דילוג לתוכן

כמה קרנות השתלמות אפשר לפתוח לעוסק אחד?

נושאים מוצעים

• 8 הצבעות
    4 פוסטים
    134 צפיות
    בנימין 26ב
    @בית-שמש כתב ב בדחיפות לעובדי הוראה: האם אתם מקבלים את קרן ההשתלמות המגיעה לכם?: איך עושים את זה? אפשר דרך ארגון בנקל
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    255 צפיות
    צ
    @משה-חיים אני מוסיף, שכל מי ששלחתי אליה, סיפר לי בעיניים בורקות כמה הוא יצא מרוצה.
  • 3 הצבעות
    41 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @רחל-עומסי כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: כי דמי הניהול בקרן השתלמות למורים מוזלים יותר לא משמעותי, הרווח בקופה המושקעת במניות מכסה את זה @רחל-עומסי כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: קרן השתלמות פטורה ממס על הרווחים וגמל להשקעה- חייב. א. אם אני לא טועה את חלק העובד דהיינו שליש מהכסף אפשר לנייד לקרן השתלמות רגילה וכל הבעיה זה רק בחלק המעסיק (אם מישהו יודע בבירור שאני טועה אשמח לתגובה) ב. ומה האלטרנטיבה ? להשאיר בהשתלמות של המורים? עד מתי? הרי מדברים על כאלו שלא מתכננים לצאת לשנת שבתון וא"כ מה האלטרנטיבה להשאיר את זה עד הפנסיה (או פטירה רח"ל)? הרי גם בכל גמל להשקעה אם שומרים את זה לפנסיה זה פטור ממס אז מה הרווח בלהשאיר? שיצבור רק 3% במקום 10-15 במסלולי עוקבי מדדי מניות? ג. גם בגמל להשקעה אפשר להזדכות על מס במשיכה ע"י תרומות וכדו' לפי סעיף 46 וד"ל, כמובן שתמיד כדאי לפזר את המשיכות בכמה שנים כדי שיהיה קל יותר להזדכות על כמה שיותר, וגם בלי תרומות אפשר להזדכות על הנק' זיכוי הבסיסיות דהיינו 2.75 לאישה שזה 7986 ש"ח בשנה,( שאר הנקודות אינם מועילות במס ריווחי הון) כמובן שזה תלוי אם צריכים את הנקודות למס הכנסה שזה תלוי בגובה המשכורת (שלדאבון הלב המורות החרדיות מקופחות ביותר) ובמספר הילדים ועוד דברים שיכולים לתת לכם נק' זיכוי וכדאי לראות עוד https://forum.benakel.org/topic/591/כאן-תוכלו-לשאול-כל-שאלה-על-מיסוי-ישראלי/51?_=1768137896850&page=3#:~:text=בכל מקרה כשאתם,שאפשר להזדכות במס @רחל-עומסי כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נ.ב. בקרן השתלמות למורים במשיכה לפני גיל פרישה תקבל רק 89% מחלק המעסיק ואם ישאל השואל כמה זה חלק המעסיק ובכן בקרו השתלמות לעובדי הוראה המעסיק מפריש 8.4% והעובד 4.2% מה שיוצא ששליש הם הפקדות העובד ו2 שליש הם הפקדות המעסיק מה שיוצא שהסכום שמפסידים אם מושכים סתם כך (בלי יציאה לשבתון/פנסיה/הפסקת עבודה בהוראה /פטירה ח"ו) הוא 7.33% לדוג' אם יש 10000 ש"ח ז"א 6666.66 מהמעסיק ומזה יורד 11% שזה 7333.33 אז כדי לשבר את האוזן כדאי תמיד לומר 7.35 ולא 11%
  • 3 הצבעות
    14 פוסטים
    495 צפיות
    מ
    מצרף קובץ מיחוד שכתבתי בנושא מונגש וקליל לקריאה. 3c4819d0-f060-4c42-b236-d313d2d63f52-המדריך לבחירת קופה ומסלול והגדלת החיסכון לכל ילד חדש לאחר תיקונים.pdf
  • פתיחת קרן השתלמות חדשה

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    187 צפיות
    נ.ר.א.נ
    @רואה-את-הנולד אפשר לפתוח גם על עוסק זעיר במסלול ללא דו"ח שנתי והצהרת הון. לגבי לפתוח כל שנה, אפשר לפתוח גם כל יום הארכתי להסביר את זה כאן