דילוג לתוכן

פתיחת עסק זעיר - עבור קרן השתלמות.

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
28 13 1.7k 8

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    7 פוסטים
    327 צפיות
    ד
    האם לאברך לא מחויב גיוס, תהיה השפעה על מעמדו עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם לשכיר תהיה תהיה השפעה על ביטו"ל עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם יוכל לקבל מענק עבודה בלי קשר למשכורת האישה? אם תוכלו להרחיב מניסיון איזה סוג עוסק כדאי לפתוח, ומה הדרישות מעוסק עצמאי קטן. (המטרה היא קרן השתלמות) תודה רבה
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    472 צפיות
    צדיק יסוד עולםצ
    הסכום שמעבר לתקרה
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    206 צפיות
    צ
    @חיסכון-לחתונה אכן זה ההבדל בין הדמי ניהול. האם זה הצעה טובה, אני לא יודע להגיד כי אני לא מכיר את הנתונים שלך. אבל תחפש כאן בפורום יש הרבה חומר על הנושא, ברוב המקרים זה מה שצריך לעשות. התשואה של המסלול חשובה הרבה הרבה יותר מאשר הדמי ניהול. חישוב פשוט, ברור שלא אכפת לך לשלם דמי ניהול פי 3, אם התשואה תהיה פי 2.
  • קרן השתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות קרן השתלמות
    3
    1 הצבעות
    3 פוסטים
    335 צפיות
    בנימין 26ב
    @הודיה כתב בקרן השתלמות: רציתי לשאול האם קיימת אפשרות להגדיל את אחוזי ההפרשה שלי (לא של המעסיק) לקרן השתלמות או להפקיד כספים אישיים נוספים לקרן מדי חודש? יש אפשרות להגדיל אך ההגדלה תהיה חייבת במס רווחי הון, כבר אפשר להפקיד בגמל להשקעה.
  • 1 הצבעות
    9 פוסטים
    550 צפיות
    ס
    @עמית-של-סגל בטופס 135, כמו כל החזר מס. אגב, החזר מס על רווח הון מחושב לפי בן הזוג שהרוויח יותר, גם אם הקופה רשומה על שם בן הזוג השני, ורק עם נקודות הזיכוי הבסיסיות ניתן לנכות מס רווח הון, זאת אומרת 2.75 נקודות לאשה או 2.25 לגבר, וכל שאר נקודות הזיכוי ניתנים למימוש רק בהכנסה מיגיעה אישית (משכורת וכדו'). אבל ניתן להשתמש קודם בנקודות הזיכוי של הילדים וכדו' להוריד את המס מהמשכורת, ואז לקחת את נקודות הזיכוי הבסיסיות - בהנחה שכבר לא צריך אותם בשביל המשכורת - ולהוריד איתם את המס על רווח הון. יש לציין את גובה הריבית שהתקבלה בסעיף הכנסות חייבות שאינן מיגיעה אישית (רווח משוק ההון בשדה 157, ורווח מפקדון בנקאי בשדה 078), ואת סכום המס שנוכה בסעיף 043, ולצרף אישור ניכוי מס במקור – טופס 867 – מהגוף הרלוונטי.