דילוג לתוכן

כמה עולה מקום בבית כנסת?

צדקה ומעשר כספים
3 3 82 3
  • מעניין לעשות סקר כמה שילמתם למקום בבית כנסת בשלש השנים האחרונות?
    נא לציין עיר מגורים.
    אצלנו הבית כנסת באמצע בניה,
    לפני כמה שנים עשו כינוס ומחרו מקום ב16,000 ש"ח
    אבל עקב עלייה מטורפת במחירי הבנייה, הצליחו לבנות רק את השלד, [הגבאים עשו מעל ומעבר להשתדלות המתבקשת מהם...]
    כעת העלו את המחיר ל32,000 למקום.
    מעניין לדעת מה קורה במקומות אחרים.

• הערה, יש הרבה קהילות שלא שיווקו את זה בכלל כמחיר של מקום, אלא כהשתתפות בבניה גרידא [עם מדרג של השתתפות, כגון זהב כסף וכו'].
    גם צריך לקחת בחשבון את מספר החברים בקהילה, אינו דומה קהילה של 70 אברכים לקהילה של 400 אברכים

• מעניין לעשות סקר כמה שילמתם למקום בבית כנסת בשלש השנים האחרונות?
    נא לציין עיר מגורים.
    אצלנו הבית כנסת באמצע בניה,
    לפני כמה שנים עשו כינוס ומחרו מקום ב16,000 ש"ח
    אבל עקב עלייה מטורפת במחירי הבנייה, הצליחו לבנות רק את השלד, [הגבאים עשו מעל ומעבר להשתדלות המתבקשת מהם...]
    כעת העלו את המחיר ל32,000 למקום.
    מעניין לדעת מה קורה במקומות אחרים.

@יהודי-גאה
    נראה לי שגם בבית כנסת ליד זה המחיר מראש, לא?

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    3 פוסטים
    89 צפיות
    אבי ר.א
    @שששששש כתב באשליית המלאי והשפע: הכל נכון במוצרים שמתכלים, אבל יש מוצרים שאין בעיה שיהיה עוד הרבה למשל אבקת כביסה, אין מה לעשות עם 40 ק"ג ואם יש מבצע שבעתיד יחסוך עשרות שקלים למה לא, או שמן למאור ועוד ועוד אבל העיקרון מובן ונכון נכון אבל השאלה גם כמה מקום יש בבית, (השטח של הדירה עולה הרבה...) וגם בזה צריך שלא יבוא למצב של וכשבאתי לסדר מחדש, גיליתי שלושה סוגי שמפו, שתי קופסאות קקאו סגורות, ושקית סוכר ששכחתי שקניתי בכלל. נ.ב. אני חושב שעיקר המסר הוא לגבי האשראי והמסגרת בבנק.
  • 7 הצבעות
    4 פוסטים
    163 צפיות
    יצחק שקל דעתי
    @שמיל-שמיל כן בשמחה רבה
  • 2 הצבעות
    12 פוסטים
    703 צפיות
    הקול השפויה
    @רק-לא-סנופי כתב בדרמה! - ההכרעה הברורה במעונו של רשכבה"ג הגר"ד לנדו שליט"א: @הקול-השפוי כתב בדרמה! - ההכרעה הברורה במעונו של רשכבה"ג הגר"ד לנדו שליט"א: לא ברור מה אתה מתכוון לומר. ברור מאוד. בנקל רוצים לומר- השקעה פסיבית זה לא בגדר "מסחר"! ולכן זה לא סתירה ללימוד! [לשכנע את אותם שרואים במסחר סתירה ללימוד או לאמונה] ר' דב אומר- זה כן מסחר! ואעפ"כ זה לא סתירה ללימוד..... כתב בדרמה! - ההכרעה הברורה במעונו של רשכבה"ג הגר"ד לנדו שליט"א: בדורות האחרונים נתקבל בעולם התורה מנהג הכוללים, בהנהגת גדולי ישראל. סיבותיו וטעמיו של מנהג זה נידונו רבות ואין כאן המקום להרחיב, אך עיקרו – לאפשר לאברך לשקוד על תלמודו, בעוד שהפרנסה תגיע ממקורות אחרים, בין אם מהאשה ובין אם ממקורות אחרים. מנהג זה גרם לרבים לחשוב כי אין צורך עוד בהשתדלות כללית לפרנסה, וכביכול הוסרה מאיתנו קללת "בזיעת אפיך תאכל לחם". ועל זה אמר מרן הגרד"ל שזה טעות- גדו"י לאורך כל הדורות השקיעו ועבדו ומזה אנו למדים שא"א לסמוך על הנס. וכל מה שאנו סומכים על הנס הוא רק במה שמפריע למעלת הבן תורה.
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    262 צפיות
    איש קישא
    @אמת-מארץ-תצמח מה שאני עשיתי זה נרשמתי והעברתי את כל ההוצאות רק לאשראי הזה (לפי הדרישות צריך 1000 בחודש) את האשראי השני שמרתי בצד( לא כל אחד מצליח כי נח ככה לכן אם אתה לא חזק אל תעשה את זה) כך לא היה לי פיזור הנפש וההוצאות ואחרי 3 חודשים פשוט שברתי אותו, בכל מקרה על שנה ראשונה לא גובים דמי כרטיס ואני במעקב על זה כדי לבטל כשהצטרך ויהיה לי כוח לזה, קצת כאב ראש אך שווה למי שאוחז ראש ולא מתפתה להשאיר שניים בסופו של דבר. אגב אתה יכול לעשות אחד עליך ואחד על אשתך לפי מה שהבנתי(אולי זה תלוי אם יש לך שתי חשבנות בנק שונים).
  • השתדלות לגדל ולחתן ילדים

השתדלות תפילת השלה השתדלות
    1
    1
    2 הצבעות
    1 פוסטים
    128 צפיות
    ד
    תזכורת תפילת השל"ה ערב ר"ח סיון [image: 1748296403232-42ecc17e-0a88-48cf-a767-dd4b0b619cec-image.png]