דילוג לתוכן

כמה חשוב לפזר קופות על שם שני בני הזוג?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
8 6 286 6

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    38 צפיות
    צ
    @מנחם-בקר כתב במידע על קרן השתלמות: להבנתי התקרה של ההפקדה שפטורה ממס היא באזור 20,500 ש"ח ושאלתי היא האם בכלל שייך להפקיד יותר מהסכום הזה ולשלם עליו מס או שאין אפשרות כזאת. נכון שאפשר, אבל יותר נוח להפקיד את זה בגמל להשקעה ששם הכספים נזילים כל הזמן, בשונה מקה"ש שזה נעול ל-6 שנים. ותקרת ההפקדות בקה"ש היא 20,566 ש"ח. ראיתי שכתבו הרבה על הלוואות מהחברה שבה משקיעים ולמעשה לא יצא לי ברור כ"כ ורציתי לדעת האם כשאני לדוג' מפקיד 80,000 אני יוכל לקבל 40,000 בהלוואה ל7 שנים וכן אשמח לדעת כמה ריבית צריך לשלם על זה בהנחה ופתחתי קרן השלמות דרך בנקל שהם עובדים עם חברת הראל התנאים באמת שונים מחברה לחברה, הכי טוב שתפנה אליהם ישירות.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    94 צפיות
    ס
    @חמד-בחורים פונים לחברה בה נמצאת הפנסיה ומבקשים שיניידו את הקופג"ל.
  • 1 הצבעות
    9 פוסטים
    249 צפיות
    כ
    @סייעתא-דשמיא אני קיבלתי את זה עכשיו בהראל דרך הייטק ביטוח. (אם מישהו השיג במיטב בפחות מ0.7 אשמח לדעת.)
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    363 צפיות
    צ
    @שמואל בהיגיון אתה צודק, אבל זכורני ששמעתי מאהרן סלומון שכן אפשר לשנות, צריך לבדוק את זה.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    515 צפיות
    ג
    @בעז-ה כתב בהסבר על נתונים בקופת גמל: תודה לכל העונים https://forum.benakel.org/user/גמל-און אשמח להסבר על מסחר עצמאי, בפרט לאדם כמוני שלא מבין בזה כלום, ורק התייעצתי עם מקצועי בלבד בפרוג ועשיתי כדבריה, כרגע יש לי באיזור ה150 אלף מושקעים... ושוב תודה רבה מסחר עצמאי זה פשוט יותר ממה שזה נראה. פותחים חשבון באחת החברות כמו אקסלנס, מבצעים העברה מחשבון הבנק, וכשהכסף מופיע בחשבון ההשקעות – אפשר לרכוש ניירות ערך או קרנות. השאלה היא האם כדאי למכור את הכספים שהפקדת בקופת גמל להשקעה או לקחת הלוואה מהקופה ולהעביר למסחר עצמאי. אם תרצה עזרה באופן פרטני וללא תשלום, אתה מוזמן להשאיר לי פרטים באתר שלי.