דילוג לתוכן

מלכודת הטרנד - פאסיבי במדבר🔋💰

שוק ההון והשקעות
2 2 7 2
  • Gemini_Generated_Image_lt6e8ilt6e8ilt6e.jpg

חשוב לי לציין: הדברים נכתבו ללא כוונת פגיעה בשום אדם ובשום משקיע!
    אם ח"ו מישהו נפגע\נעלב\הושפל\הרגיש שמדובר בו אישית - זו לא הכוונה.

פרק כ"א: הבהלה לליתיום

הטור הזה נכתב בדם, יזע, ודמעות של מי שחשב שיש כסף מתחת לאדמה – והוא נמצא במדברות של דרום אמריקה. (לא באמת...🙄)
    באותו רגע הוא הפסיק להסתכל על גרפים של מדדים והתחיל לחשוב על ייבוא סוללות ליתיום לארץ.

השעה אחת בלילה. אשתי ישנה, ואני יושב מול המחשב, העיניים שלי אדומות. פתחתי אשכול בפורום האהוב עלי:
    "מישהו יכול לתת פרטים על השקעה בסוללות ליתיום?" קראתי ונפגעתי.

מי צריך קרן אירית? מי צריך 7% שנתי במדד?
    בעולם עוברים לרכבים חשמליים, הזו"צים קונים רק מצברים לשבת, ובלי ליתיום אין סוללה.
    השקעתי זמן, וקראתי הכל על הליתיום.

הראש שלי כבר מריץ מספרים. ואני ניגש לאקסל.
    • עלות שאיבת מים מלוחים בצ'ילה: גרושים.
    • זמן אידוי בשמש: חינם.
    • פוטנציאל תשואה: אינסוף אחוזים פלוס השגחה פרטית.

חישבתי שאם אני חוכר איזה "סלאר" (מדבר מלח) קטן בבוליביה, אני סוגר את החתונות של כל הילדים וגם נשאר לי עודף להחליף את הניאגרה לדגם עם חיישן מאליאקספרס.

"רחלי," לחשתי לה בבוקר, כשהיא רק פתחה עין אחת. "מה את אומרת על פיזור גיאוגרפי? משהו סולידי בדרום אמריקה? זה רק לשאוב מים מלוחים, השמש מאדה, ואנחנו אוספים את הכסף."

"יוסף,"
    היא נאנחה, "עוד פעם היית במחשב עד מאוחר? אין לנו כסף לתיקון של הניאגרה, ואתה רוצה להיות שואב מים בבוליביה? אתה בכלל יודע איפה זה?"
    "כן," הרעתי בניצחון, "זה ליד התשואה בפינת החופש הכלכלי!"

לא נשברתי. נכנסתי שוב. הודעה חדשה: "חבר'ה, זהירות, יש שם מלחמת אזרחים!"

גיחכתי לעצמי. מלחמת אזרחים? זה רק 'תנודתיות'. זה כמו 'תיקון' בשוק ההון, רק עם טנקים במקום שורטים.
    אני פאסיבי. אני משקיע לטווח ארוך. ואם צריך... אלמד את המורדים שם מה זה 'היתר עסקה', והם יפסיקו לירות ויתחילו לחשב דמי ניהול.
    ויש לי כבר חזון: "גמ"ח הליתיום המרכזי". הנדוניה של הבת שלי? לא יחידה בבית שמש עם רטיבות, אלא אופציות בחברה.

אחרי ארוחת בוקר הלכתי לכולל. פתחתי בבא בתרא, אבל במקום "השותפין שרצו לעשות מחיצה", ראיתי "השותפין שרצו לקנות ליתיום".
    מוטי החברותא הסתכל עליי. "יוסף, למה אתה לובש כובע טמבל מתחת לכובע?"
    "זה בשביל השמש, מוטי," עניתי לו. "השמש של בוליביה זה לא מה שאנחנו רגילים..."

הכותב אינו גיאולוג, וכרגע מנסה לברר האם יש חיידרים ללא גזענות בבוליביה

רגע ברצינות:
    הטור הזה נכתב בחיוך, אבל הוא נוגע בנקודה חשובה מאוד למשקיע הפאסיבי: הפיתוי.

לכל דור יש את ה"ליתיום" שלו – מטבעות דיגיטליים, חברת סטארט-אפ שמבטיחה לשנות את העולם, אנרגיה ירוקה, נדל"ן בחו"ל, AI, ושאר ירקות.

הבעיה היא לא הטרנד. הבעיה היא המשקיע שחושב שהוא הראשון שגילה אותו. אבל לא מבין שזה האויב של האסטרטגיה שבה הוא בחר.

הבהלה ל"טרנד" היא הרצון למצוא את ה"נס" שידלג על השנים הארוכות שהמחשבון מראה לנו, אבל זה לא כך!

אל תחפשו קיצורי דרך. התשואה הכי בטוחה היא זו שנבנית לאט לאט, שקל לשקל. בסבלנות. בפיזור נכון. בדרך ארוכה ומשעממת, ובלי צורך להבין בגיאולוגיה, אסטרונומיה, נדל"ן או כל מקצוע אחר.

מצורף כקובץ PDF למי שמעדיף.
    פרק כ''א - מלכודת הטרנד.pdf

• מ מחשב מסלול מחדש התייחס לנושא זה
  • Gemini_Generated_Image_lt6e8ilt6e8ilt6e.jpg

חשוב לי לציין: הדברים נכתבו ללא כוונת פגיעה בשום אדם ובשום משקיע!
    אם ח"ו מישהו נפגע\נעלב\הושפל\הרגיש שמדובר בו אישית - זו לא הכוונה.

פרק כ"א: הבהלה לליתיום

הטור הזה נכתב בדם, יזע, ודמעות של מי שחשב שיש כסף מתחת לאדמה – והוא נמצא במדברות של דרום אמריקה. (לא באמת...🙄)
    באותו רגע הוא הפסיק להסתכל על גרפים של מדדים והתחיל לחשוב על ייבוא סוללות ליתיום לארץ.

השעה אחת בלילה. אשתי ישנה, ואני יושב מול המחשב, העיניים שלי אדומות. פתחתי אשכול בפורום האהוב עלי:
    "מישהו יכול לתת פרטים על השקעה בסוללות ליתיום?" קראתי ונפגעתי.

מי צריך קרן אירית? מי צריך 7% שנתי במדד?
    בעולם עוברים לרכבים חשמליים, הזו"צים קונים רק מצברים לשבת, ובלי ליתיום אין סוללה.
    השקעתי זמן, וקראתי הכל על הליתיום.

הראש שלי כבר מריץ מספרים. ואני ניגש לאקסל.
    • עלות שאיבת מים מלוחים בצ'ילה: גרושים.
    • זמן אידוי בשמש: חינם.
    • פוטנציאל תשואה: אינסוף אחוזים פלוס השגחה פרטית.

חישבתי שאם אני חוכר איזה "סלאר" (מדבר מלח) קטן בבוליביה, אני סוגר את החתונות של כל הילדים וגם נשאר לי עודף להחליף את הניאגרה לדגם עם חיישן מאליאקספרס.

"רחלי," לחשתי לה בבוקר, כשהיא רק פתחה עין אחת. "מה את אומרת על פיזור גיאוגרפי? משהו סולידי בדרום אמריקה? זה רק לשאוב מים מלוחים, השמש מאדה, ואנחנו אוספים את הכסף."

"יוסף,"
    היא נאנחה, "עוד פעם היית במחשב עד מאוחר? אין לנו כסף לתיקון של הניאגרה, ואתה רוצה להיות שואב מים בבוליביה? אתה בכלל יודע איפה זה?"
    "כן," הרעתי בניצחון, "זה ליד התשואה בפינת החופש הכלכלי!"

לא נשברתי. נכנסתי שוב. הודעה חדשה: "חבר'ה, זהירות, יש שם מלחמת אזרחים!"

גיחכתי לעצמי. מלחמת אזרחים? זה רק 'תנודתיות'. זה כמו 'תיקון' בשוק ההון, רק עם טנקים במקום שורטים.
    אני פאסיבי. אני משקיע לטווח ארוך. ואם צריך... אלמד את המורדים שם מה זה 'היתר עסקה', והם יפסיקו לירות ויתחילו לחשב דמי ניהול.
    ויש לי כבר חזון: "גמ"ח הליתיום המרכזי". הנדוניה של הבת שלי? לא יחידה בבית שמש עם רטיבות, אלא אופציות בחברה.

אחרי ארוחת בוקר הלכתי לכולל. פתחתי בבא בתרא, אבל במקום "השותפין שרצו לעשות מחיצה", ראיתי "השותפין שרצו לקנות ליתיום".
    מוטי החברותא הסתכל עליי. "יוסף, למה אתה לובש כובע טמבל מתחת לכובע?"
    "זה בשביל השמש, מוטי," עניתי לו. "השמש של בוליביה זה לא מה שאנחנו רגילים..."

הכותב אינו גיאולוג, וכרגע מנסה לברר האם יש חיידרים ללא גזענות בבוליביה

רגע ברצינות:

לכל דור יש את ה"ליתיום" שלו – מטבעות דיגיטליים, חברת סטארט-אפ שמבטיחה לשנות את העולם, אנרגיה ירוקה, נדל"ן בחו"ל, AI, ושאר ירקות.

הבעיה היא לא הטרנד. הבעיה היא המשקיע שחושב שהוא הראשון שגילה אותו. אבל לא מבין שזה האויב של האסטרטגיה שבה הוא בחר.

הבהלה ל"טרנד" היא הרצון למצוא את ה"נס" שידלג על השנים הארוכות שהמחשבון מראה לנו, אבל זה לא כך!

אל תחפשו קיצורי דרך. התשואה הכי בטוחה היא זו שנבנית לאט לאט, שקל לשקל. בסבלנות. בפיזור נכון. בדרך ארוכה ומשעממת, ובלי צורך להבין בגיאולוגיה, אסטרונומיה, נדל"ן או כל מקצוע אחר.

מצורף כקובץ PDF למי שמעדיף.
    פרק כ''א - מלכודת הטרנד.pdf

@מחשב-מסלול-מחדש כתב במלכודת הטרנד - פאסיבי במדבר🔋💰:

רגע ברצינות:

המסר חזק מאוד!

מקווה שיעזור לאנשים לחשב את המסלול מחדש...

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    39 צפיות
    רואה את הנולדר
    @צמיחה כתב במחפש מסלול נאסדק בקרן השתלמות במיטב או הראל יש למשיהו מושג תחת איזה קטגוריה?: עוקב מדדי מניות של הראל הוא נאסד"ק. לא 70 אחוז?
  • 15 הצבעות
    23 פוסטים
    396 צפיות
    מ
    @בואו-חשבון. תודה רבה! כיף לשמוע. יש עוד כאן וכאן
  • 2 הצבעות
    7 פוסטים
    221 צפיות
    תכנון נכוןת
    הדרך הנכונה היא להפקיד בהוראת קבע, ולא לנסות לתזמן לא את השוק ולא את הדולר, העליות הגדולות ביותר בשוק לא קרו לא לפני משבר ולא אחרי, הם קרו באמצע!! מצרף מצגת שעשיתי על הדולר/שקל pdf24_converted.pdf
  • 2 הצבעות
    23 פוסטים
    480 צפיות
    י
    @רואה-את-הנולד בצד שמאל למעלה אפשר לשנות מריאלי לנומימלי ולהיפך
  • 3 הצבעות
    66 פוסטים
    3k צפיות
    רואה את הנולדר
    שוק השבוע מדדים מחמישי שעבר עד פתיחת המסחר היום: מדדי המניות בארה"ב נחלשו - ה-S&P 500 והנאסד"ק ירדו בערך 1.5%-1.6%. מה קרה מאז 28 בפברואר השווקים מתמחרים פרמיית סיכון גיאופוליטית גבוהה בעקבות פרוץ המלחמה בין ארה"ב וישראל לבין איראן - מה שתומך במחירי נפט מעל 90 דולר לחבית. במקביל, נתוני המאקרו בארה"ב מצביעים על כלכלה שמאטה: דו"ח התעסוקה האחרון היה חלש יחסית, והמשקיעים מנסים לאזן בין סיכון אינפלציה דרך הנפט לבין סיכון האטה דרך שוק העבודה. מניות טכנולוגיה ו-AI, כולל חברות שבבים ותשתיות מחשוב, חוו תנודתיות גבוהה – מצד אחד נהנות מביקוש מבני חזק, ומצד שני רגישות לציפיות ריבית ולהאטה אפשרית בהשקעות של החברות הגדולות. כל שינוי במדיניות ההשקעות ה-AI של ענקיות טכנולוגיה (קיצוץ, דחייה או הגדלת פרויקטים) ממשיך לייצר תנועות חדות במניות המובילות במגזר. השיח השוק נע סביב ציר משולש: מלחמת ארה"ב/ישראל/איראן, מחירי הנפט ואינפלציה, והפד. אתמול פורסמו נתוני ה-CPI לפברואר, שהראו אינפלציה שנתית סביב 2.4%-2.5% - התקרבות לכיוון 2%, אבל עדיין מעט מעל היעד, כך שהפד לא מרגיש "חופשי" למהר עם הורדות ריבית. פרופסר גיל מגלים את שוק ההון