דילוג לתוכן

עוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.

• פתחתי בטעות עוסק פטור והתבקשתי להגיש הצהרת הון. עברתי בלחיצת כפתור ל עוסק זעיר אבל רשות המיסים מתעקשת שאי אפשר לבטל את הבקשה להצהרת הון כי היא יצאה לפני שהפכתי לעוסק זעיר.
    מישהו יודע למי אפשר לפנות עם 'היגיון בריא' שיבטלו את זה?

• על פי החוק,
    רשות המיסים לא התחייבו שעוסק זעיר לא יצטרך להגיש הצהרת הון אלא רק שתבוטל הבקשה האוטומטית להצרהת הון,
    אך תנסה לפנות למבקר פנים ברשות המסים
    בדרך כלל הוא יעיל מאד.

• פתחתי בטעות עוסק פטור והתבקשתי להגיש הצהרת הון. עברתי בלחיצת כפתור ל עוסק זעיר אבל רשות המיסים מתעקשת שאי אפשר לבטל את הבקשה להצהרת הון כי היא יצאה לפני שהפכתי לעוסק זעיר.

@מבין-עניין
    מעניין לעניין
    איך הופכים עוסק פטור לזעיר ומה התנאים לזה?
    תודה

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- מסחר עצמאי ב-
  • @מבין-עניין
    מעניין לעניין
    איך הופכים עוסק פטור לזעיר ומה התנאים לזה?
    תודה

@אבירם לא זוכר בדיוק אבל אין לזה תנאים. זו בחירה שלך. תעשה חיפוש בגוגל או בGPT. זה בלחיצת כפתור

• לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון
    איך משנים הגדרת תיק לזעיר אפשר כל שנה עד סוף שנה נראה לי שיש אפשרות לבקש ברשות המיסים ודאי אפשר ברשות המיסים בפניות

• לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון
    איך משנים הגדרת תיק לזעיר אפשר כל שנה עד סוף שנה נראה לי שיש אפשרות לבקש ברשות המיסים ודאי אפשר ברשות המיסים בפניות

@YM98745 כתב בעוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.:

לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון

ביקשת להפוך לזעיר וממילא ביטלו או שביקשת להפוך לזעיר ובאותה בקשה ביקשת שיבטלו?

@מבין-עניין כתב בעוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.:

פתחתי בטעות עוסק פטור והתבקשתי להגיש הצהרת הון. עברתי בלחיצת כפתור ל עוסק זעיר אבל רשות המיסים מתעקשת שאי אפשר לבטל את הבקשה להצהרת הון כי היא יצאה לפני שהפכתי לעוסק זעיר.

אל תשכח שאת הבקשה להמנע מהצהרת הון צריך לעשות בצורה מושכלת

@YM98745 כתב בעוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.:

לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון

למה הפוך?
    על זה אני אני מדבר

• מה התועלת בהצהרת הון אחת?

• מה התועלת כלל? כל מה שיש לי הם יודעים

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    10 פוסטים
    257 צפיות
    אסתר קונינסקיא
    @מרן-הצדיק השכיאר לא קשור לעסק זעיר. זה שני דברים נפרדים. יש תיאום מס בין כמה מקומות עבודה ויש תיאום מס של עוסק זעיר. תיאום מס של שכיר-יש לבצע כאשר יש לך יותר ממקום אחד כשכיר. תיאום מס כעוסק זעיר- כל עוסק זעיר צריך לדווח ,לא משנה עם הוא שכיר בנוסף או לא. אם הוא שכריר בנוסף, הוא צריך גם לעדכן בתיאום מס של העוסק זעיר את ההכנסות שלו כשכיר זה בשביל שיהיה אפשר לחשב את המס שהוא חייב על העסק זעיר(במידה ומגיע למס) בהצלחה!
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    358 צפיות
    ל
    @יאנג-בוי ישנם כמה אפשרויות חינמיות לגמרי. הן דיגיטליות, אבל ככל הידוע אין צורך במכשירים בעייתים, כיון שהכל מתנהל דרך המחשב, ועם הודעות קוליות. ובקיצור- חשבון בנק דיגיטלי. כל בנק איך שהוא בחר לקרוא לילד... 1- סניף טאצ'ר של דיסקונט, ללא עמלות עו"ש, על הפעולות בערוץ ישיר. ניתן לפתוח בכל סניף שרוצים, ולאחר מכן להגיש בקשת העברה לטאצ'ר [פתחתי חשבון נוסף לאשתי, לצורך מסוים, ולאחר הפתיחה ביקשתי העברה לטאצ'ר. הם התקשרו מהסניף הדיגיטלי, ואישרו]. 2- פתיחת 'חשבון ירוק' בבנק הבינלאומי [גם אם פותחים באפליקציה [ח"ו]. אבל לאחר שהוא קיים הכל מתנהל דרך המחשב]. לבדוק לאחר הפתיחה, שאכן הוסב לחשבון ירוק, ללא עמלות. 3- לבדוק באילו מהבנקים יש חשבון דיגיטלי [בלאומי נתנו תנאים חינמיים למישהו שאני מכיר באופן אישי, בערך בן 40]. בכל המקומות שבדקתי בעבר, יש שירות בטלפון, ויש מענה אנושי. כמו כן ניתן לקבל שירות בסניפים השונים [למה צריך סניף? הפעם האחרונה שלי בסניף היתה כשהייתי צריך להוציא צ'ק בנקאי דולרי, לפני כ-8 שנים... וגם את זה אין צורך לעשות בסניף שלך...]. אין צורך לשלם סתם לבנק בסניף מסורתי. דבר נוסף, חשוב: יתכן שהבנק לא נותן חשבון לפעילות עסקית. אז מה, הם לא צריכים לדעת סיבת הפתיחה, והם גם לא רוצים לדעת אותה. הם צריכים אותך כמו שאתה צריך אותם. הם שואלים את כל השאלות וכל הבדיקות כיון שהם מחוייבים.
  • ביטו"ל לבעלי עוסק פטור

תעסוקה, עסקים ויזמות ביטול
    6
    1 הצבעות
    6 פוסטים
    362 צפיות
    כרמיאליכ
    מי שאינו עובד (למעט אישה הנשואה למבוטח תושב ישראל) ואין לו הכנסות, חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עצמו בשיעור המינימום - 266 ש"ח (החל ב- 01.01.2026), עצמאי שאינו עונה להגדרה גם צריך לשלם את הסכום הנ"ל, בשביל להיות עצמאי שעונה להגדרה צריך לענות על א' מההפרטים הנ"ל : עוסק במשלח ידו 20 שעות בשבוע בממוצע לפחות. הכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 50% מהשכר הממוצע - 6,885 (החל ב- 01.01.2026) עוסק במשלח ידו 12 שעות בשבוע בממוצע לפחות, והכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 15% מהשכר הממוצע - 2,065 ש"ח (החל ב- 01.01.2026).
  • 5 הצבעות
    23 פוסטים
    1k צפיות
    אסתר קונינסקיא
    @YM98745 יש אפשרות להיות מוגדר כעצמאי לא עונה להגדרה ואז עד רווח של שנתי של 37,608 ש"ח-לא משלמים דמי ביטוח ומעבר לזה משלמים 12% במדרגה הגבוה ומדגישה -לא מבוטח בביטוח לאומי כעצמאי אתה יכול לראות את זה רשום בביטוח לאומי. מי שלא עונה להגדרות של עצמאי נחשב לעצמאי לא עונה להגדרה ומשלם דמי ביטוח כהכנסה שלא מעבודה. [image: ee381065-5306-4901-acde-1e1a05370222-image.png] [image: 0de29653-e126-43ae-9f20-5a0990f25088-image.png] בהצלחה!!
  • בקשה לשינוי סוג תיק ל"בעל עסק זעיר"

הועבר תעסוקה, עסקים ויזמות
    20
    1 הצבעות
    20 פוסטים
    1k צפיות
    ב
    איך אני ממשיך להתייעץ איתך בפרטי?