דילוג לתוכן

רוצים להחתים אותי ערבות על הלוואה מהגמ"ח המרכזי, הבעיה היא שאין לו איך לשלם את זה מה עושים?

הועבר כלכלת המשפחה
6 6 258 1
  • יש עדיין זוגות חסרי אחריות שרוכשים דירה בכל מחיר עם משכנתה שיועץ הצליח להוציא כמובן עם זיוף תלושים, ועוד הלוואות משלימות בין היתר מהגמ"ח המרכזי.
    הבעיה שהם צריכים ערבים לגמ"ח המרכזי, ואם לא יהיה להם כסף, הדבר הראשון כנראה שהם יעשו, זה לזכות את הערבים במצוות צדקה (לשיטתם, אין מצווה לגור במרכז או בדירה משלך).

איך מתחמקים?

• יש עדיין זוגות חסרי אחריות שרוכשים דירה בכל מחיר עם משכנתה שיועץ הצליח להוציא כמובן עם זיוף תלושים, ועוד הלוואות משלימות בין היתר מהגמ"ח המרכזי.
    הבעיה שהם צריכים ערבים לגמ"ח המרכזי, ואם לא יהיה להם כסף, הדבר הראשון כנראה שהם יעשו, זה לזכות את הערבים במצוות צדקה (לשיטתם, אין מצווה לגור במרכז או בדירה משלך).

איך מתחמקים?

@סתם-אחד כתב ברוצים להחתים אותי ערבות על הלוואה מהגמ"ח המרכזי, הבעיה היא שאין לו איך לשלם את זה מה עושים?:

איך מתחמקים?

זה לא שאלה לפורום נדל"ן, יותר לפורום רגש...
    בכל מקרה, נהגו הנוהגים, להפיל את הענין על האשה שמסרבת בשום אופן שנחתום על כל רבות לא משנה של מי, או צוואה שנשתרשה במשפחה, תלוי לפי המקרה והצורך

• @סתם-אחד כתב ברוצים להחתים אותי ערבות על הלוואה מהגמ"ח המרכזי, הבעיה היא שאין לו איך לשלם את זה מה עושים?:

איך מתחמקים?

זה לא שאלה לפורום נדל"ן, יותר לפורום רגש...
    בכל מקרה, נהגו הנוהגים, להפיל את הענין על האשה שמסרבת בשום אופן שנחתום על כל רבות לא משנה של מי, או צוואה שנשתרשה במשפחה, תלוי לפי המקרה והצורך

@ניסן-עציוני
    הרב ניסן, חידשת לי שזה מנהג, לתומי חשבתי שזה דאורייתא. 😉
    הזוגיות נוסדה בשביל שכל צד יפיל על השני את הדברים שהוא מתקשה להתמודד, ובא לציון גואל.
    ובכל מקרה, מנהג ישראל דין.

איך מתחמקים?

@סתם-אחד כתב ברוצים להחתים אותי ערבות על הלוואה מהגמ"ח המרכזי, הבעיה היא שאין לו איך לשלם את זה מה עושים?:

איך מתחמקים?

אני נוהג לומר:

"אני מקפיד לחתום ערבות רק על סכומים שבמקרה הכי גרוע אני יכול איכשהו לעמוד בהם, על כן בתקופה זו אין באפשרותי לחתום לך ערבות. אני ידוע שזה שיגעון, אבל ככה אני, מה לעשות. מתנצל מאוד."

איך מתחמקים?

@סתם-אחד כתב

איך מתחמקים?

אני אומר שבפעם האחרונה שחתמתי ערבות בסוף שילמתי אותה,
    [אל דאגה, אחרי חצי שנה הלווה החזיר לי את הכסף].

טיפ לחותמים על ערבויות:
    אמר לי חבר שהוא מגלגל הרבה כספים עבור בנין בית הכנסת, שכדי להיות מוכר בגמ"חים הוא חתם הרבה ערבויות. אבל הוא הזהיר את הלווה, שאם הוא צריך לשלם את הערבות, הוא מגיע אליו הבייתה ומוציא לו חפצים מהבית כדי למכור אותם ולגבות את הסכום.
    קרה לו מקרה שהתקשר אליו בעל גמ"ח ואמר לו שהגיע יום הפירעון והלווה לא החזיר. אז הוא הלך לביתו של הלווה, דפק על דלתו, הרבנית פתחה והוא עדכן אותה שבעלה לקח הלוואה ולא החזיר והוא ערב, אם עד מחר העניין לא מסודר, הוא מוציא את הספות ומוכר אותם.
    באותו יום הלווה החזיר את כל הכסף.
    מי שלא יודע לפעול כך, כדאי שלא יחתום על ערבויות גדולות.

• מי שכן חותם,
    חשוב מאוד להתנות שהערבות על מנת לשלם ממעשרות,
    ברוב מוחלט של המקרים זה צדקה אלא שבלי תנאי זה חוב המוטל עליך שא"א לפרוע מצדקה.

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-נדל"ן ב-
  • טריידרט טריידר התייחס לנושא זה ב

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    21 פוסטים
    471 צפיות
    ה
    @מפתח_בינה תעלה בבקשה את החשבונית כמובן בטשטוש הפרטים שלך
  • 0 הצבעות
    28 פוסטים
    650 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @אנונימי2 וזו הסיבה שעכשיו ממש משתלם לבצע מיחזורים כדי לקבע מרווחים נמוכים. חשוב מאוד שאנשים ישימו לב לכך.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    256 צפיות
    פרנסה משמיםפ
    אני שמעתי על ''זול'' 100 לחודש ועל ''יקר'' 200 לחודש
  • "מתכננים היום את החגים של מחר"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    1
    4 הצבעות
    1 פוסטים
    111 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    "חגים, חשבון בנק וחלומות – כך תחגגו בלי לקרוס כלכלית!" טורו של המאמן הכלכלי החגים בפתח, והשולחן כבר מתמלא ברשימות קניות: בשר, דגים, יין, בגדים לילדים, מתנות לחמות, סידור מחדש של הסלון – והכיס? הוא הולך ומתרוקן במהירות של טיל היפרסוני. משפחה ברוכת ילדים, בואו נודה על האמת, היא כמו סטארט-אפ – המון חזון, השקעה אינסופית, והכנסות שתמיד נראות קצת קטנות מדי. אז איך מתמודדים? איך לא נותנים להוצאות הבלתי צפויות של החגים להכניס את החשבון למצב של "ה’ ירחם"? הנה חמישה כלים פרקטיים שיצילו לכם את התקציב – וישאירו לכם גם קצת אוויר לנשימה. "תקציב חג" – קדוש כמו תפילת נעילה רגע לפני שאתם יוצאים לקניות כאילו אין מחר – עוצרים! שבו עם דף ועט (או גוגל שיטס אם אתם הייטקיסטים בתחפושת) וכתבו מה באמת צריך. אל תשכחו להכניס סעיף להפתעות, כי הפתעות תמיד יהיו. הכלל שלי: תקציב החג הוא מה שיש – לא מה שאתם מקווים שיהיה. קונים חכם – כי יש חיים אחרי החג לא כל מה שנוצץ – זהב. כן, גם לא הסטייק אנטרקוט שצד לכם את העין. חפשו מבצעים מראש, קנו בסיטונאות, וכשהקצב שואל "לחתוך דק או עבה?" – תגידו לו "לחתוך בזול". בגדים? אפשר לחפש עודפים, חנויות מוזלות, ולזכור שהילדים לא חייבים להתלבש כמו בפרסומת של אופנת פריז. תכנית "חיסכון לחג" – לא רק לבנקים אחד הטריקים היותר חכמים הוא להתחיל להפריש סכום קטן כל חודש, כל השנה, לטובת החגים. שיטה פשוטה: קחו קופסה בבית, או פתחו קופת חיסכון נפרדת, ושימו בה סכום קטן כל חודש. וזה גם יכול להיות סתם איזה חיסכון שישכב בבנק, ועל הדרך גם תרוויחו קצת ריביות. וכשתגיעו לחג – תגלו שההוצאות נראות הרבה פחות מפחידות. "להקפיא" – לא רק חשבון הבנק המקפיא הוא החבר הכי טוב שלכם. קונים מראש, מקפיאים, ומורידים לחצים כלכליים של הרגע האחרון. אם תתחילו חודש לפני החג לקנות מוצרי יסוד, כל שבוע קצת, תגלו שהחג הגיע – והכסף נשאר בכיס. לא מתפתים – אין חובה לקנות הכל תתפלאו, אבל לא כל מה שנמכר בחג – הוא חובה הלכתית. יש ממתקים זולים ואיכותיים, יש בגדים שכבר יש בארון, ויש הבדל בין "צריך" לבין "מתחשק". החוכמה היא לדעת להבדיל. תרגול בשטח: "בניית התקציב עם הילדים בבית" תשבו בבית עם הילדים: הגדירו סכום, ותנו להם לבחור איך לחלק אותו בין קניות הביגוד השונות. תתפלאו לגלות כמה הם יכולים להיות יצירתיים – וכמה אתם יכולים לחסוך מהדמיון שלהם! סיכום: חגיגה עם ראש כלכלי לא צריך להיכנס למינוס כדי להרגיש שמחת חג. מי שמנהל נכון, מתכנן מראש, חושב חכם – חוגג כמו שצריך וגם ישן טוב בלילה. אז לפני שאתם שולפים את האשראי – תשאלו את עצמכם: האם זה משמח את המשפחה או רק את חברת האשראי? חג שמח, ושיהיה רק בשפע – כלכלי ורוחני!
  • "חובות וסיוטים"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    3
    4 הצבעות
    3 פוסטים
    168 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @נחמן-רוזנבלום ממש יפה! אהבתי את: 'להיות חייב לעצמו במקום לאחרים' ממש חזק!