ללא שום חשש ריבית
-
אני צריך בדחיפות למידע על אפשרות להשקיע לא בנדל"ן ושיהא נקי מכל חשש ריבית
-
@נפתלי
מה השאלה?
כל מסלול עם הכשר אין בו חשש ריבית.
כוונתך בלי להסתמך על היתר עסקא? -
@נפתלי
מה1.1.25 החיסכון לכל ילד של הראל עובר למסלול הכי מהודר אפילו לר' ניסים קרליץ זצוק"ל שלא מצריך היתר עסקה... זה מה שידוע לי על משהו ללא היתר עסקה...
אבל מן הסתם כוונתך על השקעה...
אז אולי לעשות היתר עסקה אמיתי עם חברה ולקנות מניות או אחוזים וכל רווח שהם ירוויחו תרוויח גם...
זה מה שר' ניסים מדבר עליו בחוט שני שהיתר עסקה מותר רק בעסקה אמיתית ולא "בהערמה" -
@סייעתא-דשמיא כן אני מתכוין בלי להסתמך על היתר עיסקה
-
@i90990 מה הכוונה היתר עיסקה אמיתי?
ואיך עושים את זה?
והאם זה שייך גם בסכומים קטנים של 10,000 ש"ח -
@נפתלי
כל קרן סל שמבצעות עקיבה סינתטית ע"י חוזים ואופציות אינה צריכה היתר עסקא כלל. -
@נפתלי
לפי ר' ניסים קרליץ זצ"ל [וממש עכשיו ראיתי שגם הרב שטיינמן חשש לזה]
היתר עיסקא הוא פשוטו כמשמעו עסקה דהיינו שיש לך עסק ואתה לוקח הלוואה שזה בשביל עסקים
ואם אתה לוקח גם בשביל צרכים פרטיים זה מותר כי זה הולך בשביל העסק שלך
ובעצם בסתם הלוואה זה לא עסקה אלא הלוואה וההיתר עסקה זה סוג של הערמה כזאתי כדי לקחת את ההלוואה ולתת להם ריבית בשבילה
ככה כתוב בסוף חוט שני הלכות ריבית תראה שם
[אם כתבתי לא כמו שנאמר שם אז פשוט לא הבנתי את הדברים טוב..] -
@i90990
בספר הזכרונות לגר"ח קנייבסקי זצ"ל
בסימן נ' אותיות ט' וי' [עמוד תקיז']
מביא בשם החזו"א להשתדל לא לסמוך על היתר עיסקא והטעם מובא בהערות משום שלא תמיד ההיתר עיסקא נעשה באופן כשר על פי דין[ודרך אגב מובא שר' חיים פתח חשבון בבנק הדואר כי אין שם הלוואה בריבית העיקר להתרחק מזה!]
ובסעיף י' שלתת כסף לבנק שהם יעשו עם זה עסקאות והם ישלמו לך על זה ריבית [קצת דומה לקופות גמל לכאורה לענ"ד...]
אמר החזו"א שלעשות היתר עיסקא על זה עם קנין
[אגב סודר או בדרך התגרים לפי הזמן]
ולכתוב על הפינקס של הבנק [דהיינו השטר הלוואה או חוזה וכו'] שזה על פי היתר עיסקא
ומבואר שלקחת כסף מהבנק בהיתר עיסקא יש יותר חשש לאסור כי לא תמיד זה לצורך עיסקא
אבל להלוות לבנק והם עושים עיסקא מותרודרך אגב מפורש שם בהערה 22 ששאלו את ר' חיים האם להשים את הכסף בגמ"ח רגיל או להלוות לבנק בהיתר עיסקא לצורך חתונת הילדים
והשיב לו ר' חיים שאם ההיתר נעשה כהוגן רשאי לעשות כרצונוובסעיף ז' אמר ששמע בשם החזו"א שאותן הגמחי"ם שמחייבין את הלוה ליתן תרומה לגמ"ח יש בזה חשש ריבית קצוצה אע"פ שקוראים לזה דמי חבר או תרומה וכו'.. ]