דילוג לתוכן

פתיחת עוסק זעיר/פטור לאיזה הכנסה

תעסוקה, עסקים ויזמות
2 2 140 2
  • רציתי לשאול על איזה סוג הכנסה אפשר לפתוח עוסק פטור/ זעיר?
    כגון מסירת חבורות בכולל מידי פעם ומקבלים תוספת מילגה של 100 ש"ח?
    סידור ספרים בבית הכנסת?
    והאם יש בעיה לפתוח ולהפקיד את המקסימום לקרן השתלמות ואז לסגור?

• רציתי לשאול על איזה סוג הכנסה אפשר לפתוח עוסק פטור/ זעיר?
    כגון מסירת חבורות בכולל מידי פעם ומקבלים תוספת מילגה של 100 ש"ח?
    סידור ספרים בבית הכנסת?
    והאם יש בעיה לפתוח ולהפקיד את המקסימום לקרן השתלמות ואז לסגור?

@איש-אחד
    על כל סוג הכנסה אפשר לפתוח עוסק
    ואפשר לסגור אחרי זה
    רק יכול להיות שבעתיד יסתקרנו הנתונים ואז יהיה בעיה

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    1 פוסטים
    10 צפיות
    Y
    פתיחת עסק כשאני רק אזרח ישראל ובני ביתי יש להם אזרחות כפולה גם של ארצות הברית האם אמור להיות לזה השפעה שלילי יותר מאשר להיות שכיר
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    98 צפיות
    צ
    @רוצה-לדעת-0 said: שאלה לי אל המבינים בתחום, עבדתי בעבודה מספר חודשים והמעסיק הפריש לי לקרן השתלמות, כעת אינני עובד יותר, האם אני יכול להמשיך להפריש לקופה זו ולקבל את ההטבה של פטור ממס? לא. לקרן השתלמות של שכיר - רק המעסיק יכול להפריש. (והאם מעסיק יכול להפריש לי לקרן השתלמות יותר מה12 אחוז של המשכורת?) כנראה התכוונת 10%. אא"כ אתה עובד הוראה. הוא יכול להפריש יותר, אבל כל מה שמעבר לתקרה, יהיה חייב במס רווחי הון בעת המשיכה, והפטור של מס רווחי הון יחול רק על הכספים שהופקדו עד התקרה. ייתכן מאוד שהחברה תחזיר את הכספים שהופקדו מעל התקרה. כמו כן הסכום שמעבר לתקרה יהיה חייב גם במס הכנסה.
  • ביטו"ל לבעלי עוסק פטור

תעסוקה, עסקים ויזמות ביטול
    6
    1 הצבעות
    6 פוסטים
    225 צפיות
    כרמיאליכ
    מי שאינו עובד (למעט אישה הנשואה למבוטח תושב ישראל) ואין לו הכנסות, חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עצמו בשיעור המינימום - 266 ש"ח (החל ב- 01.01.2026), עצמאי שאינו עונה להגדרה גם צריך לשלם את הסכום הנ"ל, בשביל להיות עצמאי שעונה להגדרה צריך לענות על א' מההפרטים הנ"ל : עוסק במשלח ידו 20 שעות בשבוע בממוצע לפחות. הכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 50% מהשכר הממוצע - 6,885 (החל ב- 01.01.2026) עוסק במשלח ידו 12 שעות בשבוע בממוצע לפחות, והכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 15% מהשכר הממוצע - 2,065 ש"ח (החל ב- 01.01.2026).
  • 0 הצבעות
    21 פוסטים
    728 צפיות
    ברכת ה' תעשירב
    @רחל-עומסי כתב ב"פנסיה" בגיל 33: רק לאחר גיל 60 על זה נידון האשכול - פנסיה לגיל הזקנה
  • בקשה לשינוי סוג תיק ל"בעל עסק זעיר"

הועבר תעסוקה, עסקים ויזמות
    15
    1 הצבעות
    15 פוסטים
    759 צפיות
    ד
    בעיניי הנקודה המשמעותית היא אנשים שמרוויחים מלדווח פחות הוצאות: נשים בתקופת הפוריות, אנשים שיש להם יותר הוצאות (עסקים שמוכרים מוצרים, או עסקים בשנים של השקעות מרובות- בניית אתר, והוצאות נוספות שיכולות להקטין את הנטו). ולמי שקצת סקפטי לגבי טוב ליבה של המדינה, יכול להיות שכדאי לבדוק עם רו"ח מקצועי, אם זה אכן לטובתו לעבור. חשוב לציין כי יש תקופת צינון (לא התעמקתי, אז אין לי את הפרטים המדויקים, לי אישית זה פחות רלוונטי)