דילוג לתוכן

מה עדיף עכשיו ת"א 125 S&P 500 ?

שוק ההון והשקעות
18 8 161 8
  • כבר מובא בתלמוד לעולם ישליש אדם נכסיו...
    זה נכון גם לגבי פיזור השקעות

• הנה דוגמא קטנה מהיממה האחרונה,
    מדד ת"א שזינק באחוזים לא מבוטלים בשנה האחרונה וכן בימים האחרונים עשה היום ירידה חדה,
    והנפט שזינק ל 115 $לחבית צנח בהכרזה קצרה של טראמפ לפני כשעתיים ל 85$ לחבית.
    הפיזור במדדי מניות ואג"ח היא ההשקעה המוכחת ביותר ובמילה, פאסיבית.

מדד ת"א שזינק באחוזים לא מבוטלים בשנה האחרונה וכן בימים האחרונים עשה היום ירידה חדה,

@מזומנים
    לא חייבים להחזיק אג"ח.

• לא חייבים גם להשקיע😊

• לא חייבים גם להשקיע😊

@מזומנים
    אג"ח מיועד לטווח בינוני ולא לטווח הארוך

@מזומנים
    כמובן שמדדים
    השאלה תא 125 או
    S&P
    או נאסדק ?

• @מזומנים
    אג"ח מיועד לטווח בינוני ולא לטווח הארוך

@צמיחה לא רק תלוי מה העיקרון המנחה שלך,
    יששנם כל מיני שיטות ומחקרים של משקיעים עולמייםבתחום ובקיצור זה לא החלטי

• @מזומנים
    כמובן שמדדים
    השאלה תא 125 או
    S&P
    או נאסדק ?

@אנונימי2 כתב במה עדיף עכשיו ת"א 125 S&P 500 ?:

או נאסדק ?

נאסד"ק הוא טכנולוגיה, זה לא מדד כמו מדד S&P ות"א, אלא כמו מדד הביטוח ומדד בנקים. זה סקטור מסוים

• זה קצת לא מדויק , כי בפועל כיום רוב מה שמייצר כסף זה טכנולוגיה .
    אני לא חושב שאפשר להגיד על אדם שמשקיע בטכנולוגיה שהוא לא משקיע בכלכלת ארצות הברית .
    למרות שאני מסכים שיש בזה יותר סיכון כי זה דורש שמה שקורה עכשיו יימשך .

• זה קצת לא מדויק , כי בפועל כיום רוב מה שמייצר כסף זה טכנולוגיה .
    אני לא חושב שאפשר להגיד על אדם שמשקיע בטכנולוגיה שהוא לא משקיע בכלכלת ארצות הברית .
    למרות שאני מסכים שיש בזה יותר סיכון כי זה דורש שמה שקורה עכשיו יימשך .

@דוד-בן-זיקרי נכון. אבל זה כיום!
    הכלכלה לא היתה מבוססת תמיד על טכנולוגיה. ואין לדעת מתי זה ישתנה.
    לכן זה אולי רחב יותר מ"מדד הביטוח\בנקים" אבל זה עדיין לא פיזור. (דעתי בלבד)

• @מחשב-מסלול-מחדש . מסכים , אבל עדיין זה דבר שאני יכול להבין מי שבוחר להשקיע בו .
    כמובן שאדם שלא מתקרב לשוק ההון ומחפש באמת להשקיע ולא להתעסק לא צריך להיות בQQQ

• @מחשב-מסלול-מחדש . מסכים , אבל עדיין זה דבר שאני יכול להבין מי שבוחר להשקיע בו .
    כמובן שאדם שלא מתקרב לשוק ההון ומחפש באמת להשקיע ולא להתעסק לא צריך להיות בQQQ

@דוד-בן-זיקרי ברור. אני גם יכול להבין מי שמשקיע במניות בודדות ובאופציות ובקריפטו. כל אחד שלמד ויודע.
    רק שדעתי שנאסד"ק הוא לא כ"כ מפוזר. (אני רוצה לקנות אותו אבל מתגבר...)

• @דוד-בן-זיקרי ברור. אני גם יכול להבין מי שמשקיע במניות בודדות ובאופציות ובקריפטו. כל אחד שלמד ויודע.
    רק שדעתי שנאסד"ק הוא לא כ"כ מפוזר. (אני רוצה לקנות אותו אבל מתגבר...)

@מחשב-מסלול-מחדש נאסדק שמורכב מחברות טכנולוגיות זה לא סקטור מסוים, טכנוגלוגיה זה מכשיר שמשמש הרבה תחומים וסקטורים. במשל גס זה כמו שקרן השתלמות זה לא אפיק השקעה אלא מכשיר מסוים עם מעלות וחסרונות. כמובן שאני מסכים שזה לא פיזור מוחלט כיון שגם צורת היצור וההתפתחות בעולם יכולה לעבור שינוים מהותים.

• @מחשב-מסלול-מחדש נאסדק שמורכב מחברות טכנולוגיות זה לא סקטור מסוים, טכנוגלוגיה זה מכשיר שמשמש הרבה תחומים וסקטורים. במשל גס זה כמו שקרן השתלמות זה לא אפיק השקעה אלא מכשיר מסוים עם מעלות וחסרונות. כמובן שאני מסכים שזה לא פיזור מוחלט כיון שגם צורת היצור וההתפתחות בעולם יכולה לעבור שינוים מהותים.

@השומר כתב במה עדיף עכשיו ת"א 125 S&P 500 ?:

נאסדק שמורכב מחברות טכנולוגיות זה לא סקטור מסוים, טכנוגלוגיה זה מכשיר שמשמש הרבה תחומים וסקטורים. במשל גס זה כמו שקרן השתלמות זה לא אפיק השקעה אלא מכשיר מסוים עם מעלות וחסרונות. כמובן שאני מסכים שזה לא פיזור מוחלט כיון שגם צורת היצור וההתפתחות בעולם יכולה לעבור שינוים מהותים.

ברור שזה לא נכנס באינציקלופדיה בערך "סקטור" כוונתי היא שתכלס' בניהול סיכונים זה לא פיזור, אם הטכנולוגיה נפגעת הוא חוטף חזק יותר.

תראה במשברים הגדולים כמה הוא ירד לעומת S&P.
    כמובן שגם בשנים הטובות הוא עלה הרבה יותר מS&P

איך שאני רואה כולם מסכימים שזה לא כ"כ פיזור. לא?!

• @השומר כתב במה עדיף עכשיו ת"א 125 S&P 500 ?:

נאסדק שמורכב מחברות טכנולוגיות זה לא סקטור מסוים, טכנוגלוגיה זה מכשיר שמשמש הרבה תחומים וסקטורים. במשל גס זה כמו שקרן השתלמות זה לא אפיק השקעה אלא מכשיר מסוים עם מעלות וחסרונות. כמובן שאני מסכים שזה לא פיזור מוחלט כיון שגם צורת היצור וההתפתחות בעולם יכולה לעבור שינוים מהותים.

ברור שזה לא נכנס באינציקלופדיה בערך "סקטור" כוונתי היא שתכלס' בניהול סיכונים זה לא פיזור, אם הטכנולוגיה נפגעת הוא חוטף חזק יותר.

תראה במשברים הגדולים כמה הוא ירד לעומת S&P.
    כמובן שגם בשנים הטובות הוא עלה הרבה יותר מS&P

איך שאני רואה כולם מסכימים שזה לא כ"כ פיזור. לא?!

@מחשב-מסלול-מחדש מסכים, מבלי ליעץ הייתי אומר שבתיק ההשקעות לא לעבור את ה30% בשום אופן מכמה טעמים ואין כאן המקום להאריך.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    10 פוסטים
    225 צפיות
    מ
    @חופש-כלכלי כתב בהשקעת חברות בחוזים עתידיים על מדד S&P 500 – שאלת הבהרה: אם הם יצטרכו לגדר טריליון שקל הוא לא מוגבל כי הוא שוק ענק ענק ענק (ספציפית על S&P500 נראה לי הגדול בעולם!), וטריליון שקל נראה לך הרבה אבל זה נסחר מידי יום בשוק הגלובלי!!! מי שסוחר מול הראל מחזיק טריליוני דולרים ויכול לקזז באופן מיידי מול אלפי סוחרים בעולם! לכן תמיד יש נזילות ויכולת עסקה.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    454 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • 2 הצבעות
    6 פוסטים
    229 צפיות
    מ
    יש פה כמה משפטים שהם ממש נשמעים קלישאות, אבל יש מצב שהוא הראשון שאמר אותם לפני כמה עשורים…
  • 3 הצבעות
    10 פוסטים
    320 צפיות
    ש
    @פלוס כתב בשוק ההון בירידה!! ומה עכשיו??: במקרה של ירידות חדות, חשוב לבחון את רמת החשיפה של תיק ההשקעות שלך לסיכונים מיותרים. אם אתה משקיע עם אופק זמן ארוך, יתכן ויהיה נכון להוריד חשיפה לאפיקים מסוכנים ולהתמקד בנכסים בטוחים יותר. אך אם אתה משקיע לטווח קצר, סיכון גבוה יותר עשוי להתאים לך. לכאו' בדיוק הפוך.. אם זה השקעה לטווח ארוך, אז יש אפשרות לקחת סיכון גבוה כי אני יודע שהשוק תמיד מתקן את עצמו, אך אם זה לטווח הקצר זה יהיה סיכון מדי גדול אפי' להפסיד את הקרן - כל שכן ש(אולי)לא להרוויח, ולכן בטווח קצר יהיה עדיף פחות סיכונים.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    190 צפיות
    צ
    @חיים-פלדמן התשובה לשאלה היא תלוי, ברמת העיקרון השקעה ח"פ תביא תשואה יותר גבוהה, מאשר הפקדה חודשית. כלומר אם תפקיד כל חודש 1,000 ש"ח למשך 10 שנים, סך ההפקדה הוא 120,000 ש"ח, אבל בפועל בגלל התשואה זה יהיה יותר. ואם תפקיד ח"פ 120,000 ש"ח, אחרי 10 שנים אמור להיות שם יותר מאשר האופציה הקודמת. אבל אם תהיה ירידה גדולה בדיוק אחרי ששמת את ההפקדה ח"פ, אז ייתכן שייקח זמן עד שתתחיל להרויח. כך היה בעשור האבוד בתחילת שנות ה-2000 בS&P500. אז באמת מי שהפקיד הפקדה חודשית הרויח יותר מאשר מי שהפקיד ח"פ. לא בדקתי כרגע, אולי אח"כ אני אעלה ע"ז כמה דברים. עכ"פ לגבי העתיד א"א לדעת מה יהיה, אבל אם מדובר לטווח הארוך, הפקדה ח"פ תביא תשואה יותר טובה.