דילוג לתוכן

איך ניתן לייחס רווחי הון לבן הזוג עם נקודות זיכוי לא מנוצלים לצורכי מס?

שוק ההון והשקעות
4 4 48 3
  • אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.
    לעומת זאת, לי יש לא מעט נקודות זיכוי (2.25 נקודות בסיס + נקודות עבור ילדים).

בקרוב אני צפוי לקבל סכום כסף מההורים שלי לצורך השקעה בשוק ההון. לפי מה שקראתי בכמה מקומות, רווחי הון אצל בני זוג נשואים עשויים להיות משויכים לצורכי מס דווקא לבן הזוג הרשום במס הכנסה או לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר. אם זה נכון, יוצא שלא אוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי לצורך קיזוז המס על הרווחים.

השאלה שלי היא:
    האם קיימת דרך חוקית שבה רווחי ההון יירשמו כהכנסה שלי בלבד, כך שאוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי ולא של אשתי?

• אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.

בקרוב אני צפוי לקבל סכום כסף מההורים שלי לצורך השקעה בשוק ההון. לפי מה שקראתי בכמה מקומות, רווחי הון אצל בני זוג נשואים עשויים להיות משויכים לצורכי מס דווקא לבן הזוג הרשום במס הכנסה או לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר. אם זה נכון, יוצא שלא אוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי לצורך קיזוז המס על הרווחים.

השאלה שלי היא:
    האם קיימת דרך חוקית שבה רווחי ההון יירשמו כהכנסה שלי בלבד, כך שאוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי ולא של אשתי?

@חיים-כהן said:

החזר מס על רווח הון מחושב לפי בן הזוג שהרוויח יותר, לא משנה על שם מי רשום ההשקעה, אלא אם כן החשבון נפתח לכל הפחות שנה לפני החתונה.
    אל תשכח שאתה יכול לנצל גם החזר מס על תרומות (סעיף 46) עבור החזר על מס רווח הון.

• החזר מס על רווחים בשוק ההון
    1.נקודות זיכוי בסיסיות של בן הזוג עם ההכנסה הגבוהה.
    2.ע"י קבלות של תרומה לפי סעיף 46
    3.תרומה של מניות דרך מערכת Jgive לכל עמותה שתרצו בניכוי 2% (כך שאם תכננת לתרום השנה נניח 20000 שקל דרך עמותות רשמיות, תתרום מניות בשווי הזה ותקנה בכסף המיועד לתרומה את אותם מניות ולא תשלם מס על מניות אלו ובנוסף תזדכה על סכום זה לפי סעיף 46)
    4.מתנה לילד מעל גיל 18 שיש לו נקודות זיכוי לניצול.
    5.אם אתה גר מעל 12 חודשים בעיר או ישוב בפריפריה שיש לו הטבת מס.
    6.קיזוז מול הפסדים יש להתיעץ עם יועץ מס הבקי בתחום. בהצלחה.

השאלה שלי היא:

@חיים-כהן said:

אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.

אני רוצה להדגיש שעבור מס רווחי הון אפשר להשתמש רק בנקודות זיכוי בסיסיות. כפי שציין @השומר

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    113 צפיות
    ד
    בכל מסלול , מסתכלים על אחוזי החשיפה ולא על האחזקות מהסיבה שאמרת , שדרך חוזים ואופציות הם חשופים לסיכון והסיכוי של המדד ומקבלים תשואה של אגח על שאר הכסף .
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    76 צפיות
    העץ הרענןה
    https://forum.benakel.org/topic/1238/המשקפיים-הפאסיביים מי שמרכיב את המשקפיים האלו, יראה באור אחר את ענין ההשקעות לטווח הארוך!
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    231 צפיות
    ב
    ע"פ גי פי טי סך הקרן שהושקעה 240,000 ערך צפוי לפני מס 663,402 רווח צפוי לפני מס 423,402 מס רווחי הון (25%) 105,850 סך התשואה הצפויה לאחר מס 557,552
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    634 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • כך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון

שוק ההון והשקעות
    14
    1 הצבעות
    14 פוסטים
    644 צפיות
    חלמיש צורח
    @טריידר כתב בכך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון: @שמיל-שמיל כתב בכך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון: @טריידר המדינה חתומה על הית"ע נכון, אבל עד כמה שצריך עקרונית הית"ע, יהיו אלו שמחמירים לא להסתמך על הית"ע, מה שהופך את קבלת הריבית בהחזר מס לבעייתי... אין השקעה בשוק ההון, ודאי שלא השקעה במסחר עצמאי, שלא כרוכה בהיתר עיסקא. כך שאין הרבה הבדל הלכתי בין הרווח שיש לך מהקרן סל אותה בחרת, לבין הרווח שיש לך מההחזר של רשות המסים. כמדומני שגם אין הבדל גדול ברמת ההידור ביניהם. אולי יש הבדל קטן, שהמדינה לא חתומה על היתר עסקא פרטי עם 'גלאט הון', אבל מאידך גלאט הון סבירא להו שלא צריך בכלל היתר עסקא עם המדינה. ובפרט שכאן אתה לא מלווה להם (כמו באג"ח של המדינה) אלא רק הם 'גוזלים' לך סכום, ומחזירים כעבור תקופה את הגזילה בתוספת הריבית של המשק.