דילוג לתוכן

יש חששות מגל פיטורים ענק בעולם מגלל הAI האם תרחיש כזה אמור להפיל את השוק (ואת הכסף המושקע בו)?

• תודה רבה לעונים

• תודה רבה לעונים

@חיסכון-לחתונה יש מחלוקת בין המומחים אם לטווח הארוך זה יוריד עובדים או יוסיף
    אי אפשר לדעת, ואם זה היה ככה החברות הגדולות לא היו ממשיכות להשקיע (ע"ע אנבידיה יוקנעם וכו')

• קשה מאוד לדעת, בפועל נראה שמתחילה ההשפעה של הAI על החברות במיוחד אחרי המודל שקלוד פיתחה שמייצר פחד אמיתי בעולם התוכנה שהמודל העסקי שלו הוא לפי משתמשים ואם יהיה פחות עובדים כנראה יקנו מנויים .
    עקרונית הפיטורים הם לא רק תוצאה של AI אלא גם של מחזוריות שנובעת מגיוסים גדולים מתקופת הקורונה .
    התרחיש הפאסימי הוא של אילון מאסק שאומר שתוך 10 שנים לא יהיה משמעות לכסף ועבודה וצריך לזכור שגם הוא צודק בדרך כלל הערכות שלו לא עומדות בזמנים.

• נראה לי שאם אתה חושש למצב שלא יצטרכו עובדים אז לכאורה גם כסף לא יצטרכו

• את המניות זה לא יפיל חוץ מאולי כמה חברות תוכנה
    אבל מצד שני כל החברות יתחילו להרויח יותר כי ירד להם ההוצאות של עובדים
    וכמובן חברת הAI יזנקו

• תרחיש כזה אמור להעביר כסף ממניות תוכנה למניות ai
    העניין הוא שייתכן ומניות ה-ai כבר תומחרו גם על זה כך שרק תגרם ירידה חד צדדית במניות התוכנה,
    בנוסף אם השינוי יתרחש בבת אחת ויהיה מצב זמני לפחות בו סקטורים שלמים מהשכבות הגבוהות מפוטרים ומובטלים ללא אופק, זה עלול לגרום משבר בטווח הקצר,
    אבל זה תרחיש רחוק וכנראה התהליך יהיה הרבה יותר הדרגתי כך שהמפוטרים 'יספגו' לתחומים אחרים ואולי גם יותר מוטי ai עצמו.

• נראה לי שאם אתה חושש למצב שלא יצטרכו עובדים אז לכאורה גם כסף לא יצטרכו

@החושב זה בדיוק מה שכתבתי שאילון מאסק טוען שלא יהיה בסיס לכסף

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    1 פוסטים
    113 צפיות
    ש
    אי שם במרתף קטן באחת מערי אירופה, אחרי אין ספור ניסיונות, כישלונות והצלחות, הצליחו ג'וש והארי להגיע לתוצאה המושלמת... בירה שלדעתם תהיה הכי טעימה בעולם. כמובן שהם בחנו, בדקו, שתו וטעמו מכל הבירות שיש בשוק, ולבסוף הגיעו לתוצאה המושלמת מבחינתם. אך הם ידעו שייקח להם הרבה זמן להיכנס לשוק, מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים של בירות וטעמים שונים ומגוונים. ️ מוחם החל לתור אחר פתרון קסם שיכניס אותם לשוק בצורה מהירה ובלי הרבה הוצאות. לאחר שעשו סיעור מוחות וחשיבה מחדש, הם הגיעו למסקנה: לא נצטרך שלטי חוצות, פרסומות או תשדירים, אלא בקבוקי בירה ריקים... כל ערב, ג'וש והארי שילמו לחבורת נערים שיפזרו בקבוקי בירה ריקים עם סמל המותג שלהם בפתח של מסעדות ובתי מרזח. לאחר זמן לא רב, החל גל ביקוש של מותג הבירה שלהם, ומפה הכל היסטוריה – החברה שלהם צמחה לממדי ענק שהם לא דמיינו לעצמם! אז מה קרה לנו פה? 🧐 אנחנו, בני האדם, כשאנחנו באים לבחון מוצר חדש, מתנהגים בחשדנות ומנסים לברר לעומק. אבל ברגע שאנחנו רואים כמות של אנשים שנוהרים לקנות את המוצר, אז אנחנו עושים אחד ועוד אחד: אם כולם רצים לקנות, אז בטח הם בדקו את האמינות והאיכות, אז אני אחסוך לעצמי עבודה ופשוט אקנה כמו כולם. ‍️ אבל פה טמונה הנקודה הקריטית, במיוחד בעולם של הרשתות החברתיות שמגבירות את הנהירה של ההמונים. אנחנו צריכים להיות חכמים יותר ולשאול את עצמנו: האם אני קונה את המנייה בגלל שכולם קונים? האם אני חושב כך בגלל שכולם חושבים? 🧠 או שבדקתי, התעמקתי וחקרתי, ואפילו לקחתי בחשבון שהרוב עושה כך – אבל ההחלטה באה משכל ולא מנהירה? ️ לקבלת תוכן פיננסי איכותי ניתן להצטרף לפורום הפיננסי במייל khny887@gmail.com או בווצאפ 0506719079
  • 1 הצבעות
    9 פוסטים
    313 צפיות
    מ
    משה-צבי said: ולקבל ריבית והצמדה ללא מס. מצד שני אם תהיינה עליות מעל 4% + אינפלציה ההפסד הוא על אחוז העליה מעבר לסך זה, תיקון חשוב מאוד לא רק את החזר המס ניתן לקבל "רק" בתום שנת המס, אלא גם הריבית וההצמדה מחושבים החל מתום שנת המס ולכן יש לשקול זאת גם. אני רוצה לעשות סיכום קצר, 1.ככל שהתיק גדול יותר (סך התיק) והרווח הריאלי של התיק לא עולה בהרבה על הרווח שהמס המחויב על רווח זה הוא בשיעור שיזוכה בנקודות הזיכוי הבסיסיות הפנויות לו לדעתי ושוב "לדעתי" כדאי לו לשקול פעולת מכירה וקניה מחדש כבר כעת. 2.ככל שהתיק קטן יותר או שהרווח גבוה בהרבה יורד הכדאיות של מהלך זה במיוחד אם גם וגם גם תיק קטן וגם רווח גדול. בכ"א כדאי לשקול הלוואה עצמית (מהכיס כמו ש @השומר נוהג ) או לקחת הלוואה חיצונית.
  • 6 הצבעות
    5 פוסטים
    249 צפיות
    העץ הרענןה
    @בן-עליה תודה על המשוב, איזה כיףףף
  • פדיון הבן - שער הכסף.

שוק ההון והשקעות שער הכסף ה סלעים
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    365 צפיות
    צ
    @שבתי-בבית-ה מזל טוב, תזכו לגדלו לתורה ולחופה ולמעש"ט, ולחתן אותו בא(ע)ושר ובכבוד, אני משער שאתה כבר יודע מה צריך לעשות...
  • יש לי נוסחא

שוק ההון והשקעות
    26
    2 הצבעות
    26 פוסטים
    1k צפיות
    צופה ומביטצ
    @אילפא לפי מיטב ידיעתי, אין שום קשר בין ההכנסות לבין הטבת מס, עצם זה שיש לך עוסק זעיר/פטור/מורשה, גם אם אין לו שום הכנסה אתה זכאי להפקיד כל שנה עד התקרה המותרת בחוק לקרן השתלמות ולמשוך בבוא הזמן ללא מס רווחי הון.