דילוג לתוכן

פתיחת עסק זעיר - עבור קרן השתלמות.

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
24 11 946 6
  • נקודה חשובה ששמעתי בכנס של יד שמשון וצריך לברר אם היא נכונה
    שמי שהוא שכיר ויש לו עוסק פטור לא זכאי לקבל במקרה של פיטורים דמי אבטלה.
    ואם כן מי שחושב לפתוח עוסק פטור בשביל הפטור ממס בקרן השתלמות, צריך לקחת נתון זה בחשבון.
    דבר נוסף נאמר שם לגבי המעלה לפתוח עוסק פטור למי שהוא לא שכיר, שרק מי ששכיר או שהוא עצמאי במשך כמה שנים ובסכום מסוים [לא כל כך ברור לי כמה שנים ואיזה סכום] זכאי לקבל דמי זקנה כמה שנים קודם למי שאינו שכיר או עצמאי. [וזה רווח של עשרות אלפי שקלים].
    אמנם הודגש שזה רק באשה ולגבר אין נפק"מ בזה.
    מי שיודע פרטים יותר מדויקים בענינים הנ"ל נשמח שיעדכן.

ואם כן מי שחושב לפתוח עוסק פטור בשביל הפטור ממס בקרן השתלמות, צריך לקחת נתון זה בחשבון.
    דבר נוסף נאמר שם לגבי המעלה לפתוח עוסק פטור למי שהוא לא שכיר, שרק מי ששכיר או שהוא עצמאי במשך כמה שנים ובסכום מסוים [לא כל כך ברור לי כמה שנים ואיזה סכום] זכאי לקבל דמי זקנה כמה שנים קודם למי שאינו שכיר או עצמאי. [וזה רווח של עשרות אלפי שקלים].

@הרואה רק אם יש לו הכנסות מהעוסק בתקופת האבטלה הם יורידו מדמי האבטלה לפי גובה ההכנסה
    https://www.kolzchut.org.il/he/מדריך_לשכירים_שהם_גם_עצמאים#:~:text=אדם שעבד כשכיר,שימו לב

@הרואה
    תקופת אכשרה לנשים המזכה בקצבת זקנה החל מגיל פרישה:
    60 חודשים ב-10 שנים שקדמו לגיל הפרישה
    144 חודשי ביטוח

• @רואה-את-הנולד האם ישנה אפשרות לפתוח עסק זעיר בחודש דצמבר להפקיד את המקסימום לקה"ש.
    ואח"כ בינואר להפקיד שנית את המקסימום לקה"ש. ולאחר מכן לסגור את העסק. וכך לא מסתבכים מידי עם רשות המיסים. (וכך לעשות פעם בשנתיים).

@בנימין
    שים לב שבעקבות גזרת הגיוס ושלילת ההנחה במעונות
    שלכן הרבה אברכים פותחים עסקים אז יש יותר קשיים בפתיחת החשבון,
    אני מנסה כבר כמה שבועות לפתוח עסק [ע"י מייצג] ועדיין אין אישור מהמע"מ
    והם בקשו הוכחות לפעילות העסק [כמו חתימת חוזה עם לקוח]

• מונטיפיורימ מונטיפיורי פיצל נושא זה ב

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    16 פוסטים
    225 צפיות
    מ
    @צמיחה כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי: לא הבנתי את כוונתך, א"א להעביר את הפנסיה לקרן השתלמות, זה שתי מוצרים שונים. לא התכוונתי לזה, רק שהם נותנים להעביר קה"ש בסכום נמוך אם מעבירים פנסיה.
  • 4 הצבעות
    5 פוסטים
    200 צפיות
    רחל עומסיר
    @צמיחה לטווח ארוך משתלם אם כל תקופה מבוצעת העלאת שכר. אך להוריד שכר = להוריד הפקדות לפנסיה ולכן אם המיסוי אינו גבוה בד"כ לא כדאי
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    2k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    491 צפיות
    הקול השפויה
    @לחכמים-לחם כתב ברשות המסים פתחה לאחרונה את האפשרות לתרום מניות.: @הקול-השפוי לא. אני שואל למה להשקיע מניות ולהשאיר אותם שם. (מה שדובר בהודעות #5 ו#6 אין עניין לתרום מוקדם, זה באמת עשוי להקטין את סכום התרומה. מי שמבחינת שנת המס וכדו' יש לו עניין שהתרומה תחשב כבר עכשיו תרומה, אבל מבחינת מעשרות או ייעדי התרומה לא מתאים לו לתרום יכול להשתמש בזה. Spoiler אגב עדיף להגיב להודעה המדוברת או לצטט, באייקונים האלו- [image: 1760983506909-fc4cf6ca-78da-4195-b304-8d8ab93f1382-image.png]
  • פתיחת קרן השתלמות חדשה

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    198 צפיות
    נ.ר.א.נ
    @רואה-את-הנולד אפשר לפתוח גם על עוסק זעיר במסלול ללא דו"ח שנתי והצהרת הון. לגבי לפתוח כל שנה, אפשר לפתוח גם כל יום הארכתי להסביר את זה כאן