דילוג לתוכן

עוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.

הועבר פרנסה
10 7 89 8

נושאים מוצעים

• ביטו"ל לבעלי עוסק פטור

פרנסה ביטול
    6
    1 הצבעות
    6 פוסטים
    84 צפיות
    כרמיאליכ
    מי שאינו עובד (למעט אישה הנשואה למבוטח תושב ישראל) ואין לו הכנסות, חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עצמו בשיעור המינימום - 266 ש"ח (החל ב- 01.01.2026), עצמאי שאינו עונה להגדרה גם צריך לשלם את הסכום הנ"ל, בשביל להיות עצמאי שעונה להגדרה צריך לענות על א' מההפרטים הנ"ל : עוסק במשלח ידו 20 שעות בשבוע בממוצע לפחות. הכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 50% מהשכר הממוצע - 6,885 (החל ב- 01.01.2026) עוסק במשלח ידו 12 שעות בשבוע בממוצע לפחות, והכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 15% מהשכר הממוצע - 2,065 ש"ח (החל ב- 01.01.2026).
  • 3 הצבעות
    4 פוסטים
    116 צפיות
    צ
    @חני-כהן-פיננסים חשוב להוסיף נקודה שאף אחד לא מזכיר אותה, אם אברך פותח עוסק, עד היום הוא משלם ביטוח לאומי בערך 171 ש"ח לחודש [אם הוא לא מחויב גיוס], ברגע שהוא פותח עוסק, אפילו אם הוא מרויח פחות מ- 3,442 ש"ח והוא לא משלם ביטוח לאומי על ההכנסות מהעוסק, אבל מתבטל לו ההנחה של הביטוח לאומי לתלמיד ישיבה, והוא ישלם 240 ש"ח [או סכום אחר אם הוא השתנה].
  • המלצה על יועץ עסקי מקצועי לסיוע בגיוס הון

פרנסה יעוץ
    10
    0 הצבעות
    10 פוסטים
    348 צפיות
    הקול השפויה
    המיזם ירד מהפרק
  • 0 הצבעות
    34 פוסטים
    750 צפיות
    פרנסה משמיםפ
    פשטת לי הכל ,תודה ענקית!!! אם היתה כזאת אפשרות הייתי מצביע לך על זה כמו שהצביעו לך על ''נהניתם-תצבעו''...
  • בקשה לשינוי סוג תיק ל"בעל עסק זעיר"

הועבר פרנסה
    15
    1 הצבעות
    15 פוסטים
    552 צפיות
    ד
    בעיניי הנקודה המשמעותית היא אנשים שמרוויחים מלדווח פחות הוצאות: נשים בתקופת הפוריות, אנשים שיש להם יותר הוצאות (עסקים שמוכרים מוצרים, או עסקים בשנים של השקעות מרובות- בניית אתר, והוצאות נוספות שיכולות להקטין את הנטו). ולמי שקצת סקפטי לגבי טוב ליבה של המדינה, יכול להיות שכדאי לבדוק עם רו"ח מקצועי, אם זה אכן לטובתו לעבור. חשוב לציין כי יש תקופת צינון (לא התעמקתי, אז אין לי את הפרטים המדויקים, לי אישית זה פחות רלוונטי)