבוזר, עם תשתית מאוד חזקה, אבל הוא מטבע בלבד.
    אתריום - במקום השני, אבל הוא שונה מהותית, הסיפור של אתריום הוא פחות המטבע ויותר הרשת שלו, שהיא רשת חכמה שמריצה אפליקציות (web3), חוזים חכמים, DeFi, NFT ועוד כמה דברים, ואחד הדברים שרצים על הרשת הזו זה מטבע אתריום (שאגב, יש 2 כאלו, בגלל פיצול שאירע בעבר לאחר פריצה לרשת), לאתריום יש מעלות בתור תשתית הפיתוח הגדולה והבשלה ביותר כרגע, אבל יש גם כמה חסרונות כמו עמלות גבוהות לאימות עסקאות ועומס - שגורמים לו להיות פחות אטרקטיבי מהמתחרים. על הרשת עצמה רצים גם מטבעות נוספים כמו שיבה אינו וUSDC.

לענין ההשקעה, לביטקוין יש מעמד חזק למרות הפשטות והחסרונות בגלל שהוא פשוט הראשון, וזה לא משהו שישתנה בקלות, כי סו"ס כמטבע הוא ממש טוב, למרות שהוא דפוק במלא דברים אחרים וכבר לא שווה לכרות אותו..

מצד שני לאתריום בטווח הרחוק אין יתרונות משמעותיים להציע מלבד חוזק השוק הנוכחי שלו, אבל יש לו עשרות מתחרים רציניים שמציעים את השירותים שהוא מציע ומתיימרים לעשות את זה טוב יותר, חלקם משכנעים יותר, וחלקם פחות, אבל לדעתי בעולם שבו יהיה שימוש יומיומי ומעשי ברשתות המטבעות הללו, הגיוני שמעמדו של אתריום ירד משמעותית לעומת המתחרים הקטנים שמתמחים טוב יותר כל אחד בתחום עשייתו,

אז אני ככל הנראה הייתי עושה בדיוק הפוך, ואפילו חולק את החלק של האתריום יחד עם עוד 2-3 מטבעות אחרים עם פוטנציאל,

אבל מי שבונה להתעשר מזה - כדאי שיחפש משהו ריאלי יותר (אם יש בכלל)..
    (ואגב, הכסף שלי מושקע בגמ"ח - לטעמי זה ההשקעה הטובה ביותר למרות האינפלציה)

רַבִּי מֵאִיר אוֹמֵר: הֱוֵי מְמַעֵט בָּעֵסֶק, וַעֲסֹק בַּתּוֹרָה. וֶהֱוֵי שְׁפַל רוּחַ בִּפְנֵי כָּל אָדָם. וְאִם בָּטַלְתָּ מִן הַתּוֹרָה, יֵשׁ לְךָ בְּטֵלִים הַרְבֵּה כְּנֶגְדְּךָ. וְאִם עָמַלְתָּ בַּתּוֹרָה, יֵשׁ לוֹ שָׂכָר הַרְבֵּה לִתֵּן לְךָ.

א תגובה 1 תגובה אחרונה
    2
    • טריידרט מנותק
      טריידרט מנותק
      טריידר
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@טריידר כתב בביטקוין, לא מדבר אלי!:

בנוגע לאתריום בפרט, כיום קיימים בשוק כמה וכמה מערכות מובליות (MATIC, POLKADOT, AVALANCHE, SOLANA, CARDANO) מתחרות לאתריום, מערכות שבבחינות רבות עוקפות את יעילות אתריום, וזאת גם הסיבה שבשנתיים האחרונות (מהשיא הקודם להשיא החדש) אע"פ שביטקוין הכפיל את שוויו מ50K ל100K, אתריום נמצא כ40% מתחת השיא הקודם!

משא"כ ביטקוין הוא רעיון מהפכני בלבד, ואע"פ שיתכן כמובן מתחרים לרעיון, אך המעלה הנקראת FIRST MOVER ADVANATEG הוא ענק. בשונה מאתריום שלא איכפת לאף אחד שהיא המערכת חוזים חכמים הראשונה, כמו שלאף אחד לא איכפת איזה חברת יצור רכבים היה הראשונה.

כך שלחלק את תיק ההשקעות שווה בשווה בין ביטקוין לאתריום - לדעתי שגוי לחלוטין.

תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • א מנותק
        א מנותק
        אמת מארץ תצמח
        השיב לabaye123 נערך לאחרונה על ידי

@abaye123 כתב בלהתעשר מקריפטו - וביטקוין vs אתריום:

אני לא מכיר את האיש

אבנר סטפק הוא מהבעלים של מיטב בית השקעות, ודמות מוכרת מאוד בעולם שוק ההון הישראלי.
        בשנים האחרונות שיתף פעולה בכמה מיזמים חשובים בציבור החרדי, להגברת המודעות לשוק ההון, לכלכלה נכונה, ולזהירות מעוקצים.

תגובה 1 תגובה אחרונה
        2

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון
        0
        • דף הבית
        • קטגוריות
        • פוסטים אחרונים
        • תגיות