דילוג לתוכן

מוטי בייפוס - אימון אישי | ליווי שידוכים מקצועי

• שמי מוטי בייפוס, מאמן מוסמך, מתמחה בליווי תהליכי שידוכים.
    מקבל בקליניקה ביישוב מתתיהו.

מחתן ילדים? שדכן?
    עוסק בליווי תהליכי שידוכים?
    מדי שבוע נשלחים מאמרים בנושאי אימון ושידוכים — עם כלים מעשיים, תובנות והכוונה מקצועית.
    להצטרפות וקבלת התכנים ישירות למייל ניתן להירשם כאן.

• אינדקס מאמרים

מאמר מספר 1

• הוא כזה מוצלח! למה הוא לא מתחתן???

מדוע בחורים נתקעים בשידוכים?
    כן, זו שאלה מאוד יומרנית.

קשה לכתוב מאמר כזה מבלי להסתכסך עם חלק מהקוראים…
    אם אתה רווק – אני עלול לצאת מתנשא או מנותק.
    ואם את שדכנית או אמא של בחור מתבגר – בטח כבר חשבת על השאלה הזו מאתיים חמישים פעמים.
    אבל אני לוקח את הסיכון.

בואו נחלק את התשובה לשלושה חלקים.

חלק ראשון – גזירת שמים

נוסיף לזה קפידות, גלגולים קודמים וסגולות שעדיין לא נעשו.
    ביחס לחלק הזה - ברור שיש מה לעשות.
    צריך להתפלל, כדאי להתייעץ – אבל זה לא התחום שלי.

חלק שני – גורמים וסיבות שלא בשליטתנו

הורים בררנים.
    אחות מתבגרת שמעכבת את אחיה הצעיר.
    אין כסף.
    בעיה רפואית.
    או כל גורם אחר שאין לי השפעה עליו.
    אם אכן אין בכוחי לשנותו – אז באמת אין מה לעשות.
    אבל כאן צריך לדייק. גם במקרים שנראה שהם לא בשליטתי - לפעמים יש לי השפעה.

דוגמה:
    בחור בן 25 שנפגש עד כה עם ארבע בחורות בלבד – זו נורה אדומה.
    ייתכן מאוד שההורים מבררים יותר מדי.
    האם אמא שלא מבינה מה הבן שלה מחפש – זה גורם שאינו בשליטתו?
    שהרי כמה פעמים היו על הנושא שיחות טעונות שהסתיימו בפיצוץ.
    נכון, אין לו דרך לשנות את ההורים.
    אבל עדיין – ייתכן שיש לו השפעה.
    תכנון מוקדם של שיחה, בחירת עיתוי נכון, או גיוס גורם שלישי (אחות נשואה, רב בישיבה) – יכולים לשנות את התמונה.

כלומר, גם כשנדמה שאין שליטה – לפעמים יש נקודות השפעה.
    ועליהן שווה לעבוד.

חלק שלישי – גורמים, הרגלים או התנהגויות שבכוחי לשנותם

למשל:

• חוסר ביטחון
    • תפיסת מציאות לא מדויקת
    • פחדים שמקשים להתקדם
    • רווחים משניים שקשה להודות בקיומם
    • חסמים או קושי בתקשורת שמקשים להתחבר בפגישות
    • תפיסת נישואין לא בשלה

אם אני רוצה לעבוד על עצמי – יש הרבה מה לעשות.
    התפתחות אישית בתחומים הללו יכולה להאיץ הבשלה וסגירה של שידוך.
    זה יכול לבוא מצד הבחור או הבחורה,
    אך גם ההורים או מי שמלווה את השידוך מבחוץ יכולים לשנות גישה – ולהשפיע בפועל.

הזמן פועל לרעתנו

וכאן זה נהיה קריטי.
    ניקח בחור בן עשרים וחצי שיצא לשידוכים לפני שבועיים.
    הערב הוא נפגש עם הבחורה הראשונה שלו.
    מה הסיכוי שהוא מתארס איתה?
    יותר מחמישים אחוז.

לעומתו, בחור בן עשרים ושמונה, שפגש במהלך השנים האחרונות יותר משבעים בחורות –
    מה הסיכוי שהוא מתארס עם הבחורה שהוא פוגש הערב?
    אחוזים בודדים.

כלומר, ככל שחולף הזמן, כך הסיכוי להתארס עם הבחורה הנוכחית הולך וקטן.
    לא כי הבחור פחות טוב – אלא כי התפיסה מתקבעת, הציפיות מתחדדות, והמורכבות גדלה.

שינוי מציאות דרך שינוי תודעה
    ישנן שתי דרכים בפני הבחור המתבגר:

הדרך הארוכה – להמשיך להיפגש עוד ועוד, עד שלומדים.
    לצערנו, לפעמים בדרך הקשה והכואבת.

הדרך השנייה – לעצור, לבדוק אם יש משהו שאני יכול לשנות, לקבל החלטה, ולעבוד על זה באופן יזום.
    אם ניתן לזה מקום, תשומת לב, ונעשה עבודה - בעזרת השם נקצר תהליכים.

לדוגמא:
    בחור שמתמודד עם פרפקציוניזם משמעותי.
    מוריד בחורות אחרי פגישה אחת, על ימין ועל שמאל - יש בפניו שתי דרכים.
    הדרך הארוכה - להיפגש שוב ושוב. לחוות ייאוש, עוגמת נפש, תסכול וביקורת מהסביבה. ולאט לאט בדרך הקשה, משהו בתפיסה שלו יבשיל לכדי ראייה ריאלית יותר.

לדרך השניה אפשר לקרוא – שינוי תודעה.

שינוי תודעה
    לאורך הזמן כולנו עוברים שינויי תודעה.
    למשל, מה שחשבנו בתור ילדים שונה מאוד מהתפיסה שלנו היום.

אפשר לעבור שינוי תודעה דרך “כאפות של החיים” – לא נעים בכלל.
    אפשר להגיע לאותו שינוי גם על ידי תהליך של עבודה עצמית.

יש בעולם דעות רבות איזה שינוי תודעה כדאי לבחור המתבגר לעבור על מנת לשנות את מצבו:
    הפסיכולוג יאמר שזה קשור לטראומות מהילדות ולחרדת נטישה.
    הפסיכיאטר יתלה זאת בחוסר איזון.
    השדכנית הוותיקה תאמר: “הוא פשוט לא רוצה להתחתן” (ואולי היא צודקת).
    המשגיח ידבר על עבודת המידות.
    והמאמן ייתן כלים לקבלת החלטות.
    לכל אחד יש זווית.

המטרה שלנו לאסוף ידע וכלים שעובדים בפועל, ולהעניק לבחורים ובחורות המבקשים לחולל שינוי - כלים מעשיים.

המאמרים מיועדים גם לסביבתם הקרובה של הרווקים:
    להורים, למורה בסמינר, לר"מ בקיבוץ או למטפל הרגשי. לכל מי שיש השפעה על החתן והכלה הפוטנציאליים.
    אתם תהיו שם בזמן הנכון, ותעזרו להם לראות את המציאות מזווית שמניעה לפעולה – בוגרת, מדויקת וטובה יותר.

מטבע הדברים לכל אחד יש דעה בנושאים הללו – ואנחנו כאן כדי להיות במה.
    נשמח אם תגיבו מה דעתכם בנושאים שעולים כאן.

התכנים מעניינים אתכם?
    הצטרפו לקבוצת התוכן וקבלו כלים, תובנות והכוונה מקצועית לתהליך השידוכים.
    להצטרפות לקבוצת התוכן לחץ כאן

בברכת – המון חתונות בקרוב!

• ראוי להוסיף, שלא צריך לחכות לשנים מאוחרות שבהם השריטות נהיות עמוקות וקשות לניקוי..
    המשפחה והידידים הקרובים, יכולים לזהות כבר מתחילת תקופת השידוכים סימנים של בררנות טיפשית וכדו' שתוביל כמעט בהכרח לרווקות ארוכה, וכבר אז לפנות לייעוץ מקצועי אצל @מוטי-בייפוס ולחסוך שנים רבות של עוגמת נפש..
    וכמובן אני ממליץ אישית על מוטי!

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    40 צפיות
    I
    שלום וברכה. קוראים לי ישראל דפנה ואני מטפל רגשי מוסמך. השיטה בה אני עובד עם אנשים היא ייחודית מאוד. בדובר בשיטה שהצורה שלה בנויה על שיחות עם המטופל והעמקה בהם תוך גילוי אמונות שלו על עצמו ועל העולם. פחות מתעסק עם שיטות בהם יש תבנית ברורה מראש איזה תרגילים יש לכל בעיה משום שאני מעדיף לראות את האדם היושב מולי ולדבר איתו בגובה העיניים מה הצרכים שלו והקשיים שלו במקום להיצמד לפרוטוקלים מוכנים מראש. היתרון בזה הוא שהרבה פעמים המטופל מציג בעיה ובמקום להבין אותו ולעזור מהמקום הפרטי שלו אני 'אמור' להיצמד לפרוטוקול ולפעול על פיו. לעומת זאת, בדרך הייחודית שלמדתי העבודה היא לתת בהירות למטופל על הקשיים שלו מאיפה הם הגיעו (כי קושי לא נופל סתם מהשמיים) ואילו נטיות זו מושך איתו ושם להעמיק ולהבין על מה זה יושב ומשם ליציאה בס"ד. דוגמא: כשאברך מדבר איתי על קושי בלימוד או סתם ברוחניות העבודה שלי האיתו היא לנסות להבין ממתי זה התחיל ומדוע נוצר שם קושי. לפעמים מגלים שהוא דחק את עצמו יותר מידאי ואז העבודה היא להעמיק שם בקושי ולהבין מדוע הוא הוצרך לדחוק את עצמו מה היה שם ולגלות תפיסות שלמות שהיו שגויות אצלו, כמו ללמוד זה קשה. (יתכן שהמשפט הזה נכון בבסיסו אבל לא אמור לגרום ללחץ) אחרי שמטופלים עושים איתי פגישה או שניים הם מגלים פתאום בהירות בעצמם ובחיים שלהם מה ששנים רבות לא קלטו ולא הבינו. זה פורקן אמיתי לנפש. משחרר מאוד. מזמין את מי שצריך באהבה גדולה ובס"ד מרובה. מספר הטלפוןן שלי: 0548468217 תינתן הנחה מסויימת למי שמגיע דרך הפורום.
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    168 צפיות
    הרב שנהב עסיסה
    שלום וברכה, שמי שנהב עסיס ואני מטפל רגשי ויועץ זוגי - רב משיב בעניני זוגיות ונפש ב"קו ההלכה הספרדי" ובבית ההוראה ליציבות נפשית" של הרב אייל אונגר. אני מעניק תהליכי ליווי רגשי לגברים ונוער ויעוץ זוגי לזוגות נשואים. בנוסף אשתי מטפלת רגשית בילדים באמצעות אומניות, משחק ובעלי חיים. תוכלי לקרוא תכנים שלי (יש שם חוברות הדרכה בחינם) באתר שלנו - https://mscenter.net/ אם אתם מכירים מי שזקוק ליעוץ רגשי/זוגי, יותר אם אשמח אם תפנו אלי. בנוסף אני מעניק יעוץ ללא עלות דרך המייל למי שמעוניין - abvc1152@gmail.com תודה רבה וכל טוב.
  • 3 הצבעות
    1 פוסטים
    115 צפיות
    chavy7032C
    שלום לכל הפרום החשוב שמי יוחנן שמעון גוטליב – יועץ משכנתאות מומחה, עם ניסיון מוכח בליווי לקוחות לעסקאות מהמורכבות והמשמעותיות ביותר בחייהם. לאורך השנים ליוויתי בהצלחה רבה לקוחות רבים, תוך מתן פתרונות מדויקים, חשיבה אסטרטגית והתאמה אישית לכל לקוח – תהליך שלא נגמר באישור המשכנתא, אלא ממשיך עד לתוצאה הטובה ביותר בפועל. רמת שביעות הרצון הגבוההשל הלקוחות היא מבחינתי המדד האמיתי להצלחה. ביצעתי מיחזורי משכנתא שהובילו לחיסכון של מאות אלפי שקלים ללקוחות – לא בזכות מזל, אלא בזכות ידע עמוק, ניסיון בשטח והבנה חדה של המערכת הבנקאית והאפשרויות הקיימות. מעבר לליווי האישי, אני מפרסם באופן קבוע תוכן מקצועי ברמה גבוהה במיוחד. התוכן שלי לא נועד רק “להסביר” – אלא להקנות הבנה אמיתית, כזו שיכולה להביא כל קורא לרמה של מקצוענות בתחום. לצד זה, אני מקפיד לצרף גם סיכומים ממוקדים וברורים, למי שמעדיף לקבל את התמצית במהירות וביעילות. המטרה שלי ברורה: להעניק ידע, לייצר ביטחון בהחלטות כלכליות, ולעזור לכל אדם להגיע לתוצאה הטובה ביותר עבורו. לכל שאלה, התייעצות או בחינה של כדאיות – אני זמין ואשמח לסייע בצורה מקצועית, אמינה ומדויקת. יוחנן גוטליב 0547044554 אימייל yg0583229718@gmaii.com נ.ב. הפוסטים שאני מעלה אני מעלה לסטטוס שלי ונמשיך מאיפה שאחזנו למדנו כבר : למדנו ריבית הפריים ולמדנו ריבית קבועה שבוע הבא נתקדם לעוד סוג ריבית בעזרת השם וכמובן נשתף את הפוסט גם בפרום החשוב הזה.
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    142 צפיות
    moshe39M
    שלום וברכה קוראים לי משה, ואני הנדסאי חשמל הרשום בלשכת ההנדסאים, ואני מתמחה בתכנון חשמל לבתי כנסת ומוסדות ומקוואות. מנהלי מוסדות וגבאי קהילות, אם אתם לפני בניה או שיפוץ רציני חשוב שתדעו כשמדובר במבנה ציבורי, מערכת החשמל היא לא רק עניין טכני – היא הבסיס לבטיחות הקהילה ולתפקוד השוטף של המוסד. תכנון לקוי עלול להוביל להפסקות חשמל ברגעים הכי פחות מתאימים, להוצאות אנרגיה מופרזות ולסיכונים מיותרים. יעוץ ותכנון חשמל שאני מציע כולל אפיון ותכנון מערכת החשמל: הגדרת צרכים מדויקת וקביעת גודל החיבור הדרוש מול חברת החשמל (חוסך עלויות של "חיבור יתר" או תקלות של "חיבור חסר"). תוכניות עבודה: הכנת תוכניות חשמל קפדניות לחשמלאי המבצע. ליווי ייצור לוחות חשמל: בדיקה ואישור תוכניות לוחות חשמל מול היצרן, לוודא התאמה מלאה לדרישות התכנון ולתקני הבטיחות. אוטומציה חכמה מותאמת אישית: (אופציונלי) תכנון מערכות חשמל חכם המסתנכרנות עם לוח השנה העברי – פתרון מושלם לניהול אוטומטי של תאורה ומיזוג בהתאם לזמני היום והשנה במוסד. מערכות חשמל כשר לשבת: הבנת צרכי אפשרויות שילוב של גנרטור מצברים פאנלים סולאריים. הכרת צרכי והפתרונות הייחודים של בתי כנסת וישיבות מבפנים. לרגל השיווק בפורום מחירים מוזלים. לפרטים וליצירת קשר moshep3911@gmail.com
  • 6 הצבעות
    8 פוסטים
    463 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @המוצלח נראה לי שהמנהלים @מונטיפיורי לא רוצים שיהיה כאן נידונים על משכנתאות באשכול הזה אלא באשכול הייעודי של המשכנתאות לכן אענה לך שם בעז"ה