שאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?
-
שאלה לגבי השקעה בקרנות ממונפות, ואני מקווה שאוכל לקבל הסבר ממי שמבין בתחום.
אני מנסה להבין: למה אם אני קונה קרן ממונפת כפול 2 (x2) על מדד ה-S&P 500 ומחזיק אותה לטווח ארוך מאוד, נניח שלושים שנה, אני לא צפוי להרוויח הרבה יותר מאשר השקעה ישירה במדד?
על פניו, נראה הגיוני שאם המדד עולה, קרן ממונפת כפול 2 תכפיל את העלייה, ולכן בטווח כל כך ארוך אמורה לצבור תשואה גבוהה משמעותית. אני מרגיש שאני מפספס משהו בהבנה של המנגנון.
מהם הסיכונים המרכזיים בהחזקת קרנות ממונפות לטווח ארוך מאוד?תודה מראש על ההסברים!
-
@דוד-גולדברג
המינוף בקרן הוא לפי יום,
אם המדד היה 100 וירד ביום 10% = 90, ולמחרת עלה 10% הוא הגיע ל-99.
אם היה מינוף כשירד 10% = 80, ולמחרת כשעלה 10% הוא הגיע ל-96.
כשיהיה רצף של ימים שיש עליות, התשואה של הקרן הממונפת תהיה הרבה יותר.
כמו כן זכורני שהדמי ניהול של קרן ממונפת יותר גבוהים.
לא בדקתי כעת, אבל זכורני שבטווח הארוך הקרן כן מביאה תשואה עודפת, אבל לא פי 2, כמו שנתבאר. -
@דוד-גולדברג כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:
שאלה לגבי השקעה בקרנות ממונפות, ואני מקווה שאוכל לקבל הסבר ממי שמבין בתחום.
אני מנסה להבין: למה אם אני קונה קרן ממונפת כפול 2 (x2) על מדד ה-S&P 500 ומחזיק אותה לטווח ארוך מאוד, נניח שלושים שנה, אני לא צפוי להרוויח הרבה יותר מאשר השקעה ישירה במדד?
על פניו, נראה הגיוני שאם המדד עולה, קרן ממונפת כפול 2 תכפיל את העלייה, ולכן בטווח כל כך ארוך אמורה לצבור תשואה גבוהה משמעותית. אני מרגיש שאני מפספס משהו בהבנה של המנגנון.
מהם הסיכונים המרכזיים בהחזקת קרנות ממונפות לטווח ארוך מאוד?תודה מראש על ההסברים!
מי אמר שלא?
התכלית של קרן ממונפת היא להביא תשואה כפולה בסיכון כפול.
והיא בהחלט עומדת בשני הקריטריונים. -
@ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:
אם כן זה לא שווה לעשות קרן התלמות עדיף לעשות מסחר עצמאי
ולשלם מס -
@דוד-גולדברג כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:
ולשלם מסהבעיה של קרן ממונפת עובדת, היא שחיקה בתנודתיות. שזה אומר שככל שהסנופי לא עולה בקו ישר (שאז תראה יותר מפי 2 בגלל האפקט של ריבית דריבית) אז יש הפסדים נקודתיים.
חשוב גם לציין שעל המינוף משלמים את ריבית הפד + ד"נ של 0.75%. כך שאי אפשר לבדוק את תשואות העבר כשריבית הפד הייתה אפסית למצב כיום.
אני מדבר רק על ממונפות שמאופסות יומית, לכאלה שהאיפוס שלהם הוא חודשי להתרחק כמו מאש. -
@ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:
ולשלם מסאפשר גם בקרן השתלמות להחזיק בקרן ממונפת ע"י קרן השתלמות בניהול אישי.
ואני לא ממליץ לעשות כן, למי שלא מבין את הסיכון הכפול
אני ממליץ לקרוא את המאמרים הבאים:
https://rhon.co.il/category/קרנות-ממונפות/ -
אני חושב שכל מי שמעריך שהסנופי יעשה תשואה של 10% לאורך זמן, זה כמעט בוודאות לא משתלם בסביבת הריבית הנוכחית של 5.5% +0.75% דמי ניהול, עוד קצת שחיקה בגלל התנותדיות, ואז גם אם הs&p500 עשה 10% יצאת בלי רווח! ואני כבר לא מדבר על הסיכונים הנוספים. וכמובן שבממונף פי 3 הסיכון בשחיקה בתנודתיות היא הרבה יותר גבוהה.
-
@מתכנן-פיננסי כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:
אני חושב שכל מי שמעריך שהסנופי יעשה תשואה של 10% לאורך זמן, זה כמעט בוודאות לא משתלם בסביבת הריבית הנוכחית של 5.5% +0.75% דמי ניהול, עוד קצת שחיקה בגלל התנותדיות, ואז גם אם הs&p500 עשה 10% יצאת בלי רווח! ואני כבר לא מדבר על הסיכונים הנוספים. וכמובן שבממונף פי 3 הסיכון בשחיקה בתנודתיות היא הרבה יותר גבוהה.
אני לא מסכים עם הניתוח שלך.
-
@מתכנן-פיננסי כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:
@ה-שלמה תסביר למה. על איזה מהנתונים אתה מתווכח?
- התנודתיות שוחקת במצב סטטי, אך במצב של עליות רציניות התשואה צריכה להגיע להרבה יותר מכפול.
- באופן כללי, הריבית על הממונפת + הוצאות ניהול, יכולים לטוח ארוך להשתלם בהחלט.
- ריבית גבוהה מהממוצע בד"כ גורמת לתשואה גבוהה יותר מהממוצע.
- כשבודקים לטווח ארוך, אין משמעות לסיביבת הריבית שאנו שם כיום.
- יש לי עוד הרבה טיעונים להתווכח עם הניתוח שלך, אך מכיון שגם אני נוטה שלא להמליץ על מינוף, ובפרט למתחילים, אשאיר זאת כך
-
התנודתיות שוחקת במצב סטטי, אך במצב של עליות רציניות התשואה צריכה להגיע להרבה יותר מכפול.
המצב הסטטי הוא שיש עליות וירידות במהלך השנה.
ריבית גבוהה מהממוצע בד"כ גורמת לתשואה גבוהה יותר מהממוצע. מאיפה אתה לוקח את זה, זה בדיוק הפוך זה שהסנופי עשה 13% שנתי הוא מהורדת הריבית ב2008, וכמו שכל כלכלן מתחיל ידע להגיד לך שריבית נמוכה מגבירה צמיחה וממילא גם את רווחי החברות.@ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:
כשבודקים לטווח ארוך, אין משמעות לסיביבת הריבית שאנו שם כיום.
אני מסכים חלקית, רוב הכלכלנים סבורים שלא נרד לסביבת הריבית האפסית. חוץ ממקרה של מיתון שאז גם רווחי החברות ירדו.
-
@צמיחה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:
לא בדקתי כעת, אבל זכורני שבטווח הארוך הקרן כן מביאה תשואה עודפת, אבל לא פי 2, כמו שנתבאר.
0
בטוחח הארוך הקרן מביאה (או יותר נכון הביאה) בדיוק X2 במקרה של S&P, והרבה יותר מזה במקרה של נאסדק. תשווה בין הגרפים של QQQ ו-QLD (נאסדק), ובין SSO ל-SPX/SPLG.
אם אנחנו מדברים על מינוף של פי 3 (TQQQ, SPXL), כאן התשואה כבר דמיונית ממש - במקרה של נאסדק מדובר על מעל 21,000%! כלומר, מי ששם 500 דולר לפני 15 שנה כיום מליונר. מספרים שמכירים רק מהקריפטו.
עם זאת, הסיכוי לירידות חדות קיים כמובן, וגם השחיקה שהזכירו קודם. אבל בתנאי שוק טובים זה יכול להיות מכרה זהב.
למעשה, כן הייתי שם אחוז חד ספרתי במדדים הללו כדי להגדיל את התשואה בעתיד. לא הייתי שם יותר מזה, ולא הייתי בונה על תשואה ודאית - כי גם אם השוק יעלה בטווח הרחוק, מהמורות רבות מידי יכולות להרוג את התשואה. -
כפי שרמזתי קודם.
למרות שלפי המתמטיקה שווה לטווח ארוך למנף באמצעות קרנות.
למעשה אני מאוד לא ממליץ ע"ז.
בראש ובראשונה בגלל סיכון המשקיע עצמו.למשקיע שהשקיע בTQQQ בשיא של 2021, עדיין לא החזיר את כספו נכון להיום!
כמה סיכויים יש למשקיע לשרוד נפשית כזאת נפילה מטורפת?בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008
לא היה דבר כזה אז. -
בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008
הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008.
בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש.