ביטקוין צונח: מה עושים עכשיו?
-
מעניין מאוד מתי יגיע השלב שאנשים יתחילו להגיד שביטקוין היה בועה
-
למה באמת זה לא בועה?
-
קשה מאוד להגיד האם זו בועה מה שברור זה שזה שיש בביטקוין רק אמון לא הופך אותו לבועתי אלא כאופציה להיות כזה .
-
אם אין שום ערך אז זה בועה
זה שאפשר להרויח ממנו לא אומר שזה לא בועה
אני טועה? -
בעיניי אתה טועה .
הביטקוין לא נועד להיות נכס שמייצר תשואה המטרה המרכזית שלו היא להיות כלי לאגירת ערך בדומה לזהב .
בפועל עד שהוא יהפוך להיות כזה הוא יכול ליצור תשואה .
לגבי הערך שהוא נותן אפשר להתווכח על זה בעיניי הערך שלו זה דווקא זה שמה שמניע אותו זה אמון ולא ממשלה ומדינה אלא המון אנשים שחושבים שהוא מוצר איכותי
אולי בהזדמנות ארחיב על זה . -
אני בור בכל מה שנוגע למטבעות דיגיטליים ואשמח להבין מה ה'שווי' של בחטקוין ושל כל מטבע דיגיטלי,
מילא למדינה יש נכסים שזה הקרקעות שלה, מכרות וחקלאות, יכולת הייצור של סחורות ושירותים, הון אנושי ועוד ועוד
אבל מה נותן שווי למטבע דיגיטלי? איזה ערך עומד מאחורי זה זולת הסכמת הציבור לתת לזה שווי?
ואם זו רק הסכמת הציבור אז מדוע זה לא בועה? הרי אין לזה ערך אמיתי...אשמח להבין ולהחכים
-
אני בור בכל מה שנוגע למטבעות דיגיטליים ואשמח להבין מה ה'שווי' של בחטקוין ושל כל מטבע דיגיטלי,
מילא למדינה יש נכסים שזה הקרקעות שלה, מכרות וחקלאות, יכולת הייצור של סחורות ושירותים, הון אנושי ועוד ועוד
אבל מה נותן שווי למטבע דיגיטלי? איזה ערך עומד מאחורי זה זולת הסכמת הציבור לתת לזה שווי?
ואם זו רק הסכמת הציבור אז מדוע זה לא בועה? הרי אין לזה ערך אמיתי...אשמח להבין ולהחכים
@חסידישער כתב בביטקוין צונח: מה עושים עכשיו?:
זה מורכב יותר מזה, אבל בגדול ומלמעלה ממש:
-
למדינה אין גיבוי, זה נגמר ב1971 בערך, יש לה מדפסת ואינפלציה. לביטקווין יש גבול רק 21M מטבעות, שלא נתונים לצנזורה\פוליטקה. (בערך).
-
גם לזהב אין ערך (-תכשיטים ומעגלים חשמליים לא מצדיקים את המחיר שלו באמת!), הערך נובע מכך שהוא נדיר ונדרשת עבודה כדי להפיק אותו. אותו דבר הביטקווין, רק שהוא עם כמות ידועה מראש ולא ניתן לזייף אותו. (גם לגנוב אותו די קשה אם שומרים עליו טוב.)
-
הכסף של המדינה הוא גם הסכמה (קוראים לו פיאט), רק שבו אתה מאמין לממשלה, ובביטקווין זה רק הסכמה של האנשים ולא אמונה באף אחד.
-
-
רק להוסיף שלאיראן וגם לוונצואלה יש המון משאבי טבע וזה לא הופך אותם למדינות מובילות .
בסוף חלק מאוד משמעותי מכל חברה זה המנכל שלה ובמדינה זה מוסדות השלטון .
אני לא חושב שביטקוין לא צריך את כל זה רק זה שאין לו את לא אומר שהוא בועה -
בעיניי אתה טועה .
הביטקוין לא נועד להיות נכס שמייצר תשואה המטרה המרכזית שלו היא להיות כלי לאגירת ערך בדומה לזהב .
לגבי הערך שהוא נותן אפשר להתווכח על זה בעיניי הערך שלו זה דווקא זה שמה שמניע אותו זה אמון ולא ממשלה ומדינה אלא המון אנשים שחושבים שהוא מוצר איכותי
אולי בהזדמנות ארחיב על זה .@דוד-בן-זיקרי כתב בביטקוין צונח: מה עושים עכשיו?:
לגבי הערך שהוא נותן אפשר להתווכח על זה בעיניי הערך שלו זה דווקא זה שמה שמניע אותו זה אמון ולא ממשלה ומדינה אלא המון אנשים שחושבים שהוא מוצר איכותיאם הוא כלי לאגירת ערך אז צריך לשער מה השווי של דבר כזה, ואם בשוק הוא נמכר בשקל יותר, זה בועה, ולא הייתי קונה את זה ומשלם יותר ממה שזה שווה.
@מחשב-מסלול-מחדש כתב בביטקוין צונח: מה עושים עכשיו?:
לביטקווין יש גבול רק 21M מטבעות, שלא נתונים לצנזורה\פוליטקה. (בערך).
מה נותן זה שיש גבול??
גם לזהב אין ערך
גם ליהלומים אין ערך.
מה אפשר לעשות שמדורי דורות הם חפצים יקרי ערך. ("טוב לי... מאלפי זהב וכסף")
רק הסכמה של האנשים ולא אמונה באף אחד.
אין ע"ז הסכמה ברורה, וכל יום ערכו משתנה, והמושג הסכמה של האנשים במילים אחרות יכול להיות בועה.
@דוד-בן-זיקרי כתב בביטקוין צונח: מה עושים עכשיו?:
רק להוסיף שלאיראן וגם לוונצואלה יש המון משאבי טבע וזה לא הופך אותם למדינות מובילות .
תסביר אתה למה...
יש עוד מדינות במפרץ שמזה כל העושר שלהם.
-
לגבי הערך שהוא נותן אפשר להתווכח על זה בעיניי הערך שלו זה דווקא זה שמה שמניע אותו זה אמון ולא ממשלה ומדינה אלא המון אנשים שחושבים שהוא מוצר איכותיאם הוא כלי לאגירת ערך אז צריך לשער מה השווי של דבר כזה, ואם בשוק הוא נמכר בשקל יותר, זה בועה, ולא הייתי קונה את זה ומשלם יותר ממה שזה שווה.
לביטקווין יש גבול רק 21M מטבעות, שלא נתונים לצנזורה\פוליטקה. (בערך).
מה נותן זה שיש גבול??
גם לזהב אין ערך
גם ליהלומים אין ערך.
מה אפשר לעשות שמדורי דורות הם חפצים יקרי ערך. ("טוב לי... מאלפי זהב וכסף")
רק הסכמה של האנשים ולא אמונה באף אחד.
אין ע"ז הסכמה ברורה, וכל יום ערכו משתנה, והמושג הסכמה של האנשים במילים אחרות יכול להיות בועה.
תסביר אתה למה...
יש עוד מדינות במפרץ שמזה כל העושר שלהם.
@אבי-ר. כתב בביטקוין צונח: מה עושים עכשיו?:
מה נותן זה שיש גבול??
שאין אינפלציה.
@אבי-ר. כתב בביטקוין צונח: מה עושים עכשיו?:
מה אפשר לעשות שמדורי דורות הם חפצים יקרי ערך.
נכון, בגלל שהם נדירים וצריך מאמץ להשיג אותם. אגב, בשבטים נידחים וכו' שיני חיות טורפות או אבנים יפות היו ערך כמו זהב, בדיוק בגלל שהם נדירים וצריך מאמץ להשיג אותם. וגם הביטקווין הוא מוגבל וצריך המון מאמץ להפיק אותו.
-
@חסידישער כתב בביטקוין צונח: מה עושים עכשיו?:
זה מורכב יותר מזה, אבל בגדול ומלמעלה ממש:
-
למדינה אין גיבוי, זה נגמר ב1971 בערך, יש לה מדפסת ואינפלציה. לביטקווין יש גבול רק 21M מטבעות, שלא נתונים לצנזורה\פוליטקה. (בערך).
-
גם לזהב אין ערך (-תכשיטים ומעגלים חשמליים לא מצדיקים את המחיר שלו באמת!), הערך נובע מכך שהוא נדיר ונדרשת עבודה כדי להפיק אותו. אותו דבר הביטקווין, רק שהוא עם כמות ידועה מראש ולא ניתן לזייף אותו. (גם לגנוב אותו די קשה אם שומרים עליו טוב.)
-
הכסף של המדינה הוא גם הסכמה (קוראים לו פיאט), רק שבו אתה מאמין לממשלה, ובביטקווין זה רק הסכמה של האנשים ולא אמונה באף אחד.
-