מכירת חשמל לחברת חשמל, האם יש בזה חשש הלכתי?
-
@בוטח-בה כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
@iepos אם הבנתי נכון דובר כאן גם על הובלה והתקנה
אם אתה מתכוון לשאול על ההתקנות המלאות של כל המערכת
אתה יכול לדבר ישירות עם שלמה נדל
באם אין לו חשמלאי מוסמך אז אני יכול להפנות אותך
אני מכיר כמה חשמלאים מוסמכים שעושים את ההתקנות של זה@חשמל-שבת
האם מישהו באמת שמע מה דעת הרבנים בעניין?
א: מבחינת כשרות החשמל לשבת במקום גנרטור
ב: שעושים חוזה עם חברת חשמל דרך מתווכות לגבי המכירה של החשמל העודף..? האם זה בהבלעה?
אשמח מאוד לתשובה זה מעסיק אותי כבר הרבה זמן...
נ.ב
חשוב לשים לב שיש חברות שאין להם היתר עיסקא עדיין ויישר כח עצום לאלו שיסייעו בעניין זה! -
@חשמל-שבת
ב: שעושים חוזה עם חברת חשמל דרך מתווכות לגבי המכירה של החשמל העודף..? האם זה בהבלעה?
נ.ב
חשוב לשים לב שיש חברות שאין להם היתר עיסקא עדיין ויישר כח עצום לאלו שיסייעו בעניין זה!@ia90990 כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
@חשמל-שבת
נ.ב
חשוב לשים לב שיש חברות שאין להם היתר עיסקא עדיין ויישר כח עצום לאלו שיסייעו בעניין זה!האפשרות לעשות בצורה עצמאית זה בלי למכור לחברת חשמל
באם רוצים למכור לחברת חשמל צריך לעשות דרך חברות שיש להם הסכמים איתם
והעלות היא פי שלוש ארבע
בנוגע לכשרות החשמל אין שום בעיה להשתמש בחשמל הזה בשבת אני אישית עשיתי לכמה רבנים את המערכות הסולאריות -
@ia90990 כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
@חשמל-שבת
נ.ב
חשוב לשים לב שיש חברות שאין להם היתר עיסקא עדיין ויישר כח עצום לאלו שיסייעו בעניין זה!האפשרות לעשות בצורה עצמאית זה בלי למכור לחברת חשמל
באם רוצים למכור לחברת חשמל צריך לעשות דרך חברות שיש להם הסכמים איתם
והעלות היא פי שלוש ארבע
בנוגע לכשרות החשמל אין שום בעיה להשתמש בחשמל הזה בשבת אני אישית עשיתי לכמה רבנים את המערכות הסולאריות -
@חשמל-שבת
אני מדבר על מי שעשה איתם הסכם מכירה האם יש בזה אכן בעיה או שזה בהבלעה עם כל החודש?@ia90990 כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
@חשמל-שבת
אני מדבר על מי שעשה איתם הסכם מכירה האם יש בזה אכן בעיה או שזה בהבלעה עם כל החודש?לפי מה שאני שמעתי מכמה אנשים שבשבת לא מוכרים להם חשמל
אני לא יודע איזה רב בדיוק שאלו אבל זה מה שהם עושים -
זה באמת שאלה מאוד מעניינת,
כיון יתכן מאוד שבחשמל הזה שאתה מוכר לחברת חשמל ישתמש יהודי שאינו שומר תו"מ ויחלל בו את השבת ח"ו,ומצד שני אתה גורם שחברת חשמל יצטרכו פחות חשמל וזה חוסך חילול שבת, השאלה אם זה טענה מספקת לפתור את הבעיה הקודמת...
שמעתי על ת"ח גדולים שדנו בזה וחששו להחמיר
-
כיון יתכן מאוד שבחשמל הזה שאתה מוכר לחברת חשמל ישתמש יהודי שאינו שומר תו"מ ויחלל בו את השבת ח"ו,ומצד שני אתה גורם שחברת חשמל יצטרכו פחות חשמל וזה חוסך חילול שבת, השאלה אם זה טענה מספקת לפתור את הבעיה הקודמת...
@א.-מבני-ברק כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
העיניין שיהודי אחר יחלל בו שבת זה טענה ממש מענינת עדיין לא יצא לי לחשוב בעיניין
אולי יש את אותה בעיה גם בחול שיעשו עם זה עבירות מעניין מאוד לשאול רב
בנוגע לזה שזה רק חוסך בחילול שבת לחברת החשמל לפי הידע שלי זה רק להיפך
החילול שבת הגדול שהם עושים הוא שהם צריכים להפעיל או לנתק טורבינות ענק וזה לפי צריכת החשמל שלצערינו הם עושים ע"י יהודי אפילו שהם יכולים להעמיד שם נוכרי או לעשות אוטומטי
ותחשוב מה קורה מתי שיש פתאום ענן גדול שעושה צל בבת אחת הם חייבים להפעיל עוד הרבה טורבינות וא"כ זה רק מוסיף חילול שבת -
@א.-מבני-ברק
לכאורה זו טענה ממש לא מובנת לי..
וכי שאני מוכר למישהו חשמל בהבלעה של כל החודש למה שנחשוש שזה ילך למישהו שהוא מחלל שבת?
אז גם לא נפתח חנות ונמכור למישהו שהוא לא מברך..? וכו' וכו'
אלא מה שאני יודע מהסוגיא של לפני עוור שאיסור דאורייתא זה להכשיל אותו במשהו שהוא לא יכול היה לעשות לבד
ומדרבנן זה משהו שיכול היה לעשות לבד
אבל כל זה באיסור ממש אבל שהוא הלך ועשה עם זה איסור? אין שום חשש..
לפי דבריכם אז גם אסור לשלם שום מיסים למדינה ולעירייה שילכו ויעשו עם זה פעולות אסורות.. -
@א.-מבני-ברק
לכאורה זו טענה ממש לא מובנת לי..
וכי שאני מוכר למישהו חשמל בהבלעה של כל החודש למה שנחשוש שזה ילך למישהו שהוא מחלל שבת?
אז גם לא נפתח חנות ונמכור למישהו שהוא לא מברך..? וכו' וכו'
אלא מה שאני יודע מהסוגיא של לפני עוור שאיסור דאורייתא זה להכשיל אותו במשהו שהוא לא יכול היה לעשות לבד
ומדרבנן זה משהו שיכול היה לעשות לבד
אבל כל זה באיסור ממש אבל שהוא הלך ועשה עם זה איסור? אין שום חשש..
לפי דבריכם אז גם אסור לשלם שום מיסים למדינה ולעירייה שילכו ויעשו עם זה פעולות אסורות.. -
@ia90990 גם אני לא כ"כ הבנתי את הטענה הזאת
לדעתי יש בעיה שאתה שותף בפועל עם חברה מחללת שבת
(ולא דמי למניות ודוק)@בוטח-בה כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
לדעתי יש בעיה שאתה שותף בפועל עם חברה מחללת שבת
למה אתה חושב שאתה נחשב שותף?