דילוג לתוכן

איך ניתן לייחס רווחי הון לבן הזוג עם נקודות זיכוי לא מנוצלים לצורכי מס?

שוק ההון והשקעות
4 4 173 3
  • אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.
    לעומת זאת, לי יש לא מעט נקודות זיכוי (2.25 נקודות בסיס + נקודות עבור ילדים).

בקרוב אני צפוי לקבל סכום כסף מההורים שלי לצורך השקעה בשוק ההון. לפי מה שקראתי בכמה מקומות, רווחי הון אצל בני זוג נשואים עשויים להיות משויכים לצורכי מס דווקא לבן הזוג הרשום במס הכנסה או לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר. אם זה נכון, יוצא שלא אוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי לצורך קיזוז המס על הרווחים.

השאלה שלי היא:
    האם קיימת דרך חוקית שבה רווחי ההון יירשמו כהכנסה שלי בלבד, כך שאוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי ולא של אשתי?

• אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.

בקרוב אני צפוי לקבל סכום כסף מההורים שלי לצורך השקעה בשוק ההון. לפי מה שקראתי בכמה מקומות, רווחי הון אצל בני זוג נשואים עשויים להיות משויכים לצורכי מס דווקא לבן הזוג הרשום במס הכנסה או לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר. אם זה נכון, יוצא שלא אוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי לצורך קיזוז המס על הרווחים.

השאלה שלי היא:
    האם קיימת דרך חוקית שבה רווחי ההון יירשמו כהכנסה שלי בלבד, כך שאוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי ולא של אשתי?

@חיים-כהן said:

החזר מס על רווח הון מחושב לפי בן הזוג שהרוויח יותר, לא משנה על שם מי רשום ההשקעה, אלא אם כן החשבון נפתח לכל הפחות שנה לפני החתונה.
    אל תשכח שאתה יכול לנצל גם החזר מס על תרומות (סעיף 46) עבור החזר על מס רווח הון.

• החזר מס על רווחים בשוק ההון
    1.נקודות זיכוי בסיסיות של בן הזוג עם ההכנסה הגבוהה.
    2.ע"י קבלות של תרומה לפי סעיף 46
    3.תרומה של מניות דרך מערכת Jgive לכל עמותה שתרצו בניכוי 2% (כך שאם תכננת לתרום השנה נניח 20000 שקל דרך עמותות רשמיות, תתרום מניות בשווי הזה ותקנה בכסף המיועד לתרומה את אותם מניות ולא תשלם מס על מניות אלו ובנוסף תזדכה על סכום זה לפי סעיף 46)
    4.מתנה לילד מעל גיל 18 שיש לו נקודות זיכוי לניצול.
    5.אם אתה גר מעל 12 חודשים בעיר או ישוב בפריפריה שיש לו הטבת מס.
    6.קיזוז מול הפסדים יש להתיעץ עם יועץ מס הבקי בתחום. בהצלחה.

השאלה שלי היא:

@חיים-כהן said:

אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.

אני רוצה להדגיש שעבור מס רווחי הון אפשר להשתמש רק בנקודות זיכוי בסיסיות. כפי שציין @השומר

נושאים מוצעים

• מי מצטער על חלום?

שוק ההון והשקעות שוק ההון בועה
    1
    7 הצבעות
    1 פוסטים
    42 צפיות
    תכנון נכוןת
    החלום שלא קרה הרבה אנשים היום פוחדים להשקיע בשוק ההון. השוק בשיא, כולם מדברים על "בועה", וכל מי שחושב להכניס כסף נתקף בחשש: מה יהיה אם ירד? האם אני מסוגל להחזיק מעמד במשבר, או שאני אמכור בדיוק ברגע הכי גרוע, ואפסיד את מה שחסכתי שנים? זה חשש אמיתי. אבל יש לו תרופה - לא כלכלית, אלא נפשית. ואני רוצה לשתף אותה. מה שלא קרה, לא קרה לך בואו נדמיין רגע: אתם ישנים, וחולמים חלום. בחלום התעשרתם - קיבלתם ירושה, זכיתם בפיס, עשיתם עסקה מצוינת. אתם מרגישים את השמחה, אתם כבר מתכננים מה תעשו עם הכסף. ואז אתם מתעוררים, ומבינים שזה היה רק חלום. האם אתם עצובים? לא ממש. כי שום דבר לא היה שלכם מלכתחילה. לא הפסדתם כלום - פשוט חלמתם. עכשיו קרה לי דבר דומה, פעמיים, בעולם ממשי לגמרי - לא בשינה, אלא בהחלטות נדל"ן. פעם אחת הייתי בטוח שדירה מסוימת שרציתי לקנות שווה הרבה יותר ממה שהציעו לי, והלכתי בעצת אחרים וירדתי מהעסקה - ובדיעבד התברר שהיא באמת נמכרה במחיר גבוה משמעותית ממה שיכולתי לקנות בו. פעם שנייה ויתרתי מרצון על השקעה, כדי לא להסתכסך עם חבר קרוב שרצה לקנות את אותו הנכס - והנכס הזה הניב לו רווח גדול. בשני המקרים היה לי "פתח" מלא להתעשר, וזה נסגר. יכולתי לחיות עם זה שנים ולהתייסר: "מה היה קורה אילו...". אבל זה בכלל לא כואב לי. ולא כי אני אדם מיוחד בלי רגשות - אלא כי הבנתי משהו. זה לא היה שלי - זה היה חלום ההזדמנויות האלה מעולם לא היו "שלי" באמת. הן היו אפשרות, מחשבה, דמיון של עתיד - בדיוק כמו החלום בלילה. אם בסוף זה לא קרה, סימן שזה לא היה אמור לקרות. בורא העולם נתן לי חלום שנראה מוחשי במיוחד - נראה קרוב, נראה ודאי - אבל בסופו של דבר זה נשאר חלום. ומי מצטער על חלום? התובנה הזו לא נועדה רק להרגיע אותי לגבי דירות שלא קניתי. היא כלי עבודה של ממש - ואני חושב שהיא בדיוק מה שחסר לאנשים שמפחדים להשקיע היום בשוק ההון. איך זה מתרגם להשקעות נניח שיש לכם מטרה ברורה וחשובה - לדוגמה, לחסוך לנישואי הילדים בכבוד. אתם פותחים תיק השקעות, ומתחילים לחסוך לטווח ארוך. השוק, בעזרת ה', עולה לאורך זמן - ככה זה עובד בהשקעה סבלנית. אבל בדרך יהיו ירידות. זה לא "אם", זה "מתי". ובדיוק ברגע הירידה מתעורר הפחד הגדול ביותר: למכור הכול כדי "להציל את מה שנשאר". וזו בדיוק הנקודה שבה החוסן הנפשי קובע הכול. כי מי שנכנס להשקעה עם התובנה הזו - שהכסף שהוא משקיע הוא כמו חלום, ואם בסוף הוא יפסיד אותו, סימן שזה בכלל לא היה אמור להיות שלו - הוא לא ימכור בפאניקה. הוא ידע: "אם, חלילה, אני אצא מפה עם הפסד - זה אומר שזה היה חלום מוחשי שהתברר כחלום. לא הייתי אמור לקבל את זה". והידיעה הזו, פרדוקסלית ככל שתישמע, היא בדיוק מה שנותן את השקט הדרוש כדי לא למכור, ודווקא בגלל זה - לתת לכסף הזדמנות אמיתית לצמוח. אבל יש תנאי אחד הגישה הזו עובדת רק אם באמת אפשר "להתעורר מהחלום" בלי שהחיים יתמוטטו. ולכן יש כלל ברזל: משקיעים רק כסף שאפשר להרשות לעצמכם להפסיד. לא ממונפים, לא בהלוואות, לא בכסף שאתם צריכים למחר. כי אם ההשקעה היא כסף שאתם באמת יכולים לאבד מבלי שהעולם יקרוס - אז ה"חלום" נשאר חלום נעים, וגם אם הוא לא יתגשם, לא נשבר שום דבר אמיתי. וכשיודעים שאפשר לחיות גם בלי זה - דווקא אז יש הכי הרבה סיכוי שזה יישאר, יצמח, ובעזרת ה' יגיע בדיוק לאן שהתכוונתם מלכתחילה. נכון שאינו דומה חלום שעוד לא השקעתי בה כסף, לבין חלום שכבר הושקעו בו בו כספים, אבל בסוף זה אותו חלום.. 'קל לומר את זה עכשיו, לפני שהמשבר בא - אבל אני מקווה שהקו הזה יהיה לי ולאחרים לעזר גם ברגע האמת'.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    64 צפיות
    ב
    לגבי הרישום הלכתי אליהם לדלפק ככה לא צריך להזמין תור בשביל הרישום היא רצתה שיהיה לי סמס וכו' אמרתי לה שאפשר לקבל הודעה קולית לקוד היא לא ידעה ניסתה והצליחה ככה שאם אתה עם טלפון כשר תתעקש על זה אח"כ היא רצתה שאני אהיה עם מייל באתי עם המחשב נייד אבל בפועל לא היה צריך שום קוד בשבילה זה סתם היה התעקשות אבל בפועל הצלחתי לקבל ממנה קוד ועכשיו אני נכנס רגיל
  • 1 הצבעות
    5 פוסטים
    173 צפיות
    צ
    @A0101 אפשר גם לעיין כאן https://rhon.co.il/החזר-מס-רווח-הון-פרק-ב/
  • 1 הצבעות
    35 פוסטים
    2k צפיות
    abaye123A
    @חושב-שאני-גאון אני לא רואה סיבה הגיונית להעדיף חברה ישראלית ע"פ חברה אמריקאית כמו קראקן וכו' - פערי העמלות הם 70%-80% לפחות לרעת החברות הישראליות.. (בקראקן ספציפית ניתן לעשות מינו פרו במחיר של כ20 ש"ח לחודש, אני עושה מינוי כל פעם שאני מבצע רכישות גדולות ומבטל אותו לאחמ"כ) כמובן שאני מדבר על עמלות של הבורסה ולא על תשלומי הגז של הרשת הבעיה היחידה עם חברות חיצוניות שקשה למשוך את זה לבנק אח"כ אבל יש על זה דיונים לאחרונה, ואני מאמין שעד שהחברים פה יעשו רווחים משמעותיים כאלו הענין כבר יסודר..
  • ביטקוין, לא מדבר אלי!

הועבר שוק ההון והשקעות ביטקוין קריפטו
    29
    8 הצבעות
    29 פוסטים
    2k צפיות
    א
    @abaye123 ברוך הבא! כבוד גדול לראותך כאן.