מפת הדרכים לפתרונות בעיית החתונות
-
בהתחלה יצאו בקריאה "מצאנו את הפתרון לחתונות הילדים" כמובן באמצעות שוק ההון בקופת גמל להשקעה ב250 ש"ח לחודש תגיעו מסודרים לחתונה.
אחרי זה: "מסחר עצמאי", במקום לבזבז את הכסף על דמי הניהול, לכו למסחר עצמאי [ובדרך מישהו יגזור עליכם קופון של 700 ש"ח מאקסלנס] ושם יש לכם שפע של קרנות, ותוכלו להגיע לפיזור רחב ונכון.
השלב הבא: הפיתרון הוא חלקי בלבד, מתאים להורים צעירים, וגם זה לא כולל את הוצאות הדירה, הפתרון הוא "מינוף", בכל מיני סוגים, מהלוואות עמיתים, ממשכנתא, והמהדרין בקרנות ממונפות.
השלב האחרון "אופציות", זה לא הגיע עדיין, אבל זה יגיע כשהילדים שעכשיו בני שנתיים יהיו בני שבע עשרה, ואז נתחיל לשמוע זמירות חדשות, שצריך לבטח את הכסף, והדרך היחידה היא אופציות.
שימו לב, אל תתלהבו על כל דבר שהוא טרנד אצל היועצים, תחשבו טוב אם אתם יכולים לקחת סיכונים, ואם אתם לא תעשו שטויות, ותתייעצו עם יועצים יראי שמים.@שואף-ליותר איזה עוול עשית שחיברת קופת גמל לשאר התופינים למטה.
קופת גמל שום יועץ לא מרוויח עליה ולא ממליץ עליה.
ו..כן, מסחר עצמאי דוחפים אליו רק אנשים שגוזרים קופון והם באיצטלא של יועצים וזה כלי שבסוף יגרום לאברכים להוציא את הראש מהלימוד (כמעט אין מי שלא נפל בזה).
ומינופים זה כלי שהוא סכנה והוא מטופש, וכל יועץ שממליץ על זה יתן את הדין, הם זורקים לחלל המוח של חרדי תמים כל מיני סיסמאות וכשהוא ברגע האמת מתרסק כי הייתה ירידה חדה, הם כבר לא שם לתת לו כתף.
הפתרון היחיד שהוא גורף, זה רק קרן השתלמות וקופת גמל. כל השאר זה קשקוש שלא יחזיק מים ברמה הציבורית, אלא רק למי שילך ליועץ שעולה 5000 שקל לפגישה והוא ממשיך ללוות את כל התהליך, וכלי האי ואולי. -
@שואף-ליותר איזה עוול עשית שחיברת קופת גמל לשאר התופינים למטה.
ו..כן, מסחר עצמאי דוחפים אליו רק אנשים שגוזרים קופון והם באיצטלא של יועצים וזה כלי שבסוף יגרום לאברכים להוציא את הראש מהלימוד (כמעט אין מי שלא נפל בזה).
ומינופים זה כלי שהוא סכנה והוא מטופש, וכל יועץ שממליץ על זה יתן את הדין, הם זורקים לחלל המוח של חרדי תמים כל מיני סיסמאות וכשהוא ברגע האמת מתרסק כי הייתה ירידה חדה, הם כבר לא שם לתת לו כתף.
הפתרון היחיד שהוא גורף, זה רק קרן השתלמות וקופת גמל. כל השאר זה קשקוש שלא יחזיק מים ברמה הציבורית, אלא רק למי שילך ליועץ שעולה 5000 שקל לפגישה והוא ממשיך ללוות את כל התהליך, וכלי האי ואולי.@אבי-ה-נערה
הוצאת את דברי מהקשרם, לא מתחתי ביקורת על שום דבר לגופו, כל דבר יכול להיות מתאים באופן ספציפי, גם מינופים ואופציות, אבל הבעיה היא שאותם היועצים שלפני שנה ושנתיים יצאו בקול רעש גדול עם הרעיון הנפלא של קופת גמל להשקעה, היום הם כבר מדברים על מינופים, [אחרי שכנועים להצטרף למסחר עצמאי].
דווקא בגלל שהרעיון של קופת גמל להשקעה הוא אכן רעיון מצוין ברמה הציבורית, צריך שימת לב על שאר הרעיונות הם הם אכן מתאימים לכל אחד
מקווה שכעת הובנתי. -
@שואף-ליותר איזה עוול עשית שחיברת קופת גמל לשאר התופינים למטה.
הפתרון היחיד שהוא גורף, זה רק קרן השתלמות וקופת גמל. כל השאר זה קשקוש שלא יחזיק מים ברמה הציבורית, אלא רק למי שילך ליועץ שעולה 5000 שקל לפגישה והוא ממשיך ללוות את כל התהליך, וכלי האי ואולי.@אבי-ה-נערה
@שואף-ליותר
נסכים שהמוצר שהכי נכון לרוב האנשים זה קופת גמל להשקעה [כמובן אחרי קרן השתלמות].
א. אין התעסקות, לא מוציא את הראש מהלימוד, בדיוק כמו פנסיה.
ב. ברור לי שבאיזה שלב יבוא הרצון למינוף קל, וזה אפשרי בקלות.
ג. אפשר לשנות מסלול בעת הצורך בלי אירוע מס, ובלי צורך ללמוד מסחר באופציות.
ד. יש אפשרות של הלוואה במקום משיכה בזמני ירידות. -
@אבי-ה-נערה כתב במפת הדרכים לפתרונות בעיית החתונות:
אלא רק למי שילך ליועץ שעולה 5000 שקל לפגישה והוא ממשיך ללוות את כל התהליך, וכלי האי ואולי.
גם אני לא חסיד גדול של מסחר עצמאי לכלל הציבור אך לא מסכים הקביעה הזאת
וגם לא עם@אבי-ה-נערה כתב במפת הדרכים לפתרונות בעיית החתונות:
א' גם סוכני ביטוח מרויחים כסף מפתיחת קופת גמל או השתלמות דרכם ואני לא רואה בזה שום חיסרון כל עוד הם מביאים לך את המקום עם דמי ניהו הזולים ביותר
ב מנין הקביעה הברורה שכמעט אין מי שלא נפל בזה, אתה מכיר את כל מי שקונה מדדי מניות במסחר עצמאי?!
אכן יש כאן נקודה שחובה להדגיש לכל הממליצים על פתיחת חשבון מסחר שרכישה בצורה עצמאית לא מתאימה לכלל הציבור, גם בחיסכון של דמי הניהול, מלבד יתרונות נוספים [כמעבר ממסלול למסלול ללא אירוע מס לקיחת הלוואה ע"ח הקרן ומשיכה כקצבה ללא מס], ואם אתה לא מבין מה אתה עושה אל תיכנס לזה. -
אלא רק למי שילך ליועץ שעולה 5000 שקל לפגישה והוא ממשיך ללוות את כל התהליך, וכלי האי ואולי.
א' גם סוכני ביטוח מרויחים כסף מפתיחת קופת גמל או השתלמות דרכם ואני לא רואה בזה שום חיסרון כל עוד הם מביאים לך את המקום עם דמי ניהו הזולים ביותר
ב מנין הקביעה הברורה שכמעט אין מי שלא נפל בזה, אתה מכיר את כל מי שקונה מדדי מניות במסחר עצמאי?!
אכן יש כאן נקודה שחובה להדגיש לכל הממליצים על פתיחת חשבון מסחר שרכישה בצורה עצמאית לא מתאימה לכלל הציבור, גם בחיסכון של דמי הניהול, מלבד יתרונות נוספים [כמעבר ממסלול למסלול ללא אירוע מס לקיחת הלוואה ע"ח הקרן ומשיכה כקצבה ללא מס], ואם אתה לא מבין מה אתה עושה אל תיכנס לזה. -
אכן יש כאן נקודה שחובה להדגיש לכל הממליצים על פתיחת חשבון מסחר שרכישה בצורה עצמאית לא מתאימה לכלל הציבור, גם בחיסכון של דמי הניהול, מלבד יתרונות נוספים [כמעבר ממסלול למסלול ללא אירוע מס לקיחת הלוואה ע"ח הקרן ומשיכה כקצבה ללא מס], ואם אתה לא מבין מה אתה עושה אל תיכנס לזה.@שמיל-שמיל
בדוק עם כל סוכן ביטוח, אני רדפתי אחרי כמה בשביל לפתוח וכולם אמרו לי, תעביר דרכנו את כל התיק הביטוחי ונפתח לך קופ"ג ואם לא אז חלק רצו בתשלום של 250 עד 400 שח לפתיחה. זה דבר לא רווחי בעליל.
ולא התכוונתי שנפלו במסחר עצמאי להפסדים אלא נטו הראש שלהם יצא מהלימוד כי יש כלי בידיים שלהם שבשליטתם לשחק ולמכור ולקנות (והרבה שאני מכיר גם עשו שגיאות קשות בהשקעה וכו')
מסקנתי, כשסוכן מציע קופג ואני יודע שהוא לא מרוויח (אין חסרון בלהרוויח, אבל ברור שמניע של רווח גורם ל'יועץ' לדחוף אותי להיכן שהוא מרוויח) אז אני שומע ושוקל, כשמישהו במרוויח 700 שקל (ואין לו רווחים עוד משום קשקוש שהוא כותב באיזה קבוצה מטופשת וכנ"ל, וזה רווחיו היחידים) אז אני קודם כל בורח. וככשל שאני רואה יותר מרצים ומנהלי קבוצות שדוחפים למסחר עצמאי אני מבין שזה לא בא ממקום טהור שזה מה שמתאים לי. -
@שמיל-שמיל @צמיחה
מה שבאתי לומר הוא להיזהר מהטרנדים בעיקר בעניין של המינופים, לא כל מה שהוא טרנד הוא גרוע ולפעמים הוא מצויין, אבל זה גם לא אומר שהוא טוב באופן אוטומטי.
היועץ שאני שמעתי הציע מינוף ע"י הלוואת עמיתים בגרייס בהנחת ריבית של 4.8 ובהנחת תשואה של 10%, וכולי האי ואולי, בפרט שאותם יועצים מדברים שחשוב לפזר במדד עולמי והיסטורית כבר אין 10% תשואה, וזה בהנחה נוספת שלא תהיה מפולת גדולה בשווקים שיביא לחילוט החסכון. -
@שמיל-שמיל @צמיחה
מה שבאתי לומר הוא להיזהר מהטרנדים בעיקר בעניין של המינופים, לא כל מה שהוא טרנד הוא גרוע ולפעמים הוא מצויין, אבל זה גם לא אומר שהוא טוב באופן אוטומטי.
היועץ שאני שמעתי הציע מינוף ע"י הלוואת עמיתים בגרייס בהנחת ריבית של 4.8 ובהנחת תשואה של 10%, וכולי האי ואולי, בפרט שאותם יועצים מדברים שחשוב לפזר במדד עולמי והיסטורית כבר אין 10% תשואה, וזה בהנחה נוספת שלא תהיה מפולת גדולה בשווקים שיביא לחילוט החסכון.@שואף-ליותר
נכון,
אבל זה עדיין לא אומר שזה לא רעיון טוב,
צריך שתהיה תוכנית גם למקרה הפסימי.למשל,
הלוואת עמיתים היא מקסימום לשבע שנים,
ואם למפרע התברר שזה שבע שנות רעב, ויוצאים בהפסד,
אז במקום לפרוע את ההלוואה ע"י משיכה משוק ההון,
נצטרך לפרוע אותה ע"י הלוואה מהבנק או ממקומות אחרים,
ואז לקחת שוב הלוואת עמיתים בשביל להחזיר את ההלוואה מהבנק או ממקומות אחרים,
ואז יש סיכוי שיבואו שבע שנות השבע.
כך בעצם לוקחים את ההלוואה הראשונה ל-14 שנים ולא רק ל-7 שנים.ודרך אגב,
בד"כ חצי גרייס משתלם יותר מאשר גרייס מלא. -
@שמיל-שמיל
בדוק עם כל סוכן ביטוח, אני רדפתי אחרי כמה בשביל לפתוח וכולם אמרו לי, תעביר דרכנו את כל התיק הביטוחי ונפתח לך קופ"ג ואם לא אז חלק רצו בתשלום של 250 עד 400 שח לפתיחה. זה דבר לא רווחי בעליל.
ולא התכוונתי שנפלו במסחר עצמאי להפסדים אלא נטו הראש שלהם יצא מהלימוד כי יש כלי בידיים שלהם שבשליטתם לשחק ולמכור ולקנות (והרבה שאני מכיר גם עשו שגיאות קשות בהשקעה וכו')
מסקנתי, כשסוכן מציע קופג ואני יודע שהוא לא מרוויח (אין חסרון בלהרוויח, אבל ברור שמניע של רווח גורם ל'יועץ' לדחוף אותי להיכן שהוא מרוויח) אז אני שומע ושוקל, כשמישהו במרוויח 700 שקל (ואין לו רווחים עוד משום קשקוש שהוא כותב באיזה קבוצה מטופשת וכנ"ל, וזה רווחיו היחידים) אז אני קודם כל בורח. וככשל שאני רואה יותר מרצים ומנהלי קבוצות שדוחפים למסחר עצמאי אני מבין שזה לא בא ממקום טהור שזה מה שמתאים לי.@אבי-ה-נערה
באמת הרבה סוכני ביטוח לא מתעסקים כ"כ עם פתיחת גמל להשקעה,
זה העבודה שלהם, והם רוצים וצריכים להרויח משהו,
אז ברור שפחות מתעסקים בדברים שפחות משתלמים להם.
אבל עדיין אפשר למצוא סוכנים שכן עושים את השירות הזה. מבלי לגבות תשלום על פתיחת תיק. -
@שמיל-שמיל
מסקנתי, כשסוכן מציע קופג ואני יודע שהוא לא מרוויח (אין חסרון בלהרוויח, אבל ברור שמניע של רווח גורם ל'יועץ' לדחוף אותי להיכן שהוא מרוויח) אז אני שומע ושוקל, כשמישהו במרוויח 700 שקל (ואין לו רווחים עוד משום קשקוש שהוא כותב באיזה קבוצה מטופשת וכנ"ל, וזה רווחיו היחידים) אז אני קודם כל בורח. וככשל שאני רואה יותר מרצים ומנהלי קבוצות שדוחפים למסחר עצמאי אני מבין שזה לא בא ממקום טהור שזה מה שמתאים לי.@אבי-ה-נערה כתב במפת הדרכים לפתרונות בעיית החתונות:
(והרבה שאני מכיר גם עשו שגיאות קשות בהשקעה וכו')
בדיוק לפני כמה דקות דיברתי עם חבר שאחרי שלמד ריבית הוא למד שוק ההון,
ואחרי שהרויח בכל מיני עסקאות במסחר עצמאי, הוא כמובן רצה להרויח יותר,
ובסוף הוא הפסיד בהרבה שורטים. -
@אבי-ה-נערה
באמת הרבה סוכני ביטוח לא מתעסקים כ"כ עם פתיחת גמל להשקעה,
זה העבודה שלהם, והם רוצים וצריכים להרויח משהו,
אז ברור שפחות מתעסקים בדברים שפחות משתלמים להם.
אבל עדיין אפשר למצוא סוכנים שכן עושים את השירות הזה. מבלי לגבות תשלום על פתיחת תיק.@צמיחה רצוי וראוי לומר שזו הסיבה ש @ארגון-בנקל פותח קופות גמל וקרנות השתלמות, ולא סתם אלפים פתחו דרך ארגון בנקל, ללא שום עלות וללא שום נגיעות.
-
(והרבה שאני מכיר גם עשו שגיאות קשות בהשקעה וכו')
בדיוק לפני כמה דקות דיברתי עם חבר שאחרי שלמד ריבית הוא למד שוק ההון,
ואחרי שהרויח בכל מיני עסקאות במסחר עצמאי, הוא כמובן רצה להרויח יותר,
ובסוף הוא הפסיד בהרבה שורטים.@צמיחה
בדיוק בדיוק על זה אני מדבר, אין בעיה למי שמפקיד את הסיסמת כניסה למסחר עצמאי בידי חבר ראוי שלא יביא לו את זה.
הוא ירוויח דמי ניהול ממש אפסיים, (יפסיד ניודים שיחשבו כאירוע מס וקרן השתלמות ללא מס) אבל מי שיעיז להכנס ללא הכוונה והוא ישאב בדיוק למקרה שכתבת ואני מכיר רבים שלא מודים בזה אבל הנזק של המסחר עצמאי עולה על כל רווח. -
בהתחלה יצאו בקריאה "מצאנו את הפתרון לחתונות הילדים" כמובן באמצעות שוק ההון בקופת גמל להשקעה ב250 ש"ח לחודש תגיעו מסודרים לחתונה.
אחרי זה: "מסחר עצמאי", במקום לבזבז את הכסף על דמי הניהול, לכו למסחר עצמאי [ובדרך מישהו יגזור עליכם קופון של 700 ש"ח מאקסלנס] ושם יש לכם שפע של קרנות, ותוכלו להגיע לפיזור רחב ונכון.
השלב הבא: הפיתרון הוא חלקי בלבד, מתאים להורים צעירים, וגם זה לא כולל את הוצאות הדירה, הפתרון הוא "מינוף", בכל מיני סוגים, מהלוואות עמיתים, ממשכנתא, והמהדרין בקרנות ממונפות.
השלב האחרון "אופציות", זה לא הגיע עדיין, אבל זה יגיע כשהילדים שעכשיו בני שנתיים יהיו בני שבע עשרה, ואז נתחיל לשמוע זמירות חדשות, שצריך לבטח את הכסף, והדרך היחידה היא אופציות.
שימו לב, אל תתלהבו על כל דבר שהוא טרנד אצל היועצים, תחשבו טוב אם אתם יכולים לקחת סיכונים, ואם אתם לא תעשו שטויות, ותתייעצו עם יועצים יראי שמים.@שואף-ליותר כתב במפת הדרכים לפתרונות בעיית החתונות:
שימו לב, אל תתלהבו על כל דבר שהוא טרנד אצל היועצים, תחשבו טוב אם אתם יכולים לקחת סיכונים, ואם אתם לא תעשו שטויות, ותתייעצו עם יועצים יראי שמים.ארגון בנקל עשה שינוי משמעותי בתפיסה של הערכות לחתונות ילדים,
עד ארגון בנקל המקובל היה לשים את הכסף בגמ"ח המרכזי וכדו',
מיטבי לכת ידעו להשקיע בנדל"ן אבל זה דורש הרבה התעסקות וגם לא מתאים לכולם.ארגון בנקל הביא בשורה של השקעה בלי טרדות המתאימה לכולם ובכל סכום במדדים בשוק ההון.
ארגון בנקל יחד עם יועצים רבים המליצו להשקיע דרך קופת גמל,
ישנם אחרים שממליצים על שיטות אחרות.
ההבדל בין האפשריות זה עמלות וכדו' וממש לא משנה את ליבת העניין.כנ"ל מינוף, אי אפשר להחשיב את זה שינוי אלא הרחבה של הדרך הקיימת עם הגדלת הסיכון.
לסיכום אני ממש לא רואה כאן שינוי בגישה אלא אפשריות בתוך מסגרת ההשקעה במדדים.
לגופו של עניין אני מסכים שבכל מקרה חשוב להתייעץ עם יועצים יראים ושלמים,
ולהיזהר לא לסמוך על נוגעים בדבר.
אני רק לא חושב שהאדם הפרטי צריך להתייעץ האם להשקיע בs&p 500 כיון שהשאלה הזאת כבר נשאלה, והתקבלה עליה התשובה. -
שימו לב, אל תתלהבו על כל דבר שהוא טרנד אצל היועצים, תחשבו טוב אם אתם יכולים לקחת סיכונים, ואם אתם לא תעשו שטויות, ותתייעצו עם יועצים יראי שמים.@שואף-ליותר מרשה לעצמי לחלוק מכל וכל.
גילוי נאות אני משווק של כלל בתי המסחר בישראל, ובמקביל עובד בשותפות עם סוכנות ביטוח ועם ארגון בנקל על הקמת קרנות השתלמות וקופות גמל, כך שאני אייצג באשכול הזה את גורמי המקצוע שדוחפים מינופים, אופציות וחלילה חשבונות מסחר שהם מרויחים עליהם כסף.
גילוי נאות נוסף אני לא מייעץ בתשלום לאף אדם על אף נושא.
אתחיל מהסוף, אם איש מקצוע שקיבל תשלום על יעוץ דוחף את הלקוח לכיוון של פתיחת חשבון מסחר כדי להרויח את עמלת הפתיחה הרי שהוא מועל בתפקידו, ודאי שהחובה עליו היא לדאוג אך ורק לטובת הלקוח על זה הוא מקבל תשלום.
אבל, רוב המידע עליו מדברים כאן כמו גם על מינופים מתפרסם בבמות חינמיות שונות, בעיתונים, באתרים ובפורמים, אנשי מקצוע שזה תפקידה וזה העבודה שלהם ממנה הם מתפרנסים, מקדישים שעות בחינם כדי לתת ערך וידע, אם התמורה שלהם היא פרסום של קישורים שיווקים שלהם, זה מצוין, ומה גרע ממוכר מכולת שמציג מרכולת רחבה, בזמן שחלקה פחות טובה לחלק מהלקוחות וחלקה יותר.
יתרה מכך, אין לכם מושג כמה אנשים שחו לי לפי תומם שהם פתחו חשבונות מסחר דרך החברה ישירות בלי לדעת שיש אפשרות לתגמל את אנשי המקצוע שנתנו להם את הידע והכלים, בלי לדעת שלפעמים יכלו לקבל תנאים טובים יותר לו היו נרשמים דרך המשווקים השונים.
אני לא סבור שחשבון מסחר מתאים לכל אחד, ודאי שהרוב הכולל יסתדר הרבה יותר טוב עם קופת גמל, ועדיין זה אפשרות שימושית שקיימת על השולחן וטוב וראוי שמשווקים ידחפו את הלקוחות ואת מי שפותח חשבון כזה לעשות זאת דרכם.
ואחרון, לגבי מינופים ואופציות, במגזר בו אנשים רוכשים דירות ללא טאבו בכלל ושלל עסקאות מפחידות משפטית רק כדי לייצר השקעה מניבה במיוחד, לא נורא שיכירו את האפשרויות המקבילות בשוק ההון, לא חושב שיש מי שכותב על הנושא בלי להשתמש במקסימום הפחדות ואזהרות, ועדיין אלו גורמי מקצוע אנשים שלמדו שנו ועובדים בנושא הנגשת שוק ההון לציבור החרדי, מינופים הם חלק מהסל הכולל שלהם וזה לגיטמי לחלוטין שהם משווקים אותם.
חובה להבדיל בין ארגון בנקל שפועל כמטרה, כארגון, כגוף כמעט ציבורי, כדי להחדיר ולתת הכרה ציבורית לנושא ההשקעות בשוק ההון לחתונות ילדים, לבין אנשים שזו העבודה שלהם, שזה הפרנסה שלהם, לייעץ, לתת כלים וידע.
והנה אני מרשה לעצמי, אם יש כאן מישהו ששוקל לפתוח חשבון מסחר, אשמח שיעשה זאת דרכי, אני מרויח על זה וגם אעזור לו בצעדים הראשונים בשוק ההון בתמורה.
-
@שואף-ליותר מרשה לעצמי לחלוק מכל וכל.
גילוי נאות אני משווק של כלל בתי המסחר בישראל, ובמקביל עובד בשותפות עם סוכנות ביטוח ועם ארגון בנקל על הקמת קרנות השתלמות וקופות גמל, כך שאני אייצג באשכול הזה את גורמי המקצוע שדוחפים מינופים, אופציות וחלילה חשבונות מסחר שהם מרויחים עליהם כסף.
אתחיל מהסוף, אם איש מקצוע שקיבל תשלום על יעוץ דוחף את הלקוח לכיוון של פתיחת חשבון מסחר כדי להרויח את עמלת הפתיחה הרי שהוא מועל בתפקידו, ודאי שהחובה עליו היא לדאוג אך ורק לטובת הלקוח על זה הוא מקבל תשלום.
אבל, רוב המידע עליו מדברים כאן כמו גם על מינופים מתפרסם בבמות חינמיות שונות, בעיתונים, באתרים ובפורמים, אנשי מקצוע שזה תפקידה וזה העבודה שלהם ממנה הם מתפרנסים, מקדישים שעות בחינם כדי לתת ערך וידע, אם התמורה שלהם היא פרסום של קישורים שיווקים שלהם, זה מצוין, ומה גרע ממוכר מכולת שמציג מרכולת רחבה, בזמן שחלקה פחות טובה לחלק מהלקוחות וחלקה יותר.
יתרה מכך, אין לכם מושג כמה אנשים שחו לי לפי תומם שהם פתחו חשבונות מסחר דרך החברה ישירות בלי לדעת שיש אפשרות לתגמל את אנשי המקצוע שנתנו להם את הידע והכלים, בלי לדעת שלפעמים יכלו לקבל תנאים טובים יותר לו היו נרשמים דרך המשווקים השונים.
אני לא סבור שחשבון מסחר מתאים לכל אחד, ודאי שהרוב הכולל יסתדר הרבה יותר טוב עם קופת גמל, ועדיין זה אפשרות שימושית שקיימת על השולחן וטוב וראוי שמשווקים ידחפו את הלקוחות ואת מי שפותח חשבון כזה לעשות זאת דרכם.
ואחרון, לגבי מינופים ואופציות, במגזר בו אנשים רוכשים דירות ללא טאבו בכלל ושלל עסקאות מפחידות משפטית רק כדי לייצר השקעה מניבה במיוחד, לא נורא שיכירו את האפשרויות המקבילות בשוק ההון, לא חושב שיש מי שכותב על הנושא בלי להשתמש במקסימום הפחדות ואזהרות, ועדיין אלו גורמי מקצוע אנשים שלמדו שנו ועובדים בנושא הנגשת שוק ההון לציבור החרדי, מינופים הם חלק מהסל הכולל שלהם וזה לגיטמי לחלוטין שהם משווקים אותם.
חובה להבדיל בין ארגון בנקל שפועל כמטרה, כארגון, כגוף כמעט ציבורי, כדי להחדיר ולתת הכרה ציבורית לנושא ההשקעות בשוק ההון לחתונות ילדים, לבין אנשים שזו העבודה שלהם, שזה הפרנסה שלהם, לייעץ, לתת כלים וידע.
והנה אני מרשה לעצמי, אם יש כאן מישהו ששוקל לפתוח חשבון מסחר, אשמח שיעשה זאת דרכי, אני מרויח על זה וגם אעזור לו בצעדים הראשונים בשוק ההון בתמורה.
@ניסן-עציוני
לא התכוונתי חלילה נגד אף אחד, ובטח לא נגד ארגון בנקל [אני לא כלב שארכב על הפלטפורמה שלהם ואכתוב נגדם]
כבר כתבתי קודם שבעיקר מה שהפריע לי זה תופעת הטרנדיות, מהרגע שיועץ אחד מתחיל לזמר על מסחר עצמאי תוך כמה ימים כל היועצים עוסקים בזה.
אותו דבר גם במינופים יועץ אחד התחיל לדבר על זה והשאר מיד אחריו השאר.
ואותו דבר יהיה גם באופציות.
מתנצל אם מישהו הרגיש פגוע מהדברים. -
@שואף-ליותר מרשה לעצמי לחלוק מכל וכל.
@ניסן-עציוני
אתה הדוגמה לכל הדברים שנכתבו כאן והם נכונים ברובם.
אתה לא יועץ(שמילותיו קודש רק כי כך גזרה חוכמתו), ואין לך כלי אחד בודד, ולא קרה פעם אחת שלא הבהרת לכולם שבמסחר עצמאי אתה מרוויח ואתה מרוויח ומשלם על זה יקר בללוות ולתמוך ולהדריך גם לאחר הפתיחה. וגם אתה מגיע עם מגוון דברים שבחלקם אתה מרוויח ובחלקם לא ומכווין להיכן שנראה לך תואם יותר.
האם אתה חושב שכולם עושים כמוך? אתה מכיר עוד מישהו שפותח מסחר עצמאי ודוחף המונים לקופות גמל שלא קשורות אליו? האם כל מי שפותח מסחר עצמאי ממשיך ללוות ויודע לעצור מעשים טיפשיים?
התחברתי לרוב הכתוב כאן וראוי לומר שניסן עציוני הוא לא הדוגמה הוא יוצא מן הכלל, ו..לא, איני מרוויח כלום ממנו. -
מ מונטיפיורי פיצל נושא זה
-