דילוג לתוכן

"משיאים" - את מי בדיוק?

חתונות הילדים
24 9 646 9
  • בימים האחרונים ממש עלה פרק על משיאים בפודקאסט של יוסף מינצברג
    https://www.youtube.com/watch?v=rsjBkktpPOU
    שם הוא מסביר על המיזם בהרחבה
    בנוגע לטענתו של @י.-סנדרס הוא טוען שאם השוק יהיה בשפל כמו ב2008 לא יהיה שייך לקחת הלוואות עמיתים כי הם מקצים לזה סך אחוזים נמוך ובירידה כל כך גדולה כנראה שלא יהיה להם לתת כסף לכולם.
    נקודה נוספת מהגמ"ח אתה מקבל את ההלוואה בריבית קבועה של 1.44% בעוד שמקופות הגמל אתה מקבל פריים מינוס חצי, ואם סביבת הריבית תהיה גבוהה הריביות יהיו גבוהות מאד.

@שואף-ליותר ואם לגמחים לא יהיה מספיק כסף? זה תרחיש הרבה יותר סביר.

בקשר לגובה הריבית, צריך לחשב גם את ה"תרומה" כתשלום ריבית. זה מגיע לאחוזים נכבדים.

• בימים האחרונים ממש עלה פרק על משיאים בפודקאסט של יוסף מינצברג
    https://www.youtube.com/watch?v=rsjBkktpPOU
    שם הוא מסביר על המיזם בהרחבה
    בנוגע לטענתו של @י.-סנדרס הוא טוען שאם השוק יהיה בשפל כמו ב2008 לא יהיה שייך לקחת הלוואות עמיתים כי הם מקצים לזה סך אחוזים נמוך ובירידה כל כך גדולה כנראה שלא יהיה להם לתת כסף לכולם.
    נקודה נוספת מהגמ"ח אתה מקבל את ההלוואה בריבית קבועה של 1.44% בעוד שמקופות הגמל אתה מקבל פריים מינוס חצי, ואם סביבת הריבית תהיה גבוהה הריביות יהיו גבוהות מאד.

@שואף-ליותר said:

נקודה נוספת מהגמ"ח אתה מקבל את ההלוואה בריבית קבועה של 1.44%

ריבית מראש
    צריך לחשב אחרת יש הפסד רווח גדול מאוד
    ראיתי כמה תוכניות שאנשים עשו במשיאים
    ברוב המקרים היה הרבה יותר גמ"ח וקצת שוק ההון
    זה לא מה שנשמע בהתחלה

• @שואף-ליותר ואם לגמחים לא יהיה מספיק כסף? זה תרחיש הרבה יותר סביר.

בקשר לגובה הריבית, צריך לחשב גם את ה"תרומה" כתשלום ריבית. זה מגיע לאחוזים נכבדים.

@י.-סנדרס said:

אין סיכוי.. אתה טועה..
    הם סיפרו לנו שרק s&p500 יכול לקרוס ברגע אבל הגמח זה הדבר הכי יציב לנצח.
    הייתי שמח שבגמח המרכזי יתייחסו לשאלה למה חיים אלעזר אלתר מונה למנכל והאם היה שם בעיות שגרמו לרבנים להחליף את ההנהלה והאם הבעיות האלו היו קשורות לכספים וכו'..

• @י.-סנדרס said:

אין סיכוי.. אתה טועה..
    הם סיפרו לנו שרק s&p500 יכול לקרוס ברגע אבל הגמח זה הדבר הכי יציב לנצח.
    הייתי שמח שבגמח המרכזי יתייחסו לשאלה למה חיים אלעזר אלתר מונה למנכל והאם היה שם בעיות שגרמו לרבנים להחליף את ההנהלה והאם הבעיות האלו היו קשורות לכספים וכו'..

אני מקווה שכתבת את זה בציניות.

הגמח המרכזי שמוכר לאנשים חלומות על *** עילית שתבנה שם עיר מתי שלנכדים שלהם יצמחו שערות על כף היד - יותר יציב ואמין מ-500 החברות הגדולות בעולם?

בדיחה טובה. יישר כח.

היי, נזכרתי במשהו מעניין: המודל של משיאים וכל המתחרים שלו מציע ששוק ההון ישלם לכם את החזר ההלוואה כלומר הוא מתבסס על היציבות של הבורסה.

אז מי לא יציב?

• אני מקווה שכתבת את זה בציניות.

הגמח המרכזי שמוכר לאנשים חלומות על *** עילית שתבנה שם עיר מתי שלנכדים שלהם יצמחו שערות על כף היד - יותר יציב ואמין מ-500 החברות הגדולות בעולם?

בדיחה טובה. יישר כח.

היי, נזכרתי במשהו מעניין: המודל של משיאים וכל המתחרים שלו מציע ששוק ההון ישלם לכם את החזר ההלוואה כלומר הוא מתבסס על היציבות של הבורסה.

אז מי לא יציב?

@י.-סנדרס said:

שמוכר לאנשים חלומות על *** עילית שתבנה שם עיר מתי שלנכדים שלהם יצמחו שערות על כף היד

זה לא הגמ"ח המרכזי אלא אחד מהמנכלי"ם שלהם בלי קשר לגמח וכמדומני שהיום הוא כבר לא שם

• אני מקווה שכתבת את זה בציניות.

בדיחה טובה. יישר כח.

אז מי לא יציב?

@י.-סנדרס said:

@אבי-ה-נערה אני קצת מתפדח לענות לך. זה אפילו לא מגוחך.

אני מקווה שכתבת את זה בציניות.

בדיחה טובה. יישר כח.

אז מי לא יציב?

הוא בהחלט כתב את זה בציניות
    כך זה נראה בכל אופן

• לא הבנתי למה להפקיד לבד יותר טוב מהגמ"ח של טשערנוביל במיוחד למי שרוצה ראש רגוע ושקט, שבגיל 6.8 הוא גמר עם חתונת אותו הילד!

• לא הבנתי למה להפקיד לבד יותר טוב מהגמ"ח של טשערנוביל במיוחד למי שרוצה ראש רגוע ושקט, שבגיל 6.8 הוא גמר עם חתונת אותו הילד!

@המוצלח said:

לא הבנתי למה להפקיד לבד יותר טוב מהגמ"ח של טשערנוביל במיוחד למי שרוצה ראש רגוע ושקט, שבגיל 6.8 הוא גמר עם חתונת אותו הילד

את השאלה הזאת צריך להפנות ל- @י.-סנדרס פותח האשכול
    לדעתו יש עדיפות ב-לבד

@המוצלח אין הכי נמי
    אין עדיפות
    אבל למרבה הצער איני נמנה על חסידי טשערנאביל
    והברירה שנותרה לי היא להפקיד לבד
    זה ודאי טוב יותר ממשיאים ושות'

• אבל אני ממשיך לשאול האם מישהו מפה מבין כמו @י.-סנדרס שעדיין לבד עדיף אפ' על תוכנית טשערנביל
    האם גם לכם יצא ככה במחשבון ?

• לפי המחשבון של בנקל יצא ככה...

נושאים מוצעים

• מכירת נכס לטובת שוק ההון

נדל"ן ומשכנתאות נדלן שוק ההון
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    429 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @shimon להצליח לשכנע אנשים למכור עיסקה הפסדית מאוד מאוד קשה. יש לאנשים תחושה של עלות שקועה וחבל להם. ישבתי לפני שנתיים עם זוג עם דירה בביתר שרכשו על הנייר, הסברתי להם ששווה להם למכור ולעבור ללוד (זה מה שהתאים להם לפי הנתונים שלהם) הם הסבירו לי שהיתה להם כבר הצעה טובה יותר קודם לכן ואז הם לא מכור, אז עכשיו במחירהזול ימכרו? וגם זה יצא שהם עשו סיבוב בלילהרוויח וחבל להם. תכל'ס- הם לא מכרו, הדירה שלהם נשארה בינתיים אותו מחיר, והדירה בלוד עלתה כבר משמעותית. (לוד היתה בתשפ''ה מקום ראשון בארץ עם עלייה של 37% אאל''ט) לעיניננו, אכן חבל לפרוע את המשכנתא, ומי שמפסיד פעם בסופו של דבר בעז''ה ילמד איך נכון להשקיע. @אנונימי2 כתב במכירת נכס לטובת שוק ההון: עוד אחד מנפגעי באר שבע.... לענ''ד ההגדרה הנכונה היא עוד אחד מנפגעי המתווכים הלא אמינים. באר שבע אמנם לא עלתה כלל, אבל לעומת זאת היא מניבה עדיין תשואה מעולה. לצערי, יש הצעות עם כאלו מספרים מגרים שקורצים לאנשים אבל לא בפועל, רק תאורטי. לקוחות שמוגבלים מאוד מבחינת החזר חודשי יכולים לרכוש שם דירה ולהרוויח מכך שיש להם נכס בעז''ה בסיס לנישואי הילדים. (ואגב זו דוגמא שאין מה להשוות לשוק ההון כי שווה ערך לאנשים שכמעט ולא יכולים להשקיע כל לחודש) יש ב''ה (מעט) מתווכים ישרים שיודעם להביא דברים טובים. מצרפת כאן ניתוח מרתק על היחס בין באר שבע לחיםה שמראה שבבאר שבע קל הרבה יותר להשכיר דירה היום לעומת חיפה. זאת נקודה כללית שכיום יש בחיפה פיחות משמעותי בביקושים, הנה נתונים מרתקים: באר שבע: בבאר שבע יש אוכלוסייה של כ-220,000 תושבים, מה שהופך אותה למטרופולין הרביעית בגודלה בישראל, המשרתת בנוסף כ-750,000 אזרחים מהמרחב כולו. המספר המדויק משתנה מעט בהתאם למקור, אך נתונים עדכניים מצביעים על כ-211,000-220,000 תושבים, עם צמיחה משמעותית בשנים האחרונות. [image: 1769634200980-image-26.png] חיפה: נכון לסוף שנת 2025 ותחילת 2026, אוכלוסיית חיפה מונה כ-294,000–295,000 תושבים. חיפה היא העיר השלישית בגודלה בישראל, והיא משמשת כמרכז המטרופולין של צפון הארץ, המונה כ-937,000 תושבים. נתוני הביטוח הלאומי מעדכנים את מספר המבוטחים בעיר ל-283,052 נכון לדצמבר 2025. [image: 1769634213785-image-25.png] באופן כללי בחיפה יש פי 1.5 דירות להשכרה לעומת באר שבע ביחס לכמות התושבים.! (עדיין בלי שום יחס לערים מבוססות כמו בני ברק או ירושלים, ומכאן החשיבות והדיוק כי שם כמעט אין מצב שדירה תעמוד ריקה לאורך זמן גם אם היא בעיתית)
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    6k צפיות
    מ
    יש גם את זה: https://forum.benakel.org/topic/1099/האם-תוכנית-שוק-ההון-של-הגמ-ח-המרכזי-משיאים-לובסט-אכן-רווחית-לציבור-בדיקת-עומק
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    247 צפיות
    בוטח בה'ב
    @צמיחה @צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?: אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה. כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה. ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?) השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    372 צפיות
    צ
    @אנונימי2 א"א להמליץ לך בפורום על כזה דבר, אבל בהחלט הגישה נכונה שחברות AI הם העתיד [יותר נכון הווה, והעתיד זה בכלל אנרגיה]. מצד שני תמיד יש את החשש שרק כמה חברות מסויימות יצליחו לכבוש את השוק, וכל השאר... אם אתה עושה את זה כחלק מהפיזור שלך, אבל א"א להמליץ לך על איזה סכום וכמה אחוזים מהתיק. השאלה היא האם אתה מבין את הסיכונים, או שברור לך שרק AI ואין לך שום צד אחר בכלל. כי AI זה לא שום קוד להצלחה ועליית ערך המנייה.
  • 3 הצבעות
    11 פוסטים
    990 צפיות
    ב
    @משכנתא-בקצב-שלך כתב בבנק הפועלים מחלק מניות לכמיליון מלקוחותיו: @רואה-את-הנולד ניסן עציוני כתב: רק לציין שלדעת רוב הרבנים (תשואה כהלכה, גלאט הון והעדה"ח) אסור לסחור במניות בנק הפועלים משום ריבית דאורייתא, ולדעת הרב דביר זה מותר. יש מכתב שהרב דביר כותב מפורש שמותר?