דילוג לתוכן

אל תתן לו ליפול...

• כשמחפשים פיתרון למצב הכלכלי, הדבר הראשון שאנחנו צריכים לעבוד עליו הוא מה שנקרא 'שינוי חשיבה'.
    דוגמה לכך: אם חשבנו עד היום שאפשר לגהץ את האשראי ו'בעזרת ה' עד העשירי זה יסתדר'
    אז לא עוד! בואו נוציא את הדמיונות הללו מהראש!!
    -רק הכנסה אמיתית שהקב"ה כבר שלח לנו זה מה שיש כדי לקנות בסופר, וגם לשלם את המשכנתא וכו'.

אתמול התקשר אלי יהודי יקר להכוונה מקצועית - הוא בעל משפחה גדולה בלעה"ר,
    דירה במרכז ללא משכנתא, ובחמש שנים האחרונות צבר 200 אלף חובות באשראי מההתנהלות השוטפת.
    תוך כדי תיאור הסיפור האישי שלו, הוא אומר לי שיש לו אח שמנהל גמ"ח,
    ובכל סוף חודש הוא שיחרר לו איזה 5 אלף ככה רק כדי להסתדר בינתיים עם האשראי שיורד וכו'...
    ולמפרע הוא מסתפק אם היה חסד גדול יותר במניעת ההלוואה,
    כי זה נתן לו להמשיך לחיות באשליה עד שכיום כבר הרבה יותר מאתגר להחזיר את הגלגל אחורה
    על אף נפילת האסימון.

אני מעלה את זה כאן בהמשך לשרשור הארוך בנושא ההפקדה בגמ"חים מול השקעות,
    ומבלי להכניס ראשי בין ההרים - רק לציין כאן נקודה נוספת:
    שראוי אולי לחקור היטב מה סופה של מצווה זו, כאשר אנו מעודדים אנשים לקחת הלוואות ענק,
    ולהחזיר סכומים כבדים ביותר מדי חודש...

לעומת זאת הרחבת המודעות להשקעה חודשית ('בנקל'!) דווקא אומרת לאנשים
    'אל תקחו לעולם הלוואות!' ונא אל תצריכנו..
    אדרבה - תחיה בצניעות, אל תשתמש בכל ההכנסה שלך, תקבע לעצמך גדרים וכו'
    -מדובר כאן בחינוך בריא מאוד שנוכל לתת לעצמנו, לילדינו, ולכל הסובבים אותנו.

אני נזכר עכשיו בשיחת טלפון שקיבלתי פעם מאיזו 'יועצת הפקדות'
    שדירבנה אותי לסדר לכל ילד הלוואה של 300-400 אלף לדירה,
    ושאלתי 'בתמימות' האם הם רואים באמת שאנשים מחזיקים מעמד ומצליחים להחזיר 12 אלף בחודש ויותר.

כמעט נפלתי מהכסא כששמעתי את התגובה:
    'אנשים לא מעניין אותם איך להחזיר - הם צריכים את האישור של ההלוואה!
    אז נכון בגיל 50-60 מוסיפים איזה שטעלע, ומקסימום פונים קצת לערבים שישלימו...
    אבל יש לך כאן הלוואה ענקית עם בקושי 9 ערבים שאתה מביא עבור כל יחידה...'

בסוף אמרתי לה שאני מקווה לעשות השתדלות להשיג את הכסף מראש,
    שיהיה לי לתת להם מתנה אמיתית של 400 אלף.
    אשת מכירות ממולחת: 'אז תחשוב מה זה לתת לבת שלך 800 אלף--'

זה כבר לקבל חתן בליגה אחרת...

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    5 פוסטים
    316 צפיות
    מונטיפיורימ
    הקטגוריה נועדה להוסיף על הפורום ולא לגרוע ממנו, המשך הדיון כאן
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    477 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    281 צפיות
    מ
    @אבי-ר. קראתי את דבריך הנחמדים. לדעתי, המעלה הגדולה מכל המעלות - זה כאשר האבא מוצא את הדרך להיטיב לעצמו ולהימנע מהתחייבות מופרזת שאין לו איך להשיג, מתוך הלחץ שבהצעות השידוכים. על כן, אם 'שטיק' כזה של קניית דירה בעסקת 15% נעשית בצורה מחושבת ומושכלת (כן - עם תשלום מלא לאיש מקצוע שידע איך לגשת לזה מכל ההיבטים!) - אני אומר שההורים שחסכו 300 אל"ש שאין להם - זו מצווה גדולה יותר מאשר אפשרות של הבת לקנות את דירת החלומות במקום החלומי עם משכנתא חלומית... (ואם מישהו מתווכח עם הנקודה הזאת - אעשה בל"נ מאמץ למחיקת התגובה שלו:))
  • 3 הצבעות
    2 פוסטים
    269 צפיות
    I
    @משה-חיים חמותי הרגילה תמיד את כל הבנות שלה שחוץ מהעבודה הרגילה לחשוב על עוד משהו מהצד.. שאי אפשר להישאר בשקט כל עוד יש כוחות ופניות.. וייאמר לזכותה שהם אחרי 8 חתונות של ילדים ויש להם פלוס מאוד גדול בבנק... [אחרי התחייבויות לדירה והכל..]
  • אולי זה בכלל גזירת שמים..??

כלכלת המשפחה 613
    2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    181 צפיות
    הקול השפויה
    פעם הצעתי למישהו עסקה שבעיני רבים היא לא לכתחילה, למרות שבעיני אחרים הוא מצווה גדולה. הייתי צריך את עזרתו בעניין, עזרה שמתן שכרה בצדה. הוא לא רוצה לעזור באומרו ש"זה לא השתדלות". לרגע התרשמתי מאמונתו הפועמת, אלא שבהמשך השיחה הוא אמר לי שאם אני אתן לו רווח יותר גדול אולי הוא כן ירצה. כלומר לדעתו להרוויח אלפיים ש"ח זה לא השתדלות אבל להרוויח 5 אל"ש זה כן...