דילוג לתוכן

אל תתן לו ליפול...

• כשמחפשים פיתרון למצב הכלכלי, הדבר הראשון שאנחנו צריכים לעבוד עליו הוא מה שנקרא 'שינוי חשיבה'.
    דוגמה לכך: אם חשבנו עד היום שאפשר לגהץ את האשראי ו'בעזרת ה' עד העשירי זה יסתדר'
    אז לא עוד! בואו נוציא את הדמיונות הללו מהראש!!
    -רק הכנסה אמיתית שהקב"ה כבר שלח לנו זה מה שיש כדי לקנות בסופר, וגם לשלם את המשכנתא וכו'.

אתמול התקשר אלי יהודי יקר להכוונה מקצועית - הוא בעל משפחה גדולה בלעה"ר,
    דירה במרכז ללא משכנתא, ובחמש שנים האחרונות צבר 200 אלף חובות באשראי מההתנהלות השוטפת.
    תוך כדי תיאור הסיפור האישי שלו, הוא אומר לי שיש לו אח שמנהל גמ"ח,
    ובכל סוף חודש הוא שיחרר לו איזה 5 אלף ככה רק כדי להסתדר בינתיים עם האשראי שיורד וכו'...
    ולמפרע הוא מסתפק אם היה חסד גדול יותר במניעת ההלוואה,
    כי זה נתן לו להמשיך לחיות באשליה עד שכיום כבר הרבה יותר מאתגר להחזיר את הגלגל אחורה
    על אף נפילת האסימון.

אני מעלה את זה כאן בהמשך לשרשור הארוך בנושא ההפקדה בגמ"חים מול השקעות,
    ומבלי להכניס ראשי בין ההרים - רק לציין כאן נקודה נוספת:
    שראוי אולי לחקור היטב מה סופה של מצווה זו, כאשר אנו מעודדים אנשים לקחת הלוואות ענק,
    ולהחזיר סכומים כבדים ביותר מדי חודש...

לעומת זאת הרחבת המודעות להשקעה חודשית ('בנקל'!) דווקא אומרת לאנשים
    'אל תקחו לעולם הלוואות!' ונא אל תצריכנו..
    אדרבה - תחיה בצניעות, אל תשתמש בכל ההכנסה שלך, תקבע לעצמך גדרים וכו'
    -מדובר כאן בחינוך בריא מאוד שנוכל לתת לעצמנו, לילדינו, ולכל הסובבים אותנו.

אני נזכר עכשיו בשיחת טלפון שקיבלתי פעם מאיזו 'יועצת הפקדות'
    שדירבנה אותי לסדר לכל ילד הלוואה של 300-400 אלף לדירה,
    ושאלתי 'בתמימות' האם הם רואים באמת שאנשים מחזיקים מעמד ומצליחים להחזיר 12 אלף בחודש ויותר.

כמעט נפלתי מהכסא כששמעתי את התגובה:
    'אנשים לא מעניין אותם איך להחזיר - הם צריכים את האישור של ההלוואה!
    אז נכון בגיל 50-60 מוסיפים איזה שטעלע, ומקסימום פונים קצת לערבים שישלימו...
    אבל יש לך כאן הלוואה ענקית עם בקושי 9 ערבים שאתה מביא עבור כל יחידה...'

בסוף אמרתי לה שאני מקווה לעשות השתדלות להשיג את הכסף מראש,
    שיהיה לי לתת להם מתנה אמיתית של 400 אלף.
    אשת מכירות ממולחת: 'אז תחשוב מה זה לתת לבת שלך 800 אלף--'

זה כבר לקבל חתן בליגה אחרת...

נושאים מוצעים

• 'חופש כלכלי'

כלכלת המשפחה 613
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    187 צפיות
    טריידרט
    ברוך פייגר לא מתחבר למושג "חופש כלכלי". מי שמגיע לסכומים האלו, הם אנשים עם כשרון ותחביב בתחום, וממילא לא עוצרים וזהו. זה לא קשור ליש לו מנה רוצה מאתיים, אלא לאופי בן אדם, שזה מה שהוא יודע ואוהב לעשות, ולהמשיך לעשות. כלומר, ההסתכלות כאילו אני אברך כולל רציני עם תפקיד חשוב ונעלה, רק אלמד איך לייצר נכסים בשווי 15 מיליון ש"ח ואחזור לתלמודי בכל ה"ברען", הוא טעות גמור - כי מי שמצליח ליצור נכסים בשווי כזה, זה לא בא מתוך צדקות לשבת בכולל, אלא מתוך כשרון ותחביב - וכמו שטראמפ מגדיר זאת: "ספורט" - להתעסק ולהצליח בנדל"ן...! אני אישית חשבתי על זה מפן אחר. נכון מאוד שחופש כלכלי מאפשר לנו לעשות בדיוק מה שאנו רוצים. אבל אם תסתכלו (במבט בוגר)על העולם והאנשים שבתוכו, תתווכחו לדעת שחלק מאוד משמעותי מתוכניות החיים מופשעים מיחסי כסף/עבודה. להמחשבה בעלמא, אברך שנכנס לתחום הדרכת חתנים, או ייעוץ חינוכי, או מגיד שיעור, וכן בן תורה הפותח ארגון או עמותה או עסק המספק פתרונות לאנשים, זה בא בדרך כלל עם "דחיפה" מהצורך בפרנסה, ולא מתוך יצירתיות בלבד. ודווקא שם הוא צפוי למצוא את הייעוד והסיפוק ותחושת העשייה שלו !! מי שניחן עם מודעות עצמית מאוד גבוה, ובנוסף הוא כשרוני ויצירתי ובנוסף יש לו הרבה מרץ, הוא יכול להגיע רחוק גם מתוך חופש כלכלי, להגשים את כל התוכניות והיצירות שלו, אבל שוב חזרנו לפייגר, שאם אכן הוא כשרוני ויצירתי, והמצליח ליצור נכסים להכנסה פאסיבית - הוא ירצה להמשיך בזה... אני כן מכיר אנשים, עם הכנסה פסיבית שמכסה את רוב תקציב החודשי שלהם, הם חיים ברמת חיים רגילה ומטה, ועדיין עובדים לפרנסתם כדי לסגור את החודש, אבל ההכנסה הפסיבית מאפשר להם חופש לעבור בין תחומי עיסוק המועדפים, בשונה מאדם הממוצע שתקוע בעבודה לא מתאימה, כי הוא לא יכול להרשות לעצמו חודשיים של אבטלה, ובוודאי לא יכול להרשות לעצמו לסכן מקום בטוח עבור מקום מבטיח... (נ.ב. אל דאגה, גם הרגש שלי עדיין לא השתכנע, בטח אני כן יצא לחופש כלכלי ומוצלח, מלא סיפוק ויצירה ועשיה, רובו ככולו חוזר לתלמודו...)
  • עשרות אחוזים בשנה מנדל"ן

שוק ההון והשקעות 613
    23
    2 הצבעות
    23 פוסטים
    621 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @מבין-עניין said: השכונה התחילה בקול רעש גדול עם מחירים בשמים הרבה מעל המחירים במרכז העיר. כעת המחירים הריאליים שם עוד פחות מפרדס כץ (בשיקלול מחסן חניה וכו' שמקבלים שם). עם זה אני מסכימה לגמרי לגמרי. ב''ה גם הלקוחות שלי שרכשו דירות יד שנייה וחדשות בצפון בני ברק, רכשו יותר באיזור של פרדס כץ- הירקון וכו', בהחלט השכונה עצמה של מתחם הסופרים אם לא היה את ההיצע של צפון בני ברק היה לה יותר קל. אבל גם על מעבר לז'בוטינסקי הרבה אומרים שזה לא בני ברק (צודקים!) אבל השינוי יהיה מוכרח להגיע וכל השאלה היא הקצב.
  • 6 הצבעות
    2 פוסטים
    216 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @משה-חיים אז בעזרת ה' אני גם הולך להיות מאמנים שיזכו לכתוב שם. יש למה לצפות.
  • ה'כלום' הזה שמנהל לנו את החיים...

כלכלת המשפחה 613
    4
    5 הצבעות
    4 פוסטים
    321 צפיות
    התותח זה אניה
    @מפתח_בינה אבל לפעמים צריך לפתוח את הראש להגדלת הכנסות ורק אז להתקדם אם הכסף בחיים קשה להתקדם בחיים עם סכום שבקושי מכסה את החודש
  • 6 הצבעות
    12 פוסטים
    591 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @צמיחה כתב בלכל מי שחושב שאם הוא היה מרויח הרבה אז היה לו פלוס בחשבון: האם זה לא סתירה, להיות במינוס ולא להסתדר עם הכלכלה בתוך המשפחה, ולנסות לסדר את הכלכלה של כל המדינה? אולי תחושת הרווחה היא רק בתוך הבית, ולא ביחס לניהול כספים של מישהו אחר. זו איננה סתירה בהכרח! מפני שבבית יש לנו רגשות, פחדים ותחושות שמפריעות לנו לקבל החלטות נבונות לעיתים. אבל כיו''ר ועדה בכנסת אנחנו יכולים להיות יותר קורקטיים וענייניים ולא להסחף אחרי רגשות (למרות שגם שם ישנם אינטריגות ורגשות, כמובן)