דילוג לתוכן

דמי חברות בקרן למחייתם

הועבר צדקה ומעשר כספים
24 11 280 11
  • מתוך התקנון
    . לרווחתם: במקרה אסון פטירה של אחד ההורים מהמשפחות החברות בתכנית 'לרווחתם', יועבר לחשבון ההורה הנותר סך של 2000 ש"ח בכל ראשון לחודש הלועזי, עבור האלמנ/ה ועבור כל יתום העונה על התנאים כדלהן - לרווחתם. כיון שהסכום הוא לרווחת היתומים - אין התמיכה מותנית במבחן הכנסה, ואינו סותר תכניות דומות.*אך משום כך אין אפשרות להצטרף ל'לרווחתם' מכספי מעשר. הסכום יועבר עבור כל יתום שותו"מ, הגר בבית ההורה, או במוסד חינוכי המיועד לשותו"מ, עד לנישואיו או עד גיל 21 לנערות, ועד גיל 25 לבנים - המוקדם מביניהם. אלמנ/ה יהיו זכאים לתמיכה חודשית כל זמן שיש אחד היתומים שזכאי לתמיכה חודשית.מידי חודש במהלך החודש הלועזי - לפי בחירת המצטרף - יגבה מהחברים בתכנית הסכום הדרוש לרווחת היתומים (מספר היתומים והאלמנות הזכאים כפול 2000 ש"ח, לחלק למספר החברים בתכנית) - כאשר מידי חודש יהיה ניתן לראות באתר ערבים או בהודעה טלפונית את מספר החברים בתכנית 'לרווחתם', מספר היתומים - והסכום שנגבה - שיועבר מיד בראשון לחודש לחשבונות המשפחות. כך שהקופה מתמלאת ומתרוקנת מיידית - וכל הכסף מועבר מיידית לרווחת היתומים.

• @מחשב-מסלול-מחדש לרווחתם זה רק למי שנמצא כבר בערבים כך שאני לא מצפה שיהיה שם בכלל דמי ניהול,
    ואני לא שם בגלל שזה קופת הבעיר וכמו שכתבו כאן יש שמועות שהערבים שלהם בפחות טוב מועד הרבנים.
    (למרות שבמקום אחר בפורום מישהו כתב ההיפך)

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-תעסוקה, עסקים ויזמות
  • @מחשב-מסלול-מחדש אם קופות העיר עומדת מאחורי זה הייתי חושב טוב על כל מיני אותיות קטנות קימות ולא קימות השירות שלהם בערבים גרוע בלשון המעטה(לתועלת, מידיעה של מקרים מסוימים מגוף ראשון).

@השומר

איצ'ה דז'אלובסקי העלה עכשיו ראיון בקו המידע עם קופת העיר
    והוא אומר שהוא בדק את כל התלונות שהגיעו אליו על כאלה שלא קיבלו, בשיחות ועידה עם המשפחות וכו' וכו' והוא הופתע לטובה...
    ולבדיקתו הכל מתנהל היטב בשקיפות בהגינות וביושרה ולא היה מקרה אחד שהתנהל בחוסר הגינות.
    היו מקרים של כאלה שלא היו מודעים לחלק מן הסעיפים או שלא שילמו שנתיים או שקיבלו ביטוח חיים או שהיה הון אישי רב ולכן לא קיבלו.

• מי שרוצה לשלם מכסף מעשרות צריך שזה יהיה באמת צדקה ולכן בקופת העיר עושים בדיקות

• @השומר

איצ'ה דז'אלובסקי העלה עכשיו ראיון בקו המידע עם קופת העיר
    והוא אומר שהוא בדק את כל התלונות שהגיעו אליו על כאלה שלא קיבלו, בשיחות ועידה עם המשפחות וכו' וכו' והוא הופתע לטובה...
    ולבדיקתו הכל מתנהל היטב בשקיפות בהגינות וביושרה ולא היה מקרה אחד שהתנהל בחוסר הגינות.
    היו מקרים של כאלה שלא היו מודעים לחלק מן הסעיפים או שלא שילמו שנתיים או שקיבלו ביטוח חיים או שהיה הון אישי רב ולכן לא קיבלו.

@רק-יגיעה-בתורה הוא לא בדק את כל המקרים מסיבה פשוטה שלא כל המקרים הגיעו אליו והם לא הגיעו כי המקרים שאנימכיר קרו לפני כמה שנים כהוא עוד לא היה בעל כח לעזור וגם המשפחות ניסו להתנהל בצורה יותר עדינה לתועלת העניין.

• מי שרוצה לשלם מכסף מעשרות צריך שזה יהיה באמת צדקה ולכן בקופת העיר עושים בדיקות

@דוד-משה-1 מעשרות לא משמשים רק לצדקה במובן הפשוט של ההגדרה ההלכתית של עני אלא להרבה עניני מצווה מה עוד שברובא דהמקרים זה כן צדקה וודאי שלשמח אלמן או אלמנה ויתומים ולתת להם להתחיל את החיים קצת יותר ברגל ימין אחרי הטרגדיה שעברו ולזרז את שידוכו זה הכנסת כלה כפשוטו ואפשר ממעשרות לכתחילה.

• @רק-יגיעה-בתורה הוא לא בדק את כל המקרים מסיבה פשוטה שלא כל המקרים הגיעו אליו והם לא הגיעו כי המקרים שאנימכיר קרו לפני כמה שנים כהוא עוד לא היה בעל כח לעזור וגם המשפחות ניסו להתנהל בצורה יותר עדינה לתועלת העניין.

@השומר said:

הוא לא בדק את כל המקרים מסיבה פשוטה שלא כל המקרים הגיעו אליו

נו אז תעדכן אותו במקרים שאתה מכיר שיבדוק...
    למסתכל מהצד יש כאן ברי ושמא ברי של מישהו גלוי שבדק הרבה מקרים שחשבו שהם צודקים והגיעו אליו ומעיד שראה שתמיד קופת העיר התנהגו בהגינות ודווקא הופתע לטובה.
    ושמא של מישהו בסתר שכותב אחרת
    אם יש לך מידע לתועלת תפנה אליו שיבדוק ותעדכן...

@השומר said:

כי המקרים שאנימכיר קרו לפני כמה שנים כהוא עוד לא היה בעל כח לעזור

הוא מדבר על דברים מההסטוריה של כאלה שטענו שלא קיבלו כשהיה מגיע להם...

@השומר said:

ואפשר ממעשרות לכתחילה.

אם אתה סומך על פוסק שאומר אחרת מרבני ערבים תכתוב על מי אתה מסתמך.
    מלבד זאת בראיון הקודם הוא הסביר באר היטב שהחזון איש התנגד לביטוח חיים מכמה סיבות והגר"ח קנייבסקי הורה להם שרק באופן הזה נכון לפתוח.

• אני מנוי בקרן למחייתם
    ודמי החברות והתפעול הם 3 ש"ח בחודש,
    האם הגיוני שעלויות התפעול החודשיות מגיעות לקרוב ל100 אל"ש?
    או שזה סתם ביזנס פרטי (לא שיש בעיה אם זה כך, רק נשמע כאילו זה עלויות )

נ.ב. מקווה שאני שואל במקום הנכון בפורום

@אב-מאושר לדעתי זה רעיון שיווקי גרוע לומר שהם גובים 3 שקל דמי תפעול כל חודש, כי ככל שהם גדלים אנשים כמוך מתחילים לקנא ולשאול שאלות על האמינות ועל הרווחים שהם עושים,
    בעוד שבתוכנית ערבים אף אחד לא מספר לך כמה כסף הולך על תפעול (ובטוח שיש עלויות תפעול, פירסום, משכורות וכו') ויכול להיות שכל חודש הולך על תפעול 20 שקל מתוך התרומה שלך.

• @אב-מאושר לדעתי זה רעיון שיווקי גרוע לומר שהם גובים 3 שקל דמי תפעול כל חודש, כי ככל שהם גדלים אנשים כמוך מתחילים לקנא ולשאול שאלות על האמינות ועל הרווחים שהם עושים,
    בעוד שבתוכנית ערבים אף אחד לא מספר לך כמה כסף הולך על תפעול (ובטוח שיש עלויות תפעול, פירסום, משכורות וכו') ויכול להיות שכל חודש הולך על תפעול 20 שקל מתוך התרומה שלך.

@עמית-של-סגל said:

אנשים כמוך מתחילים לקנא

חושב שאפשר למחוק את הנוסח ולכתוב אחרת

@עמית-של-סגל said:

הם מפרסמים שהכסף שלך לא הולך לתפעול כלל אלא 100% ליתומים
    אתה יודע אחרת?

• @עמית-של-סגל said:

אנשים כמוך מתחילים לקנא

חושב שאפשר למחוק את הנוסח ולכתוב אחרת

@עמית-של-סגל said:

אתה יודע אחרת?

@רק-יגיעה-בתורה said:

אתה יודע אחרת?
    אשמח שתביא סימוכין

מי משלם למזכירה?
    מי ממן את רשמית התפוצה והודעה לטלפון?
    מי ממן את הגרפיקאית?
    מי משלם את השכירות של המשרד?
    מי מי

• @רק-יגיעה-בתורה said:

אתה יודע אחרת?
    אשמח שתביא סימוכין

מי משלם למזכירה?
    מי ממן את רשמית התפוצה והודעה לטלפון?
    מי ממן את הגרפיקאית?
    מי משלם את השכירות של המשרד?
    מי מי

@עמית-של-סגל said:

מי מי

תורמים ייעודיים לענין זה
    וכפי שגם קיים בלמחייתם שבתקנון כותבים שעקרונית הגבייה על דמי תפעול היא 9 ש"ח לחודש ובעקבות תרומת נדיבים היא עומדת כעת על 3 ש"ח לחודש.
    ובמקומות אחרים אפשר שיש להם תרומה על כל הסכום.
    ולפחות לא הייתי מסתמך על הוכחה ניצחת זו שהם לא אומרים אמת במה שהם מפרסמים.
    ובנוסף לידיעתך בחודשים שב"ה לא התווספו נצרכים לקרן אין גבייה כלל.

• @עמית-של-סגל said:

מי מי

תורמים ייעודיים לענין זה
    וכפי שגם קיים בלמחייתם שבתקנון כותבים שעקרונית הגבייה על דמי תפעול היא 9 ש"ח לחודש ובעקבות תרומת נדיבים היא עומדת כעת על 3 ש"ח לחודש.
    ובמקומות אחרים אפשר שיש להם תרומה על כל הסכום.
    ולפחות לא הייתי מסתמך על הוכחה ניצחת זו שהם לא אומרים אמת במה שהם מפרסמים.

@רק-יגיעה-בתורה said:

תורמים ייעודיים לענין זה

נשמע חרטה שרבני הקופה התירו להם לצורך צדקה...

@רק-יגיעה-בתורה said:

מאוד יתכן שלכשגובים, גובים גם עבור עלויות תפעול.
    לפי הסינגור שלך על המערכת יש לי תחושה שאשתך הגרפיקאית של קופת העיר.....

• @רק-יגיעה-בתורה said:

תורמים ייעודיים לענין זה

@רק-יגיעה-בתורה said:

לפי הסינגור שלך על המערכת יש לי תחושה שאשתך הגרפיקאית של קופת העיר.....

@עמית-של-סגל כתב בדמי חברות בקרן למחייתם:

למה? דווקא זה צדקה מאוד גדולה להחזיק ולתפעל מקום שמקימים קרנות ליתומים שנצרכים לכך.

@עמית-של-סגל כתב בדמי חברות בקרן למחייתם:

מה שסיפר בראיון הקודם שבחודשים הראשונים להקמת הקרן כמדומני 6 חודשים לא גבו כלל.

• אני מנוי בקרן למחייתם
    ודמי החברות והתפעול הם 3 ש"ח בחודש,
    או שזה סתם ביזנס פרטי (לא שיש בעיה אם זה כך, רק נשמע כאילו זה עלויות )

נ.ב. מקווה שאני שואל במקום הנכון בפורום

@אב-מאושר said:

כן

נושאים מוצעים

• 8 הצבעות
    2 פוסטים
    115 צפיות
    ב
    יישר כח רק רציתי להוסיף מותר לתת להם עם חיוך מותר להתעניין לאחל וכו' מותר להציע שתיה אולי לא רק מותר גם רצוי צריך לזכור שאלו לגיונו של מלך ולא רק להם אלא לכל מי שאוסף במהלך השנה נכון לא תמיד אנחנו יכולים לתת או לא נותנים סכום גדול מכל מיני סיבות אבל לפעמים היחס שווה יותר מהנתינה כבר אמר החכם מכל אדם 'טוב מלבין שיניים ממשקהו חלב'
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    319 צפיות
    ה
    סתם הערה שקשורה לנושא דיברתי לפני שנתים עם רב חשוב של אחד השכונות בירושלים שחתם על מכתב לאחד הקהילות על הזכות של לתרום לבנית בית כנסת וכו.. שהוא חושב שזה נצרך אבל בסוף כשאברכים מסיטים חלק ניכר מהמעשרות שלהם להוראת קבע גדולות זה יבוא על חשבון הקופת צדקה והוא צריך להתישב בדבר איך לאזן ולכלכל את המטרות.
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    132 צפיות
    ב
    ערב טוב רציתי להתייעץ כיוון שיש כאן רואי חשבון אני חושב שזה המקום אני מנהל גמ"ח הלוואות כספים משנת 2011 הגמ"ח הוא לא עמותה והוא מנוהל בבנק פאג"י בתור גמ"ח בצורה רשמית וחוקית לפני מספר חודשים הבנק פנה אלי למילוי טפסים (דבר שקורה מעת לעת) ובין היתר הביא לי למלא טופס 942 בקשה לרישום מוסד פיננסי ישראלי שאינו מדווח לצורך FATCA ואני צריך להחזיר להם אישור ממס הכנסה אני כבר חודשיים מנסה לסיים עם זה ולא מצליח הלכתי לרשות המיסים פ"ת וראש העין הם לא יודעים מה זה ואמרו לי שזה דרך החטיבה המקצועית\ היחידה הבין לאומית פניתי לרואי חשבון שלא ידעו איך למלא את זה שלחתי מייל למס הכנסה ל-mikzoit ולא נעניתי גם הבנקאית עצמה לא יודעת איך אני אמור לעשות את זה כיוון שאין הרבה גמחי"ם שהם לא עמותות בקיצור אני אובד עצות מי שיודע איך אפשר למלא את האישור אשמח שיעדכן תודה רבה
  • 5 הצבעות
    8 פוסטים
    354 צפיות
    ארגון בנקלא
    עודכן בהודעה הראשונה השיעור האחרון והמסכם של ראב"ד ביתר שליט"א
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    278 צפיות
    הקול השפויה
    חשוב לציין ש"והייתם נקיים" מחלקים לעשרות גמחי"ם שונים.