דילוג לתוכן

האם צריך כשרות בהשקעה במניות?

תורני
3 3 31 3
  • יכול להיות שהנושא הזה נפתח כבר באשכולות אחרים, אני לא מצאתי (ואם הנושא הזה נפתח בעבר אשמח לקבל קישור)

נניח לדוגמא שאני משקיע 100,000$ במדד S&P 500 (לא במחקה אלא במדד עצמו) יש לי השפעה על החברות שבמדד? יש לי אפשרות לקבל החלטות או להתערב בשיקולים של החברות? ברור שלא!!!! אז למה זה נחשב שותפות? שותפות שלא מתבטאת בשום צורה נחשבת לשותפות??
    ואם אכן זה כך אז מדוע צריך כשרות על מניות??

אני אשמח לקבל כל מידע בנושא.

• יכול להיות שהנושא הזה נפתח כבר באשכולות אחרים, אני לא מצאתי (ואם הנושא הזה נפתח בעבר אשמח לקבל קישור)

נניח לדוגמא שאני משקיע 100,000$ במדד S&P 500 (לא במחקה אלא במדד עצמו) יש לי השפעה על החברות שבמדד? יש לי אפשרות לקבל החלטות או להתערב בשיקולים של החברות? ברור שלא!!!! אז למה זה נחשב שותפות? שותפות שלא מתבטאת בשום צורה נחשבת לשותפות??
    ואם אכן זה כך אז מדוע צריך כשרות על מניות??

אני אשמח לקבל כל מידע בנושא.

@חסיד-של-הקבה אנחנו בפורום כלכלי או פורום תורני?
    הענין נידון בארוכה בספרות השו"ת וספרי הפסק [ראה למשל: ספר 'תקנת הרבית השלם' עמודים 108-139, ועוד כהנה וכהנה ספרים ומאמרים, ומגוון דיעות בהלכה], וכל אחד עושה עפ"י רבותיו [ומי שמרגיש בנוח... אז מקלו יגיד לו]

• @חסיד-של-הקבה אנחנו בפורום כלכלי או פורום תורני?
    הענין נידון בארוכה בספרות השו"ת וספרי הפסק [ראה למשל: ספר 'תקנת הרבית השלם' עמודים 108-139, ועוד כהנה וכהנה ספרים ומאמרים, ומגוון דיעות בהלכה], וכל אחד עושה עפ"י רבותיו [ומי שמרגיש בנוח... אז מקלו יגיד לו]

@המבקר למה אתה כועס עליו האשכול הוא תורני ולפעמים צריך כמו במעשית בגדי המלך החדשים אחד שישאל הי המלך הוא...

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    12 פוסטים
    162 צפיות
    הקול השפויה
    @חופש-כלכלי כתב בקרייה נאמנה? האם יהיו מעליות שבת בפרויקט "תפארת" נגד דעת גדו"י?: @הקול-השפוי כתב בקרייה נאמנה? האם יהיו מעליות שבת בפרויקט "תפארת" נגד דעת גדו"י?: (כפי שנכתב יתכן שיימצא פתרון למעליות שבת אבל ההחלטה לעשות מעליות שבת המהודרות ביותר שיהיה מבלי להתנות את זה בדעת גדו"י תמוהה ביותר) כנראה לא כתבו כי ברור שזה יהיה רק בהיתר של גדולי ישראל אכי"ה
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    377 צפיות
    ס
    @ילוז-אברהם כתב ברשימה של קרנות כספיות כשרות: אני צריך רשימה של קרנות כספיות כשרות אפשר לשלוח לכאן או לעדכן איפה יש רשימה כזו תודה רבה תראה כאן את הטבלה המפורטת של אהרן זלץ, יש שם רשימה של כל הקרנות הכשרות כולל קרנות כספיות. הנה צילום מסך מתוך הטבלה שלו: [image: 1761065015704-caecc93b-90ff-4608-80f7-7b695e0eacc2-image.png]
  • מכירת חשמל לחברת חשמל, האם יש בזה חשש הלכתי?

תורני
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    277 צפיות
    חופש כלכליח
    @אב-מאושר כתב במכירת חשמל לחברת חשמל, האם יש בזה חשש הלכתי?: שמעתי שהמכירה לחברת חשמל היא בדרך כלל רק דרך הרשת האזורית הקרובה ולא ברשת הכללית, ולרוב זה בכלל לא עובר את הטרנספורמטור האזורי, כך שאם האיור שומר תורה ומצוות יתכן שזה משנה את הדיון. אני לא מכיר הרבה אזורים שומרי תורה ומצוות שיש שם גג פנוי לקולטים
  • 0 הצבעות
    33 פוסטים
    838 צפיות
    א
    @הקול-השפוי כתב בהאם מותר לקבל ריבית על החזרי מס?: אם המדינה רוצה לגבות מהאזרחים כזאת ריבית, היא צריכה גם לשלם אותה. היא גובה ריבית על כסף שלא שילמת לפי דרישתה. ולכן היא תשלם לך ריבית על כסף שדרשת חזרה ולא קיבלת.
  • היתר עיסקה

תורני היתר עיסקא היתר עסקה גלאט הון כשרות בהשקעות
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    1k צפיות
    צופה ומביטצ
    @i90990 כי שופ פקידה לא אמור להיות לה מושג בדבר כל כך לא מענין ברמת החברה (שינוי במסלול הלכה בחיסכון לכל ילד, נישתי מידי), אבל גלאט הון פרסמו בדיוק את השינוי ואני משער שהראל יפרסמו את זה כשזה יכנס בפועל.