האם החזר לגמ"ח המרכזי משפיע על המשכנתא?
-
רצתי לדעת אם אני רוצה לקנות דירה ב720 יש לי הלואה מהגמח המרכזי של 160 וברצוני לקחת משכנתא של דירה חלופית השאלה איך הבנק מתיחס לגמח המרכזי .וכמה החזר יהיה לי על 504 [הבעלים כרגע רוצים להישאר ב2600 האם זה יכסה משכנתא של 30 שנה]@
@אברך-יקר
מאיפה הבנק אמור לדעת שיש לך הלוואה מהגמ"ח המרכזי
ל504 זה בערך 2700 פלוס מינוס אם יש לך עוד שאלות אתה יכול לפנות אליי -
@אברך-יקר
ל504 זה בערך 2700 פלוס מינוס אם יש לך עוד שאלות אתה יכול לפנות אליי -
@התותח-זה-אני כתב במשכנתא:
הוא רואה את זה בתנועות בנק אחרונות.
@אברך-יקר
במקרה שלי - היועץ משכנתאות אמר שעדיף שהבנק לא ידע מההלוואה מהגמ"ח. -
@אברך-יקר
במקרה שלי - היועץ משכנתאות אמר שעדיף שהבנק לא ידע מההלוואה מהגמ"ח.@שמואל כתב בהאם החזר לגמ"ח המרכזי משפיע על המשכנתא?:
@אברך-יקר
במקרה שלי - היועץ משכנתאות אמר שעדיף שהבנק לא ידע מההלוואה מהגמ"ח.יש שנהגו להציג את זה לבנק כהפקדה לגמ"ח ולא כהחזר הלוואה, ויש להתייעץ עם היועץ המוסמך כמובן
-
@צמיחה
אבל הם יראו את הכסף כשהוא 'נוחת' בבנק.
התכוונתי להלוואה עצמה לא להחזר שלה (למרות שהוא יכול להיות בעייתי בפני עצמו).@שמואל
הנחיתה היא החזר של ההפקדות שהוא הפקיד.. -
@שמואל כתב בהאם החזר לגמ"ח המרכזי משפיע על המשכנתא?:
@אברך-יקר
במקרה שלי - היועץ משכנתאות אמר שעדיף שהבנק לא ידע מההלוואה מהגמ"ח.יש שנהגו להציג את זה לבנק כהפקדה לגמ"ח ולא כהחזר הלוואה, ויש להתייעץ עם היועץ המוסמך כמובן
@התותח-זה-אני השאלה אם הם מבקשים לדעת איך אני משלם את ההון עצמי
כמה הכנסות צריך אם יש לי כבר 2600 החזר כיום -
@אברך-יקר
ל504 זה בערך 2700 פלוס מינוס אם יש לך עוד שאלות אתה יכול לפנות אליי@התותח-זה-אני הבנתי שממש בימים האחרונים היה כאלה שהוציאו ב520 למאה [30 שנה]
-
@התותח-זה-אני הבנתי שממש בימים האחרונים היה כאלה שהוציאו ב520 למאה [30 שנה]
@אברך-יקר כתב בהאם החזר לגמ"ח המרכזי משפיע על המשכנתא?:
@התותח-זה-אני הבנתי שממש בימים האחרונים היה כאלה שהוציאו ב520 למאה [30 שנה]
אכן יש באמת אפשרות כזאת נתתי השערה של המחיר היקר ביותר שזה קצת יותר ממה שקיבל לקוח מורכב תמיד ניתן להוריד בפרט ללקוחות חלקים
-
כמה הכנסות צריך אם יש לי כבר 2600 החזר כיום@אברך-יקר כתב בהאם החזר לגמ"ח המרכזי משפיע על המשכנתא?:
כמה הכנסות צריך אם יש לי כבר 2600 החזר כיוםאם הבנתי נכון שכיום יש לך החזרים של 2600 ואתה רוצה לקבל משכנתא על 504 אל"ש זה יוצא שאתה צריך הכנסות של 8900 פלוס מינוס
-
ברור שהחזר של הלוואה לגמ"ח המרכזי מורידה מההכנסה הפנויה לצורך חישוב ההחזר החודשי למשכנתא.
הגמ"ח המרכזי מודע לבעיה ולכן הוא מציע פתרון של תשלום באשראי למשך תקופת לקיחת המשכנתא עם עמלה של כמה שקלים עבור כל גביה.
ברגע שזה יורד מהאשראי ולא מהחשבון אז זה לא מוריד מההכנסה הפנויה -
ברור שהחזר של הלוואה לגמ"ח המרכזי מורידה מההכנסה הפנויה לצורך חישוב ההחזר החודשי למשכנתא.
הגמ"ח המרכזי מודע לבעיה ולכן הוא מציע פתרון של תשלום באשראי למשך תקופת לקיחת המשכנתא עם עמלה של כמה שקלים עבור כל גביה.
ברגע שזה יורד מהאשראי ולא מהחשבון אז זה לא מוריד מההכנסה הפנויה@י-ויסבקר כתב בהאם החזר לגמ"ח המרכזי משפיע על המשכנתא?:
ברגע שזה יורד מהאשראי ולא מהחשבון אז זה לא מוריד מההכנסה הפנויהיש גם אופציה להפקיד ישירות לחשבון שלהם את ההחזר החודשי - חוסך את השקלים הללו - אבל רק בתיאום איתם.
-
משכנתא ע"ס 504,000 ש"ח במסלולים לא צמודים יהיה החזר של בערך 2,600-2,700 ש"ח ולצורך כך נדרשת הכנסה פנויה של בערך 7,000-7,500
@י-ויסבקר כתב בהאם החזר לגמ"ח המרכזי משפיע על המשכנתא?:
משכנתא ע"ס 504,000 ש"ח במסלולים לא צמודים יהיה החזר של בערך 2,600-2,700 ש"ח ולצורך כך נדרשת הכנסה פנויה של בערך 7,000-7,500
לצורך זה מחשבים גם מלגה מהכולל,
בהרבה מהמקרים הכולל יסכים לתת לך מלגה גדולה יותר לצורך העניין. -
@י-ויסבקר כתב בהאם החזר לגמ"ח המרכזי משפיע על המשכנתא?:
לצורך זה מחשבים גם מלגה מהכולל,
בהרבה מהמקרים הכולל יסכים לתת לך מלגה גדולה יותר לצורך העניין.@הקול-השפוי
פתרונות לא חסר בכלל
יש כוללים
ויש תצהירי דיין
ובשביל זה יש יועץ שיסדר לך את הכל הכי טוב שיש -
@הקול-השפוי
פתרונות לא חסר בכלל
יש כוללים
ויש תצהירי דיין
ובשביל זה יש יועץ שיסדר לך את הכל הכי טוב שיש -
@משהמשה
קביל כמו עו"ד - (נדמה לי). -
@משהמשה
קביל כמו עו"ד - (נדמה לי).@שבתי-בבית-ה כתב בהאם החזר לגמ"ח המרכזי משפיע על המשכנתא?:
קביל כמו עו"ד - (נדמה לי).
ברור שדיין קביל כמו עו"ד.
אבל על מה הוא יכול לחתום שזה עוזר לבנק למשכנתא, באיזו הכנסה מדובר שאינה מופיעה בבנק ותצהיר עוזר לה?
ואם תצהיר מספיק לא צריך לשגע דיין העו"ד שלך יכול לחתום בדיוק אותו דבר -
@משהמשה
כשתיקח משכנתא תשאל את היועץ שלך.
אני יסביר את זה בקצרה:
בעיקרון הבנקים מכירים בהכנסות לא רשמיות [ללא תלוש] של חרדים שעובדים בעבודות כגון סופרי סת"ם משגיחי כשרות.
ובשביל להוכיח שיש משם הכנסות צריך להביא תצהיר מדיין על סכום ההכנסות [כמובן צריך שהכסף יהיה בחשבון העו"ש] וכך הבנק מחשיב את זה בכלל ההכנסות לצורך חישוב יחס ההחזר למשכנתא.
פיתרון ידוע לאברכים לוקחי משכנתאות.